olaca írta: ↑2024.07.15., hétf. 21:01
Én ugyan nem használok koax kábelt, de az valóban igaz a Rudi összekötő kábeleire, hogy bármilyen szigetelés ront a hangjukon. Ez még úgy is igaz ha a kezelhetőség érdekében a vezető szál egy belső ér köré van felépítve.Hogy ennek mi a fizikai magyarázata azt nem tudom de nem is érdekel mert nem mérni hanem hallgatni akarom. A nálam lévő példány egy hajszál vékony teljesen csupasz kábel ami kezelhetőség szempontjából egy rémálom, de mióta betettem nem igen kellett őket kivennem mert zenei szempontból megmutatja azokat a finomságokat amit az előtte lévő AQ diamond ethernet kábelek tudnak.
Nálam a digitális összekötő ilyen ultravékony, és gyakorlatilag mindennél, ami nálam járt, sokkal, pontosabban 'észszerűtlenül' vagy inkább ízléstelenül jobb. A hullámimpedanciáról, meg a geometriáról tapintatból hallgassunk, mert köze sincs a 75 vagy a 110 vagy az akárhány Ohm-hoz, meg a mikrométerre azonos távolsághoz a vezető meg a földpont között. Még csak nem is egyforma hosszúak. Mert szakadáskor mindig a vékony szakad el..:)
És az van, hogy ez a dolog szépen, lassan, óvatosan terjed bizonyos körökben; legutóbb Long blogján volt a FB-on egy megjegyzés, hogy a nagyon vékony, sima, zománcozott drótok digitális összekötőként nagyon drága kábeleket kiütöttek, 'a kukába kerültek', ez volt a pontos kifejezés....)
Cables neve / ténykedése abszolúte meg sem volt említve; a saját privát véleményem az, hogy ő szülte ezt az őrületet, de már nélküle is megy a dolog a maga útján; nyilván, párhuzamos ötletelések sem kizárhatók.
Akinek a gyíkember/jezsuita összeesküvéshez kötődik ez a dolog, nem baj; aki kipróbálta és nem jött be, az még kevésbé.
Énszerintem egy nagyon érdekes és megmagyarázhatatlan hifis kuriózum.
Nálam olyan hangot csinált, hogy a kalapomat megemelem. A bátorságért. Hogy egy ilyen képtelen, mérnökök-által-gyűlölt, gyárthatatlan dolgot valaki egyáltalán kipróbált.