Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2154

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: wittao »

Elmo írta:
2024.07.17., szer. 12:26
Elnézést, nem fogalmaztam pontosan. A streameren RCA kimenet is van, ezt használom koax kábellel. Ha a BNC kimenetet használom egy adapterrel, lehet-e változás?
Úgy gondolom a műszaki megfelelőség miatt ha lehetőség van rá, akkor BNC 75 ohm vagy AES/EBU 110ohm a legjobb összeköttetés, mert ezek fixen biztosan azt nyújtják, amit várnak a készülékek. A coax kábeleknél az a csoda, ha pont 75 ohmosak.
Szóval ha teheted, akkor BNC-BNC kapcsolatot használj az RCA-RCA helyett.
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric

Elmo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 308

Hozzászólás Szerző: Elmo »

Elnézést, nem fogalmaztam pontosan. A streameren RCA kimenet is van, ezt használom koax kábellel. Ha a BNC kimenetet használom egy adapterrel, lehet-e változás?
www.chiliout.hu

Silent Angel-Hegel-REL-Usher

hodyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 454

Hozzászólás Szerző: hodyka »

Elmo írta:
2024.07.17., szer. 11:28
Ha már itt tartunk, van annak bármi előnye ha RCA-BNC adapter használok BNC kimenetes streamer és RCA bemenetes DAC között?
Bnc bnc és 75Ohmos drót és egy ilyen

https://www.audiophonics.fr/en/rca-adap ... 10465.html
Tóth Gábor DAC + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz

"Csak a hülyék tudnak mindent, a többiek életük végéig tanulnak".

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2912
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

Elmo írta:
2024.07.17., szer. 11:28
Ha már itt tartunk, van annak bármi előnye ha RCA-BNC adapter használok BNC kimenetes streamer és RCA bemenetes DAC között?
Persze van! Lehetőség nyílik összekötni a készülékeket. :)

Egyébként van 75ohmos rca aljzat és dugó is. A WBT és a KLE is olyat gyárt.
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

Elmo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 308

Hozzászólás Szerző: Elmo »

www.chiliout.hu

Silent Angel-Hegel-REL-Usher

hodyka
V.I.P.
V.I.P.

hodyka
V.I.P.
V.I.P.

hodyka
V.I.P.
V.I.P.

Az értem, hogy mindeki a drótokról beszél, de a dugók, csatlakozók és az aljzatok impedanciájáról senkit nem hallottam még

https://www.bluejeanscable.com/articles/75ohmrca.htm

https://sonopart.hu/spd/CAN-LV-61S-BLK- ... o-kabel-1m

hodyka
V.I.P.
V.I.P.

cables írta:
2024.07.17., szer. 06:32

Minden esetben jeleztem az Adminisztrácionak, de úgy tűnik szerintük az nem személyeskedés, ha a nevemet említve leírják, hogy nem értek semmihez.
M i van itt ovoda bravo.gif

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11333
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Aszpirin írta:
2024.07.16., kedd 07:54
Netán a Polk Cobrára gondolsz, amit "erősítőgyilkos"-ként is emlegettek?
Nem, de nem is a kábel neve a lényeges.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2395

Hozzászólás Szerző: cables »

Rock60 írta:
2024.07.17., szer. 00:09
cables írta:
2024.07.15., hétf. 16:58

Ismételten személyeskedsz ebben a posztban,a nevemet használva, ez hatalmas pofátlanság és szerintem tilos is az AVX-en.
Igen.
És, ha nem jársz el a megfelelő helyen, akkor a személyeskedések csak ismétlődni fognak, ahogy korábban is, és már csak azóta is kétszer megtörtént.
Minden esetben jeleztem az Adminisztrácionak, de úgy tűnik szerintük az nem személyeskedés, ha a nevemet említve leírják, hogy nem értek semmihez.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1516

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

cables írta:

Ismételten személyeskedsz ebben a posztban,a nevemet használva, ez hatalmas pofátlanság és szerintem tilos is az AVX-en.
Igen.
És, ha nem jársz el a megfelelő helyen, akkor a személyeskedések csak ismétlődni fognak, ahogy korábban is, és már csak azóta is kétszer megtörtént.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4259

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

fülelek írta:
2024.07.16., kedd 09:17
A Nirvánának is volt többeres zománcozott kábele, csak szabad ég alatt volt célszerű megtisztítani kalmopirinnel, az jól szólt emlékeim szerint, de ennek már >25 éve. A mostani litze szerkezetű vékony erenként szigetelt kábelek már nem zománcozottak, hanem poliuretán lakk szigetelésűek, amit jóval egyszerűbb pucolni.
A Nirvana hook-up 95 különböző átmérőjű Litze szálat tartalmazott. A képen látható 45-ös triódás DIY erősítőm belső kábelezése is ez volt, a táp és végfok rész között is ezt használtam, a kép bal oldalán látható belőlük egy kicsi.

