Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
Lemezjátszó
Nagyon ütős, gratula!
Lassan de végéhez közelít a Lenco B55 felújítása. A motor, kerék, tengely kitisztítva, újra kenve, kapott új csapágy golyót, új V-block...teljes generál és nem utolsó sorban egy új kávát bükkből.
Lemezjátszó
Nézegetem a régi karokat és mit látok Pl.:ortophon 12" karoknak no antiskating mechanizmusa...Nem probléma ez?
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
- Smart845
- V.I.P.
- Értékelés: 209
Lemezjátszó
PÜ ment. köszönöm szépem!
Tűt valahogy lehet ellenőrizni?
Úgy látom,hogy sok dolgunk lesz még,folytassuk a beszélgetést privát üzenetek formájában.
A három rossz tulajdonságom:precíz vagyok,utálom a rendetlenséget és tisztaság mániám van.
- kispal1980
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 2
Lemezjátszó
Hogy jó-e a magasság az csak a megfelelő tűnyomóerő beállítása után derül ki,amikor a lemezre helyezed a tűt.
Privát üzenetben küld el a címed és postázok neked csavarokat(nem pénzkérdés).
PÜ ment. köszönöm szépem!
Tűt valahogy lehet ellenőrizni?
- Smart845
- V.I.P.
Lemezjátszó
Hát tényleg elmehetsz nyomozónak, nagyon tudsz!
De így fölmerül a kérdés bennem , hogy a tű jó-e egyáltalán. azt tudom ellenőrizni valahogyan?
Ha tudnál nekem ilyen csavart küldeni az nagyon jó lenne, természetesen kifizetem. De ha jól néztem , ha ki van véve az az alátét akkor sem jó a magasság.
Vagy jónak kell lennie úgy??
Hogy jó-e a magasság az csak a megfelelő tűnyomóerő beállítása után derül ki,amikor a lemezre helyezed a tűt.
Privát üzenetben küld el a címed és postázok neked csavarokat(nem pénzkérdés).
A három rossz tulajdonságom:precíz vagyok,utálom a rendetlenséget és tisztaság mániám van.
- kispal1980
Lemezjátszó
Amíg ez nincs meg,addig nem lehet folytatni a beállítást.
Hát tényleg elmehetsz nyomozónak, nagyon tudsz!
De így fölmerül a kérdés bennem , hogy a tű jó-e egyáltalán. azt tudom ellenőrizni valahogyan?
Ha tudnál nekem ilyen csavart küldeni az nagyon jó lenne, természetesen kifizetem. De ha jól néztem , ha ki van véve az az alátét akkor sem jó a magasság.
Vagy jónak kell lennie úgy??
- Smart845
- V.I.P.
Lemezjátszó
Amíg ez nincs meg,addig nem lehet folytatni a beállítást.
- Smart845
- V.I.P.
Lemezjátszó
igen itt hirdették. és úgy van ahogy mondod, egy alátét van ott. sem a karlift nem emeli megfelelő magasságba és az alátétnem a súlya miatt sem lehet vízszintbe sem tenni!! de ha az alátétet kiveszem a csavar menete rövid , így nem fogja az anya.
mit tegyek???
Elmehetnék nyomozónak.Hogy ráhibáztam
Az alátétet ki kell venned.Próbálj szerezni csavarokat(egyébként az OM hangszedőkhöz 2 féle hosszúságú csavarszettet szoktak mellékelni),ha nem megy,akkor küldök neked.
- kispal1980
Lemezjátszó
Ha ez az a lemezjátszó amit itt a fórumon hirdettek,akkor a hirdetésben levő képek alapján úgy látom,hogy a hangszedő felső lapja és a fejszelvény között valami sötét színű (feltételezem valami alátét)anyag van.Ettől a hangszedő a karban lejjebb helyezkedik el és a karlift felemelésével sem kerül megfelelő magasságba a lemezhez képest.
Igazam van?
igen itt hirdették. és úgy van ahogy mondod, egy alátét van ott. sem a karlift nem emeli megfelelő magasságba és az alátétnem a súlya miatt sem lehet vízszintbe sem tenni!! de ha az alátétet kiveszem a csavar menete rövid , így nem fogja az anya.
mit tegyek???
