Köszönöm!
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
DAC-olás
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2129
Re: DAC-olás
Minimum két kimenetre lesz szükségem: az egyik a DAC-ot, a másik a CD-transportot fogja kiszolgálni (mindkettő TEAC). Az LHY és a TEAC ígéretesnek tűnnek.
Köszönöm!
Köszönöm!
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
Kicsit több (600ezer), de ez itthon is kapható, semmi sallang, 10 MHz-es és 25 MHz-es kivitelben létezik:Voyager írta: ↑2025.01.29., szer. 20:36Urak!
~1000 euró környékén tudnátok ajánlani master clock-ot?
Esetleg ez?
LHY AUDIO OCK-2S
Screenshot 2025-01-29 203104 (Kicsi).png
Silent Angel Genesis GC
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
LHY AudioVoyager írta: ↑2025.01.30., csüt. 19:08Ez nagyon jó termék, de nekem most csak egy órajel-generátorra, van szükségem minden sallang nélkül.juliush írta: ↑2025.01.29., szer. 21:30Vagy ez:
https://shop.proaudiogear.de/Mutec-MC-3-Smart-Clock
TEAC CG-10M
Antelope 10MX hasznaltan
Aune sc1 (itt azert megoszlanak a velemenyek)
Ezekkel kb. el lehet indulni nezelodni.
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric
- Voyager
- V.I.P.

Ez nagyon jó termék, de nekem most csak egy órajel-generátorra, van szükségem minden sallang nélkül.juliush írta: ↑2025.01.29., szer. 21:30Vagy ez:
https://shop.proaudiogear.de/Mutec-MC-3-Smart-Clock
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Gyula
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
- Voyager
- V.I.P.

Ez nem hirdetési topic. Admin
Elnézést, ha félreérthető voltam: leszögezem, nem áll szándékomban hirdetni/eladni semmit, csak ajánlottam, egy típust, ami van itthon nekem (tehát ismerem a hangját, nem vaktában kibickedek). Elég gyakori típus, teljesen biztos vagyok benne, hogy beszerezhető használtan: csak arra gondoltam, ha ez a fórumtársnak segít, meghallgathatja és akár át is adom neki az én példányomat annyiért, amennyiért én vettem. Remélem ez így tolerálható
Elnézést, ha félreérthető voltam: leszögezem, nem áll szándékomban hirdetni/eladni semmit, csak ajánlottam, egy típust, ami van itthon nekem (tehát ismerem a hangját, nem vaktában kibickedek). Elég gyakori típus, teljesen biztos vagyok benne, hogy beszerezhető használtan: csak arra gondoltam, ha ez a fórumtársnak segít, meghallgathatja és akár át is adom neki az én példányomat annyiért, amennyiért én vettem. Remélem ez így tolerálható
Az én javaslatom Schiit Modi 2 Uber DAC: nekem van egy tiptop állapotú belőle,……….. Sokkal drágábban is csak ennél alig valamivel jobb hangot lehet kapni. Én speciel nem tartom komolynak az USB-ről megtáplált 5V-os DAC-okat (ez 16V AC, saját tápellátású), és azokat sem, amiben integrált fejhallgató erősítő van (szokásosan alapszintű). A harmadik pedig a csilivili kijelző, ami szerintem teljesen felesleges, nem igazán audiofil (mikroprocesszoros vezérlést igényel), és nem éppen a hosszú élettartam titka.97kookler írta: ↑2025.01.24., pén. 10:33Nincs baja az unbalanced jellel. Az XLR csatlakozón keresztül balanced, a TRS csatlakozón keresztül balanced/unbalanced is. Nem tudom hogy van e hangminőség beli különbség köztük. Ez a Wiim jó kis masinának tűnik, utána nézek jobban, elgondolkodtató.
Köszönöm!
A médialejátszók pedig egytől egyig utálatosak SzVSz. Egyszerűen azért, mert nem audiofilek fejlesztik, mindig bosszantó kezelési anomáliásak a szoftvereik. Én maradok a foobar-nál, videózni meg mede8er 1000-essel szoktam, az egy profi cucc, csak sajnos kitúrták a piacról az androidos borzalmak.
Ez nem hirdetési topic. Admin
-
97kookler
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 0
Nincs baja az unbalanced jellel. Az XLR csatlakozón keresztül balanced, a TRS csatlakozón keresztül balanced/unbalanced is. Nem tudom hogy van e hangminőség beli különbség köztük. Ez a Wiim jó kis masinának tűnik, utána nézek jobban, elgondolkodtató.denesdr írta: ↑2025.01.24., pén. 09:25Ha a hangsugárzónak tényleg nincs problémája az unbalanced csatlakozással, akkor otthoni körülmények között szerintem nem lényeges a balanced kapcsolat, a "DAC" egyéb funkciói, szolgáltatásai többet hozhatnak. Gondolok itt arra, ha lejátszani is szeretnél, akkor nem árt valamilyen lejátszó, illetve egy digitális korrekció (DSP) is sokat (mi az hogy!) tud lendíteni a kapott hangon. Ezeket pl egy Wiim Pro vagy Pro Plus mind tudja abszolválni, ráadásul elég jó minőségben és még optikai bemenet is van rajtuk pl TV-hez. Mondhatnám, hogy az árukért nem kapsz jobb készüléket, ha a kínált csatlakozási lehetőségek elegendőek számodra.97kookler írta: ↑2025.01.23., csüt. 21:39Sziasztok!
Szeretnék kérni egy kis segítséget DAC választásban. Már elvesztem a sok lehetőségben, sokat olvasgattam fórumokat.
Jó árban sikerült vennem Yamaha HS-8 párt, hozzájuk szeretnék vásárolni egy dac-ot.
A fő kérdésem, hogy érdemes xlr csatlakozón keresztül szimmetrikus jelet adni nekik, vagy teljesen oké az aszimmetrikus jel a trs csatlakozón keresztül egy adapterrel?(Tudja kezelni az aszimmetrikus jelet.) Hallanék minőségbeli különbséget? A kábel hossz nem lenne hosszabb 2 méternél.
Mindenesként szeretném őket használni, flac fájlokat játszanék, spotify, jó lenne a bluetooth vagy hálózat, tv-re is rá szeretném kötni optikaival filmezéshez.
Nézegettem a topping e30 velvetet, smsl d300-at, smsl d-6-ot stb.
Kb 150-ezret szánnék rá, nem baj ha olcsóbb lenne.
Szerintetek milyen dac-ot vegyek?
Köszi a választ!
Köszönöm!
Ha a hangsugárzónak tényleg nincs problémája az unbalanced csatlakozással, akkor otthoni körülmények között szerintem nem lényeges a balanced kapcsolat, a "DAC" egyéb funkciói, szolgáltatásai többet hozhatnak. Gondolok itt arra, ha lejátszani is szeretnél, akkor nem árt valamilyen lejátszó, illetve egy digitális korrekció (DSP) is sokat (mi az hogy!) tud lendíteni a kapott hangon. Ezeket pl egy Wiim Pro vagy Pro Plus mind tudja abszolválni, ráadásul elég jó minőségben és még optikai bemenet is van rajtuk pl TV-hez. Mondhatnám, hogy az árukért nem kapsz jobb készüléket, ha a kínált csatlakozási lehetőségek elegendőek számodra.97kookler írta: ↑2025.01.23., csüt. 21:39Sziasztok!
Szeretnék kérni egy kis segítséget DAC választásban. Már elvesztem a sok lehetőségben, sokat olvasgattam fórumokat.
Jó árban sikerült vennem Yamaha HS-8 párt, hozzájuk szeretnék vásárolni egy dac-ot.
A fő kérdésem, hogy érdemes xlr csatlakozón keresztül szimmetrikus jelet adni nekik, vagy teljesen oké az aszimmetrikus jel a trs csatlakozón keresztül egy adapterrel?(Tudja kezelni az aszimmetrikus jelet.) Hallanék minőségbeli különbséget? A kábel hossz nem lenne hosszabb 2 méternél.
Mindenesként szeretném őket használni, flac fájlokat játszanék, spotify, jó lenne a bluetooth vagy hálózat, tv-re is rá szeretném kötni optikaival filmezéshez.
Köszi a választ!
-
97kookler
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 0
Sziasztok!
Köszi a választ!
Köszi a választ!
-
gomolalaci
- Fórumlakó

- Értékelés: 370
,,setupbox"-ba 2,5 - ös kellettRock60 írta: ↑2025.01.12., vas. 11:40Mikor vettem az Oyaide DC dugókat, én is hasonlóan méregettem.
Jó, hogy rámértem - fúró technikával - mert persze különbözőre volt szűkség.
A routerba 2,1-es, a setupbox-ba 2,5 - ös kellett.
Ha csak 2 - es fúró van kéznél avval is megy.
A 2.1 - es lukba majdnem jó, a 2,5 - esben érezhetően lötyög.
Lehet ez az ismeretlen ,,setupbox" állatfaj talán SET-Top Box lehet??? A saját intelligenciámat vetettem be a megoldáshoz, nem az mi-t
A gondolkodás nem megerőltető...
- Voyager
- V.I.P.

