Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Kábelezzünk
Volt, ahol azt ajánlották, hogy 2,5-es tömör réz mtk kábel teljesen megfelelő erre. ...
A másik kérdés, hogy egy 16A-os C-s Schneider biztosíték jó lesz e vagy keressek ebből valami "audiofilebbet"?
A Schneider a legjobb hangú itthon forgalmazott kismegszakító, és tömör vezetékhez még illik is a karaktere. A határozottan jobb hangja miatt érdemes ragaszkodni a 32 ampereshez, még akkor is, ha a fogyasztásmérőnél is 32-es van*, illetve azt is kicseréltetni olyanra, ha kisebb. 1x 32A elvben minden lakossági fogyasztónak ingyen jár.
Az MCB-k és az olvadóbetétek is változtatnak a hangon, csak másképpen.
A >=6mm2 az egész cécó lényege lenne eredetileg. Roy K Riches 'spur'-nek keresztelte - érdemes megnézni a szó lehetséges jelentéseit. Az ösvény hangzatos, de nem igazán kifejező fordítás.
* Kivéve, ha a két kismegszakító közti szakasz túl rövid. Az első zárlati árama a másodiknál bekövetkező zárlat esetén se mehet 10kA fölé.
Kábelezzünk
Azt nem tudom, hogy ez a kábel jó választás e az MF-hez, de ha mindenképp ezzel akarod, én a tömör egy szálat javaslom.
Rendben - köszönöm!
Kábelezzünk
Köszönöm a válaszokat, nagyon sokat segítettetek. Akkor veszek kerámia biztosítékot és megpróbálom beforrasztani az elosztóba, bár nem lesz egyszerű.
Még egy utolsó kérdés, a 3 eret 1 db 3 eres kábellel húzzam végig vagy 3 db 1 eressel? Eredetileg a 3 eresre gondoltam, de annak a hajlítási sugara elég nagy, így lehet, hogy a 3x1 célravezetőbb lenne.
3db 1 eres tömör
Kábelezzünk
A földelőszálat is az elosztótól vidd, különben komoly esélyed van egy bosszantó földhurok kialakulására!
A csoki és a kismegszakító nagyjából annyit számít, mint egy táp- vagy RCA csatlakozó, ne ezekkel rontsd el a dolgot!
Köszönöm a válaszokat, nagyon sokat segítettetek. Akkor veszek kerámia biztosítékot és megpróbálom beforrasztani az elosztóba, bár nem lesz egyszerű. Még egy utolsó kérdés, a 3 eret 1 db 3 eres kábellel húzzam végig vagy 3 db 1 eressel? Eredetileg a 3 eresre gondoltam, de annak a hajlítási sugara elég nagy, így lehet, hogy a 3x1 célravezetőbb lenne.
Rendszer: Krell Kav 250p-250a/ JmLab Electra 926 / Arcam DV79 / Human-Audio X42 DAP / Human-Audio DRA-Kit dac / ValhallA AgPt RXF / ValhallA Cu-X tápkábelek / ValhallA AG7X hangfalkábel és jumper / Siltech SQ88 G3 IC / ValhallA ezüst koax kábel / ValhallA AgPt coax / Samsung SUHD UE49KS7000 tv
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11021
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
1 fázis, 1 nulla meg 1 föld? Mondjuk a földet kvázi akárhonnan vehetem, akár egy közeli konnektorból is, ha jól sejtem, tehát akkor is kell 2 ér.
A kerámia biztosíték miért jobb,mint a normál? Megnézem, hogy hol tudok ilyet venni, meg hogy hogyan tudom felszerelni.
A kérdés még az, hogy a 6-os vezetéket hogy fogom beforrasztani a hosszabbítóba. Ha oda valami csokit vagy hasonlót teszek, az sokat ront az egészen?
A földelőszálat is az elosztótól vidd, különben komoly esélyed van egy bosszantó földhurok kialakulására!
A csoki és a kismegszakító nagyjából annyit számít, mint egy táp- vagy RCA csatlakozó, ne ezekkel rontsd el a dolgot!
Kábelezzünk
Lehet, hogy hülye kérdés, de nem 3 eret kell vinnem?
