Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hálózati audio lejátszók

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11003
Kapcsolat:

Re: Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

andarson írta:
2021.10.28., csüt. 09:38
...kínálatban több lehet a Deezer a nagy és öreg Tidalhoz képest.
A Tidal 10 éves pályafutásával az egyik legújabb piaci résztvevő a zenei streaming szolgáltatók között, lefedettség és felhasználók száma szerint aprócska játékos. A Deezer 4-5 évvel korábban indult.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Luxor Audio 2021.10.28., csüt. 09:50-kor.

andarson
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 583

Hozzászólás Szerző: andarson »

Egy gondolat erejéig visszakanyarodva a Tidal vs. Deezer vonalra, volt kis időm hogy rögtönzött összehasonlítást csináljak a Tidal és a Dezzer között minőségben és szinte valamennyi számnál azt tapasztaltam, hogy a Deezer kicsit frissebben, üdébben szól, azaz mintha közép és magas tartományban több lenne minimálisan a Tidallal szemben. Ugyanakkor a Tidal épp ezért selymesebb, kerekebb.

De fenti különbség, természetesen minimális, érzetekről beszélek csak. Azaz számomra az én rendszeremen nem igen van különbség a két szolgáltató minőségében, de nyilván a különbség mértéke rendszerfüggő.

De, ahogy Aszpirin korábban írta az After Crying lemezek kapcsán, ami a Deezer esetében 7db míg a Tidal esetében 1db, kínálatban több lehet a Deezer a nagy és öreg Tidalhoz képest.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11003
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

csabi71 írta:
2021.10.28., csüt. 08:47
Az M30 usb bemenete egyben kimenet is? Van optikai csatlakozási lehetőség a dac-on (Ayon Stealth) de az usb-t preferálnám.
Sem kimenet, sem bemenet, csupán külső háttértár csatlakozását teszi lehetővé.

csabi71
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 36

Hozzászólás Szerző: csabi71 »

mishow írta:
2021.10.28., csüt. 08:09
csabi71 írta:
2021.10.27., szer. 18:47
Kifejezetten Tidal-hoz keresek egy streamer futóművet, dac és analóg kimenetek nélkül. Az Ieast 20-30 jó választás lehet?
Igen, ebben a kategóriában - ahogy korábban írtam - jó ár/érték arányú vételnek tartom. Közben ZolaBA kicserélte a korábbi hibásat, épp most írt róla egy korrekt postot, azt érdemes elolvasni.
Az M20 a Rufusznál még mindig 25eFt, az jó vétel. Ha dac-kal akarod használni, figyelj rá, hogy csak optikai digit kimenet van rajta (egyébként van rajta analóg kimenet is, egy sztereó 3,5 jack). Wifin csak 2,4G, kábelen persze mindegy. Az M30-hoz kapsz pluszban távot, és USB bemenetet. Ezt leszámítva ugyanaz a két készülék.
Köszönöm a segítséget!
Az M30 usb bemenete egyben kimenet is? Van optikai csatlakozási lehetőség a dac-on (Ayon Stealth) de az usb-t preferálnám.

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Hozzászólás Szerző: avl2 »

ZolaBA írta:
2021.10.27., szer. 20:14
Na kicserélték az iEAST M20-ast. Ez végre működik.
Viszont ezen kívül új és nagy csodáról nem tudok beszámolni :D

A "csoda" persze megvan magával az új "játszós" rendszerrel (B&W CM1 & Marantz PM8005), mert a kis bowersek szuperül szólnak, és már 5 napja szerelmes vagyok :rolleyes: de az ieast és a belepakolt ESS ES9023 hangja nem hozott semmi áttörést. Amíg nem ment az ieast az elfekvő régi Fiio E10 (Wolfson WM8740 / 96dB SNR) dac-al hajtottam. Persze ezek olcsó belépő cuccok, egyik dac chip kiszolgálása sem makulátlan, de azért gondolhatná az ember, hogy a fejlesztési generációk hoznak a konyhára, de itt nem érezni. A wolfson mintha melegebb lenne, az ess meg részletezőbb cserébe talán karcosabb, de fél percnél tovább nem ismerem fel a különbséget :)

Visszatérve az ieast m20-ra, azért szó sincs csalódásról, tudja amit ígértek, hangja is és kezelhetőségre is rendben van. Ami még pozitív számomra, hogy míg pl. a denon avr meghülyül ha sokat csesztetem a spotify connectet gyors tekeréssel, számváltásokkal, az ieast ezeket jól veszi.
es jobb mint pl. telefon, tablet, laptop mint internetelérö eszköz ? miben milyenebb (kezelhetöseg, hangminöseg) ?

(en egyiket sem üzöm, de barmikor léphetek interneten elerhetö zene felé - de nem kapkodok. azert igy irom, hogy "interneten elerhetö zene", mert SB Touch-om van, azt lehet "halozati lejatszonak" is nevezni, de nem ugy hasznalom)

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2544

Hozzászólás Szerző: mishow »

csabi71 írta:
2021.10.27., szer. 18:47
Kifejezetten Tidal-hoz keresek egy streamer futóművet, dac és analóg kimenetek nélkül. Az Ieast 20-30 jó választás lehet?
Igen, ebben a kategóriában - ahogy korábban írtam - jó ár/érték arányú vételnek tartom. Közben ZolaBA kicserélte a korábbi hibásat, épp most írt róla egy korrekt postot, azt érdemes elolvasni.
Az M20 a Rufusznál még mindig 25eFt, az jó vétel. Ha dac-kal akarod használni, figyelj rá, hogy csak optikai digit kimenet van rajta (egyébként van rajta analóg kimenet is, egy sztereó 3,5 jack). Wifin csak 2,4G, kábelen persze mindegy. Az M30-hoz kapsz pluszban távot, és USB bemenetet. Ezt leszámítva ugyanaz a két készülék.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3313

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

mishow írta:
2021.10.27., szer. 16:02
Alex_Aston írta:
2021.10.27., szer. 12:31
Ez elvileg akkor lehet megfelelő lenne nekem? Ezen van analóg RCA kimenet, ugye?
viewtopic.php?f=31&t=167395
Igen. Csak az van rajta.
Akkor sanszos, hogy holnap este már itthon zenél.
...vagy legalább is megpróbálok belőle hangot kicsikarni :rolleyes:
Csak a Marantz! :-D

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1723

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Na kicserélték az iEAST M20-ast. Ez végre működik.
Viszont ezen kívül új és nagy csodáról nem tudok beszámolni :D

A "csoda" persze megvan magával az új "játszós" rendszerrel (B&W CM1 & Marantz PM8005), mert a kis bowersek szuperül szólnak, és már 5 napja szerelmes vagyok :rolleyes: de az ieast és a belepakolt ESS ES9023 hangja nem hozott semmi áttörést. Amíg nem ment az ieast az elfekvő régi Fiio E10 (Wolfson WM8740 / 96dB SNR) dac-al hajtottam. Persze ezek olcsó belépő cuccok, egyik dac chip kiszolgálása sem makulátlan, de azért gondolhatná az ember, hogy a fejlesztési generációk hoznak a konyhára, de itt nem érezni. A wolfson mintha melegebb lenne, az ess meg részletezőbb cserébe talán karcosabb, de fél percnél tovább nem ismerem fel a különbséget :)

Visszatérve az ieast m20-ra, azért szó sincs csalódásról, tudja amit ígértek, hangja is és kezelhetőségre is rendben van. Ami még pozitív számomra, hogy míg pl. a denon avr meghülyül ha sokat csesztetem a spotify connectet gyors tekeréssel, számváltásokkal, az ieast ezeket jól veszi.
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8965

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Szalon írta:
2021.10.27., szer. 10:42
Aszpirin írta:
2021.10.26., kedd 21:06
Vinkler írta:
2021.10.26., kedd 20:59
…És veszel egy Linn lejátszót és atom stabilan működik minden, mindezt igen jó minőségben teszi. :rolleyes:
…vagy akár egy Lumint.
+1

Én nagy megelégedéssel használom az A1-es Lumin lejátszómat.
Megvettem, bekötöttem, beállítottam és azóta hibamentesen, akadásmentesen, lefagyásmentesen, 100% megbízhatósággal működik... csupán használni kell.
2013-ban jelent meg, szóval nagyon nem mai darab, de itt végig lehet görgetni, mennyi frissítést adtak már ki hozzá, valamint végig lehet nézni, hogy mennyi dolog került bele az elmúlt évek alatt.
A listán végigmenve látszik, hogy mennyire téves, az a sokak által hangoztatott állítás, hogy a hálózati lejátszók gyorsan avulnának... Persze léteznek kerülendő márkák, termékek, amikre igaz lehet, de ugyanúgy vannak minőségi szolgáltatást és terméktámogatást nyújtó gyártók is!
Mikor a Lumin kiadta az A1-est, pl a Tidal még nem is létezett, ahogy se Roon, se hasonlók, mégis a folyamatos eszköztámogatásnak hála, minden belekerült, kezdve az Tidal MQA-tól, Spotify connecten keresztül, Qobuzig, a legfrisseb újdonságok sorát is igyekeznek elérhetővé tenni a legrégebbi készülékükhöz is! Fizikai korlátait természetesen nem tudja legyőzni, a legmagasabb DSD512-t pl nem tudja, de én bátran ki merem jelenteni, hogy maximálisan időtálló készülék.
Persze, a Lumin is jó és biztos van más is.
A lényeg, hogy egyszer kell megvenni egy jó terméket, aztán örömmel használni jó sokáig! :smile52:
A terméktámogatást nagyon meg kell vizsgálni! Jó ellenpélda erre azokostévék világa. 3-4 év és az okosrésze annyira elavul, hogy egy netflix sorozatrészt sem tudsz rajta megnézni akadás mentesen. :smile30:
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

csabi71
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Szerintem az iEast cuccok nem rosszak, a maguk kategóriájában korrekt termékek.
Ezt a konkrét példányt meg ne "nézegessék", hanem adjanak egy másikat és pont :rolleyes:
Igazából azért írtam le ilyen hosszan, hogy bárki, akit érint, kapjon egy kis infót. Sajnos azt látom, mennyire nincs tisztában senki a jogaival és a kötelezettségeivel, ezért gondoltam, kicsit alaposabban körüljárom ;)
[/quote]

Szia!

Kifejezetten Tidal-hoz keresek egy streamer futóművet, dac és analóg kimenetek nélkül. Az Ieast 20-30 jó választás lehet? A Yamaha WXAD 10 szimpatikus lenne de nem felel meg ezeknek a kritériumoknak.

csabi71
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Szia!

Kifejezetten Tidal-hoz keresek egy streamer futóművet, dac és analóg kimenetek nélkül. Az Ieast 20-30 jó választás lehet? A Yamaha WXAD 10 szimpatikus lenne de nem felel meg ezeknek a kritériumoknak.

mishow
V.I.P.
V.I.P.

Alex_Aston írta:
2021.10.27., szer. 12:31
Ez elvileg akkor lehet megfelelő lenne nekem? Ezen van analóg RCA kimenet, ugye?
Igen. Csak az van rajta.

LIMAR
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 3333
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: LIMAR »

Szalon írta:
2021.10.27., szer. 10:42
Aszpirin írta:
Vinkler írta:
…És veszel egy Linn lejátszót és atom stabilan működik minden, mindezt igen jó minőségben teszi. :rolleyes:
…vagy akár egy Lumint.
+1

Én nagy megelégedéssel használom az A1-es Lumin lejátszómat....... de én bátran ki merem jelenteni, hogy maximálisan időtálló készülék.
Ez tökéletesen így van. Az én Lumin-om (akkor még nem volt A1, csak Lumin) volt az első darab az országban, amit egy másikkal együtt behoztunk, hogy kipróbáljuk, milyen élet van a Linnen túl. Hát, volt. Azóta is van. Linn meg már nincs. Nem is hiányzik. Nagyon meg vagyunk elégedve a minőségével, hangjával, megbízhatóságával, terméktámogatással.
Pár hónapja megszűnt az A1, de nekünk még van belőle egy példányunk, amit még berendeltünk a megszűnése előtt ( a doboz ki lett bontva, de új a készülék, nem volt még tulajdonosa).

Ha valaki sokat hallgat (hallgatott) LP-t komoly rendszeren, számára talán az A1 az ideális digitális forrás. Annyira selymesen sima, testes, telt a hangja, mint a legjobb analóg rendszereké. Én boldogan éltem vele együtt a sokkal komolyabb analóg forrásom mellett is. Az újabbak és nagyobb készülékek (S1, X1) felbontásban, dinamikában persze felette állnak. A T2 kicsit más jellegű, frissebb, fiatalosabb, de kb. ugyanazon a szinten mozog. Az adrenalint kedvelőknek jó alternatíva a T2. A D2 sajnos megszűnőben van, már nem tudunk rendelni, raktárkészletünk is kifogyott belőle, pedig nagy igény lenne rá.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Szalon
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1501

Hozzászólás Szerző: Szalon »

