Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

Vendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Volt, ahol azt ajánlották, hogy 2,5-es tömör réz mtk kábel teljesen megfelelő erre. ...
A másik kérdés, hogy egy 16A-os C-s Schneider biztosíték jó lesz e vagy keressek ebből valami "audiofilebbet"?

A Schneider a legjobb hangú itthon forgalmazott kismegszakító, és tömör vezetékhez még illik is a karaktere. A határozottan jobb hangja miatt érdemes ragaszkodni a 32 ampereshez, még akkor is, ha a fogyasztásmérőnél is 32-es van*, illetve azt is kicseréltetni olyanra, ha kisebb. 1x 32A elvben minden lakossági fogyasztónak ingyen jár.

Az MCB-k és az olvadóbetétek is változtatnak a hangon, csak másképpen.

A >=6mm2 az egész cécó lényege lenne eredetileg. Roy K Riches 'spur'-nek keresztelte - érdemes megnézni a szó lehetséges jelentéseit. Az ösvény hangzatos, de nem igazán kifejező fordítás.

* Kivéve, ha a két kismegszakító közti szakasz túl rövid. Az első zárlati árama a másodiknál bekövetkező zárlat esetén se mehet 10kA fölé.

leonel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 73

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: leonel »

Azt nem tudom, hogy ez a kábel jó választás e az MF-hez, de ha mindenképp ezzel akarod, én a tömör egy szálat javaslom.
Rendben - köszönöm!

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 421

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: opel123 »

Köszönöm a válaszokat, nagyon sokat segítettetek. Akkor veszek kerámia biztosítékot és megpróbálom beforrasztani az elosztóba, bár nem lesz egyszerű.
Még egy utolsó kérdés, a 3 eret 1 db 3 eres kábellel húzzam végig vagy 3 db 1 eressel? Eredetileg a 3 eresre gondoltam, de annak a hajlítási sugara elég nagy, így lehet, hogy a 3x1 célravezetőbb lenne.

3db 1 eres tömör

Kobak
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 280

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Kobak »

A földelőszálat is az elosztótól vidd, különben komoly esélyed van egy bosszantó földhurok kialakulására!

A csoki és a kismegszakító nagyjából annyit számít, mint egy táp- vagy RCA csatlakozó, ne ezekkel rontsd el a dolgot!
Köszönöm a válaszokat, nagyon sokat segítettetek. Akkor veszek kerámia biztosítékot és megpróbálom beforrasztani az elosztóba, bár nem lesz egyszerű. Még egy utolsó kérdés, a 3 eret 1 db 3 eres kábellel húzzam végig vagy 3 db 1 eressel? Eredetileg a 3 eresre gondoltam, de annak a hajlítási sugara elég nagy, így lehet, hogy a 3x1 célravezetőbb lenne.
Rendszer: Krell Kav 250p-250a/ JmLab Electra 926 / Arcam DV79 / Human-Audio X42 DAP / Human-Audio DRA-Kit dac / ValhallA AgPt RXF / ValhallA Cu-X tápkábelek / ValhallA AG7X hangfalkábel és jumper / Siltech SQ88 G3 IC / ValhallA ezüst koax kábel / ValhallA AgPt coax / Samsung SUHD UE49KS7000 tv

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11021
Kapcsolat:

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

1 fázis, 1 nulla meg 1 föld? Mondjuk a földet kvázi akárhonnan vehetem, akár egy közeli konnektorból is, ha jól sejtem, tehát akkor is kell 2 ér.

A kerámia biztosíték miért jobb,mint a normál? Megnézem, hogy hol tudok ilyet venni, meg hogy hogyan tudom felszerelni.
A kérdés még az, hogy a 6-os vezetéket hogy fogom beforrasztani a hosszabbítóba. Ha oda valami csokit vagy hasonlót teszek, az sokat ront az egészen?

A földelőszálat is az elosztótól vidd, különben komoly esélyed van egy bosszantó földhurok kialakulására!

