Írod, hogy sokat tudnál mesélni, engem kifejezetten érdekelne. Már csak azért is, mert valamit azért tudhat a Hegel, ha van körülötte hype. Mellesleg pont a H190, ami technikailag is eléggé szép fejlesztésekkel operál, csak párat kiemelve: SoundEngine2 (már önmagában is fantasztikus feature), saját streamer és kifejezetten jó minőségű DAC, valamint igen, a damping factor pont abban számít, hogy nem folynak el a hangok (főleg mélyek), hanem feszesen, pontosan és analítikusan jelenít meg mindent. Ez persze nem minden fülnek tetszik, nekem igen. Nyilván mindenki védi kicsit a saját választását, de én is sokmindent meghallgattam, mielőtt Hegelre esett a választásom (AudiaFlight, ElektroCompaniet, Naim stb.), nem bántam meg egyáltalán. A design is az, amit én keresek, de nyilván nem vagyunk egyformák.vazze írta: ↑2021.11.19., pén. 05:58Sokat tudnék mesélni erről de nem teszem.Thompi írta: ↑2021.11.19., pén. 05:30Sziasztok
Tudom ebben a forumban nincs nagyra ertekelve a Hegel. Es ez maradjon is igy![]()
Csak arra lennek kivancsi hogy nem erzi e mas is ugy hogy 'kipukkadt' a lufi a marka korul? Egyre tobbet latom az eladatlan termekeket honapokon keresztul. (H80, H90, H95, H120, H190) (egyebkent a H190 hez hozzateszem Lengyeleknel 899e megy boltbolitt pedig 1.1 ert probalkozik valaki a magan importal)
Mindenesetre itt nálunk (Svédország) kb 6-8 évvel ezelőtt volt viharos hype a márka körül. Egymást követték a dac-ok és erősítők amik persze mind mérföldekkel jobbak voltak az előzőnél. Persze ezzel akaratlanul mindíg elismerték , hogy az előző sz@r volt… Mára ez lecsengett , a forgalmazók többsége leadta őket és már csak egy-két bolt árulja. A használt példányok meg többnyire csak keringenek a piacon és senkit sem hoznak lázba.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
-
- Újonc fórumos
- Értékelés: 8
Re: Sztereó erősitők
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5245
Így van, a dc blokkoló végleges megoldás, nem nagy költség, ebben tudok segíteni...
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3248
Feltehetőleg hálózati DC, azaz egyen feszültség jut be hozzád, a szolgáltatói hálózaton keresztül, ami sajnos eléggé általanos. Nálam is szokkott néha búgni e miatt a végerősítő trafója. Gondolom azért az, mert a legnagyobb, és ezt venni észre.zalan.takacs írta: ↑2022.01.31., hétf. 11:18Sziasztok!
Segítségeteket, véleményeteket szeretném kérni az alábbiakkal kapcsolatban.
Nemrég tűnt fel, hogy Audiolab 6000a erősítőm halkan búgni kezdett. A búgás pulzáló, néha teljesen elhallagat, néha megerősödik. A hang a trafó felől hallható az erősítő felső, első harmadából. Alacsony hangerő esetén kihallani, ezért zavaró.
Kipróbáltam több konnentorral is, változtalan a helyzet. Néhány külföldi fórum is beszámol hasonlóról, de nem nagyon találtam releváns információt. Van esetleg ötletetek mi okozhatja? Volt már tapasztalatotok hasonlóval?
Segítségeteket előre is köszönöm:
Zalán
Állítólag DC blokkolóval lehet ellene védekezni, de majd ha "István1" erre jár, akkor majd elmagyarázza(sokadjára), hogy pontosan hogyan, és miért. Ennek a témának Ő a szakértője.
Nekem nincs tapasztalatom a DC blokkolóval, egy időben terveztem beszerezni, de az utóbbi időben elkerül ez a jelenség, így elnapolódott.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
-
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 24
Nálam is ugyanez volt, búgott transzformátor - hol jobban, hol alig hallhatóan (szintén Audiolab 6000 erősítő, ami egyébként remek darab). Az egyenárammal lehet összefüggésben. Vettem hozzá egy Audiolab DC blokkolót, és megszűnt a zaj. Kb.45 ezer Ft-ba kerül ez a kis doboz, itthon is lehet kapni több helyen.zalan.takacs írta: ↑2022.01.31., hétf. 11:18Sziasztok!
