Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2314

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: cables »

Baryll írta:
2023.09.14., csüt. 10:40

Én meg elmegyek nyilvános koncertekre, neves együttesek fellépésével és 10 koncertből 9-en olyan ramaty a kihangosítás, hogy utánuk élmény zenét hallgatni odahaza. Körülöttem százak tombolnak mámoros állapotukban, élvezik ami van, én meg fanyalgok az igénytelenségen.
Egyetértek!

Én nem járok a Szigetre, de gondolom van itt olyan, aki jár. A világsztárok fellépésein is rossz a hang?

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 314

Hozzászólás Szerző: pjm »

Baryll írta:
2023.09.14., csüt. 10:40
kupecke írta:
2023.09.14., csüt. 09:45
Ippen néhány napja beszéltem pjm-mel, a fejhallgatő és hozzá kapcsolódó erősítő kapcsán, kábelkérdésben. Van itthon néhány féle, fajta, Saec, VDH, Transparent, Mogami, Nándi féle is, Siltech NY, persze alapkábelek. Érdekességképpen említettem neki, hogy pont azon jellemzőket, hangzásbéli különbségeket hallom az említett füles és erősítője közé bekötve ezen ic-ket, mint a "nagy" rendszeremben hallgatva. Most akkor mindketttő gatya? ( esetleg mindkettő jó? gondolkodik.gif )
Ha neked így tetszik, akkor jó. (Arra kell csak vigyázni, hogy nehogy egy jobb hangú kábel kerüljön a rendszeredbe - ami sanszos hogy létezik, vagy létezni fog -, mert az felébresztheti a hifibogarat. Hagyni kell őt szunyókálni, addig béke van. :smile28: )
Azon egyszerű helyzetben vagyok, hogy kupecke kábeleinek szerintem legalább 60-70%-át tőlem vagy az én tippem alapján vette, így majdnem minddel volt szerencsém hosszabb-rövidebb (általában hosszabb) ideig együt élni.
Ezért kíváncsi lennék, hogy Siltech, SAEC, Van den Hul után mi a jobb fajta? Mit csinál rosszul, miben kellene javulnia egy D 102-nek, egy 1903-nak, vagy a Nándi féle Kabteknek? Egy Mogami merre tolja a hangképet?
Persze nekem is itt porosodnak kupecke kábeleinek nagytesói, de pl a tegnap is hallgattam olyan komponenst, ami pl D102-vel volt bekötve. Még élveztem is.
Igen, mindennél van másabb, ilyenebb, olyanabb, de mi az ami már megüti a mércét? Amivel már lehet zenét hallgatni? Tényleg nem generálok belőle vitát, csak kíváncsi vagyok mennyire más mások tapasztalata. Istenúccse, ahogy Shrek mondta.

Amúgy meg kupecke kartárs valószínűleg azért hallja ugyanazt a két rendszerén mert ugyanazon ember ugyanazon ízlés alapján válogatta az elemeket, nem másképp csal a két rendszer.
Ő is túl van már pár cserén, legyen az hangdoboz, erősítő, kábel, vagy forrás. És mostanában még boldog is azzal ami van. Megtanult zenét hallgatni :D

Baryll
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 59

Hozzászólás Szerző: Baryll »