1 fázis, 1 nulla meg 1 föld? Mondjuk a földet kvázi akárhonnan vehetem, akár egy közeli konnektorból is, ha jól sejtem, tehát akkor is kell 2 ér. Rosszul tudom? Én gépész vagyok, az elektromossághoz nem igazán értek.
A kerámia biztosíték miért jobb,mint a normál? Megnézem, hogy hol tudok ilyet venni, meg hogy hogyan tudom felszerelni.
A kérdés még az, hogy a 6-os vezetéket hogy fogom beforrasztani a hosszabbítóba. Ha oda valami csokit vagy hasonlót teszek, az sokat ront az egészen?
Köszi a segítségeket eddig is.
Igen 3 kell, de nem akartam a három képet belinkelni 3 színnel.
Ha széttöröd a porcelánt meglátod mi van benne. Aztán egy selejtes megszakítót is verj szét, na jó szedd szét.... ott lesz a különbség.
A szerelése semmivel nem bonyolultabb, mint a megszakítóé. Persze tartsál tartalékban, arra az esetre, ha kiolvadna, hogy ne kelljen várni amíg veszel újat.
Villanyszerelő szaküzletben vehetsz porcelánt vagy nagyobb világítástechnikai szaküzletben, "lámpaboltban"
Kábelezzünk
Na összekuszálódott, szóval a bolhán vettem a porcelán biztosítóházat, de persze kapható újan is, a boltban meg az olvadó betétet. A tömör vezeték meg nem drága 6mm2-esben sem, 175 Ft. Nekem 10e Ft-ból megvolt.
http://www.argep.hu/popup.asp?pid=28534 ... 001&foto=1
Lehet, hogy hülye kérdés, de nem 3 eret kell vinnem?
1 fázis, 1 nulla meg 1 föld? Mondjuk a földet kvázi akárhonnan vehetem, akár egy közeli konnektorból is, ha jól sejtem, tehát akkor is kell 2 ér. Rosszul tudom? Én gépész vagyok, az elektromossághoz nem igazán értek.
Köszi a segítségeket eddig is.
Rendszer: Krell Kav 250p-250a/ JmLab Electra 926 / Arcam DV79 / Human-Audio X42 DAP / Human-Audio DRA-Kit dac / ValhallA AgPt RXF / ValhallA Cu-X tápkábelek / ValhallA AG7X hangfalkábel és jumper / Siltech SQ88 G3 IC / ValhallA ezüst koax kábel / ValhallA AgPt coax / Samsung SUHD UE49KS7000 tv
Kábelezzünk
Üdv Urak,
Nem tudom jó helyen teszem-e fel a kérdést - de hátha...
Segítséget kérnék.
Egy MF X10 V3 modifikálása előtt állok. A belső kábelezését is cserélném a gyári Rca foglalatokkal egyetemben.
Valami hasonló kivitel a cél:
Van egy darab ilyen kábelem - amit szét bontanék: http://kacsa-audio.hu/webshop/neotech.b ... 3001.p.406
A kérdésem: Elég lenne erenként egy szál a Neotech-ből vagy kell erenként a 2 szál? (1 tömör + 1 sodrott)
Ha elég erenként egy: akkor a tömör vagy a sodrott szál lenne az inkább javasolt?
Nagyon szépen köszönöm!
Azt nem tudom, hogy ez a kábel jó választás e az MF-hez, de ha mindenképp ezzel akarod, én a tömör egy szálat javaslom.
.
Kábelezzünk
Üdv Urak,
Nem tudom jó helyen teszem-e fel a kérdést - de hátha...
Segítséget kérnék.
Egy MF X10 V3 modifikálása előtt állok. A belső kábelezését is cserélném a gyári Rca foglalatokkal egyetemben.
Valami hasonló kivitel a cél:
Van egy darab ilyen kábelem - amit szét bontanék: http://kacsa-audio.hu/webshop/neotech.b ... 3001.p.406
A kérdésem: Elég lenne erenként egy szál a Neotech-ből vagy kell erenként a 2 szál? (1 tömör + 1 sodrott)
Ha elég erenként egy: akkor a tömör vagy a sodrott szál lenne az inkább javasolt?
Nagyon szépen köszönöm!
- arzachel
- V.I.P.
