Azért a válaszod további részéből úgy látom, hogy érted :)
Én is úgy döntöttem, hogy a meglévő, amúgy általánosan más célokra is számítógép mellett már nem külön streamer-kütyüre, helyette a pénzt csak (USB-képes) DAC-ra, és számítógépes lejátszó progira áldozom. Ez egy életképes alternatíva, amennyiben a számítógép és az erősítő/hangfal már megvan, sőt számítógép/laptop helyett akár telefonnal/tablettel (mint futóművel) is használható (ki is próbáltam!). Az más tészta, hogy végül nem biztos, hogy jobban jártam így, de sokkal rosszabbul sem, mint ha az elköltött pénzből egy minőségi, beépített DAC-ot is tartalmazó streamert vettem volna. Akülön komponensek sokkal több helyet foglalnak, némiképp macerásabb őket kezelni (több komponenst kell bekapcsolni, lejátszó szoftvert elindítani a gépen, távirányító szoftvert a telefonon, stb...) de végső soron kisebb lépésekben is fejleszthető (mint ahogy ez már meg is történt, pl. a Karuna közbeiktatásával), pl cserélheti az ember egy jobbra a DAC-ját, más lejátszóprogramot használhat, stb... és itt átmehetünk a PC-alapú lejátszás topikba.
Alapesetben viszont egy telefonba/tabletbe is van DAC építve, akár 3.5mm jack-RCA kábellel is mehet direktbe az erősítőbe, Tidal a telefonra, és ez már egy nagyon kezdő, de használható HiFi. Következő lépés mondjuk egy Dragonfly kb bagóért, de minőségi szintugrás. És ezt már érdemes összevetni egy dedikált streamerrel ár, felhasználóbarátság és hangminőség szempontokat is szem előtt tartva, szubjektíve súlyozva ezek fontosságát.
Szerintem erre gondolt avl2.