Miért ne lehetne megmérni tolómérővel? (0.1mm pontosság elegendő)
(az 1.3mm is mérhető)
(az 1.3mm is mérhető)
Mikor vettem az Oyaide DC dugókat, én is hasonlóan méregettem.
Jó, hogy rámértem - fúró technikával - mert persze különbözőre volt szűkség.
A routerba 2,1-es, a setupbox-ba 2,5 - ös kellett.
Ha csak 2 - es fúró van kéznél avval is megy.
A 2.1 - es lukba majdnem jó, a 2,5 - esben érezhetően lötyög.
Egy pofon egyszerű mérés. 2,5mm fúró méret elég gyakori. Ha azt be tudod dugni a csatiba a fúró hengeres végével, akkor az 2,5mm, ha nem, akkor a 2,1mm lesz. Persze előtte a fúrót jól le kell törölni piszoktól, olajtól.Redguy írta: ↑2025.01.07., kedd 13:18
Az a helyzet, hogy ember legyen a talpán, aki meg tudja mérni, hogy 2,5mm, vagy 2,1mm.
Én már többször próbáltam, de egy "lyuk" belső átnérőjét kellene megmérni, ahol az eltérés 0,4mm. A "klasszikus" tolómérőt nem tudod beletolni a lyukba, így viszont már nem mérés, hanem tippelés, és tippelési-hibahatáron belül van a külömbség...
(nagy hülyeség volt két ilyen közeli méretet választani szabványnak, de ez van)
A 2,5-ös rámegy a 2,1-esre, viszont fordítva nem.![]()
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11156
- Kapcsolat:
Elvileg 5.5 x 2.5mm a DC csatlakozó mérete. Gyakori megoldás ez, talán csak a 5.5 x 2.1 a gyakoribb. Sajnos itt sem sikerült közös platformra kerülniük a gyártóknak. A felhasználó nehézkesen tudja lemérni, jó esetben szerepel a műszaki leírásban, mi is ezekből próbálunk tájékozódni.
- Redguy
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 115
Az a helyzet, hogy ember legyen a talpán, aki meg tudja mérni, hogy 2,5mm, vagy 2,1mm.GTomi írta: ↑2025.01.07., kedd 11:39Lemérem akkor majd, köszi!mishow írta: ↑2025.01.07., kedd 11:23Szerintem @Luxor azt szerette volna beazonosítani, hogy a DC csatlakozó melyik méret?
Mivel a fotó aláírásából kiderült, hogy ez egy Dacmagic 200M, így a csatlakozó mérete vélhetően a szokásos 5.5x2.5-ös lesz, de azt majd ők úgyis kitalálják.
Egyébként én TMP lineris tápokat használok, Gál Tamást is keresheted nyugodtan, de bármelyiket választod, mindkettő rendben van![]()
Mindenkinek köszönöm a segítséget!
Én már többször próbáltam, de egy "lyuk" belső átnérőjét kellene megmérni, ahol az eltérés 0,4mm. A "klasszikus" tolómérőt nem tudod beletolni a lyukba, így viszont már nem mérés, hanem tippelés, és tippelési-hibahatáron belül van a külömbség...
(nagy hülyeség volt két ilyen közeli méretet választani szabványnak, de ez van)
A 2,5-ös rámegy a 2,1-esre, viszont fordítva nem.
Auralic Aries Femto - LESSLOSS DAC 2004 MKII - Burmester 051 integrált - Parabox Tempesta mkII
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 696
Lemérem akkor majd, köszi!mishow írta: ↑2025.01.07., kedd 11:23Szerintem @Luxor azt szerette volna beazonosítani, hogy a DC csatlakozó melyik méret?GTomi írta: ↑2025.01.07., kedd 10:46Az ez lenne ...Luxor Audio írta: ↑2025.01.07., kedd 01:10A készülék típusának ismeretében a DC kábelre szükséges csatlakozó is beazonosítható, szóval ezt még el kell árulnod.
Mivel a fotó aláírásából kiderült, hogy ez egy Dacmagic 200M, így a csatlakozó mérete vélhetően a szokásos 5.5x2.5-ös lesz, de azt majd ők úgyis kitalálják.
Egyébként én TMP lineris tápokat használok, Gál Tamást is keresheted nyugodtan, de bármelyiket választod, mindkettő rendben van![]()
Mindenkinek köszönöm a segítséget!
Rega Brio - CA DacMagic 200M + TMP táp - PC/Audirvana - Revox B226 - Hivox 3 utas zárt monitor
HiDiamond D3 hfkábel - HiDiamond D3 rca - IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek - Oyaide Neo usb a-b - QED QE6200 koax - Audioquest Forest RJ/E Ethernet - ifi LAN iSilencer
HiDiamond D3 hfkábel - HiDiamond D3 rca - IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek - Oyaide Neo usb a-b - QED QE6200 koax - Audioquest Forest RJ/E Ethernet - ifi LAN iSilencer
- mishow
- V.I.P.