Nemrég tűnt fel, hogy Audiolab 6000a erősítőm halkan búgni kezdett. A búgás pulzáló, néha teljesen elhallagat, néha megerősödik. A hang a trafó felől hallható az erősítő felső, első harmadából. Alacsony hangerő esetén kihallani, ezért zavaró.
Kipróbáltam több konnentorral is, változtalan a helyzet. Néhány külföldi fórum is beszámol hasonlóról, de nem nagyon találtam releváns információt. Van esetleg ötletetek mi okozhatja? Volt már tapasztalatotok hasonlóval?
Zalán
-
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 24
-
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 4
Sziasztok!
Zalán
Zalán
- prando
- V.I.P.
- Értékelés: 160
Bár abszolút igazad van alapesetben, a pontos körülmények azért mások voltak ahhoz, hogy megcsapjon az áram. Ez persze nem kisebbíti, hogy elnéztem a dolgot.LIMAR írta: ↑2022.01.28., pén. 10:06Adj hálát Istennek, hogy még élsz. Föl nem tudom fogni, ha valaki nem ért valamihez, akkor minek csinálja.
Hálózati feszültség alatt lévő készülékben hálózati kapcsolót javítani.
A szerencse fia vagy, hogy nem vágott agyon.
Ps.: a készüléket vidd szakemberhez most és legközelebb is.
Így a kérdésem azért maradt a lehetséges hibát illetően.
Köszi!
Vincent cd, Revox magnó, TEAC dac, Rotel RA985BX erősítő, diy phono, Vandersteen 1C hangfal, Vibavoice Omega500 tápkondi, ezek Béres János fórumtárs felújításában. Linn lp-játszó Oppo bluray, Heed táp, Fapaci, ACR, AudioNote, VdH, ZuAudio Event, Soner, Furutech kábelek, Triangle Antal hangfal.
-
- Törzsvendég
- Értékelés: 3333
- Kapcsolat:
Adj hálát Istennek, hogy még élsz. Föl nem tudom fogni, ha valaki nem ért valamihez, akkor minek csinálja.
Hálózati feszültség alatt lévő készülékben hálózati kapcsolót javítani.
A szerencse fia vagy, hogy nem vágott agyon.
Ps.: a készüléket vidd szakemberhez most és legközelebb is.
- prando
- V.I.P.
prando írta: ↑2022.01.28., pén. 07:00Sziasztok!
Belefutottam az erősítőmmel egy hálózati zárlatba. A ki-bekacsoló nyomógombját szerettem volna javítani és a rajta lévő fáziskábel a készülékházhoz ért. Csattanás, a konnektor biztosítéka lecsapódott természetesen. A készülék biztosítékai épek, bekapcsolva valami zúgott benne halkan, kicsi égett szaga van. Merre lehet a baj, tájékozódni szeretnék, majd nézem, hátha találok égett részt, aztán keresek hozzá szakembert. XTZ ClassA100 DII.
Köszönöm előre is!
Két kondinál találtam a nyákon égésnyomot és a tegnapi zúgás iránya is onnan rémlik.
Vincent cd, Revox magnó, TEAC dac, Rotel RA985BX erősítő, diy phono, Vandersteen 1C hangfal, Vibavoice Omega500 tápkondi, ezek Béres János fórumtárs felújításában. Linn lp-játszó Oppo bluray, Heed táp, Fapaci, ACR, AudioNote, VdH, ZuAudio Event, Soner, Furutech kábelek, Triangle Antal hangfal.
- prando
- V.I.P.
Sziasztok!
Belefutottam az erősítőmmel egy hálózati zárlatba. A ki-bekacsoló nyomógombját szerettem volna javítani és a rajta lévő fáziskábel a készülékházhoz ért. Csattanás, a konnektor biztosítéka lecsapódott természetesen. A készülék biztosítékai épek, bekapcsolva valami zúgott benne halkan, kicsi égett szaga van. Merre lehet a baj, tájékozódni szeretnék, majd nézem, hátha találok égett részt, aztán keresek hozzá szakembert. XTZ ClassA100 DII.
Köszönöm előre is!
Köszönöm előre is!