A csoki és a kismegszakító nagyjából annyit számít, mint egy táp- vagy RCA csatlakozó, ne ezekkel rontsd el a dolgot!

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég

Kábelezzünk

Lehet, hogy hülye kérdés, de nem 3 eret kell vinnem?
1 fázis, 1 nulla meg 1 föld? Mondjuk a földet kvázi akárhonnan vehetem, akár egy közeli konnektorból is, ha jól sejtem, tehát akkor is kell 2 ér. Rosszul tudom? Én gépész vagyok, az elektromossághoz nem igazán értek.
A kerámia biztosíték miért jobb,mint a normál? Megnézem, hogy hol tudok ilyet venni, meg hogy hogyan tudom felszerelni.
A kérdés még az, hogy a 6-os vezetéket hogy fogom beforrasztani a hosszabbítóba. Ha oda valami csokit vagy hasonlót teszek, az sokat ront az egészen?
Köszi a segítségeket eddig is.

Igen 3 kell, de nem akartam a három képet belinkelni 3 színnel.
Ha széttöröd a porcelánt meglátod mi van benne. Aztán egy selejtes megszakítót is verj szét, na jó szedd szét....  ott lesz a különbség.
A szerelése semmivel nem bonyolultabb, mint a megszakítóé.  Persze tartsál tartalékban, arra az esetre, ha kiolvadna, hogy ne kelljen várni amíg veszel újat. 
Villanyszerelő szaküzletben vehetsz porcelánt vagy nagyobb világítástechnikai szaküzletben, "lámpaboltban"

Kobak
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Na összekuszálódott, szóval a bolhán vettem a porcelán biztosítóházat, de persze kapható újan is, a boltban meg az olvadó betétet.  A tömör vezeték meg nem drága 6mm2-esben sem, 175 Ft.  Nekem 10e Ft-ból megvolt.

http://www.argep.hu/popup.asp?pid=28534 ... 001&foto=1

Lehet, hogy hülye kérdés, de nem 3 eret kell vinnem?
1 fázis, 1 nulla meg 1 föld? Mondjuk a földet kvázi akárhonnan vehetem, akár egy közeli konnektorból is, ha jól sejtem, tehát akkor is kell 2 ér. Rosszul tudom? Én gépész vagyok, az elektromossághoz nem igazán értek.
Köszi a segítségeket eddig is.
Rendszer: Krell Kav 250p-250a/ JmLab Electra 926 / Arcam DV79 / Human-Audio X42 DAP / Human-Audio DRA-Kit dac / ValhallA AgPt RXF / ValhallA Cu-X tápkábelek / ValhallA AG7X hangfalkábel és jumper / Siltech SQ88 G3 IC / ValhallA ezüst koax kábel / ValhallA AgPt coax / Samsung SUHD UE49KS7000 tv

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3188

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: audioline »

Üdv Urak,

Nem tudom jó helyen teszem-e fel a kérdést - de hátha...
Segítséget kérnék.
Egy MF X10 V3 modifikálása előtt állok. A belső kábelezését is cserélném a gyári Rca foglalatokkal egyetemben.
Valami hasonló kivitel a cél:

Van egy darab ilyen kábelem - amit szét bontanék: http://kacsa-audio.hu/webshop/neotech.b ... 3001.p.406

A kérdésem: Elég lenne erenként egy szál a Neotech-ből vagy kell erenként a 2 szál? (1 tömör + 1 sodrott)
Ha elég erenként egy: akkor a tömör vagy a sodrott szál lenne az inkább javasolt?
Nagyon szépen köszönöm!

Azt nem tudom, hogy ez a kábel jó választás e az MF-hez, de ha mindenképp ezzel akarod, én a tömör egy szálat javaslom.
.

leonel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 73

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: leonel »

Üdv Urak,

Nem tudom jó helyen teszem-e fel a kérdést - de hátha...
Segítséget kérnék.
Egy MF X10 V3 modifikálása előtt állok. A belső kábelezését is cserélném a gyári Rca foglalatokkal egyetemben.
Valami hasonló kivitel a cél:

Van egy darab ilyen kábelem - amit szét bontanék: http://kacsa-audio.hu/webshop/neotech.b ... 3001.p.406

A kérdésem: Elég lenne erenként egy szál a Neotech-ből vagy kell erenként a 2 szál? (1 tömör + 1 sodrott)
Ha elég erenként egy: akkor a tömör vagy a sodrott szál lenne az inkább javasolt?
Nagyon szépen köszönöm!

