Kiszedtem a helyéről, levettem a tetejét is. Semmi nem volt rákötve. Nagyon, de tényleg nagyon halkan búg. A falióra szinte közelről hallgatva (az erősítőt) is elnyomta. Gondolom, a bútor fokozta... Csavar feszes volt. Kézzel nem érzem a rezgést, véletlenül ért hozzá a fülem, azzal igen. Lehet, hogy felnagyítom a dolgot.BLX írta: ↑2022.01.19., szer. 11:07Ha nem a hangszórókon keresztül hallod a búgást, hanem a készülékből, én arra tippelnék, hogy "hálózati zavarok" miatt búg a trafó. Ha hosszabb távon megtartanád ezt az erősítőt, akkor persze érdemes lehet átnézetni egy tapasztalt szerelővel. Nem hinném egyébként, hogy nagy gond lenne vele, sok trafó érzékeny bizonyos hálózati zavarokra.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
- fererencz
- Törzsvendég

- Értékelés: 918
Re: Sztereó erősitők
Nem szotkam hibázni.
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 4200
Valami belső végfokhoz vezető kábel szigetelési hiba volt, ha jól emlékszem.fererencz írta: ↑2022.01.19., szer. 10:49Tegnap vettem észre, nem volt mozgatva semmi.cannonball írta: ↑2022.01.19., szer. 10:46Nekem egyszer az egyik bemeneti RCA aljzat földelőszál forrasztása engedett el. Célszerű visszagondolni, mikor jelent meg a búgás, mert sokszor egy házilag elvégezhető művelet.
Az ilyen nem inkább a hangszóróból lenne hallható? Nekem a készülék búg.
Még Bese Attila csinálta meg pár perces munkával.
Csak a Marantz! :-D
- BLX
- Törzsvendég

- Értékelés: 1104
Ha nem a hangszórókon keresztül hallod a búgást, hanem a készülékből, én arra tippelnék, hogy "hálózati zavarok" miatt búg a trafó. Ha hosszabb távon megtartanád ezt az erősítőt, akkor persze érdemes lehet átnézetni egy tapasztalt szerelővel. Nem hinném egyébként, hogy nagy gond lenne vele, sok trafó érzékeny bizonyos hálózati zavarokra.fererencz írta: ↑2022.01.19., szer. 10:49Tegnap vettem észre, nem volt mozgatva semmi.cannonball írta: ↑2022.01.19., szer. 10:46Nekem egyszer az egyik bemeneti RCA aljzat földelőszál forrasztása engedett el. Célszerű visszagondolni, mikor jelent meg a búgás, mert sokszor egy házilag elvégezhető művelet.
- -CB-
- Beköltözött

- Értékelés: 1430
Jaaa. Ott legfeljebb a trafó, vagy vmi meghibásodott, és a váltóáram frekvenciájára abnormálisan reagáló elektronikai elem lehet a ludas. De majd vmi mágus megmondja a tutit :-)fererencz írta: ↑2022.01.19., szer. 10:49Tegnap vettem észre, nem volt mozgatva semmi.cannonball írta: ↑2022.01.19., szer. 10:46Nekem egyszer az egyik bemeneti RCA aljzat földelőszál forrasztása engedett el. Célszerű visszagondolni, mikor jelent meg a búgás, mert sokszor egy házilag elvégezhető művelet.
- fererencz
- Törzsvendég

Tegnap vettem észre, nem volt mozgatva semmi.cannonball írta: ↑2022.01.19., szer. 10:46Nekem egyszer az egyik bemeneti RCA aljzat földelőszál forrasztása engedett el. Célszerű visszagondolni, mikor jelent meg a búgás, mert sokszor egy házilag elvégezhető művelet.
Nem szotkam hibázni.
- fererencz
- Törzsvendég

Ha hazamegyek, kiszedem a helyéről, kipróbálom máshol is, sallangok nélkül.
Alex:
Milyen belső szigetelésre gondolsz?
Nem szotkam hibázni.
- -CB-
- Beköltözött

- Értékelés: 1430
Nekem egyszer az egyik bemeneti RCA aljzat földelőszál forrasztása engedett el. Célszerű visszagondolni, mikor jelent meg a búgás, mert sokszor egy házilag elvégezhető művelet.
- Alex_Aston
- V.I.P.

Nekem valami belső szigetelési hiba okozott ilyen jelenséget. Az filléres javítási tétel volt.
Ha az áramon kívül mindent kihúzol, akkor is búg?fererencz írta: ↑2022.01.19., szer. 10:12Még nem régi az eset, de bekapcsolástól kikapcsolásig konstans volt a búgás. Dugót is fordítottam, nem segített.zx07 írta: ↑2022.01.19., szer. 10:09Néhány hónapos használat után az én Marantz-omnál is megjelent egy 50Hz-es búgás, magából az erősítőből. 5-10 perc után hallhatóvá vált, elég zavaróan, majd 50 perc után lecsillapodott és elmúlt minden gépzaj. Elvittem a Totel szervízbe, azt mondták, hogy tápegységcsere. Egy évben két eset szokott lenni, megtiszteltetés, hogy az egyik az enyém lehetett. Azóta nincs búgás. Érdemes még a földelést ellenőrizni, aztán, hogy hó fázissal van-e bedugva...
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV
- fererencz
- Törzsvendég

Még nem régi az eset, de bekapcsolástól kikapcsolásig konstans volt a búgás. Dugót is fordítottam, nem segített.zx07 írta: ↑2022.01.19., szer. 10:09Néhány hónapos használat után az én Marantz-omnál is megjelent egy 50Hz-es búgás, magából az erősítőből. 5-10 perc után hallhatóvá vált, elég zavaróan, majd 50 perc után lecsillapodott és elmúlt minden gépzaj. Elvittem a Totel szervízbe, azt mondták, hogy tápegységcsere. Egy évben két eset szokott lenni, megtiszteltetés, hogy az egyik az enyém lehetett. Azóta nincs búgás. Érdemes még a földelést ellenőrizni, aztán, hogy hó fázissal van-e bedugva...
Nem szotkam hibázni.
Néhány hónapos használat után az én Marantz-omnál is megjelent egy 50Hz-es búgás, magából az erősítőből. 5-10 perc után hallhatóvá vált, elég zavaróan, majd 50 perc után lecsillapodott és elmúlt minden gépzaj. Elvittem a Totel szervízbe, azt mondták, hogy tápegységcsere. Egy évben két eset szokott lenni, megtiszteltetés, hogy az egyik az enyém lehetett. Azóta nincs búgás. Érdemes még a földelést ellenőrizni, aztán, hogy hó fázissal van-e bedugva...fererencz írta: ↑2022.01.19., szer. 10:00Sziasztok!
Aláírásomban levő erősítőnél hallok tegnap óta egy kis búgást. Talán előtte nem volt ilyen. Nem túl hangos, de jelen van...
Először nem is értettem, mit hallok, azt hittem a dobozokból jön, de nem. Esti lekapcsolásnál (áramtalanítás) jöttem rá, hogy az erősítőből jön. Még nem építettem ki a helyéről, de kis megemeléstől sem múlt el. Elővettem a multimétert, 230V-ot mértem kereken. Reggel is ugyan úgy búgott.
Lehet gond? Mit érdemes kezdenem?
Köszönöm!
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV
- fererencz
- Törzsvendég