kupecke írta:
2023.09.14., csüt. 09:45
Ippen néhány napja beszéltem pjm-mel, a fejhallgatő és hozzá kapcsolódó erősítő kapcsán, kábelkérdésben. Van itthon néhány féle, fajta, Saec, VDH, Transparent, Mogami, Nándi féle is, Siltech NY, persze alapkábelek. Érdekességképpen említettem neki, hogy pont azon jellemzőket, hangzásbéli különbségeket hallom az említett füles és erősítője közé bekötve ezen ic-ket, mint a "nagy" rendszeremben hallgatva. Most akkor mindketttő gatya? ( esetleg mindkettő jó? gondolkodik.gif )
Ha neked így tetszik, akkor jó. (Arra kell csak vigyázni, hogy nehogy egy jobb hangú kábel kerüljön a rendszeredbe - ami sanszos hogy létezik, vagy létezni fog -, mert az felébresztheti a hifibogarat. Hagyni kell őt szunyókálni, addig béke van. :smile28: )
Ez egyébként pont olyan, mint mikor a mai fiatalok Bluetooth hangsugárzóikon kersztül hallgatják a zenéiket kosarazás közben és ezt így nagyon tudják élvezni. (Ők már tudnak valamit, mert 0 kábelt használnak. :rolleyes: )
Én meg elmegyek nyilvános koncertekre, neves együttesek fellépésével és 10 koncertből 9-en olyan ramaty a kihangosítás, hogy utánuk élmény zenét hallgatni odahaza. Körülöttem százak tombolnak mámoros állapotukban, élvezik ami van, én meg fanyalgok az igénytelenségen. Kinek mi az, ami bejön ugye.

kupecke
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1301

Hozzászólás Szerző: kupecke »

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2554

Hozzászólás Szerző: mishow »

pjm írta:
2023.09.13., szer. 07:38
Rendszer a lelke mindennek.
Ezen a rövidke mondaton tessék mindenkinek elrágódni a további komment-cunami elindítása előtt. 36_1_11.gif
Amit az elmúlt napokban leírtatok, abból minden igaz, és semmi sem igaz - attól függően, hogy az adott kábelt milyen rendszerben, milyen készülékek előtt/között, sőt a rendszer melyik szakaszán hallgatjuk?
A kábel akkor jó, ha nem hallod a hatását. A vas is akkor jó, ha minél kevébé hallod a kábel hatását.
Nem véletlenül a hifi egyik alap mondása, hogy a legjobb kábel a 0 kábel!

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1243

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

fererencz írta:
2023.09.13., szer. 22:22
SoundMania írta:
2023.09.13., szer. 22:12

Összeszámoltad már kb mennyi lenne az ára? :) 300 ezer? Vegyél azon a pénzen egy jó powerkábelt az erősítődhöz és jobban jársz minden szempontból.
Ez még viszonylag jó ötlet is. Ezt el lehet adni, ha... A másikat bajos.
Ezzel a lehetőséggel meg nem is számoltam! :)

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 886

Hozzászólás Szerző: fererencz »

SoundMania írta:
2023.09.13., szer. 22:12

Összeszámoltad már kb mennyi lenne az ára? :) 300 ezer? Vegyél azon a pénzen egy jó powerkábelt az erősítődhöz és jobban jársz minden szempontból.
Ez még viszonylag jó ötlet is. Ezt el lehet adni, ha... A másikat bajos.
Nem szotkam hibázni.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
2023.09.13., szer. 21:32
Audiophil ösvény - ügyben lenne pár kérdésem, amit a megfelelő topicban megfogalmaztam.
Ha esetleg egy hozzáértő fórumtárs rákukkantana, megköszönném. :smile53:

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1419

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Audiophil ösvény - ügyben lenne pár kérdésem, amit a megfelelő topicban megfogalmaztam.
Ha esetleg egy hozzáértő fórumtárs rákukkantana, megköszönném. :smile53:

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Működnek.
Már évek óta Budán, a Ráth György utcában dolgoznak, egy lakóház földszíntjén.
Akkor lett elegük a Hutyra utcából, mikor egy felhőszakadás után az alagsorban lévő műhelyt elárasztotta a koszos víz. Nem kicsit, nagyon.
Eszközök, szerszámok, készülékek, gondolhatod...

Vdh. D 102 - m volt két garnitúra. Utána vettem a pirosat - nem emlékszem a nevére. Aztán, ha már lúd alapon beneveztem a Silverre.
Ár/érték alapján valóban a 102 éri meg legjobban, de a többi jobb volt.