Aszpirin írta:
Vinkler írta:
…vagy akár egy Lumint.
+1

Én nagy megelégedéssel használom az A1-es Lumin lejátszómat.
Megvettem, bekötöttem, beállítottam és azóta hibamentesen, akadásmentesen, lefagyásmentesen, 100% megbízhatósággal működik... csupán használni kell.
2013-ban jelent meg, szóval nagyon nem mai darab, de itt végig lehet görgetni, mennyi frissítést adtak már ki hozzá, valamint végig lehet nézni, hogy mennyi dolog került bele az elmúlt évek alatt.
A listán végigmenve látszik, hogy mennyire téves, az a sokak által hangoztatott állítás, hogy a hálózati lejátszók gyorsan avulnának... Persze léteznek kerülendő márkák, termékek, amikre igaz lehet, de ugyanúgy vannak minőségi szolgáltatást és terméktámogatást nyújtó gyártók is!
Mikor a Lumin kiadta az A1-est, pl a Tidal még nem is létezett, ahogy se Roon, se hasonlók, mégis a folyamatos eszköztámogatásnak hála, minden belekerült, kezdve az Tidal MQA-tól, Spotify connecten keresztül, Qobuzig, a legfrisseb újdonságok sorát is igyekeznek elérhetővé tenni a legrégebbi készülékükhöz is! Fizikai korlátait természetesen nem tudja legyőzni, a legmagasabb DSD512-t pl nem tudja, de én bátran ki merem jelenteni, hogy maximálisan időtálló készülék.
Avantgarde Acoustic Duo G2
Avantgarde Acoustic Model THREE
Lumin A1
Siltech

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

vlaca írta:
2021.10.27., szer. 09:34
Aszpirin írta:
2021.10.26., kedd 21:02

Persze ilyenek, hogy Depeche Mode meg tsai, egyformán fenn lesznek mindegyiken, úgyhogy ez Alexnél kevésbé érdekes :D :D :D
Lehet még gond Alexnél is, mert pl. Bonanza Banzai sincs Tidal-en :D Ákos van de az ugye már fosh :smile29:
Mint mondottam, ami megvan CD-n, az nem szempont, csak ami nincs meg :smile29:

Amúgy, amit itt keresek, az mérvadó a Hifi csomagnál is? Ezt most csak a kínálat miatt kérdezem.
https://www.deezer.com/search/sia/album

vlaca
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 323
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: vlaca »

Aszpirin írta:

Persze ilyenek, hogy Depeche Mode meg tsai, egyformán fenn lesznek mindegyiken, úgyhogy ez Alexnél kevésbé érdekes :D :D :D
Lehet még gond Alexnél is, mert pl. Bonanza Banzai sincs Tidal-en :D Ákos van de az ugye már fosh :smile29:
Linn Majik DS/Mimik/Pekin>Linn Majik Kontrol>
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
-Hypex UCD180HG>Magneplanar SMGb

Micromega WM-10>Theta Progeny>Linn Classik Music>Akg K340

"I see the sound waves" Planar Speaker Asylum
http://vlaca.blogspot.com

mishow
V.I.P.
V.I.P.

robi20064 írta:
2021.10.26., kedd 23:50
wittao írta:
2021.10.26., kedd 23:42
robi20064 írta:
2021.10.26., kedd 22:24
Azota a VPN/proxy + PayPal mar nem eleg, olyan bankkartya kell amit az adott orszagban allitottak ki ahonnan probalkozol, de lehet meg tovabb szigoritottak (az okat nem teljesen ertem, de ez van).
Ez amúgy nekik vajon miért jó? Nem értem ezt, hogy görcsösen zárnak be mindenféle kiskapukat.
Úgy néz ki, hogy biztos az adott ország jogi dolgainak rendezéséig inkább blokkolnak mindent.
Elso sorban en is jogi dolgokra gondolok.
Ne legyen kérdés, szerzői jogi okok állnak a háttérben. Amióta gyakorlatilag nincs számottevő fizikai adathordozó eladás, azóta a szerzőknek a streaming az egyik komoly megjelenési módjuk a hallgatók felé.
Néha ez a pénz előadónként sem kevés, de világszinten volumenében mindenképpen dollár és euró milliárdokról beszélünk - havonta. Senki nem kockáztat meg drága és hosszadalmas szerzői jogi pereket, inkább addig nem kezdi meg a szolgáltatást, amíg le nem tisztázottak a jogi keretek.
Ezt cifrázza, hogy pl az angolszász jog szerint a szerzői jogok eladhatók-vehetők, addig a legtöbb európai jog szerint nem (nálunk sem). Ehhez adjátok hozzá, hogy bizonyos országokban a jogtulajdonossal (annak harcias ügynökével) kell elszámolni, máshol meg erre szakosodott szerzői jogvédő jogkezelő szervezetekkel, mint nálunk az Artisjus.
További csavar, hogy a kereső algoritmusok alkalmazkodnak az előfizetés helyéhez, mert magyar zenéket (pláne magyar nyelvű podcast-eket) minek ajánljanak más országok előfizetőinek? Illetve megzavarja a fentebb írott elszámolásokat, ezért sem engedik a szervereik VPN trükkökkel becsapni magukat.