Sziasztok!
Aláírásomban levő erősítőnél hallok tegnap óta egy kis búgást. Talán előtte nem volt ilyen. Nem túl hangos, de jelen van...
Először nem is értettem, mit hallok, azt hittem a dobozokból jön, de nem. Esti lekapcsolásnál (áramtalanítás) jöttem rá, hogy az erősítőből jön. Még nem építettem ki a helyéről, de kis megemeléstől sem múlt el. Elővettem a multimétert, 230V-ot mértem kereken. Reggel is ugyan úgy búgott.
Köszönöm!
Köszönöm!
Nem szotkam hibázni.
Nekem is van pár régi JT lemezem. Szerencsére mind valamilyen nyugati nyomás, tehát nem indiai vagy yugoton stb.
De azért az SW féle remixek szerintem sokkal jobban szólnak.
Na jó ennyi az OFF, és akkor most ON : tegnap, hogy eldöntöttem, hogy megtartom azt az erősítőt amit eddig hirdettem itt bekötöttem az amúgy tulajdonomat képező erősítőt, amit szintén nemrég (október vagy szeptember ?) vettem. Hááát egyre jobban bebizonyosodik, hogy a 300B nem az én csövem. (Azért megtartom az erősítőt, mert azért nem olyan rossz ám.) De a másik ami egy 6C33C-t tartalmaz oldalanként (vagyis az SE) nem kicsit jobb.
Most nem untatok senkit a részletekkel, de amikor a 300B - s után megszólalt (pedig mint írom az se kutya) volt nagy rácsodálkozás. Érdekes előtte amikor csak az volt (kb 2 hét) fel se tűnt, hogy milyen k..va jó az a kis cucc.
Pedig aztán szerintem semmi flikkflakk nincs benne, egy illető építette nem gyári cucc (akkor megfizethetetlen lenne) de újra bebizonyosodott, hogy nem véletlen az, hogy amióta először hallottam (sok éve) 6C33C-vel működő erősítőt azóta szerettem volna egyet. (Csak eddig másképp alakult, volt EL34, 211, 5B4G(vagy mi, ruszki 2A3), 5881 de még PL519 is, de ilyen csak most lett)
De azért az SW féle remixek szerintem sokkal jobban szólnak.
Na jó ennyi az OFF, és akkor most ON : tegnap, hogy eldöntöttem, hogy megtartom azt az erősítőt amit eddig hirdettem itt bekötöttem az amúgy tulajdonomat képező erősítőt, amit szintén nemrég (október vagy szeptember ?) vettem. Hááát egyre jobban bebizonyosodik, hogy a 300B nem az én csövem. (Azért megtartom az erősítőt, mert azért nem olyan rossz ám.) De a másik ami egy 6C33C-t tartalmaz oldalanként (vagyis az SE) nem kicsit jobb.
Most nem untatok senkit a részletekkel, de amikor a 300B - s után megszólalt (pedig mint írom az se kutya) volt nagy rácsodálkozás. Érdekes előtte amikor csak az volt (kb 2 hét) fel se tűnt, hogy milyen k..va jó az a kis cucc.
Pedig aztán szerintem semmi flikkflakk nincs benne, egy illető építette nem gyári cucc (akkor megfizethetetlen lenne) de újra bebizonyosodott, hogy nem véletlen az, hogy amióta először hallottam (sok éve) 6C33C-vel működő erősítőt azóta szerettem volna egyet. (Csak eddig másképp alakult, volt EL34, 211, 5B4G(vagy mi, ruszki 2A3), 5881 de még PL519 is, de ilyen csak most lett)
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2877
Tisztában vagyok vele hogy a Tidal-al komolyabb hangot is el lehet érni,komolyabb eszközök bevetésével...ami igazán tetszik,megveszem LP/CD-én...ennyi..én komolyabb DAC-oknál is találok sok kivetnivalót (Auralic,Resolution Audio),nagy Lampizator DAC-tol sem esek olyan nagyot hasra....nem élek folyamatos fejlesztgetési lázban,van az a pont amikor lenyugszik az ember,és élvezi azt...sutemenyx írta: ↑2022.01.13., csüt. 14:52Nem a testrész méregetés a lényeg. A Tidalt, mint információforrást fel lehet úgy is használni, hogy komolyabb hangot kapsz, mint most az analóg rendszered. Pusztán csak arra a kijelentésedre reagáltam, hogy a digitálisbol olyan dolgokat hallasz, amik nem tetszenek. Erről nem a gonosz Tidal tehet, vagy a bitek, hanem a streames frontended, ami kb egy konyhai táskarádió szintjének felelne meg analógban. Ez még mindig nem méregetés és nem is szemrehányás, csupán csak ez az oka.dixie-chicken írta: ↑2022.01.13., csüt. 08:32én élvezem,tercáilis forrásként...tökéletesen teszi a dolgát ha a Tidal-t mint információforrásként használod...nem fa&méregetésre való...
![]()
Technics SL1300G,Shelter 901/III,Shure VST III,Shure M97HE,Shure M97ED,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,MoFi Mastertracker,Musical Fidelity M6Si,ProJect Tube Box DS3,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
- dixie-chicken
- V.I.P.

jók a JT/Wilson féle remixek,ahol régi,kopott példányok leledzenek,érdemes elgondolkodni a lecserélésükön...hja,ogy egy pár boritó nem 100% olyan mint a régi,el kell fogadni,hogy ez van (néha kinyitogatni a régi megtartott példányokat)...Snipi írta: ↑2022.01.13., csüt. 13:26Én ennél "mainstream"-osabb vagyok.dixie-chicken írta: ↑2022.01.13., csüt. 12:19megvannak a "War child"-ig bezárólag,és nem olvasztottam be "kolbászba" az első lemezbőrzén,megvásárolgatásuk után...
![]()
Nekem is This Was-tól kezdve megvan az A-ig. (Az nem tetszik annyira).
Nekem a "folk rock" korszakból való lemezeik a kedvenceim. (Songs from the wood, Heavy Horses, Stormwatch I-II).
Ez az ami általában a "népnek" jobban bejön, ezért írtam hogy "mainstream"-osabb vagyok. De persze az Aqualungot vagy a Benefit-et se fogom frizbinek használni ...![]()