- Értékelés: 749
Kábelezzünk
Na összekuszálódott, szóval a bolhán vettem a porcelán biztosítóházat, de persze kapható újan is, a boltban meg az olvadó betétet. A tömör vezeték meg nem drága 6mm2-esben sem, 175 Ft. Nekem 10e Ft-ból megvolt.
Ezt kell csinálni.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
Kábelezzünk
Porcelán olvadóbiztosítót szerelj fel és 6-os vezetéket vegyél. A bolhán . Van aki a 10-esre esküszik de azt már nagyon nehéz szerelni. Nekem is a fél házon át kellett kihúzni de eldugva a fal tövében csatornában nem feltűnő. Aztán kell neki egy kis idő. Kösd rá a TV-t vagy más sokat használt fogyasztót, hogy járasd. Nekem a dinamikában hozott és a magasak karcosságából vett el ugyanazokkal a tápkábelekkel.
Megéri kiépíteni majd meglátod (hallod)
http://www.argep.hu/popup.asp?pid=28534 ... 001&foto=1
Kábelezzünk
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni táp ösvénnyel kapcsolatban. Mostanra érett meg bennem az elhatározás, hogy kiépítek egy új tápösvényt a villanyórától a készülékekig. Mivel nálam a készülékek szekrényben vannak, ezért bátorkodtam megvenni ezt: http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... lad%C3%B3/ . Mivel ebbe direkten be tudom kötni a vezetéket, ezért nem kell fali aljzat meg tápkábel onnan, meg még egy iec aljzat az elosztóra.
A kérdésem az lenne, hogy milyen vezetékből csináljam az ösvényt. Volt, ahol azt ajánlották, hogy 2,5-es tömör réz mtk kábel teljesen megfelelő erre. Nem egyszerű a szerelés nálam, mivel ahhoz, hogy esztétikus legyen, kb a fél házon körbe kell húznom, de csak egyszer kell megcsinálni. Ti milyen kábelt ajánlanátok?
A másik kérdés, hogy egy 16A-os C-s Schneider biztosíték jó lesz e vagy keressek ebből valami "audiofilebbet"?
Válaszokat előre is köszönöm.
A legrand 16-os kismegszakító nem rossz. Nálam bevált. A 2,5-ös tömör réz szvsz is elégséges. Aki jobbat akar és van pénze, van a kácsában 14AWG monokristályos tömör réz kábel kb. 3e/méter/1szál. Jó hangú vezeték, de sok méter esetén x2-vel nem olcsó mulatság!
.
Kábelezzünk
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni táp ösvénnyel kapcsolatban. Mostanra érett meg bennem az elhatározás, hogy kiépítek egy új tápösvényt a villanyórától a készülékekig. Mivel nálam a készülékek szekrényben vannak, ezért bátorkodtam megvenni ezt: http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... lad%C3%B3/ . Mivel ebbe direkten be tudom kötni a vezetéket, ezért nem kell fali aljzat meg tápkábel onnan, meg még egy iec aljzat az elosztóra.
A kérdésem az lenne, hogy milyen vezetékből csináljam az ösvényt. Volt, ahol azt ajánlották, hogy 2,5-es tömör réz mtk kábel teljesen megfelelő erre. Nem egyszerű a szerelés nálam, mivel ahhoz, hogy esztétikus legyen, kb a fél házon körbe kell húznom, de csak egyszer kell megcsinálni. Ti milyen kábelt ajánlanátok?
Porcelán olvadóbiztosítót szerelj fel és 6-os vezetéket vegyél. A bolhán . Van aki a 10-esre esküszik de azt már nagyon nehéz szerelni. Nekem is a fél házon át kellett kihúzni de eldugva a fal tövében csatornában nem feltűnő. Aztán kell neki egy kis idő. Kösd rá a TV-t vagy más sokat használt fogyasztót, hogy járasd. Nekem a dinamikában hozott és a magasak karcosságából vett el ugyanazokkal a tápkábelekkel.
Megéri kiépíteni majd meglátod (hallod)
Kábelezzünk
Sziasztok!
Kábelezzünk
Nálam is van egy Gac 3, igaz már csak a fiókban, uezen árban egy Klotz mc5000 szorította ki szintén egy tuner hátsójából, frissebb, dinamikusabb.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6274
Kábelezzünk
Köszi az infót.