Csak forrfürdőben lehett szépen forrasztani és az amerikai Kester-rel leginkább.

Kép

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

kaef2 írta:
2024.07.16., kedd 08:31
Furcsa, 2024-ben valami forradalmi újdonságként látni a zománcozott kábel használatát.
Közel 20 éve a Pennában már árultunk ilyesmit (majd keresek róla fotót) összekötő és hangsugárzó kábelként, és igazán jól anno csak az autó akkuról hajtott Altmann DAC-kal, erősítővel működött. Apránként ki is kopott a választékból.
[OFF - katt ide ha látni akarod]
Az egyetlen kábel, amit itt az AVX-en hirdetve elloptak tőlem is ilyen volt, egy "norbi" nevű versenyző nyúlta le. Elvitte kipróbálni, aztán előbb leszedte róla a drága Oyaide, Kimber csatlakozókat és azokat nem akarta kifizetni, majd a végén egyáltalán nem fizetett ki semmit, inkább csak eltűnt és nem válaszolt soha többé semmilyen keresésre. Ha jól emlékszem 40 ezer forintról beszélünk (csak a csatlakozók többe kerültek)
Az ígért fotók, 2007-ből.

Ez a Pennában saját magunknak épített Altmann demó rendszer, minden eleme (spirál cellás) autó akkuról ment. Kb 4-5 nap intenzív használat után kellett tölteni. Ár/érték arányban azóta sem hallottam semmit, ami akár csak megközelítené ezt, de ezt inkább az elektronikák javára írnám, nem gondolom, hogy a kábel miatt lett volna, más kábelezéssel (főképpen Audience kábelekkel használtuk még) is hozta ezt a szintet.

Kép

Kép
Kép

Kép

Kép

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5312

Hozzászólás Szerző: fülelek »

A Nirvánának is volt többeres zománcozott kábele, csak szabad ég alatt volt célszerű megtisztítani kalmopirinnel, az jól szólt emlékeim szerint, de ennek már >25 éve. A mostani litze szerkezetű vékony erenként szigetelt kábelek már nem zománcozottak, hanem poliuretán lakk szigetelésűek, amit jóval egyszerűbb pucolni.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Furcsa, 2024-ben valami forradalmi újdonságként látni a zománcozott kábel használatát.
Közel 20 éve a Pennában már árultunk ilyesmit (majd keresek róla fotót) összekötő és hangsugárzó kábelként, és igazán jól anno csak az autó akkuról hajtott Altmann DAC-kal, erősítővel működött. Apránként ki is kopott a választékból.
[OFF - katt ide ha látni akarod]
Az egyetlen kábel, amit itt az AVX-en hirdetve elloptak tőlem is ilyen volt, egy "norbi" nevű versenyző nyúlta le. Elvitte kipróbálni, aztán előbb leszedte róla a drága Oyaide, Kimber csatlakozókat és azokat nem akarta kifizetni, majd a végén egyáltalán nem fizetett ki semmit, inkább csak eltűnt és nem válaszolt soha többé semmilyen keresésre. Ha jól emlékszem 40 ezer forintról beszélünk (csak a csatlakozók többe kerültek)

