kaboca36 írta: ↑2023.12.17., vas. 08:18
tonee73 írta: ↑2023.12.17., vas. 08:12
Még mindig nem szarozta le a 40 éves vackokat.Egyébként én is azok mellett vagyok - bár az enyén csak 30 körül van.
Igaz már javitottam is....

Ja csak szolok a linkelt lampizator oldalán ott van hogy lehet helyre állitanni az SPDIF jelét...pofon egyszerü....... Szivesen
Akkor megpróbálom még egyszer leírni.
A 40 éves CD lejátszó, mint példa nem volt véletlen, volt velük tapasztalatom (Philips CD 304, 830, Marantz CD 73, 74, 84), ezekből utóbbi kettő csak vendégségben volt nálam. Hangilag semmi probléma nem volt egyikkel sem, bár a CEC mellett egyiket sem tartom kiemelkedőnek (de semmiképpen se rosszak). Most tekintsünk el a sok 100 ezres tuningoktól, gyári állapotról van szó. Műszakilag viszont mindegyik kehes volt ilyen vagy olyan módon. Nem, ezt nem a neten olvastam valahol.
Ha linkelsz valamit, legalább vedd a fáradságot, hogy ne egy másik készülék mérését másolod be.
Gyári mérés TL51X (SPDIF):

- cec-13.jpg (50.67 KiB) Megtekintve 2102 alkalommal
Fikusz módosítása után (SPDIF):

- cec-12.jpg (68.08 KiB) Megtekintve 2102 alkalommal
Hogy ez a gyári mérés jó lenne? Természetesen nem. Létezik több módszer is ennek javítására, amit mindenki maga eldönthet, hogy elvégez-e vagy sem. Viszont az ilyesmi átalakítás, tuning általában nem növeli egy készülék értékét, hanem inkább csökkenti, mivel nem gyári beavatkozás. Személy szerint engem sosem zavart a DIY, de sok más embernél kizáró tényező. Egyébként olvastam egy DIY fórum szálat, ahol a jobbágy neki állt a módosításnak, aminek az lett a vége, hogy a CEC CD lejátszó gajra ment, még a japánok se tudták helyre állítani. Szóval csak óvatosan.
Egyébként ha már Lampizator, én amikor akartam tőle DAC-ot venni, lebeszéltek róla. Igaz csak a 1.5 millió Ft-os belépő (!) modelljét néztem, nem a 17.5 millió Ft-os csúcs modellt.

Ez nem azt jelenti, hogy amit csinál, az rossz lenne, de számomra elég átláthatatlan az ő munkája pl. 8 féle DAC-ot gyárt (24 féle kombinációban).
De ha már tanácsokkal látsz el, akkor én is adok egyet. Ha már Revox B225, akkor szerezz be hozzá legalább egy tartalék kijelzőt, mert azoknak az a gyenge pontja (gyakori meghibásodás). Újonnan beszerezhetetlen, donor gépből lehet csak cserélni, ami 10 éve még fillérekből megoldható volt, mára egy ilyen lejátszó kb. egy havi fizetésbe kerül.
Philips CD 820 - Cen.grand DSDAC 1.0 Deluxe Edition - Fidelity Pyrit - Vandersteen 2CE Signature
Mini PC - TMP Ant - Dénes Péter 6C33C-SE - Braun L710
PC - Singxer F1 - Audio-GD NOS 11 - Hifiman HE1000 V2
Komplett Schmidt Ferenc kábelezés