Nincs mit, remélem valamelyest segítettem vele.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Kábelezzünk
Nekem GAC3 van a tuner és az erősítő között, az árához viszonyítva teljesen rendben van.A többit nem ismerem.
Köszi az infót.
Qed Silver Anniversary. Csak nem tudom belefér e a keretbe...
A Qed-del nagyon rossz tapasztalatom van.Annál még egy V.D.H.Snowline-t is többre tartok.
- Smart845
- V.I.P.
- Értékelés: 209
Kábelezzünk
A Qed-del nagyon rossz tapasztalatom van.Annál még egy V.D.H.Snowline-t is többre tartok.
A három rossz tulajdonságom:precíz vagyok,utálom a rendetlenséget és tisztaság mániám van.
- Indy
- V.I.P.
- Értékelés: 1633
Kábelezzünk
Eddig úgy néz ki hogy Habia,de hátha van másnak is ötlete.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
Tanácsra lenne szükségem.
Olyan hangsugárzó kábelt keresek az olcsóbb árkategóriából (max.20000.-Ft 2x3.5 méter) ami nagyon élénk karakterű és kicsit magasba húz.
- Smart845
- V.I.P.
Kábelezzünk
Tanácsra lenne szükségem.
Olyan hangsugárzó kábelt keresek az olcsóbb árkategóriából (max.20000.-Ft 2x3.5 méter) ami nagyon élénk karakterű és kicsit magasba húz.
A három rossz tulajdonságom:precíz vagyok,utálom a rendetlenséget és tisztaság mániám van.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
Kábelezzünk
0,6m illetve 0,75m rca kábelhez mit javasolnátok?
Mogami W2534/
Gotham GAC-2, GAC-2V1, GAC-3 and GAC-4/1
Köszi előre is a véleményeket.
Nekem GAC3 van a tuner és az erősítő között, az árához viszonyítva teljesen rendben van.A többit nem ismerem.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Kábelezzünk
0,6m illetve 0,75m rca kábelhez mit javasolnátok?
Mogami W2534/
Gotham GAC-2, GAC-2V1, GAC-3 and GAC-4/1
Köszi előre is a véleményeket.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
Kábelezzünk
Bábos kolléga jól mondja: a CT 3.1 minden, csak nem magasba húzó kábel.10-11 éve hallgatom, ezt az egyet bizton nem lehet róla mondani.Én is inkább a Habia alapú derótot javallanám...
Kábelezzünk
Az olcsóbb ezüst/ezüstözött kábelek között keresgélj, azon belül is a vékonyabbak között. A habia 1-1 változata is ilyesmi szerintem...(szubjektív vélemény.)
Nem csak a tied, nem akartam elsőre írni, mert ezért már többször lehurrogtak...
Cable Talk e célra felejtős, sok mindent lehetne róla mondani, de, hogy magasba húzna, azt nem.
Kicsit többért egy Chord Rumour is megérne egy misét.
Nekem van elfekvőben egy Cable Talk 3.1 biwire kábelpár. A hossza kb 3,5 m, szerintem a hangkaraktere élénk, dinamikus, hogy kellő mértékben "húz-e magasba" nem tudom, de egy próbát lehet, hogy megérne - nem lakunk messze egymástól
Köszönöm a felajánlást.
Utána néztem a biwire változatnak és azon kívül hogy a biwire bekötést sem tudnám használni mivel a hangsugárzók szimpla terminállal rendelkeznek,a biwire majdnem kétszer olyan széles mint a szimpla és ahol a kábeleket kell elvezetnem ott nem férne el.
- Smart845
- V.I.P.
Kábelezzünk
Nekem van elfekvőben egy Cable Talk 3.1 biwire kábelpár. A hossza kb 3,5 m, szerintem a hangkaraktere élénk, dinamikus, hogy kellő mértékben "húz-e magasba" nem tudom, de egy próbát lehet, hogy megérne - nem lakunk messze egymástól
Köszönöm a felajánlást.
Utána néztem a biwire változatnak és azon kívül hogy a biwire bekötést sem tudnám használni mivel a hangsugárzók szimpla terminállal rendelkeznek,a biwire majdnem kétszer olyan széles mint a szimpla és ahol a kábeleket kell elvezetnem ott nem férne el.