- Értékelés: 2585
Szerintem @Luxor azt szerette volna beazonosítani, hogy a DC csatlakozó melyik méret?GTomi írta: ↑2025.01.07., kedd 10:46Az ez lenne ...Luxor Audio írta: ↑2025.01.07., kedd 01:10A készülék típusának ismeretében a DC kábelre szükséges csatlakozó is beazonosítható, szóval ezt még el kell árulnod.
Egyébként én TMP lineris tápokat használok, Gál Tamást is keresheted nyugodtan, de bármelyiket választod, mindkettő rendben van
- GTomi
- V.I.P.

Az ez lenne:Luxor Audio írta: ↑2025.01.07., kedd 01:10Az adatokat olvasva minden szükséges info adott a rendeléshez.GTomi írta: ↑2025.01.06., hétf. 21:52Dacomnak ez a gyári tápja, ami a mellékelt fotón látszik, de ebben a kérdésben kissé láma vagyok.
Csak a "játék" miatt gondoltam kaphatna egy komolyabbat (az a bizonyos bogár) , de a számok "tengerében" elveszek, meg nem igazán az én terepem, mire figyeljek, ha "komolyabbat" szeretnék venni hozzá.IMG_20241022_103505.jpgA készülék típusának ismeretében a DC kábelre szükséges csatlakozó is beazonosítható, szóval ezt még el kell árulnod.
- Csatolmányok
-
- Dacmagic-200M-termek-hatlap.jpg (18.82 KiB) Megtekintve 2666 alkalommal
Rega Brio - CA DacMagic 200M + TMP táp - PC/Audirvana - Revox B226 - Hivox 3 utas zárt monitor
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11156
- Kapcsolat:
Az adatokat olvasva minden szükséges info adott a rendeléshez.GTomi írta: ↑2025.01.06., hétf. 21:52Dacomnak ez a gyári tápja, ami a mellékelt fotón látszik, de ebben a kérdésben kissé láma vagyok.
Csak a "játék" miatt gondoltam kaphatna egy komolyabbat (az a bizonyos bogár) , de a számok "tengerében" elveszek, meg nem igazán az én terepem, mire figyeljek, ha "komolyabbat" szeretnék venni hozzá.IMG_20241022_103505.jpg
- Redguy
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 115
Ezek a fontos paraméterek. Ez alapján tud valaki megfelelő tápot készíteni hozzá. (a 2000m feletti dolgot nem értem, ilyennel még nem találkoztam, de lehet, hogy valami félrefordítás - gondolom most is 2000m alatt használod...)GTomi írta: ↑2025.01.06., hétf. 21:52Dacomnak ez a gyári tápja, ami a mellékelt fotón látszik, de ebben a kérdésben kissé láma vagyok.
Csak a "játék" miatt gondoltam kaphatna egy komolyabbat (az a bizonyos bogár) , de a számok "tengerében" elveszek, meg nem igazán az én terepem, mire figyeljek, ha "komolyabbat" szeretnék venni hozzá.IMG_20241022_103505.jpg
Google fordítóval közben ránéztem a szövegre és egy ilyen van: "csak 2000m tengerszint feletti magasságban használható" - na ilyennel se találkoztam még :)
Auralic Aries Femto - LESSLOSS DAC 2004 MKII - Burmester 051 integrált - Parabox Tempesta mkII
- Jozef76
- Törzsvendég

- Értékelés: 293
Ez 12V 2A táp erre kell figyelni. MZ/X jó tápegységeket csinál, volt is meg most is van tőle.GTomi írta: ↑2025.01.06., hétf. 21:52Dacomnak ez a gyári tápja, ami a mellékelt fotón látszik, de ebben a kérdésben kissé láma vagyok.
Google fordítóval közben ránéztem a szövegre és egy ilyen van: "csak 2000m tengerszint feletti magasságban használható" - na ilyennel se találkoztam még :)
- GTomi
- V.I.P.

Dacomnak ez a gyári tápja, ami a mellékelt fotón látszik, de ebben a kérdésben kissé láma vagyok.
Csak a "játék" miatt gondoltam kaphatna egy komolyabbat (az a bizonyos bogár) , de a számok "tengerében" elveszek, meg nem igazán az én terepem, mire figyeljek, ha "komolyabbat" szeretnék venni hozzá.
Csak a "játék" miatt gondoltam kaphatna egy komolyabbat (az a bizonyos bogár) , de a számok "tengerében" elveszek, meg nem igazán az én terepem, mire figyeljek, ha "komolyabbat" szeretnék venni hozzá.