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 749

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Na összekuszálódott, szóval a bolhán vettem a porcelán biztosítóházat, de persze kapható újan is, a boltban meg az olvadó betétet.  A tömör vezeték meg nem drága 6mm2-esben sem, 175 Ft.  Nekem 10e Ft-ból megvolt.

Ezt kell csinálni.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég

Kábelezzünk

Porcelán olvadóbiztosítót szerelj fel és 6-os vezetéket vegyél.  A bolhán .  Van aki a 10-esre esküszik de azt már nagyon nehéz szerelni.  Nekem is a fél házon át kellett kihúzni de eldugva a fal tövében csatornában nem feltűnő.  Aztán kell neki egy kis idő.  Kösd rá a TV-t vagy más sokat használt fogyasztót, hogy járasd. Nekem a dinamikában hozott és a magasak karcosságából vett el ugyanazokkal a tápkábelekkel.
Megéri kiépíteni majd meglátod (hallod)

http://www.argep.hu/popup.asp?pid=28534 ... 001&foto=1

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3188

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: audioline »

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni táp ösvénnyel kapcsolatban. Mostanra érett meg bennem az elhatározás, hogy kiépítek egy új tápösvényt a villanyórától a készülékekig. Mivel nálam a készülékek szekrényben vannak, ezért bátorkodtam megvenni ezt: http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... lad%C3%B3/ . Mivel ebbe direkten be tudom kötni a vezetéket, ezért nem kell fali aljzat meg tápkábel onnan, meg még egy iec aljzat az elosztóra.
A kérdésem az lenne, hogy milyen vezetékből csináljam az ösvényt. Volt, ahol azt ajánlották, hogy 2,5-es tömör réz mtk kábel teljesen megfelelő erre. Nem egyszerű a szerelés nálam, mivel ahhoz, hogy esztétikus legyen, kb a fél házon körbe kell húznom, de csak egyszer kell megcsinálni. Ti milyen kábelt ajánlanátok?
A másik kérdés, hogy egy 16A-os C-s Schneider biztosíték jó lesz e vagy keressek ebből valami "audiofilebbet"?
Válaszokat előre is köszönöm.

A legrand 16-os kismegszakító nem rossz. Nálam bevált. A 2,5-ös tömör réz szvsz is elégséges. Aki jobbat akar és van pénze, van a kácsában 14AWG monokristályos tömör réz kábel kb. 3e/méter/1szál. Jó hangú vezeték, de sok méter esetén x2-vel nem olcsó mulatság!
.

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég

Kábelezzünk

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni táp ösvénnyel kapcsolatban. Mostanra érett meg bennem az elhatározás, hogy kiépítek egy új tápösvényt a villanyórától a készülékekig. Mivel nálam a készülékek szekrényben vannak, ezért bátorkodtam megvenni ezt: http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... lad%C3%B3/ . Mivel ebbe direkten be tudom kötni a vezetéket, ezért nem kell fali aljzat meg tápkábel onnan, meg még egy iec aljzat az elosztóra.
A kérdésem az lenne, hogy milyen vezetékből csináljam az ösvényt. Volt, ahol azt ajánlották, hogy 2,5-es tömör réz mtk kábel teljesen megfelelő erre. Nem egyszerű a szerelés nálam, mivel ahhoz, hogy esztétikus legyen, kb a fél házon körbe kell húznom, de csak egyszer kell megcsinálni. Ti milyen kábelt ajánlanátok?