Ehhez tegyük még hozzá, ha egy zenét nem találsz meg a Tidal-en, nem biztos, hogy nincs fent. Rég rájöttem, hogy csak pontos keresésre ad pontos találatot. Sokszor elég elírni egy betűt, és már nem ismeri fel. Külön kavar a nem angolszász nevek keresése. Próbáljátok ki: Béla Bartók és Bartók Béla, vagy Rachmaninoff/Rachmaninov keresésre mennyire más listákat képes kiadni, Franz Lisztről és Liszt Ferencről ne is beszéljünk - és tudnám folytatni.

Mindkét fenti szempontból magasan veri a mezőnyt a Spotify, nem véletlenül nem mondtam le a Tidal mellett sem a Spoty előfizetésemet, és ha valamit nem találok, oda keresek vissza, úgyhogy a magam részéről alig várom a Spotify Hifit, de ez már másik téma!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mishow 2021.10.27., szer. 09:34-kor.

mjanosrobert
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 30

Hozzászólás Szerző: mjanosrobert »

Tobnyire olvasgatom masok vergodeseit. Ha csak a forrast keresi az ember akkor kezd megallapodni. Mert ha jo a hang csak nem kenyelmes.
Ha az erosito, hangfal, szoba renben van akkor kell egy jo dac. Ami van rengeteg. Majd egy dontes. Mirol hallgassam. Cd. Lp. Qrva jo. Csak lusta vagyok. Na ezert keresek stremert. Mert telorol nyomhatom a zenet. Na ok, de milyet. Mind jo, csak a szolgaltatasa korlatozott, elavul, mas...
Van par jo streemer de vagy qrva draga, vagy par ev utan nem tamogatott.
Vagy mas szolgaltato tobbet kinal.
Szoval vagy beletorodsz hogy veszel valamit ami pillanatyilag kiszolgal vagy probalsz epiteni/epittetni valamit ami kielegiti az anyagi/igenyed szerinti lejatszot.
Azert vicc hogy a forras az egyik legnehezebb kerdesa lancban. Egy ido utan.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Aszpirin írta:
2021.10.26., kedd 21:56
Alex_Aston írta:
2021.10.26., kedd 21:40
Aszpirin írta:
2021.10.26., kedd 21:24

Amioyenben a hangfalaid :D
Igen, de az DAC nélkül, ha jól láttam... :o
Ez esetben kettőt is vennék :rolleyes:
Nem tudom, mit láttál, de a Lumin D2 850eFt számlával-garanciával, és abban DAC is van. Ugyanott, ahol a hangfalaidat is vetted (ennél drágábban, ha jól emlékszem). Szóval nem írtam hülyeséget…
Valóban. Ez elkerülte a figyelmem. Csak a T2-t láttam 2x ennyiért, meg a két DAC nélküli modellt 8xxe-ért.
De így is több, mint amire gondoltam ;)

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5998

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

andarson írta:
2021.10.26., kedd 21:58
... btw: hogy hallgatsz itthonról Quobuz-t? Ennek van valami trükkje, mert ha jól tudom magyarországról nem elérhető.
Úgy, hogy még akkor regisztráltam egy német proxyról, amikor még lehetett, így németnek hisznek. Paypallal fizettem, amit szntén regisztrálnak a profilomhoz, így csak újra kell aktiválnom az előfizetést, és már megy is. A streaming maga megy itthonról, ha már a regisztráció és a fizetési mód regisztrációja megvolt.
Ezzel a regisztrációval már kétszer is újraaktiváltam a Qobuzt, de mindig arra jutottam, hogy aránytslanul drága (25 euró havonta a hires előfizu), van jobb megoldás. Első két alkalommal még szakadozások is előfordultak, harmadszorra már nem tapadztaltam ilyent.
Utánam kb fél évvel robi20064 is próbálta a regisztrációt, ha jól emlékszem ő már sehogy nem tudott ezen átvergődni, pedig nem laikus ő sem… szóval bezárhattak valami kiskaput. De nekem még sikerült anno, és bár most épp nem megy, csak aktiválnom kellene.

