Én eddig se vitáztam senkivel, hanem leírtam a valós tapasztalatokon alapuló tényeket.frenki485 írta: ↑2023.12.17., vas. 13:54Ja, van itt Ethosz CDM futómű tulaj, meg Ethosz lampizált (TDA1541) DAC tulaj, meg egyéb csillió éves Philips rajongó is (lásd az aláírásomat).KopaszKutya írta: ↑2023.12.16., szomb. 18:59Nem vettem zokon, volt már több CMD mechanikás lejátszóm is, ezért is kötöttem ki ennél. Sehol nem írtam, hogy a régiek vackok lennének, de én javítani nem tudom őket, vagyonokat meg nem szerettem volna rákölteni, várva, hogy mikor jön elő egy újabb hiba. Elhiszem, hogy aki ért hozzá, az magának megcsinálja és használja tovább elégedetten.kaboca36 írta: ↑2023.12.16., szomb. 16:35
nem, akarlak elkeseriteni,de http://www.lampizator.eu/lampizator/ref ... TL-1X.html
vegyél valami jót CDM-1 fütömüvel...... dacot már nem is mondok.pedig az se mindegy..
Az a vacak ,néhány 40 éves vacak simán tudja a -120-130dB zajszintet a 16bit ellenére
https://www.gammaelectronics.xyz/audio_ ... revox.html
de az is lehet hogy nekem rossz a hallásom
Láttam én is méréseket róla, de gondolom akkor minden csöves elektronika is sz*r, csak mert mérések szerint nem érik el a tranzisztoros társaik szintjét?![]()
Azért remélem hallottad is és nem képek alapján akarod eldönteni, hogy mi jó vagy sem.
Így aztán elfogultság okán nem is tudok nagyon beleszólni a kialakult vitába, maximum röviden annyit, hogy a régi, koros Philipseket apró pénzért lehet javítani, felújítani a vágyott (és amúgy nagyon szubjektív) hang érdekében.
Kérdésem viszont az lenne, hogy a szíj hajtású CEC futómű, illetve egyáltalán a szíjhajtás ötlete a Cd lejátszókban mitől lenne jobb , mint a hagyományos, vagy mi indokolná?
A filléres javítás, amit már többen is leírtak, de senki se írta, hogy ha saját magának csinálja. Szándékosan nem írok óra díjakat, hogy ha az ember nem saját maga csinálja, pedig tudnék, nem egy embert kérdeztem meg.
Olvastam valahol, hogy miért jó a szíj hajtás (a gyártó szerint), de most hülyeséget nem akarok írni, főleg éjszakás műszak után. Nem biztos, hogy a hangra van bármiféle előnyös hatása a többivel szemben.
Az Ethosz vonal nem elvetendő nálam se, majd talán egyszer, ha lesz belőle eladó, bár egyszer volt egy Ethosz DAC-om, még a csövesítés előtti időkből, de a felépítése eléggé hasonló volt az utolsó verziókhoz, na az nem volt egy nagy durranás. Nem szólt rosszul, de nem egy kategória a TMP-vel vagy akár egy Philips DAC 960-al, amikkel össze lett hallgatva. A későbbi verziót nem hallottam.

Nálam évekig dolgozott CEC TL51X, Heed DAC-ba koax-szal kötve. Fantasztikus megépítés, tényleg leheletfinom kezelés/működés, bájosan lassú trackváltás: imádtam. De nem volt sima ügy a hangja: a bútor-alátét-bútoralátét:) vacakolás végére lett meg a súlya a hangjának. Egy időben kerestem hozzá a wellfloat boardot de normális árban évekig nem volt, elengedtem. Pazar gép, de ami váltotta merőben más.