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2794

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Aszpirin írta:
2024.07.16., kedd 07:54
Luxor Audio írta:
2024.07.16., kedd 07:14
Nem szeretem fújni a lufikat, amiket rendszeresen behozol a buliba, de emlékeztetném a közönséget, hogy néhány évvel ezelőtt nagyon népszerű volt egy bizonyos kábelmárka, ami az extrém magas kapacitásával néhány készüléket zavarba hozott ugyan, de az általa kapott hangzást sokan nagyon szerették. Persze ez a hullám is elcsendesedett, mint minden kábeles divat, de jól példázza, hogy nincs szoros és lineáris összefüggés a kábel kapacitása és a hangminőség között.
Nálam mai napig van egy példány, csöves erősítővel tényleg meglepően jól tud szólni. Nem mondanám kábeles divathullámnak.
Monitor Audio/Polk Cobra féle hangszoró kábelt amikor még aktuális,futó termék volt,inkább a félvezetős világ dominált a hifista társadalomban...lényegtelen hogy Yamaha,Luxman,Hafler,Quad,Marantz,Sansui stb alsókategóriás,vagy felsőkategóriás amplifikációval használták,semelyiknek semmi baja nem volt vele,tehnikai oldalrol nézve,mindenhol jó (jobb) volt mint az akkortáj használatos vezetékek a sarki villanyszerelő boltbol :kiss:

amplifikáció gyilkos lenne ?...ha az végett elvérez egy erösitő,akkor az kukába való amúgy is... :smile51: :D
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,Soulnote E-1,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6382

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Luxor Audio írta:
2024.07.16., kedd 07:14
Nem szeretem fújni a lufikat, amiket rendszeresen behozol a buliba, de emlékeztetném a közönséget, hogy néhány évvel ezelőtt nagyon népszerű volt egy bizonyos kábelmárka, ami az extrém magas kapacitásával néhány készüléket zavarba hozott ugyan, de az általa kapott hangzást sokan nagyon szerették. Persze ez a hullám is elcsendesedett, mint minden kábeles divat, de jól példázza, hogy nincs szoros és lineáris összefüggés a kábel kapacitása és a hangminőség között.
Nálam mai napig van egy példány, csöves erősítővel tényleg meglepően jól tud szólni. Nem mondanám kábeles divathullámnak.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11333
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

cables írta:
2024.07.13., szomb. 05:51
Az audió kábelek ugyanis nem látvány elemek. Minden köpeny anyag a kábeleken növeli a kapacitást és jelentősen rontja a hangzást.

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 367

Hozzászólás Szerző: pjm »

chord_ írta:
2024.07.15., hétf. 21:53
a nagyon vékony, sima, zománcozott drótok digitális összekötőként nagyon drága kábeleket kiütöttek, 'a kukába kerültek', ez volt a pontos kifejezés....)
Cables neve / ténykedése abszolúte meg sem volt említve; a saját privát véleményem az, hogy ő szülte ezt az őrületet, de már nélküle is megy a dolog a maga útján; nyilván, párhuzamos ötletelések sem kizárhatók.
Ezt nálam pl egy Mogami mikrofonkábel is megcsinálta. De volt más is ami így tett, nem kell hozzá zománcozott. USB kábelben meg az egyik legolcsóbb maradt, és nem az anyagiak miatt.
Az van szerintem, hogy a gyártók szerint a kábelek árazásánál mindent szabad, és sokszor a külcsínnnel és árazással vonzzák a vevőket. Mert ami drága és sok anyag van benne biztos jó. Hát, nem.
Az esetek jelentős részében kábelek árazása - szerintem - korántsem minőség arányos. Így aztán bármi lehet. Meg annak az ellenkezője is, mert ugye az adott rendszertől is függ a dolog, ahova kerülnek.

hodyka
V.I.P.
V.I.P.

Tredqill írta:
2024.07.16., kedd 01:14

Tehát csak újra be kell majd járatni, ugye?
Be bizony, jó pár napig érdekes hangja lehet majd

Tredqill
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 7

Hozzászólás Szerző: Tredqill »

pali923 írta:
2024.07.15., hétf. 23:17
Tredqill írta:
2024.07.15., hétf. 20:35
Rendben, kipróbálom majd.
A hangra nézve milyen hatása lehet egyébként?
Én már tapasztaltam olyat, hogy fordított irányban bedugott kábelnek rettenetes hatása volt a hangra. Ha ez a drót már sokat dolgozott egy irányban, elképzelhető, hogy mindentől függetlenül is nagyon furcsa hangot fog produkálni, ha megfordítod. Nincs más megoldás ilyenkor, mint türelmesen dolgoztatni az ellenkező irányban, és fog alakulni, ha hinni lehet a bölcseknek.
Szóval ne ítélj elsőre.
Tehát csak újra be kell majd járatni, ugye?

