Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
Lemezjátszó
Már szó volt róla, hogy az antiskating elhagyása igazából csak 12 collos hangkar, és a legegyszerűbb (kúpos) tűprofil mellett vállalható kompromisszum. Akinek telik >>20000 dollárros Shindo/Garrard futóműre + Shido/Ortofon hangkarra, annál szvsz nem túl megterhelő a gyakoribb tűcsere...
Akkor most a Shido/Ortofon hangkarron még sincs antiskating???
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
Lemezjátszó
Már szó volt róla, hogy az antiskating elhagyása igazából csak 12 collos hangkar, és a legegyszerűbb (kúpos) tűprofil mellett vállalható kompromisszum. Akinek telik >>20000 dollárros Shindo/Garrard futóműre + Shido/Ortofon hangkarra, annál szvsz nem túl megterhelő a gyakoribb tűcsere...
Valamint kb 10 gr feletti tűnyomásra.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
Lemezjátszó
Tűt valahogy lehet ellenőrizni?
Frekiátvitel- és torzításméréssel, vagy többezerszeres nagyítású mikroszkóppal. Ha hobbimikroszkópon is látszik a kopás, akkor nagy a baj...
Lemezjátszó
Így igaz.Arról nem is beszélve,hogy a drága hangszedőnk tűje hipp-hopp félrekopik.
Lemezjátszó
Hú ezt nem is olvastam...
Ezt a google dobta be a kérdésemre...kinti fórumról...Szóval nem kell komolyan venni az angol nyelvű okosokat se..
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
Lemezjátszó
("csövi"! Te mit is köszöntél meg "traction" beírásán?)
A gyors reagálást és..., hogy foglalkozót a kérdéssel. Persze közben kiderítettem, hogy a válasz nem "tökéletes"...:-)
Lemezjátszó
("csövi"! Te mit is köszöntél meg "traction" beírásán?)
Lemezjátszó
Nézegetem a régi karokat és mit látok Pl.:ortophon 12" karoknak no antiskating mechanizmusa...Nem probléma ez?
Hú ezt nem is olvastam...
- arzachel
- V.I.P.
- Értékelés: 747
Lemezjátszó
Sajnos a skating hatásnak semmi, de semmi köze a kar merevségéhez, a tű engedékenységéhez, az tisztán geometria.
L. pl. a Degrell könyvet.
(De a skating erő kiegyenlítetlensége értelemszerűen a hangszedő követési képességét lerontja a jobb csatornán!)
Így igaz.Arról nem is beszélve,hogy a drága hangszedőnk tűje hipp-hopp félrekopik.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
Lemezjátszó
...és közben kiderítettem, hogy a Ortophon karon is lehet állítani...
Lemezjátszó
Nem probléma kellő alacsony engedékenységű hangszedő és kellően merev és szilárd kar esetén nem kell mert nem fog torzítani.
Mondja ezt Peter Qtrup sőt teszi is olyannyira , hogy az AN-s 1 sogon karon szintén nincs semmi antiskating-re utaló jel .
Persze itt is megoszlanak a vélemények.
Sajnos a skating hatásnak semmi, de semmi köze a kar merevségéhez, a tű engedékenységéhez, az tisztán geometria.
L. pl. a Degrell könyvet.
(De a skating erő kiegyenlítetlensége értelemszerűen a hangszedő követési képességét lerontja a jobb csatornán!)
Lemezjátszó
arm_an-s1_07.jpgarm_an-s1_08.jpg
Biza ott az antiskating-re utaló jel:-)
Lemezjátszó
Nem probléma kellő alacsony engedékenységű hangszedő és kellően merev és szilárd kar esetén nem kell mert nem fog torzítani.
Mondja ezt Peter Qtrup sőt teszi is olyannyira , hogy az AN-s 1 sogon karon szintén nincs semmi antiskating-re utaló jel .
Lemezjátszó
Nézegetem a régi karokat és mit látok Pl.:ortophon 12" karoknak no antiskating mechanizmusa...Nem probléma ez?
Lemezjátszó
Úgy látom,hogy sok dolgunk lesz még,folytassuk a beszélgetést privát üzenetek formájában.
Ha vizuális típus vagy:-)
Lemezjátszó
Nagyon ütős, gratula!