Porcelán olvadóbiztosítót szerelj fel és 6-os vezetéket vegyél.  A bolhán .  Van aki a 10-esre esküszik de azt már nagyon nehéz szerelni.  Nekem is a fél házon át kellett kihúzni de eldugva a fal tövében csatornában nem feltűnő.  Aztán kell neki egy kis idő.  Kösd rá a TV-t vagy más sokat használt fogyasztót, hogy járasd. Nekem a dinamikában hozott és a magasak karcosságából vett el ugyanazokkal a tápkábelekkel.
Megéri kiépíteni majd meglátod (hallod)

Kobak
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Sziasztok!

Vendég

Kábelezzünk

Nálam is van egy Gac 3, igaz már csak a fiókban, uezen árban egy Klotz mc5000 szorította ki szintén egy tuner hátsójából, frissebb, dinamikusabb.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6274

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Köszi az infót.
Nincs mit, remélem valamelyest segítettem vele.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

kartsi
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: -164

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: kartsi »

Nekem GAC3 van a tuner és az erősítő között, az árához viszonyítva teljesen rendben van.A többit nem ismerem.
Köszi az infót.

Smart845
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 209

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Smart845 »

Qed Silver Anniversary. Csak nem tudom belefér e a keretbe...
A Qed-del nagyon rossz tapasztalatom van.Annál még egy V.D.H.Snowline-t is többre tartok.
A három rossz tulajdonságom:precíz vagyok,utálom a rendetlenséget és tisztaság mániám van.

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Indy »

Eddig úgy néz ki hogy Habia,de hátha van másnak is ötlete.
Qed Silver Anniversary. Csak nem tudom belefér e a keretbe...
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

Smart845
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Tanácsra lenne szükségem.
Olyan hangsugárzó kábelt keresek az olcsóbb árkategóriából (max.20000.-Ft 2x3.5 méter) ami nagyon élénk karakterű és kicsit magasba húz.

Eddig úgy néz ki hogy Habia,de hátha van másnak is ötlete.
A három rossz tulajdonságom:precíz vagyok,utálom a rendetlenséget és tisztaság mániám van.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Kábelezzünk

0,6m illetve 0,75m rca kábelhez mit javasolnátok?

Mogami W2534/
 Gotham GAC-2, GAC-2V1, GAC-3 and GAC-4/1 
Köszi előre is a véleményeket.

Nekem GAC3 van a tuner és az erősítő között, az árához viszonyítva teljesen rendben van.A többit nem ismerem.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

kartsi
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: -164

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: kartsi »

0,6m illetve 0,75m rca kábelhez mit javasolnátok?

Mogami W2534/
  Gotham GAC-2, GAC-2V1, GAC-3 and GAC-4/1 
Köszi előre is a véleményeket.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Kábelezzünk

Bábos kolléga jól mondja: a CT 3.1 minden, csak nem magasba húzó kábel.10-11 éve hallgatom, ezt az egyet bizton nem lehet róla mondani.Én is inkább a Habia alapú derótot javallanám...

Vendég

Kábelezzünk

Az olcsóbb ezüst/ezüstözött kábelek között keresgélj, azon belül is a  vékonyabbak között. A habia 1-1 változata is ilyesmi szerintem...(szubjektív vélemény.)
Nem csak a tied, nem akartam elsőre írni, mert ezért már többször lehurrogtak...
Cable Talk e célra felejtős, sok mindent lehetne róla mondani, de, hogy magasba húzna, azt nem.
Kicsit többért egy Chord Rumour is megérne egy misét.

Smart845
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Nekem van elfekvőben egy Cable Talk 3.1 biwire kábelpár. A hossza kb 3,5 m, szerintem a hangkaraktere élénk, dinamikus, hogy  kellő mértékben "húz-e magasba" nem tudom, de egy próbát lehet, hogy megérne - nem lakunk messze egymástól 
Köszönöm a felajánlást.
Utána néztem a biwire változatnak és azon kívül hogy a biwire bekötést sem tudnám használni mivel a hangsugárzók szimpla terminállal rendelkeznek,a biwire majdnem kétszer olyan széles mint a szimpla és ahol a kábeleket kell elvezetnem ott nem férne el.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”