SoundMania írta: ↑2023.11.30., csüt. 22:51
zoli73 írta: ↑2023.11.30., csüt. 09:08
SoundMania írta: ↑2023.11.29., szer. 22:30
Szerintem teljesen igaza volt az illetőnek. Kellenek a jó kábelek, hogy a készülékek ki tudják futni magukat. Hogy kinek mi a jó arány maga döntse el. De van olyan történetem, amikor Arcam készülékek kaptak komoly kábelt. Nagyon sokat javult a hangja. Amikor kapott félmilliós erősítőcserét a kábel helyett kicsit még javult.A kábel olcsóbb volt..... Legtöbb embernél ez a szerencsén múlik csak. És 99%-uk nem hajlandó megpróbálni sem sokkal drágább kábeleket sem, amivel pedig meghallhatnák mire képes a rendszerük. Mindenesetre szerintem drága rendszereknél, nyugodtan el lehet menni 50 - 60 % árarányig. Olcsó rendszereknél meg még feljebb. Mivel az olcsó kábelek legnagyobb része bántó hangú, a maradék meg hiányokban hemzseg.
Tudod, annál 99%-nál nem a hajlandósággal van a baj, nem azon múlik, hanem a pénztárcán első sorban. Mert hiába szeretne az emberünk meghallgatni több százezres, netám milliós kábeleket, ha neki csak maximum 50 ezresre telik. Persze lehet olyan szerencséje(ha ez szerencse), hogy kölcsönad valaki neki egy ilyet, hallja is a rendszerében a potenciált, de mire megy vele? A kölcsön kábelt vissza kell adni, utána visszakerül a régi, és savanyúan megállapítja, hogy bár baromi jó volt, de önerőből ezt Ő nem tudja meglépni. Egy ilyen próba/meghallgatás, ha nincs mögötte vásárlóerő, akkor csak keserítésre jó, másra nem. Sajnos sok esetben ez a valóság.
Felteszem, a legtöbben azért használnak olyan kábeleket(meg készülékeket is), mert az anyagi lehetőségeik ezeket teszik lehetővé. Szándék biztosan van sokakban, csak az a lehetőségekkel legtöbbször nem találkozik.
Ha lehet, most ne hozakodj elő, a "kis pénz, kis foci" szállóigével, mert ez csak egy hobbi, itt semmi sem muszály, vannak az életnek más, fontos területei, ahová el lehet és kell is költeni a pénzt, mintsem a hobbi élvezzen elsőbbséget.
Nem kérdés, jó kábelezés nélkül nincs jó rendszer, hang, de az, hogy a kábelezés többszörös árú, mint a készülékek, azt én kicsit túlzónak, aránytalannak tartom.
Neked most hogyan is aránylik a lemezjátszód az új kábeléhez? Hogyan is válzozott meg a kábelekről a véleményed? Milyen az a hobby ami úgy kezdődik, hogy van rá max "50 ezer" forintom, de találjam meg életem végére a legjobb készülékeket ennyiért, mert biztosan el lehet jutni azual is a nirvánába mert itt az avx-en mennyinek sikerült ennyiért.....
Felnőtt emberek ennyire hisznek még a mesékben.....
Összeszámolhatjuk az analóg forrásom komponenseit, és összevethetjük az ominózus kábel árával, de az eredmény az én esetemben nem mérvadó.
Már többször elmondtam, hogy nem önerőből jutottam hozzá ehhez a kábelhez, és nem fogja megváltoztatni a vélekedésemet arról, hogy a készülék árát meghaladó értékű kábelt használjunk, vagy sem. Esetemben ez egy véletlen, de annál örömtelibb helyzet.
A rendszerem készüléki darabonként 350-450e Forint között mozognak, ehhez az összekötők kb. 160e/pár, a hangsugárzó kábel kb. 200e/pár, a hálózati kábelek 130e/db. Ez utóbbiból, amit véglegesnek szánok 2db van egyenlőre, plusz a saját készítésűek. Talán még szaporodnak a gyáriak, de nem sürgős, nem forszírozom.
A lemezjátszó és a phono közé is ilyen 150-160 ezres kategóriából terveztem vásárolni. Ennél többet nem akarnék, és nem is tudnék rá költeni.
Ezt az érték arányt a magam részéről arányosnak tartom, de erről senkit sem akarok meggyőzni, kábelre mindenki költsön vérmérséklete, és pénztárcája szerint.
Van aki arra esküszik, hogy a kábelre nem szabad sajnálni a pénzt, más ugyanezt tartja a forrásról, megint más az erősítőről.
Ez egyéni preferencia, felesleges mást győzködni a saját elméletünkről, nem tudjuk a másik mit keres a hifiben, milyenek az igényei, milyen vastag a pénztárcája, stb.
Megváltozot-e a véleményem a kébelekről? A válaszom egyértelműen nem.
Amíg ez a kábel nem landolt nálam, addig is hittem a drága kábelekben, biztos voltam benne, hogy mindig van feljebb, most annyi változott, hogy megtudtam mire képes egy drága kábel, és segítsegével a lemezjatszóm.
Igen, nagyon más kávéház, mint a többi kábelem, de ebben semmi meglepő nincs, ha a lemezjatszóm helyett meghallgatnék egy 5-6x drágábbat, feltehetőleg akkor is ilyen élményekről számolnék be, de szerintem ebben semmi meglepő nincs.
Szeretném e, hogy rendszerem minden összekötő kábele ilyen legyen? Naná!
Törekedni fogok rá, hogy a meglévő összekötő kábeleimet ilyenre cseréljem?
Biztos hogy nem! Sajnos ez olyan árkategória még használtan is, amihez nekem semmi közöm.
Így, hogy az enyém lehetett ez a kábel(nem tuduk elég hálás lenni annak akitől kaptam

) nagyon örülöm neki, es boldogan használom, élvezem a hatását.
Viszont ha valaki felajánlotta volna meghallgatásra, vagy akár Te a Vz-t, egész biztosan visszautasítom, volt már ilyen eset.
Előbb-utóbb vissza kell adni, és akkor csak egy keserű tapasztalatot, egy űrt hagy maga után. Hiába mutatja meg, hogy a segítségével mire képes a rendszerem, ha nekem ez elérhetetlen. Tehát addig jó, amig nem tudom meg, amíg nem kap el a gépszíj, így nincs sóvárgás.
Azért meg kell nyugtassalak, csak mert nincs kitömve a rendszerem ilyen milliós kábelekkel, attól még nagyon nem egy kutyaütő vacak, és boldogan tudok rajta zenét hallgatni, és talán ez a legfontosabb tényező.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech