DAC-ot szerintem a legnehezebb készíteni az összes hifis cuccunk közül. A digitális és analóg technikákban egyaránt jártas csapat kell hozzá. Persze vannak jól felkészült egyszemélyes "hadsereg"-ből álló elit egységek, de millióból az egy. Azért írtam, hogy sok ilyenen vagyok túl, általában a készítőjén és 1-2 lelkes barátján kívül senki nem kér a készülékből, és a projekt 5-10 meghallgatást követően szépen elhal. Nem hazai és nem egyedi eset, de nem is az utolsó...dixie-chicken írta: ↑2023.12.17., vas. 21:03ez a sport azért érdekes,mert mindenki megtalálja,elöbb vagy utóbb,mi számára a legjobb...![]()
Lucas Fikuszt ezzel szemben lehet dobálgatni kavicsokkal, jelenleg 3-6 hónapos rendeléssel tudják készíteni a dac-jaikat (sokat igencsak komoly CD-futóművek mögé pl. Kallista pakolva), és nem csak az újságíróknak tetszenek, hanem mára kultusza van a készülékeknek. A legnagyobb dac-jukból 100db-ot készítenek, és 1 hónap alatt 60 elfogyott előrendelésben, darabára 56.000 EUR, el lehet képzelni a kisebbekből milyen darabszámokat produkálnak... a teljes hazai audio gyártói ipar együttvéve talán tudja hozni a számaikat, de nem merném bátran egy mérlegre tenni a két számadatot (annyira vannak terhelve - pedig bővültek -, hogy egyedi színt nem is vállalnak). Elhiszem, hogy valakiknek nem tetszik, vagy nem értenek egyet a készítő elgondolásaival idehaza, de ettől függetlenül a számok arról tanúskodnak, hogy nemzetközi szinten több ember áldoz ezekre, mint azt elsőre gondolnák páran.
Azt még hozzáteszem, hogy a legkisebb termékük messze alulmúlta a várakozásaimat, és biztosan nem azt venném a termékeik közül és ha lehet inkább gyűjtenék a nagyobbakra.