Rendszerint zenét hallgatok, nem búgást, de tegnap pont közel ültem, és nem jellemző csend honolt. (Miután kisfiamnak bemutattam a Metallica munkásságát)
- fererencz
- Törzsvendég
- Értékelés: 901
Akkor már rajta volt a burkolat, előtte nem nyúltam oda.
Rendszerint zenét hallgatok, nem búgást, de tegnap pont közel ültem, és nem jellemző csend honolt. (Miután kisfiamnak bemutattam a Metallica munkásságát)

Nem szotkam hibázni.
- BLX
- Törzsvendég
- Értékelés: 1041
Azért óvatosan matass egy erősítőben. Ne a trafót hallasd, hanem egy kis Led Zeppelint vagy Black Sabbath-ot kellő hangerővel.fererencz írta: ↑2022.01.19., szer. 17:07Kiszedtem a helyéről, levettem a tetejét is. Semmi nem volt rákötve. Nagyon, de tényleg nagyon halkan búg. A falióra szinte közelről hallgatva (az erősítőt) is elnyomta. Gondolom, a bútor fokozta... Csavar feszes volt. Kézzel nem érzem a rezgést, véletlenül ért hozzá a fülem, azzal igen. Lehet, hogy felnagyítom a dolgot.BLX írta: ↑2022.01.19., szer. 11:07Ha nem a hangszórókon keresztül hallod a búgást, hanem a készülékből, én arra tippelnék, hogy "hálózati zavarok" miatt búg a trafó. Ha hosszabb távon megtartanád ezt az erősítőt, akkor persze érdemes lehet átnézetni egy tapasztalt szerelővel. Nem hinném egyébként, hogy nagy gond lenne vele, sok trafó érzékeny bizonyos hálózati zavarokra.![]()

- fererencz
- Törzsvendég
Kiszedtem a helyéről, levettem a tetejét is. Semmi nem volt rákötve. Nagyon, de tényleg nagyon halkan búg. A falióra szinte közelről hallgatva (az erősítőt) is elnyomta. Gondolom, a bútor fokozta... Csavar feszes volt. Kézzel nem érzem a rezgést, véletlenül ért hozzá a fülem, azzal igen. Lehet, hogy felnagyítom a dolgot.BLX írta: ↑2022.01.19., szer. 11:07Ha nem a hangszórókon keresztül hallod a búgást, hanem a készülékből, én arra tippelnék, hogy "hálózati zavarok" miatt búg a trafó. Ha hosszabb távon megtartanád ezt az erősítőt, akkor persze érdemes lehet átnézetni egy tapasztalt szerelővel. Nem hinném egyébként, hogy nagy gond lenne vele, sok trafó érzékeny bizonyos hálózati zavarokra.

Nem szotkam hibázni.
Még Bese Attila csinálta meg pár perces munkával.
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3581
Valami belső végfokhoz vezető kábel szigetelési hiba volt, ha jól emlékszem.fererencz írta: ↑2022.01.19., szer. 10:49Tegnap vettem észre, nem volt mozgatva semmi.cannonball írta: ↑2022.01.19., szer. 10:46Nekem egyszer az egyik bemeneti RCA aljzat földelőszál forrasztása engedett el. Célszerű visszagondolni, mikor jelent meg a búgás, mert sokszor egy házilag elvégezhető művelet.
Az ilyen nem inkább a hangszóróból lenne hallható? Nekem a készülék búg.
Még Bese Attila csinálta meg pár perces munkával.
Csak a Marantz! :-D
- BLX
- Törzsvendég
- Értékelés: 1041
Ha nem a hangszórókon keresztül hallod a búgást, hanem a készülékből, én arra tippelnék, hogy "hálózati zavarok" miatt búg a trafó. Ha hosszabb távon megtartanád ezt az erősítőt, akkor persze érdemes lehet átnézetni egy tapasztalt szerelővel. Nem hinném egyébként, hogy nagy gond lenne vele, sok trafó érzékeny bizonyos hálózati zavarokra.fererencz írta: ↑2022.01.19., szer. 10:49Tegnap vettem észre, nem volt mozgatva semmi.cannonball írta: ↑2022.01.19., szer. 10:46Nekem egyszer az egyik bemeneti RCA aljzat földelőszál forrasztása engedett el. Célszerű visszagondolni, mikor jelent meg a búgás, mert sokszor egy házilag elvégezhető művelet.