- Smart845
- V.I.P.
Lemezjátszó
nem lehet tudni , hogy használta. nekem kell megoldani valahogyan
Ha ez az a lemezjátszó amit itt a fórumon hirdettek,akkor a hirdetésben levő képek alapján úgy látom,hogy a hangszedő felső lapja és a fejszelvény között valami sötét színű (feltételezem valami alátét)anyag van.Ettől a hangszedő a karban lejjebb helyezkedik el és a karlift felemelésével sem kerül megfelelő magasságba a lemezhez képest.
Igazam van?
- kispal1980
Lemezjátszó
Az előző gazdája így használta?Esetleg nem tud segíteni,már csak azért mert így nehezebb segíteni mintha a lejátszó mellett lenne az ember.
Tudnál feltenni fotót a karról?
nem lehet tudni , hogy használta. nekem kell megoldani valahogyan
- Smart845
- V.I.P.
Lemezjátszó
Valaki tudna nekem segíteni, hogyan kell beállítani az új tűt/hagszedőt és az anti skating-ot!
Szóval egy teljesen új beállítás kellene, de fogalmam nincs hogyan kell.
Numark 1650TT és ortofon om Pro tű.
Az is baj hogy a kar nem emeli föl a fejet, mert lejjebb esett, mit lehet ezzel csinálni.
Remélem valaki tud segíteni, elég amatőr vagyok a témában, de gondolom meg lehet oldani.
Előre is köszönöm a segítséget!!
Az előző gazdája így használta?Esetleg nem tud segíteni,már csak azért mert így nehezebb segíteni mintha a lejátszó mellett lenne az ember.
Tudnál feltenni fotót a karról?
- kispal1980
Lemezjátszó
Valaki tudna nekem segíteni, hogyan kell beállítani az új tűt/hagszedőt és az anti skating-ot!
Szóval egy teljesen új beállítás kellene, de fogalmam nincs hogyan kell.
Numark 1650TT és ortofon om Pro tű.
Az is baj hogy a kar nem emeli föl a fejet, mert lejjebb esett, mit lehet ezzel csinálni.
Remélem valaki tud segíteni, elég amatőr vagyok a témában, de gondolom meg lehet oldani.
Előre is köszönöm a segítséget!!
- Bartfay
- V.I.P.
- Értékelés: 90
- Kapcsolat:
Lemezjátszó
Lassan de végéhez közelít a Lenco B55 felújítása. A motor, kerék, tengely kitisztítva, újra kenve, kapott új csapágy golyót, új V-block...teljes generál és nem utolsó sorban egy új kávát bükkből.
40x40mm-es tömör bükk lécek. A csiszolás után a szokott narancsolaj és viasz felületkezeléssel.
Kap majd egy új plexi tetőt, valamint a táp csatlakozó és az rca csatik kellenek még a hátlapra.
Csiszolás előtt:
csiszolva, olajozva:
JZZ.hu hanglemez webshop, Bartfay Audio
Lemezjátszó
Igen,a vályú a folyadékkal a hangkar rezgéseit hivatott csökkenteni.Köszönöm a válaszokat. Akkor, ha jól értettem mindent, a tangenciális karok ilyen szempontból is jobbak a radiálisoknál. Azoknál ugyanis, mivel vízszintes irányban nem tudnak elfordulni, nem lép fel ilyen síkban sem semmilyen rezgés (vagy legalábbis kevesebb). Csak azért jegyzem meg, mert volt itt erről is valamikor vita (gondolom már sokszor), és ott valaki nagyon azt mondta, hogy az ilyen karoknak a sok hátrány mellett kizárólag az az előnye, hogy esetükben nem lép fel skating erő, és így a nem tökéletes antiskating mechanizmusok miatt fennmaradó esetleges torzítás sem (+ a tű elfordulása miatt sem lép fel torzítás, ha éppen olyan a profil). Vayg ez hülyeség?
Lemezjátszó
Na azért nem volt annyira súlyos,hogy így bele kéküljön.
Dede!!