Technics SL1300G,Shelter 901/III,Shure VST III,Shure M97HE,Shure M97ED,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,MoFi Mastertracker,Musical Fidelity M6Si,ProJect Tube Box DS3,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Értékelés: 2939
- Kapcsolat:
Nem a testrész méregetés a lényeg. A Tidalt, mint információforrást fel lehet úgy is használni, hogy komolyabb hangot kapsz, mint most az analóg rendszered. Pusztán csak arra a kijelentésedre reagáltam, hogy a digitálisbol olyan dolgokat hallasz, amik nem tetszenek. Erről nem a gonosz Tidal tehet, vagy a bitek, hanem a streames frontended, ami kb egy konyhai táskarádió szintjének felelne meg analógban. Ez még mindig nem méregetés és nem is szemrehányás, csupán csak ez az oka.dixie-chicken írta: ↑2022.01.13., csüt. 08:32én élvezem,tercáilis forrásként...tökéletesen teszi a dolgát ha a Tidal-t mint információforrásként használod...nem fa&méregetésre való...
![]()
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
Én ennél "mainstream"-osabb vagyok.dixie-chicken írta: ↑2022.01.13., csüt. 12:19megvannak a "War child"-ig bezárólag,és nem olvasztottam be "kolbászba" az első lemezbőrzén,megvásárolgatásuk után...
![]()
Nekem a "folk rock" korszakból való lemezeik a kedvenceim. (Songs from the wood, Heavy Horses, Stormwatch I-II).
Ez az ami általában a "népnek" jobban bejön, ezért írtam hogy "mainstream"-osabb vagyok. De persze az Aqualungot vagy a Benefit-et se fogom frizbinek használni ...
- dixie-chicken
- V.I.P.

megvannak a "War child"-ig bezárólag
Ha már remaster/újrakeverés ... ismeri valaki (rajtam kívül
) Steven Wilson által újrakevert Jethro LP-ket.
Ha igen mi róla a vélemény?
Nekem van róla véleményem : mind megvan.
(Asszem ezzel kifejeztem a véleményem ... )
Ha igen mi róla a vélemény?
Nekem van róla véleményem : mind megvan.
- dixie-chicken
- V.I.P.

@Snipi:minden OK,a "gördülő kövek" oldalán vagyok
,kicsit nehezebben emésztem a Beatles számokat
,soha nem volt semmilyen lemezük a gyüjteményemben,annak ellenére,hogy agyvérzésik játszották számaikat a diszkóban ahova jártam valamikor...véletlenül egy pár éve,a YT-on,vlmilyen algoritmus keverése folytan,elkezdte lejátszani a "Come together" -t vlmilyen újrakevert változatban..olyan sikeres az újrakevert változat bevezető része,hogy alig ismertem fel a számot
...nem azt akarom mondani hogy minden remaster/újrakeverés sz@r,de van az amikor félrecsúszik a dolog (sztem)

- Alex_Aston
- V.I.P.

