Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Kábelezzünk
10 minutes ago, Vinkler said:
Csináljuk, csinaljuk! Hívjuk meg Jester fültársat is!
Kérdeztem már, hogy milyen kábelt és milyen rendszerben? Független közepes képességű rendszer pazar lenne erre a célra.
Priviben tisztázzunk mindent, én abból indulnék ki, h nem "térítés" lesz, hanem demonstráció, fókuszban a hallottakkal, és nem a nem-hallottak ellenkezőjéből kell kimatekozni az elhangzottakat, amiket nem hiszünk el, mert nem jön ki papíron :-). Egynek egy pár méteres gyári Vz-t tudok hozni, jobb sajnos nincs nekem, valami hozzá hasonló, felsőpolcos réz kéne mellé.
Nálad hogy alakul a rendszer?
3 minutes ago, lehoako said:
Térjünk vissza az eredeti felvetéshez, én is szeretném, ha csinálnánk ezüst-réz összevetést. Itt tartottunk, amikor megint korlátoztunk valakit a trollkodáshoz való jogában... Főleg én, főleg érzelmileg :-).
Kérdeztem már, hogy milyen kábelt és milyen rendszerben? Független közepes képességű rendszer pazar lenne erre a célra.
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 9201
Kábelezzünk
3 minutes ago, lehoako said:
Térjünk vissza az eredeti felvetéshez, én is szeretném, ha csinálnánk ezüst-réz összevetést. Itt tartottunk, amikor megint korlátoztunk valakit a trollkodáshoz való jogában... Főleg én, főleg érzelmileg :-).
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Kábelezzünk
Amit Mi használunk nem jó Sanyinak....
Amikor kivágod az utolsó fát,a folyóból kifogod az utolsó halat,
rájössz arra a pénzed semmit sem ér.
2 minutes ago, asebestyen said:
Hogy szokták mondani? Hallgasd meg őket és döntsd el.
Remélem tudtam segíteni.
Igen, és ha nem hallja a különbséget, akkor készítsen jobb hangfalat magának, amin meghallja
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1697
Kábelezzünk
2 minutes ago, asebestyen said:
Remélem tudtam segíteni.
Igen, és ha nem hallja a különbséget, akkor készítsen jobb hangfalat magának, amin meghallja
Kábelezzünk
29 minutes ago, Vinkler said:
Ez a rating cucc totál gyerekekké tudja tenni a felhasználókat, ezen röhögök.
Egyebként szőr, néha Önről sem tudom első olvasatra eldönteni, hogy etetni jött, vagy csak szimplán érzelmi kerdést csinál egy-két dologból.
17 minutes ago, Sonny said:
Melyik legyen Ákos? Éppen vennék valamit, de nem tudok dönteni.
Régen jártam ebben a topic-ban, de nem hagyom ki a jövőben
Remélem tudtam segíteni.
- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 7675
Kábelezzünk
17 minutes ago, Sonny said:
Remélem tudtam segíteni.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
Kábelezzünk
23 minutes ago, bitrograde said:
Szerintem a vitapartnert illeti a tisztelet, nem a véleményét, ami akár égbekiáltó ostobaság is lehet, ami adott esetben köszönőviszonyban sincs az aktuális ismereteinkkel. Tapasztalatra és azok lehetséges magyarázataira (azok sokféleségére) pedig mindenkinek tekintettel kell lennie.
Különben az ember csak bámul, mint laposföld-hívő az asztrofizikai konferencián.
Kábelezzünk
On 2018. 06. 04. at 8:17 PM, asebestyen said:
Jó, jó, oké, de ezüst vagy réz?
Kábelezzünk
3 hours ago, Jester said:
A vakteszt eredménye akkor mutat korrekt eredményt, ha legalább 10 egymás utáni tesztből 10szer megmondod, hogy mi volt bekötve. Még így is van 0,1% esélye annak, hogy csak szerencsésen tippeltél.
Ez nem egy Bernoulli kísérletsorozat? Akkor 50% a tizediket ---- > nem sok esélyed van.
Mondjuk ruletten is ki szokott jönni 10 piros, ha a feketére teszel és már alig van pénzed
- bitrograde
- Beköltözött
- Értékelés: 1817
Kábelezzünk
Szerintem a vitapartnert illeti a tisztelet, nem a véleményét, ami akár égbekiáltó ostobaság is lehet, ami adott esetben köszönőviszonyban sincs az aktuális ismereteinkkel. Tapasztalatra és azok lehetséges magyarázataira (azok sokféleségére) pedig mindenkinek tekintettel kell lennie.
Különben az ember csak bámul, mint laposföld-hívő az asztrofizikai konferencián.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
2 minutes ago, lehoako said:
Ilyen alapon minden topikban szét lehetne trollkodni az AVXet a szólásszabadságra hivatkozva, meg lehetne ovis módon minuszolgatni eszetlenül. Ja, vannak akik trollkodni meg minuszolni járnak ide, a Kábelezzünkbe, mert pont ennyit értenek a témához? Akkor bocsánat, szokjon csak ide minél több ilyen ember...