Igen, a rendszerfüggőség itt is fen áll.
Ebből a szempontból egy kicsit igazságtalan is volt a teszt.
Egy olyan rendszerben, ahol minden készülékben és azok között is ugyan az a konstrukció fut, nagyon " idegen pályán " érzi magát a vendég drót.
Ehhez képest a Kondo VZ meglepően jól volt, más, szintén nem olcsó drótok pedig rendszeresen elvéreztek.
De, ha azt vesszük, hogy az én rendszerem minden összetevőjében különbözik Attiláétól, mégis mind a három kábel hangkaraktere pontosan ugyan úgy deffiniálható és értékelhető, akkor ez vagy sima véletlen, vagy az van, hogy ami jó az jó, ami rossz, az meg rossz, bárhol hallgatjuk. gondolkodik.gif

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó

Rendszer a lelke mindennek. Ezért - is - tud megélni ennyi gyártó.
Nálam is járt Bese kábel, nem maradt. A jobbak közül való volt a kategóriájában. Persze van ahová jobban illik, van ahová kevésbé. Amúgy tényleg tudtak jó hangot csinálni, nem tudom működnek-e még, pedig 2-3 havonta járok a Hutyra utca környékén.

Ha már VDH és összekötő hallgass meg egy First-öt. Az jó. Vagy olcsóbban a D 102. Az aprópénzért normálisan konfekcionálva igazi buli vétel. Szerintem.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Nem tudom, miért nem tudtál róla...
Mondjuk van egy tippem.
Ha én nem ismertem volna korábbról Attillát - 1985 - talán én sem tudnék a kábeleiről, mert soha, semilyen fórumon nem láttam a hírét kelteni.
Hogy Neked nem jött be, az pech.
Rengeteg drótot vittek le emberek a " barlangba " összehallgatni az Alisca Black Line - al, és mind lógó orral távozott, vagy ha nem lógott az óruk az azért volt, mert vittek magukkal egy Alisca kábelt.
Én is így tettem, amikor a 1500 Dmárkáért vásárolt Vdh Silvert versenyeztettük.
A Vz - t is meghallgattuk. Akkor pont többen voltunk ott, két ott tébláboló érdeklődőt is bevontunk a spontán tesztbe.
Öt emberből háronmak az Alisca tetszett jobban.
Nálam is hasonló az arány. Mikor a phonóba van kötve, ott néha csereberélem őket, mind a kttőnek van előnye és természetesen biztos helyük van a rendszeremben.
A Vdh Silver azóta a fiókban várja jobb sorsra fordulását...

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 934

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

Rock60 írta:
2023.09.12., kedd 20:21
Szuper.
Lehet, inkább megkérdem Attilától mondja el nekem hogy kell csinálni... :kapdelm:
Olvastam egy kinti tesztet a Fórumon most is hirdetett Alisca hangfalról.
Ájulás volt előre - hátra, de a végső konklúzió az volt, hogy minden cókmók, ami a cégtől jött, kábelek, leszorítók, tüskék, stb, mind rettenetesen megéri az árát, egynémelyük többszörösen túlmutat az árkategóriáján.
/ Hangfal, erősítő, kábelek./
Azt javasolta az ítész, hogy építeni kell egy Alisca - láncot és garantálja, hogy azt a hangot háromszoros áron sem lehet felülmúlni.
Attilánál járva, többször hallgatva a berendezéseit, ezt csak alátámasztani tudom.
Egy IC - m nekem is van tőlük, hülye vagyok, hogy nem vettem vagy egy zsák drótot, amíg lehetett.

Volt nálam Alisha kábel régebben nekem nem jött be felejtős volt számomra…sajna ezt tapasztaltam..
De legyen szerencséd vásárolj be belőle…
Idáig miért nem tudtunk ilyen remek kábelokról ?
"Az igazi barát szemből támad."