- -CB-
- Beköltözött
- Értékelés: 1249
Jaaa. Ott legfeljebb a trafó, vagy vmi meghibásodott, és a váltóáram frekvenciájára abnormálisan reagáló elektronikai elem lehet a ludas. De majd vmi mágus megmondja a tutit :-)fererencz írta: ↑2022.01.19., szer. 10:49Tegnap vettem észre, nem volt mozgatva semmi.cannonball írta: ↑2022.01.19., szer. 10:46Nekem egyszer az egyik bemeneti RCA aljzat földelőszál forrasztása engedett el. Célszerű visszagondolni, mikor jelent meg a búgás, mert sokszor egy házilag elvégezhető művelet.
- fererencz
- Törzsvendég
Tegnap vettem észre, nem volt mozgatva semmi.cannonball írta: ↑2022.01.19., szer. 10:46Nekem egyszer az egyik bemeneti RCA aljzat földelőszál forrasztása engedett el. Célszerű visszagondolni, mikor jelent meg a búgás, mert sokszor egy házilag elvégezhető művelet.
Nem szotkam hibázni.
Alex:
Milyen belső szigetelésre gondolsz?
- fererencz
- Törzsvendég
Ha hazamegyek, kiszedem a helyéről, kipróbálom máshol is, sallangok nélkül.
Alex:
Milyen belső szigetelésre gondolsz?
Nem szotkam hibázni.
- -CB-
- Beköltözött
- Értékelés: 1249
Nekem egyszer az egyik bemeneti RCA aljzat földelőszál forrasztása engedett el. Célszerű visszagondolni, mikor jelent meg a búgás, mert sokszor egy házilag elvégezhető művelet.
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3581
Nekem valami belső szigetelési hiba okozott ilyen jelenséget. Az filléres javítási tétel volt.
Csak a Marantz! :-D
Ha az áramon kívül mindent kihúzol, akkor is búg?fererencz írta: ↑2022.01.19., szer. 10:12Még nem régi az eset, de bekapcsolástól kikapcsolásig konstans volt a búgás. Dugót is fordítottam, nem segített.zx07 írta: ↑2022.01.19., szer. 10:09Néhány hónapos használat után az én Marantz-omnál is megjelent egy 50Hz-es búgás, magából az erősítőből. 5-10 perc után hallhatóvá vált, elég zavaróan, majd 50 perc után lecsillapodott és elmúlt minden gépzaj. Elvittem a Totel szervízbe, azt mondták, hogy tápegységcsere. Egy évben két eset szokott lenni, megtiszteltetés, hogy az egyik az enyém lehetett. Azóta nincs búgás. Érdemes még a földelést ellenőrizni, aztán, hogy hó fázissal van-e bedugva...
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV
- fererencz
- Törzsvendég
Még nem régi az eset, de bekapcsolástól kikapcsolásig konstans volt a búgás. Dugót is fordítottam, nem segített.zx07 írta: ↑2022.01.19., szer. 10:09Néhány hónapos használat után az én Marantz-omnál is megjelent egy 50Hz-es búgás, magából az erősítőből. 5-10 perc után hallhatóvá vált, elég zavaróan, majd 50 perc után lecsillapodott és elmúlt minden gépzaj. Elvittem a Totel szervízbe, azt mondták, hogy tápegységcsere. Egy évben két eset szokott lenni, megtiszteltetés, hogy az egyik az enyém lehetett. Azóta nincs búgás. Érdemes még a földelést ellenőrizni, aztán, hogy hó fázissal van-e bedugva...
Nem szotkam hibázni.
Néhány hónapos használat után az én Marantz-omnál is megjelent egy 50Hz-es búgás, magából az erősítőből. 5-10 perc után hallhatóvá vált, elég zavaróan, majd 50 perc után lecsillapodott és elmúlt minden gépzaj. Elvittem a Totel szervízbe, azt mondták, hogy tápegységcsere. Egy évben két eset szokott lenni, megtiszteltetés, hogy az egyik az enyém lehetett. Azóta nincs búgás. Érdemes még a földelést ellenőrizni, aztán, hogy hó fázissal van-e bedugva...fererencz írta: ↑2022.01.19., szer. 10:00Sziasztok!