Szerk: első két alkalom tapasztalatairól még be is számoltam itt, részletesebben.
Első alkalom: viewtopic.php?p=2407891#p2407891
Második alkalom: viewtopic.php?p=2470801#p2470801

A harmadik nemrég volt (idén év elején), akkor már minden rendben volt, csak az ára nem :)
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1685

Hozzászólás Szerző: -KP- »

andarson írta:
2021.10.26., kedd 21:38
+1 a Sneaky-nek, nekem is volt, most az egyel nagyobb Majik van, minimális hangi különbség van, ha egyáltalán...
Hangilag nagyon jó a kicsi is. De azért 2*20W 4ohm nem mindenhova elég...

andarson
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 583

Hozzászólás Szerző: andarson »

Aszpirin írta:

Nem tudom, hogy számodra érdekes-e, de egyet biztosan tudok mondani: az egyik kedvenc együttesemnek, az After Crying-nak a Tidalon egyetlen albuma van fenn, az sem a kedvencem, a Deezeren pedig kb az összes.
most rögtön is ellenőrizheted...
Köszi Aszpirin, én is nagyon szeretem az After Cryingot (még idén megjelenik elvileg az Ecce Homo c. új albumuk!) és tényleg, ezen most meg is lepődtem, mert Deezeren 7 albumuk fent van, a Tidal-os 1-el szemben.

Amikor írtam, hogy nem hiszem hogy sok különbség van a Tidal és a Deezer közt a lemezek tekintetében akkor 3 szúrópróba szrű összehasonlító keresésen voltam túl, de nem találtam különbséget:
Elsőre egy nagyon populáris, de jó vocal jazz lemezt kerestem ami valamiért nincs fent Tidalon Cassandra Wilsontól az Another Country c. lemez, de Deezeren sincs ott (nyilván valami jogi kérdés miatt nem lehet ott ez a kiadvány, mert sok Cassandra Wilson lemez vant fent ugyanakkor mindkét platformon).

Aztán Vedres Csabára kerestem rá, aki épp a fent említett After Cryingnak volt a billentyűse amig a '90 évek közepe vége felé ki nem lépett és valamiért azt gondolom, hogy Csaba nem a technológiai vívmányokról híres, mindkét platformon ugyanaz a két lemez szerepelt.

Majd még egy lemezre rákerestem kiváncsiságból ami Tidalon nincs: The Amorpous Androgynous with Peter Hamill: We Persuade Ourselves We are Immortal c. lemez, de Deezeren sem találtam.

Szóval meglepett az After Crying (Tidal-on túl is van élet ;) )
... btw: hogy hallgatsz itthonról Quobuz-t? Ennek van valami trükkje, mert ha jól tudom magyarországról nem elérhető.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5998

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Alex_Aston írta:
2021.10.26., kedd 21:40
Aszpirin írta:
2021.10.26., kedd 21:24
Alex_Aston írta:
2021.10.26., kedd 21:15

Milyen árkategóriában is játszik az...? ;)
Amioyenben a hangfalaid :D
Igen, de az DAC nélkül, ha jól láttam... :o
Ez esetben kettőt is vennék :rolleyes:
Nem tudom, mit láttál, de a Lumin D2 850eFt számlával-garanciával, és abban DAC is van. Ugyanott, ahol a hangfalaidat is vetted (ennél drágábban, ha jól emlékszem). Szóval nem írtam hülyeséget…
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8965

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Alex_Aston írta:
2021.10.26., kedd 21:38
Vinkler írta:
2021.10.26., kedd 21:23
Alex_Aston írta:
2021.10.26., kedd 21:15

Milyen árkategóriában is játszik az...? ;)
150k körül lehet venni egy Linn Sneaky-t. ;)
Bármikor kölcsönadom, kipróbálás céljából. És ez az abszolút belépő szint a Linn-nél. Nem is új, de legalább öreg, ellenben van support folyamatosan és a hang is vállalható, sőt!
Köszi!
Élek vele.
Ebbe DAC is van, ugye? Mert nekem komplett cucc jó csak.
Persze, sőt, még erősítő is. Nekem az hajtja a hálószobai rendszerem. Igazi All In cucc. ;peace;
Egyetlen hátránya, hogy kábeles net kell neki, bár az is áthidalható.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”