LP:Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
Lemezjátszó
HG kitisztította az enyémet egy évvel ezelőtt és a tűszár előfeszítésén is állított. Valóban jelentősen megtáltosodott. Viszont már akkor úgy becsülte nekem, hogy idén esedékes lesz a csere. 20 mN-on még élvezhetően zenél, de már el-elbizonytalanodik. 18 mN tűerővel már hallgathatatlan.
Ez egyébként még nem Ace S, főleg nem MR, hanem még a régi széria.
Ha megcsináltatod velük a gyárban kérésre már az új tűprofillal és felfúggesztéssel kapod vissza. Nem fogsz ráismerni! Eredetileg az enyém is a régebbi megoldású volt, de nagyon jó lett.
LP:Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
Lemezjátszó
Bocsánat,bemásoltam a helytelen írást,hiába a hülyeség ragályos.
Köszi

Lemezjátszó
Igen,a vályú a folyadékkal a hangkar rezgéseit hivatott csökkenteni.
Miközben hódit az unipivot kar:-D
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
Lemezjátszó
Akkor, ha jól értem, a vályú nem abba szól bele - ahogyan az illető blogger véli -, hogy a tű "mennyire nehezedik rá a lemezre", hanem a kar vízszintes irányú rezgéseit csillapítja. (Gondolom, az lenne az ideális, ha vízszintes (i.e. a barázdára merőleges) irányba a kar teljesen mozdulatlan maradna, és az ilyen irányú rezgéseket csak a tűszár csillapítása venné fel, de ez az egyik oldalon felfüggesztett karnál nem kivitelezhető (és az olajvályú is csak csillapít a dolgon egy kicsit). Vagy valami ilyesmi.)
- arzachel
- V.I.P.
- Értékelés: 749
Lemezjátszó
Townshend......
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
- Taksoft
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 6
Lemezjátszó
Szerintem most nem a damilon felfüggesztett karról van szó(ilyen pl.a Mozart kar is),hanem a Thonwsend lemezjátszón van egy vályú (olajvályú, amelyben a kar, az elejére rögzített úszó segítségével halad, így nem nehezedik rá a kar annyira a lemezre),amelybe a kar elején lévő úszó belelóg és így a benne levő olaj csillapítja a kar rezgéseit.
A kar csak nehezkedjen rá a lemezre a megfelelő tűnyomással, azt ne csökkentse semmi.
A rezgéscsillapítással egyetértek.
- karbantartó
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 17
Lemezjátszó
Az egésznek az volt az előzménye,hogy fél év után,valahogy nem tetszik,az aktív,stúdiós hang.
A bejáratassal a térbeli mélység valahogy összezsugorott,ebben borzasztóan csalódtam.
Meg még abban is,hogy nálam az xlr összekötés semmi előnyt nem adott pozícionáltságban az rca-hoz képest.
Pedig ugyanazt a rendszert hallgattam,az Audmaxnál is asus usb előfok volt.Ugyanazokat a 24/96,24/192 felvételeket is megszereztem,a dac-on is kigyulladnak a státuszlámpák.
A hanglemez hangja meg közben egyre jobban tetszik.Pedig nagyon jó cd-im vannak.
Lemezjátszó
Mi is pontosan annak az izének a feladata, amit a blogger ilyen szépen leírt? (Nyilván a gyártó honlapján fent van, de most nincs időm böngészni.)
Szia!
Ez egy pár damilon felfüggesztett kar, amit egy szilikon teknőbe nyúló tárcsa csillapít.
Az antiskating meg külön tészta.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
Lemezjátszó
Tudom hogy csúnya dolog, de egyszerűen nem bírom ki, hogy ne másoljam be:
A Thownshend futómű "front end damping" rendszeréről, egy magyar hifi-blogger tollából.
Nem a fizika lehetett a kedvenc tantárgya, egyébként összehasonlíthatatlanul komolyabb problémának tartanám, ha a zenével állna hasonló viszonyban...
Mi is pontosan annak az izének a feladata, amit a blogger ilyen szépen leírt? (Nyilván a gyártó honlapján fent van, de most nincs időm böngészni.)