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
2023.09.12., kedd 20:21
Szuper.
Lehet, inkább megkérdem Attilától mondja el nekem hogy kell csinálni... :kapdelm:
Ájulás volt előre - hátra, de a végső konklúzió az volt, hogy minden cókmók, ami a cégtől jött, kábelek, leszorítók, tüskék, stb, mind rettenetesen megéri az árát, egynémelyük többszörösen túlmutat az árkategóriáján.
Azt javasolta az ítész, hogy építeni kell egy Alisca - láncot és garantálja, hogy azt a hangot háromszoros áron sem lehet felülmúlni.
Attilánál járva, többször hallgatva a berendezéseit, ezt csak alátámasztani tudom.
Egy IC - m nekem is van tőlük, hülye vagyok, hogy nem vettem vagy egy zsák drótot, amíg lehetett.
Összehallgattad már a Vz-vel? Majd az a helyére teszi.... :)

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Szuper.

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó

Rock60 írta:
2023.09.11., hétf. 20:44
pjm írta:
2023.09.11., hétf. 19:33
Rock60 írta:
2023.09.11., hétf. 17:17
Na igen, ez igaz.

Alisca - nak a kábelei, ha jól emlékszem IC - nél 5, 7 és 9 , hangfalnál 9, 11 és 13 szálas különösen nagy tisztaságú réz drótok, egyesével szigetelve spéci dielektrumával.
Q. jók...
Nagyon nagy kár, hogy már nem gyártja. sad.gif
Megvette tőlük a liszencet az Audio Hungary. Gondolom azért, hogy gyártsák.
Jó lenne.
Remélhetőleg betartják a technológiát és hogy nem háromszoros áron...
Ami az árakat illeti nem hiszem, hogy tartanák, mivel egyrészt a nyersanyagok és a rezsi is nőtt azóta, viszont mivel ők nemzetközi piacban gondolkodnak még nemzetközi árakat is kell kalkulálni, amit a partnerek is tudnak tartani...

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

pjm írta:
2023.09.11., hétf. 19:33
Rock60 írta:
Na igen, ez igaz.

Alisca - nak a kábelei, ha jól emlékszem IC - nél 5, 7 és 9 , hangfalnál 9, 11 és 13 szálas különösen nagy tisztaságú réz drótok, egyesével szigetelve spéci dielektrumával.
Q. jók...
Jó lenne.
Remélhetőleg betartják a technológiát és hogy nem háromszoros áron...

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2880
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

Aszpirin írta:
2023.09.11., hétf. 17:23
sutemenyx írta:
2023.09.11., hétf. 16:53
Keveredés van.

Szóval van az egyeres madzag. Aztán van a sodort, sokeres madzag. És aztán van az, mint a Vz is, hogy ugyan sok ér van, de mind külön szigetelt. Lényegi különbség van a sima sodort és a szálanként szigetelt között, mert az előbbiben mindenhol egymáshoz érnek elektromosan a szálak, utóbbinál nem. A Vz olyan, mintha sok kis vékony egyeres, szigetelt vezetéket párhuzamosan kötnél.
És melyik a jobb (ha lehet ilyent kérdezni)?

(nekem van egy ilyen sok-sok szálas, szálanként szigetelt (a hírhedt "amp-killer" Polk Cobra), annyira nem szörnyű hangilag (sőt), bár én hülye vagyok a kábelekhez...
Hát most ezt így nem tudom megmondani frankóba’, de utalni tudok rá. Tehát az van, hogy alapvetően egy vékonyka tömör szál vezetéken nagyon szépen áthalad az elektromosság, szépen is szokott szólni, de elég jellemzően említett hátrány, hogy a hang is vékony, tehát nem elég testes, nem elég basszusos, stb. Ha elkezdjük vastagítani, akkor jellemzően ez a hátrány csökken, elkezd testesedni a hang, viszont lesz helyette más gond, mert elkezd fátyolosodni, kásásodni, veszít a definiáltságából, a kontúrokból, lényegében romlani hallatszik a felbontás.
Egyes gyártók szerint ez a tömör, túl nagy keresztmetszetű vezetőben fellépő örvényáramok hatása. Hogyha nem megvastagítjuk, hanem szigeteletlen vékony szálakat sodrunk össze, akkor kicsit jobb a helyzet ebből a szempontból, viszont ennek meg tud olyan hatása lenni, hogy hallható torzítást generál a vezeték. Egyes teóriák szerint azért, mert ahogy mindenhol egymáshoz érnek a vezetők, ott az elektronáramlás ugrál a vezetőszálak között, és jelentkezik a hangban, mint hallható torzítás. Elméletileg a legjobb megoldás arra, hogy elég testes is legyen a hang, meg is maradjon a felbontás, és ne is torzítson az az, ha sok vékony vezető van párhuzamosan, amik csak a kábel elején és végén érintkeznek, de útközben háborítatlan a bennük/rajtuk zajló elektronáramlás, tehát igazából szálanként szigeteltek.
Azt nem állítanám, hogy biztosan nincs kivétel, de amikkel eddig próbálkoztam, azoknál ezek a szabályok nagyjából működtek.