Aláírásomban levő erősítőnél hallok tegnap óta egy kis búgást. Talán előtte nem volt ilyen. Nem túl hangos, de jelen van...
Először nem is értettem, mit hallok, azt hittem a dobozokból jön, de nem. Esti lekapcsolásnál (áramtalanítás) jöttem rá, hogy az erősítőből jön. Még nem építettem ki a helyéről, de kis megemeléstől sem múlt el. Elővettem a multimétert, 230V-ot mértem kereken. Reggel is ugyan úgy búgott.
Lehet gond? Mit érdemes kezdenem?
Köszönöm!
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV
- fererencz
- Törzsvendég
Sziasztok!
Aláírásomban levő erősítőnél hallok tegnap óta egy kis búgást. Talán előtte nem volt ilyen. Nem túl hangos, de jelen van...
Először nem is értettem, mit hallok, azt hittem a dobozokból jön, de nem. Esti lekapcsolásnál (áramtalanítás) jöttem rá, hogy az erősítőből jön. Még nem építettem ki a helyéről, de kis megemeléstől sem múlt el. Elővettem a multimétert, 230V-ot mértem kereken. Reggel is ugyan úgy búgott.
Köszönöm!
Köszönöm!
Nem szotkam hibázni.
Nekem is van pár régi JT lemezem. Szerencsére mind valamilyen nyugati nyomás, tehát nem indiai vagy yugoton stb.
De azért az SW féle remixek szerintem sokkal jobban szólnak.
Na jó ennyi az OFF, és akkor most ON : tegnap, hogy eldöntöttem, hogy megtartom azt az erősítőt amit eddig hirdettem itt bekötöttem az amúgy tulajdonomat képező erősítőt, amit szintén nemrég (október vagy szeptember ?) vettem. Hááát egyre jobban bebizonyosodik, hogy a 300B nem az én csövem. (Azért megtartom az erősítőt, mert azért nem olyan rossz ám.) De a másik ami egy 6C33C-t tartalmaz oldalanként (vagyis az SE) nem kicsit jobb.
Most nem untatok senkit a részletekkel, de amikor a 300B - s után megszólalt (pedig mint írom az se kutya) volt nagy rácsodálkozás. Érdekes előtte amikor csak az volt (kb 2 hét) fel se tűnt, hogy milyen k..va jó az a kis cucc.
Pedig aztán szerintem semmi flikkflakk nincs benne, egy illető építette nem gyári cucc (akkor megfizethetetlen lenne) de újra bebizonyosodott, hogy nem véletlen az, hogy amióta először hallottam (sok éve) 6C33C-vel működő erősítőt azóta szerettem volna egyet. (Csak eddig másképp alakult, volt EL34, 211, 5B4G(vagy mi, ruszki 2A3), 5881 de még PL519 is, de ilyen csak most lett)
De azért az SW féle remixek szerintem sokkal jobban szólnak.
Na jó ennyi az OFF, és akkor most ON : tegnap, hogy eldöntöttem, hogy megtartom azt az erősítőt amit eddig hirdettem itt bekötöttem az amúgy tulajdonomat képező erősítőt, amit szintén nemrég (október vagy szeptember ?) vettem. Hááát egyre jobban bebizonyosodik, hogy a 300B nem az én csövem. (Azért megtartom az erősítőt, mert azért nem olyan rossz ám.) De a másik ami egy 6C33C-t tartalmaz oldalanként (vagyis az SE) nem kicsit jobb.
Most nem untatok senkit a részletekkel, de amikor a 300B - s után megszólalt (pedig mint írom az se kutya) volt nagy rácsodálkozás. Érdekes előtte amikor csak az volt (kb 2 hét) fel se tűnt, hogy milyen k..va jó az a kis cucc.

Pedig aztán szerintem semmi flikkflakk nincs benne, egy illető építette nem gyári cucc (akkor megfizethetetlen lenne) de újra bebizonyosodott, hogy nem véletlen az, hogy amióta először hallottam (sok éve) 6C33C-vel működő erősítőt azóta szerettem volna egyet. (Csak eddig másképp alakult, volt EL34, 211, 5B4G(vagy mi, ruszki 2A3), 5881 de még PL519 is, de ilyen csak most lett)