Egyebként szőr, néha Önről sem tudom első olvasatra eldönteni, hogy etetni jött, vagy csak szimplán érzelmi kerdést csinál egy-két dologból.
- Vinkler
- Adminisztrátor
Kábelezzünk
2 minutes ago, lehoako said:
Ilyen alapon minden topikban szét lehetne trollkodni az AVXet a szólásszabadságra hivatkozva, meg lehetne ovis módon minuszolgatni eszetlenül. Ja, vannak akik trollkodni meg minuszolni járnak ide, a Kábelezzünkbe, mert pont ennyit értenek a témához? Akkor bocsánat, szokjon csak ide minél több ilyen ember...
Kábelezzünk
9 minutes ago, Vinkler said:
Szerintem próbáljuk meg tiszteletben tartani a másik véleményét, nem feltétlenül kell elfogadni, vagy meggyőzni a másikat.
Szerintem próbáljuk meg tiszteletben tartani a másik véleményét, nem feltétlenül kell elfogadni, vagy meggyőzni a másikat.
- Vinkler
- Adminisztrátor
Kábelezzünk
Kábelezzünk
5 perce, cables írta:
Jester nekem ilyen dolgokat ilyen elánnal ... Ádám mondott. Nem ő vagy véletlenül?
Nem ő vagyok. Gondolom a hitspace tulajdonosra gondolsz.
Because great sound fills the room, shakes the house, breaks the heart, stirs the soul, and always always will
1 minute ago, lehoako said:
Az ellenvéleményhez mindenkinek joga van, nyomathatod, csak Magadból csinálsz komplett hüjét, közlöm Veled kiváló tisztelettel.
Abban, hogy ezt csinálod, azoknak van nagy felelőssége, akik feluszítottak Téged, amikor intelligensen le is nyugtathattak volna, nekik lehetsz hálás a dezorientáltságodért.
Srácok, ne már!
Az objektivitás nehéz ügy a hifiben, még ha törekszik is rá az ember. Aki pedig szereti elragadtatni magát (bármely irányba), ott aztán könnyű túlzásokba esni. De egyébként nem baj az se, ez egy egyéni sport.
- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 7675
Kábelezzünk
1 minute ago, lehoako said:
Az ellenvéleményhez mindenkinek joga van, nyomathatod, csak Magadból csinálsz komplett hüjét, közlöm Veled kiváló tisztelettel.
Abban, hogy ezt csinálod, azoknak van nagy felelőssége, akik feluszítottak Téged, amikor intelligensen le is nyugtathattak volna, nekik lehetsz hálás a dezorientáltságodért.
Srácok, ne már!
Az objektivitás nehéz ügy a hifiben, még ha törekszik is rá az ember. Aki pedig szereti elragadtatni magát (bármely irányba), ott aztán könnyű túlzásokba esni. De egyébként nem baj az se, ez egy egyéni sport.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
Jester nekem ilyen dolgokat ilyen elánnal ... Ádám mondott. Nem ő vagy véletlenül?
Kábelezzünk
Kábelezzünk
3 minutes ago, Jester said:
Neked saját magadba kellene nézni. Elég furcsa, hogy téged ennyire frusztrál az ellenvélemény. Ez egy fórum, ahová bárki leírhatja a véleményét. Ha más, akkor más. Ez van. Ha ez nem tetszik, akkor hozz létre egy zárt csoportot ami meghívásos és ott nem fog senki belepiszkítani az ezoterikus ömlengésekbe.
Kábelezzünk
1 perce, lehoako írta:
Rendben, zárjuk le. Jogod van funkcionálisan süketnek lenni és még verni is vele a melledet, csak kérlek, akkor nyiss egy "Ne kábelezzünk!"-topikot, vagy menjél a stúdiósba a pszeudoakusztikus meg a DSP-kütyükhöz, ahol valószínűleg tényleg nem hallható különbség egy normális meg egy frutti-kábel között. Meg is érkeztél.
Neked saját magadba kellene nézni. Elég furcsa, hogy téged ennyire frusztrál az ellenvélemény. Ez egy fórum, ahová bárki leírhatja a véleményét. Ha más, akkor más. Ez van. Ha ez nem tetszik, akkor hozz létre egy zárt csoportot ami meghívásos és ott nem fog senki belepiszkítani az ezoterikus ömlengésekbe.
Because great sound fills the room, shakes the house, breaks the heart, stirs the soul, and always always will
Kábelezzünk
2 minutes ago, Jester said:
Veled nem látom értelmét belemenni. A célom a szabad véleménynyilvánítás.
Rendben, zárjuk le. Jogod van funkcionálisan süketnek lenni és még verni is vele a melledet, csak kérlek, akkor nyiss egy "Ne kábelezzünk!"-topikot, vagy menjél a stúdiósba a pszeudoakusztikus meg a DSP-kütyükhöz, ahol valószínűleg tényleg nem hallható különbség egy normális meg egy frutti-kábel között. Meg is érkeztél.