Persze ettől függetlenül meg még számít maga a vezetőanyag, a szigetelés, és a geometria is, ahogy az erek egymáshoz képest elhelyezkednek.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

SoundMania írta:
2023.09.11., hétf. 19:05
Aszpirin írta:
sutemenyx írta:
Keveredés van.

Szóval van az egyeres madzag. Aztán van a sodort, sokeres madzag. És aztán van az, mint a Vz is, hogy ugyan sok ér van, de mind külön szigetelt. Lényegi különbség van a sima sodort és a szálanként szigetelt között, mert az előbbiben mindenhol egymáshoz érnek elektromosan a szálak, utóbbinál nem. A Vz olyan, mintha sok kis vékony egyeres, szigetelt vezetéket párhuzamosan kötnél.

(nekem van egy ilyen sok-sok szálas, szálanként szigetelt (a hírhedt "amp-killer" Polk Cobra), annyira nem szörnyű hangilag (sőt), bár én hülye vagyok a kábelekhez...
Tömör-böl a legjobb amit hallottam interkonnekt a Fraktal volt. Közel volt az AN V szinthez, sőt inkább felette. (nem a hangzása, hanem a hangminősége. Olyan vt mint a tömörek.... Kicsit kemény, de jó vot. Sodrottat is tudnak jót csinálni de elvieg a litze a legjobb. Csak ott nagyon precízen kelk mindennek össze klappolni hogy tényleg jó legyen. Ehhez értenek kevesen.....
Elírtam: a Fraktál a Vx felett volt nem "csak" a V felett!

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó

Rock60 írta:
Na igen, ez igaz.

Q. jók...

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Aszpirin írta:
sutemenyx írta:
Keveredés van.

Tömör-böl a legjobb amit hallottam interkonnekt a Fraktal volt. Közel volt az AN V szinthez, sőt inkább felette. (nem a hangzása, hanem a hangminősége. Olyan vt mint a tömörek.... Kicsit kemény, de jó vot. Sodrottat is tudnak jót csinálni de elvieg a litze a legjobb. Csak ott nagyon precízen kelk mindennek össze klappolni hogy tényleg jó legyen. Ehhez értenek kevesen.....

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6052

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

sutemenyx írta:
Keveredés van.

• Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Na igen, ez igaz.

Q. jók...

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2880
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

Keveredés van.

Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
2023.09.10., vas. 18:46
Nem mondtam, hogy ku..va jó és nem szándékozás kérdése.
Ennyiből nem kapok jobbat, és talán a duplájáért sem.
Megtisztelem a fórumlakókat, hogy nem idézem ide magam, az egy nap alatt leírtakat, mert már mindent elmondtam, amit erről lehet, talán még többet is.

Ha véletlenűl kihúzzák az 5 számomat, meg sem állok a Gekko Cables kereskedőig és az aznap vásárolt S Mercim csomitartóját teletömöm Gekko - val. :D
Sok eressel !

Megígérem !
:D :smile32:

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”