Lassan de végéhez közelít a Lenco B55 felújítása. A motor, kerék, tengely kitisztítva, újra kenve, kapott új csapágy golyót, új V-block...teljes generál és nem utolsó sorban egy új kávát bükkből.
Lemezjátszó
- Smart845
- V.I.P.
- Értékelés: 209
Lemezjátszó
PÜ ment. köszönöm szépem!
Úgy látom,hogy sok dolgunk lesz még,folytassuk a beszélgetést privát üzenetek formájában.
A három rossz tulajdonságom:precíz vagyok,utálom a rendetlenséget és tisztaság mániám van.
- kispal1980
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 2
Lemezjátszó
Hogy jó-e a magasság az csak a megfelelő tűnyomóerő beállítása után derül ki,amikor a lemezre helyezed a tűt.
Privát üzenetben küld el a címed és postázok neked csavarokat(nem pénzkérdés).
PÜ ment. köszönöm szépem!
- Smart845
- V.I.P.
Lemezjátszó
Hát tényleg elmehetsz nyomozónak, nagyon tudsz!
De így fölmerül a kérdés bennem , hogy a tű jó-e egyáltalán. azt tudom ellenőrizni valahogyan?
Ha tudnál nekem ilyen csavart küldeni az nagyon jó lenne, természetesen kifizetem. De ha jól néztem , ha ki van véve az az alátét akkor sem jó a magasság.
Vagy jónak kell lennie úgy??
Hogy jó-e a magasság az csak a megfelelő tűnyomóerő beállítása után derül ki,amikor a lemezre helyezed a tűt.
Privát üzenetben küld el a címed és postázok neked csavarokat(nem pénzkérdés).
A három rossz tulajdonságom:precíz vagyok,utálom a rendetlenséget és tisztaság mániám van.
- kispal1980
Lemezjátszó
Amíg ez nincs meg,addig nem lehet folytatni a beállítást.
Hát tényleg elmehetsz nyomozónak, nagyon tudsz!
De így fölmerül a kérdés bennem , hogy a tű jó-e egyáltalán. azt tudom ellenőrizni valahogyan?
Ha tudnál nekem ilyen csavart küldeni az nagyon jó lenne, természetesen kifizetem. De ha jól néztem , ha ki van véve az az alátét akkor sem jó a magasság.
Vagy jónak kell lennie úgy??
- Smart845
- V.I.P.
Lemezjátszó
Amíg ez nincs meg,addig nem lehet folytatni a beállítást.
- Smart845
- V.I.P.
Lemezjátszó
igen itt hirdették. és úgy van ahogy mondod, egy alátét van ott. sem a karlift nem emeli megfelelő magasságba és az alátétnem a súlya miatt sem lehet vízszintbe sem tenni!! de ha az alátétet kiveszem a csavar menete rövid , így nem fogja az anya.
mit tegyek???
Elmehetnék nyomozónak.Hogy ráhibáztam
Az alátétet ki kell venned.Próbálj szerezni csavarokat(egyébként az OM hangszedőkhöz 2 féle hosszúságú csavarszettet szoktak mellékelni),ha nem megy,akkor küldök neked.
- kispal1980
Lemezjátszó
Ha ez az a lemezjátszó amit itt a fórumon hirdettek,akkor a hirdetésben levő képek alapján úgy látom,hogy a hangszedő felső lapja és a fejszelvény között valami sötét színű (feltételezem valami alátét)anyag van.Ettől a hangszedő a karban lejjebb helyezkedik el és a karlift felemelésével sem kerül megfelelő magasságba a lemezhez képest.
Igazam van?
igen itt hirdették. és úgy van ahogy mondod, egy alátét van ott. sem a karlift nem emeli megfelelő magasságba és az alátétnem a súlya miatt sem lehet vízszintbe sem tenni!! de ha az alátétet kiveszem a csavar menete rövid , így nem fogja az anya.
mit tegyek???
- Smart845
- V.I.P.
Lemezjátszó
nem lehet tudni , hogy használta. nekem kell megoldani valahogyan
Ha ez az a lemezjátszó amit itt a fórumon hirdettek,akkor a hirdetésben levő képek alapján úgy látom,hogy a hangszedő felső lapja és a fejszelvény között valami sötét színű (feltételezem valami alátét)anyag van.Ettől a hangszedő a karban lejjebb helyezkedik el és a karlift felemelésével sem kerül megfelelő magasságba a lemezhez képest.
Igazam van?