Kábelezzünk
38 perce, lehoako írta:
Nem látod értelmét belemenni, Akkor mit csinálsz ebben a topikban a mínuszolásokkal? Mi a témában a célod?
Köszönöm az ötletet, hidd el, hallottam pár digit kábelt is és nem véletlenül van most az bent, amelyik. Nem vakteszteken keresem a különbségeket, hanem totál látszó és látóteszteken azt, amelyik a legjobban tetszik a sok különböző közül.
Veled nem látom értelmét belemenni. A célom a szabad véleménynyilvánítás.
Kábelezzünk
4 minutes ago, audioline said:
Egy teszt digitális kábelekről.
http://www.audioland.hu/index.php?optio ... &Itemid=84
Egy részét volt szerencsém megfülelni saját rendszerben, a leírás megegyezik az általam is tapasztaltakkal.
2011-ben lett volna... Jézusom, így megöregedett az Ákos a tesztből...
Köszi, audioline, így, újra átélve nem is írhatnék mást, csak, hogy tényleg így hallottam, hallottuk. Legalábbis, ha nem lett volna különbség, már ott feltűnt volna... :-)
Kábelezzünk
Egy teszt digitális kábelekről.
http://www.audioland.hu/index.php?optio ... &Itemid=84
Egy részét volt szerencsém megfülelni saját rendszerben, a leírás megegyezik az általam is tapasztaltakkal.
.
Kábelezzünk
4 minutes ago, Jester said:
Nézd, teljesen másképp közelítjük meg a dolgokat. A vita parttalan kettőnk között, ezért nem látom értelmét belemenni. Amiket írtál, azokat a dolgokat magadra is vonatkoztathatnád, és életedben legalább egyszer kipróbálhatnál digit kábel vaktesztet. Megkéred egy haverodat, hogy 10x egymás után kösse be valamelyik kábelt a kettő közül, te meg megmondod melyik van bekötve. Tök egyszerű teszt.
Nem látod értelmét belemenni, Akkor mit csinálsz ebben a topikban a mínuszolásokkal? Mi a témában a célod?
Köszönöm az ötletet, hidd el, hallottam pár digit kábelt is és nem véletlenül van most az bent, amelyik. Nem vakteszteken keresem a különbségeket, hanem totál látszó és látóteszteken azt, amelyik a legjobban tetszik a sok különböző közül.
Kábelezzünk
39 perce, lehoako írta:
Használtan volt 70 ezer Forint a DIY erősítőm, az ára kb nem korrelál a minőségével, Violin fórumtárs keze munkáját dícséri, és egy 30 ezres DACom, mely fülelek mesterét. Sokaknak a fejhallgatója kerül többe, mint nekem ez a 2 fődarabom :-).
Onnan tudom, h milyen rendszereket hallottál, mert ezzel a jelenséggel még nem találkoztál. Ezek nem érvelések, hanem következtetések. Nem én foglak meggyőzni, magadnak fogod elhinni :-) a kábelek közti különbségeket, vagy nem.
"Ha még nem hallottál kábelek közötti különbséget, akkor ne azt írd, hogy NINCS, hanem, h még nem hallottad. " - ezt változatlanul tartom, meg, h jobb lenne pici önmérséklet a mínuszdobálósdiban :-). A többiek nem katrecharcolni járnak ide, hanem kábelekről beszélgetni. NAdtom pl. tökjól leírta, lebuktam, velem konzultált az ügyben, én szítottam fel. És igen, diagnózisában nemcsak a kábelszerkezet, hanem az anyagminőség is egy fontos faktor. HA nem tévedek, a Tellurium alapvetően egy rézkábel.
Nézd, teljesen másképp közelítjük meg a dolgokat. A vita parttalan kettőnk között, ezért nem látom értelmét belemenni. Amiket írtál, azokat a dolgokat magadra is vonatkoztathatnád, és életedben legalább egyszer kipróbálhatnál digit kábel vaktesztet. Megkéred egy haverodat, hogy 10x egymás után kösse be valamelyik kábelt a kettő közül, te meg megmondod melyik van bekötve. Tök egyszerű teszt.
Kábelezzünk
Örök téma a kábelezés.....
A kábelek hallható különbségét kétségbe vonni nem igazán nyitott elmére vall....
Olyan mikor nyitott kapukat dönget az Ember.
Az,hogy én elfogadok vagy sem dolgokat az attól függetlenül létezik...
Igen...egy Zene rajongó mindent elkövet-amit tud-hogy a Zene élményét jobban átélje....
Természetesen ez az agyban dől el.....ezt próbáljuk némi "modifikációval" segíteni...
Jó zene hallgatást Mindenkinek!
Amikor kivágod az utolsó fát,a folyóból kifogod az utolsó halat,