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1285

Hozzászólás Szerző: pali923 »

Tredqill írta:
2024.07.15., hétf. 20:35
Rendben, kipróbálom majd.
A hangra nézve milyen hatása lehet egyébként?
Én már tapasztaltam olyat, hogy fordított irányban bedugott kábelnek rettenetes hatása volt a hangra. Ha ez a drót már sokat dolgozott egy irányban, elképzelhető, hogy mindentől függetlenül is nagyon furcsa hangot fog produkálni, ha megfordítod. Nincs más megoldás ilyenkor, mint türelmesen dolgoztatni az ellenkező irányban, és fog alakulni, ha hinni lehet a bölcseknek.
Szóval ne ítélj elsőre.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 540

Hozzászólás Szerző: MrCollector »

olaca írta:
2024.07.15., hétf. 21:01
KLajos írta:
2024.07.15., hétf. 20:19
cables írta:

Jó isten, ki továbbit audió rendszerekben koaxiális kábelen bármit?
Például a Dynaudio Ocos kábele is koax felépítésű. Nálam a Contourhoz elég jól passzol, nyugdíjba küldte a Solar Windet.
Én ugyan nem használok koax kábelt, de az valóban igaz a Rudi összekötő kábeleire, hogy bármilyen szigetelés ront a hangjukon. Ez még úgy is igaz ha a kezelhetőség érdekében a vezető szál egy belső ér köré van felépítve.Hogy ennek mi a fizikai magyarázata azt nem tudom de nem is érdekel mert nem mérni hanem hallgatni akarom. A nálam lévő példány egy hajszál vékony teljesen csupasz kábel ami kezelhetőség szempontjából egy rémálom, de mióta betettem nem igen kellett őket kivennem mert zenei szempontból megmutatja azokat a finomságokat amit az előtte lévő AQ diamond ethernet kábelek tudnak.
És milyen kábelek ellenében maradt a rendszeredben?
Ha kérdésed van: 20/3383456

chord_
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1115

Hozzászólás Szerző: chord_ »

olaca írta:
2024.07.15., hétf. 21:01

Én ugyan nem használok koax kábelt, de az valóban igaz a Rudi összekötő kábeleire, hogy bármilyen szigetelés ront a hangjukon. Ez még úgy is igaz ha a kezelhetőség érdekében a vezető szál egy belső ér köré van felépítve.Hogy ennek mi a fizikai magyarázata azt nem tudom de nem is érdekel mert nem mérni hanem hallgatni akarom. A nálam lévő példány egy hajszál vékony teljesen csupasz kábel ami kezelhetőség szempontjából egy rémálom, de mióta betettem nem igen kellett őket kivennem mert zenei szempontból megmutatja azokat a finomságokat amit az előtte lévő AQ diamond ethernet kábelek tudnak.
Nálam a digitális összekötő ilyen ultravékony, és gyakorlatilag mindennél, ami nálam járt, sokkal, pontosabban 'észszerűtlenül' vagy inkább ízléstelenül jobb. A hullámimpedanciáról, meg a geometriáról tapintatból hallgassunk, mert köze sincs a 75 vagy a 110 vagy az akárhány Ohm-hoz, meg a mikrométerre azonos távolsághoz a vezető meg a földpont között. Még csak nem is egyforma hosszúak. Mert szakadáskor mindig a vékony szakad el..:)

És az van, hogy ez a dolog szépen, lassan, óvatosan terjed bizonyos körökben; legutóbb Long blogján volt a FB-on egy megjegyzés, hogy a nagyon vékony, sima, zománcozott drótok digitális összekötőként nagyon drága kábeleket kiütöttek, 'a kukába kerültek', ez volt a pontos kifejezés....)
Cables neve / ténykedése abszolúte meg sem volt említve; a saját privát véleményem az, hogy ő szülte ezt az őrületet, de már nélküle is megy a dolog a maga útján; nyilván, párhuzamos ötletelések sem kizárhatók.

Akinek a gyíkember/jezsuita összeesküvéshez kötődik ez a dolog, nem baj; aki kipróbálta és nem jött be, az még kevésbé.
Énszerintem egy nagyon érdekes és megmagyarázhatatlan hifis kuriózum.
Nálam olyan hangot csinált, hogy a kalapomat megemelem. A bátorságért. Hogy egy ilyen képtelen, mérnökök-által-gyűlölt, gyárthatatlan dolgot valaki egyáltalán kipróbált.
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”