Nekem ezzel semmi bajom sincs, sőt.
Mert szerintem egy kötetlen beszélgetés mellett tud így az ember más rendszereket megismerni, "valós" körülmények között, és nem valami tökéletesre csiszolt laboratóriumi helyzetben, ami jó eséllyel otthon soha nem fog létre jönni. És nem utolsó sorban személyes ismeretségre lehet szert tenni hasonlóan gondolkodó emberekkel, ami egy fórum esetében a későbbiekben sokkal jobban megkönnyíti a kommunikációt is. Akár még jó ismeretség / barátság is ki tud így alakulni.
A Maxvell's Silver Hammer a kedvenc Beatles számom. (Főleg mivel értem a szövegét is.) 
https://www.youtube.com/watch?v=zjX_a4Tsjhg
https://www.youtube.com/watch?v=zjX_a4Tsjhg
Én a magam részéről nem szeretem a mutogatást, vagyis hogy azért jöjjön hozzám "hifistárs" hogy mutassam neki hogy szól a cuccom. (Cuccaim.) Inkább a beszélgetést részesítem előnyben. Viszont most sajnos - eladási célból - szükség volt erre, amikor jöttek megvenni a hangsugárzót, LP-játszót stb. Sosem "hifibarát" lemezeken (zenéken) mutattam meg a rendszert (de még csak saját kedvenceimen se) - pedig van belőlük dögivel, főleg hogy most megörököltem apu lemezgyűjteményét - hanem tök átlagos felvételeken. Ne adj isten egy Hungaroton lemezen. De volt olyan is, hogy - és ez már az istenkáromlás kategória - Beatles Abbey Road című lemezét raktam fel. Érdekes módon - vagy szerencsém volt - mindent eladtam amit akartam. :)dixie-chicken írta: ↑2022.01.12., szer. 16:26"mindenki úgy élvez,ahogyan tud" reg.tr.by Huszti ZsoltSnipi írta: ↑2022.01.12., szer. 14:35Ha valaki, én aztán tényleg nem vagyok se Heed se AN fan. Én csak azt próbáltam kifejezni, hogy azért egy AN rendszer tekinthető finom (szerintem inkább finomkodó és uncsi hangú, de nem akarok vitatkozni ez ügyben senkivel) hangúnak, és ennek ellenére - mivel az állítás szerint zúzáshoz nem kell finom hangú rendszer - a cég első embere valamiért mégis ilyen zenéken szereti bemutatni a szerkezeteit.dixie-chicken írta: ↑2022.01.12., szer. 14:08
mondjuk ki,a Meishu 300b-vel,van vagy kemény 8-9W csatornánként...cimbimnél volt egy példány szervizelésen,akkor AN E doboza volt...nincsenek kellemes emlékeim vele kapcsolatban,mintahogyan egy Meishu+Avantgarde Duo párositásrol sem,még vlmelyik régi HES-en volt (L'art hotel?) ott pöffeszkedtek,hogy azt rakunk fel amit kérsz,aztán ott volt Miles Davis "Big Fun" Lp-je...nu,mondom akkor kérem szépen onnét a "Great Expectations" féle számot...
https://www.youtube.com/watch?v=-UT3qeqzejI
csapni való volt az egész....
de szwsz 3x,izlések és pofonok....
![]()
![]()
Akkor van az ürge hülye, vagy az a tény, hogy a zúzáshoz nem jó a finom hangú cucc nem igaz.
Az egyik legjobb rock előadást (Dark Side) apám - azóta nagyrészt itt az AVX-en mostanság értékesített - erősen AN-re hajazó rendszerén hallottam.![]()
Szilveszterezni,legjobb cimbimnél,egy ismert hifi/highend kereskedővel voltam,sicc ilyen a sorsom,évente jó párszor összefutunk,grillezés,bográcsozás stb...haverom feleségének,a legjobb baratnője,a hifikereskedő felesége...sokszor beszélgetünk hifivel kapcsolatos dolgokrol,zenékröl stb..talpalávalónak ott volt egy vintage Marshall amplifikációra hasonlitó egybekütyű+mobilján(Spotify) elmentett zenék...Tito Puente,Marc Moulin,Los Lobos,ZZ Top stb dolgok,egész este onnét ment a "zene",olyan igazi hús vér zenék,amire jó bulizni,többire már nem nagyon emlékszem,mert sok volt a jó spiritusz...kérdem,innét ezen listádrol amikor preziket tartasz,megkinálod-e a rendszert valamivel....a válasza "NEM"
....beszélgetünk,mondom néki hogy Tidal,Radio Paradise,már egy AQ DragonFly Red-et használva,is bizonyos számoknál,van hogy zavaró tényezőket érzek pl Deep Purple "Hush",vagy Jefferson Airplane "Good shepherd" számoknál,a megszokott hangzásukhoz viszonyitva,ahogyan én ismerem ezeket,vagy 50 éve.....annyit mondott,hogy aki ma komoly highend redszert vásárol,az már nem hallgat "Hush"-t
![]()
https://www.youtube.com/watch?v=W1PNvopXjbg
https://www.youtube.com/watch?v=lOWX2-l788A
- dixie-chicken
- V.I.P.

én élvezem,tercáilis forrásként...tökéletesen teszi a dolgát ha a Tidal-t mint információforrásként használod...nem fa&méregetésre való...

- sutemenyx
- Törzsgárda

- Értékelés: 2939
- Kapcsolat:
Mivel az Aq Dragonfly semmire sem jó, maximum kulcstartónak.
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek