Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sütés-főzés
- Elmo
- Törzsvendég
- Hozzászólások: 1122
- Csatlakozott: 2009.09.09., szer. 08:30
- Értékelés: 293
- Tartózkodási hely: Regöly
Re: Sütés-főzés
Én Icel lapos fenőacélt használok, majd kerámiahengert.
Online
Re: Sütés-főzés
Ez profi cuccnak tűnik.
https://www.foodculinary.hu/horl2-henge ... -db_472335
https://www.foodculinary.hu/horl2-henge ... -db_472335
Szerintem!
- Tctronic
- Beköltözött
- Hozzászólások: 2825
- Csatlakozott: 2014.06.26., csüt. 12:00
- Értékelés: 2749
- Tartózkodási hely: Kistarcsa
Re: Sütés-főzés
Fenőköveim nekem is vannak de sokszor hosszas küzdelem után sem lesznek az igaziak az élek. Egyszer a kulcsmásolónál voltam (helyi mindenes emberke) akkor láttam, hogy vittek hozzá késeket, ollókat éleztetni. Először azt gondoltam, milyen hülyeség már, aztán egyszer kipróbáltam. Hát én valahogy soha nem tudtam úgy megélezni mint ő.-CB- írta: ↑2024.02.12., hétf. 18:54...
Kb. 4 kiló ipari fenőkövem van itthon. Mindenféle durvaságú. Az Ikea kerámia korongos késfenője mindnél jobb. Az igaz, hogy nem szabad hagyni nagyon eltompulni a késeket, mert elég keveset"visz", és akkor rengeteget kell huzigálni. Sima köszőrű eszedbe ne jusson, mert kilágyul a penge a hőtől.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
Online
Nem jut, azért írtam.
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 14227
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 9253
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Ikea-s van, minden használat előtt meghúzom, de időnként rendesen meg kell fenni.-CB- írta: ↑2024.02.12., hétf. 18:54
Kb. 4 kiló ipari fenőkövem van itthon. Mindenféle durvaságú. Az Ikea kerámia korongos késfenője mindnél jobb. Az igaz, hogy nem szabad hagyni nagyon eltompulni a késeket, mert elég keveset"visz", és akkor rengeteget kell huzigálni. Sima köszőrű eszedbe ne jusson, mert kilágyul a penge a hőtől.
Nem jut, azért írtam.

Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- -CB-
- Beköltözött
- Hozzászólások: 2264
- Csatlakozott: 2019.04.12., pén. 13:29
- Értékelés: 1244
- Tartózkodási hely: Budapest
Re: Sütés-főzés
Kb. 4 kiló ipari fenőkövem van itthon. Mindenféle durvaságú. Az Ikea kerámia korongos késfenője mindnél jobb. Az igaz, hogy nem szabad hagyni nagyon eltompulni a késeket, mert elég keveset"visz", és akkor rengeteget kell huzigálni. Sima köszőrű eszedbe ne jusson, mert kilágyul a penge a hőtől.Tctronic írta: ↑2024.02.12., hétf. 18:28Erre én is kíváncsi lennék. Van itthon 3 féle élezőm de egyik sem az igazi. Én el szoktam vinni megéleztetni (500 Ft/db) úgy nem tudom megélezni mint ott csinálják.Vinkler írta: ↑2024.02.12., hétf. 18:13Srácok egy kérdés!
Tudtok ajánlani jó késélező, fenő szettet. Köszörűvel nem mennék neki, elvinni éleztetni nem szeretném, gondoltam megcsinálom magamnak itthon, csak kene egy jó fenőkő szett. Sok van a neten, de van esetleg valakinek saját tapasztalata valamelyikkel? Azokat szívesen fogadnám.![]()
- Tctronic
- Beköltözött
- Hozzászólások: 2825
- Csatlakozott: 2014.06.26., csüt. 12:00
- Értékelés: 2749
- Tartózkodási hely: Kistarcsa
Re: Sütés-főzés
Erre én is kíváncsi lennék. Van itthon 3 féle élezőm de egyik sem az igazi. Én el szoktam vinni megéleztetni (500 Ft/db) úgy nem tudom megélezni mint ott csinálják.Vinkler írta: ↑2024.02.12., hétf. 18:13Srácok egy kérdés!
Tudtok ajánlani jó késélező, fenő szettet. Köszörűvel nem mennék neki, elvinni éleztetni nem szeretném, gondoltam megcsinálom magamnak itthon, csak kene egy jó fenőkő szett. Sok van a neten, de van esetleg valakinek saját tapasztalata valamelyikkel? Azokat szívesen fogadnám.![]()
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
Online
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 14227
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 9253
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Srácok egy kérdés!
Tudtok ajánlani jó késélező, fenő szettet. Köszörűvel nem mennék neki, elvinni éleztetni nem szeretném, gondoltam megcsinálom magamnak itthon, csak kene egy jó fenőkő szett. Sok van a neten, de van esetleg valakinek saját tapasztalata valamelyikkel? Azokat szívesen fogadnám.
Tudtok ajánlani jó késélező, fenő szettet. Köszörűvel nem mennék neki, elvinni éleztetni nem szeretném, gondoltam megcsinálom magamnak itthon, csak kene egy jó fenőkő szett. Sok van a neten, de van esetleg valakinek saját tapasztalata valamelyikkel? Azokat szívesen fogadnám.

Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- tamagaba
- Törzsvendég
- Hozzászólások: 1340
- Csatlakozott: 2021.11.07., vas. 18:03
- Értékelés: 598
- Tartózkodási hely: Budapest
- Kapcsolat:
Re: Sütés-főzés
Hoppá, lehet hogy mégsem kéne kaviárt enni
https://magyarallatvedelem.hu/a-kihalas ... s-kaviart/
https://hvg.hu/gazdasag/20161223_beluga ... ga_oszetra

https://magyarallatvedelem.hu/a-kihalas ... s-kaviart/
https://hvg.hu/gazdasag/20161223_beluga ... ga_oszetra
... Mire jó a kerekes kút? Oda lehet tolni, ahol víz van - Hofi Géza ...
Re: Sütés-főzés
Igaz,ezt nem kell sütni-főzni,de néha kell egy kis regenerálódás. Olyan kellemes ez a színes kavalkád:
- Vasti
- Fórumlakó
- Hozzászólások: 968
- Csatlakozott: 2007.09.15., szomb. 22:57
- Értékelés: 339
- Tartózkodási hely: Ausztria
Re: Sütés-főzés
Tudsz valami "típust" mondani, amit érdemes megkóstolni?
Évtizedek ;-) óta szemezgetek az üzletek polcain a kaviárral, de valahogy mindig lebeszéltem magamat róla... Nem értek hozzá, és gondolom itt is belefuthatok olyanba, ami hmmmm, meg olyanba is, ami egy életre elveszi a kedvemet tőle.
Évtizedek ;-) óta szemezgetek az üzletek polcain a kaviárral, de valahogy mindig lebeszéltem magamat róla... Nem értek hozzá, és gondolom itt is belefuthatok olyanba, ami hmmmm, meg olyanba is, ami egy életre elveszi a kedvemet tőle.
- -CB-
- Beköltözött
- Hozzászólások: 2264
- Csatlakozott: 2019.04.12., pén. 13:29
- Értékelés: 1244
- Tartózkodási hely: Budapest
Re: Sütés-főzés
Ez a színezett egérsz@r semmire való. A szürke, amit Moldáviából kaptál, na az igen. A múltkor a semerremotyói reptéren volt 3 óra csellengeni való időnk, nézegettük a Beluga kaviárokat, mert szinte csak az van az összes boltban ott, meg vodka.... De a 2-300 ezres kilóárak csak úgy röpködtek, úgyhogy maradt az otthonról hozott szendvics :-)
- tamagaba
- Törzsvendég
- Hozzászólások: 1340
- Csatlakozott: 2021.11.07., vas. 18:03
- Értékelés: 598
- Tartózkodási hely: Budapest
- Kapcsolat:
Re: Sütés-főzés
Oké, azt benéztem. Azt hittem a gemüze valami katyvaszt jelent
... Mire jó a kerekes kút? Oda lehet tolni, ahol víz van - Hofi Géza ...
- Vasti
- Fórumlakó
- Hozzászólások: 968
- Csatlakozott: 2007.09.15., szomb. 22:57
- Értékelés: 339
- Tartózkodási hely: Ausztria
Re: Sütés-főzés
Ha jól tudom, akkor nagyon hivatalosan ;-) az ember gyümölcsevő: a fogazat, emésztőrendszer, bélrendszer hossza stb. mind erre utal.
Ugyanakkor biztosan dolgozott az evolúció is, mert ha egy dietetikusnak azt mondanád, hogy akkor most áttérsz a gyümölcsevésre, mit szól hozzá, tuti sikítva elmenekülne ;-)
Szerintem meg kell próbálni egészségesen táplálkozni (mindent enni) , ennyi. Erről mindenki tud mindent: nyers zöldség is, gyümölcs is, de hús is (lehetőleg fehér) , nem sok fűszer, nem sok só (de kell a só is!!!) , kevés cukor, a lehető legkevesebb feldolgozott élelmiszer, stb. stb.
Ja, a "cukros geműze" mi??? Mert a geműze (Gemüse) az zöldség... Cukrozott zöldség desszertnek?! :-)
Szóval meg van a helye és az ideje egy szép darab steak-nek is ;-)
Online
- tamagaba
- Törzsvendég
- Hozzászólások: 1340
- Csatlakozott: 2021.11.07., vas. 18:03
- Értékelés: 598
- Tartózkodási hely: Budapest
- Kapcsolat:
Re: Sütés-főzés
A minap hallottam a rádióban egy gasztro enterológus orvos riportot az étkezési szokásainkról
Tragikus mit tudunk rendezni ma modern civilizált emberek kajázás címszó alatt
A hús imádat, a füszeres katyvaszok a végén cukros geműzékkel befejezve
Csoda, hogy a szervezetünk ennyit tud korrigálni és elviselni
Nézzük meg a fogsorunkat, nem a húsfélékre vagyunk kitalálva
Magok és naponta fél kiló zöldség nyersen! Naponta!
Nincs semmilyen párolás meg öntet meg lffsz
Nyammogni, rágni és ropogtatni zöldet, növényi táplálékot
Oké utána mehet egy kis szték :)
Elhiszem, amit emberünk mondott és próbálom tartani az ajánlását
Tragikus mit tudunk rendezni ma modern civilizált emberek kajázás címszó alatt
A hús imádat, a füszeres katyvaszok a végén cukros geműzékkel befejezve
Csoda, hogy a szervezetünk ennyit tud korrigálni és elviselni
Nézzük meg a fogsorunkat, nem a húsfélékre vagyunk kitalálva
Magok és naponta fél kiló zöldség nyersen! Naponta!
Nincs semmilyen párolás meg öntet meg lffsz
Nyammogni, rágni és ropogtatni zöldet, növényi táplálékot
Oké utána mehet egy kis szték :)
Elhiszem, amit emberünk mondott és próbálom tartani az ajánlását
... Mire jó a kerekes kút? Oda lehet tolni, ahol víz van - Hofi Géza ...
- tamagaba
- Törzsvendég
- Hozzászólások: 1340
- Csatlakozott: 2021.11.07., vas. 18:03
- Értékelés: 598
- Tartózkodási hely: Budapest
- Kapcsolat:
Re: Sütés-főzés
Akkor én is rakok valamit mára
Gyerekeket nem kínáltam, túl hátul gombolósak. Asszonynak nem ízlett, úgyhogy sajna nekem kell megenni
(ettem már Moldáviából hozott kb. 5-6 mm-es nagy szemes átlátszót)
Gyerekeket nem kínáltam, túl hátul gombolósak. Asszonynak nem ízlett, úgyhogy sajna nekem kell megenni

(ettem már Moldáviából hozott kb. 5-6 mm-es nagy szemes átlátszót)
... Mire jó a kerekes kút? Oda lehet tolni, ahol víz van - Hofi Géza ...
Re: Sütés-főzés
Az én desszertem: görögjoghurt,erdeigyümölcs (összeturmixolva),chiamag,pár gyümi egészben, anyának és a nagyobbik fiamnak tejszínhabbal a tetején:
Online
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 14227
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 9253
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Persze.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Online
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 14227
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 9253
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Én szeretem a humuszt. Rendszeresen fogyasztom. Magát a csicseri bosrsót egészben elvétve használom, mondjuk a tikka masala levesbe.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- tamagaba
- Törzsvendég
- Hozzászólások: 1340
- Csatlakozott: 2021.11.07., vas. 18:03
- Értékelés: 598
- Tartózkodási hely: Budapest
- Kapcsolat:
Re: Sütés-főzés
Tök jól néz ki így ahogy van
Én kedvelem a csicseriborsót, az is valami török hozomány
... Mire jó a kerekes kút? Oda lehet tolni, ahol víz van - Hofi Géza ...
- Vasti
- Fórumlakó
- Hozzászólások: 968
- Csatlakozott: 2007.09.15., szomb. 22:57
- Értékelés: 339
- Tartózkodási hely: Ausztria
Re: Sütés-főzés
Szóval a Buday-s három összetevős kaja olyan, mint a kőleves ;-) Elég csupán három összetevő - meg még gyorsan, amikor senki sem látja, hat másik a kamrából ;-)
Nincs semmi baj a csicseriborsóval, sőt! Szerintem tényleg jó cucc, igaz, én mindent szeretek, ami bab, vagy borsó... Meg hús... Krumpli... Zöldségek... Stb. ;-)
Egyébként én idén fogom az első öttel kezdődő szülinapomat ünnepelni, és én sem régóta főzök ilyeneket: de van két most már 20 éves lányok, és a "kisebbik" (ikrek, szóval amelyikük pár perccel később született ;-) pár éve néha úgy dönt, hogy vegetáriánus lesz, és akkor egy ideig (amíg meg nem unja) ezt erősen figyelembe kell venni a főzőcskénél. Ilyenkor mi is sokkal kevesebb húst eszünk, és az is olyan, hogy kihagyható a kajából (bár ha benne főtt némi húsféleség az ételben, attól szerencsére ő még megeszi, csak magát a húst nem)
Szóval pár éve van az, hogy választékosabban használom az alapanyagokat, főleg a zöldségféléket: én magam ellennék jófajta parasztkajákon életem végéig, pl. pár krumpli a tetején ropogósra sült jófajta füstölt szalonnával, mellé valami magyaros savanyúság, és ennyi nekem elég - lenne, na de az élet nem ilyen egyszerű ;-)
Nincs semmi baj a csicseriborsóval, sőt! Szerintem tényleg jó cucc, igaz, én mindent szeretek, ami bab, vagy borsó... Meg hús... Krumpli... Zöldségek... Stb. ;-)
Egyébként én idén fogom az első öttel kezdődő szülinapomat ünnepelni, és én sem régóta főzök ilyeneket: de van két most már 20 éves lányok, és a "kisebbik" (ikrek, szóval amelyikük pár perccel később született ;-) pár éve néha úgy dönt, hogy vegetáriánus lesz, és akkor egy ideig (amíg meg nem unja) ezt erősen figyelembe kell venni a főzőcskénél. Ilyenkor mi is sokkal kevesebb húst eszünk, és az is olyan, hogy kihagyható a kajából (bár ha benne főtt némi húsféleség az ételben, attól szerencsére ő még megeszi, csak magát a húst nem)
Szóval pár éve van az, hogy választékosabban használom az alapanyagokat, főleg a zöldségféléket: én magam ellennék jófajta parasztkajákon életem végéig, pl. pár krumpli a tetején ropogósra sült jófajta füstölt szalonnával, mellé valami magyaros savanyúság, és ennyi nekem elég - lenne, na de az élet nem ilyen egyszerű ;-)
Re: Sütés-főzés
Csak egy ilyen "majd a Buday"


Figyu,50 vagyok és még életemben nem ettem csicseriborsót. Gondoltam,az összes többit szeretem,nagy baj nem lehet

Nem paprikás, a paradicsomtól piros.
- Vasti
- Fórumlakó
- Hozzászólások: 968
- Csatlakozott: 2007.09.15., szomb. 22:57
- Értékelés: 339
- Tartózkodási hely: Ausztria
Re: Sütés-főzés
Ez miez?!
Paprikás krumpli - helyett paprikás csicseriborsó??? ;-)
Én szeretem a csicseriborsót (curry-be, salátákban, a humuszt, stb.) , na de azért egy jó kolbászt nem rontanék el vele ;-)
Paprikás krumpli - helyett paprikás csicseriborsó??? ;-)
Én szeretem a csicseriborsót (curry-be, salátákban, a humuszt, stb.) , na de azért egy jó kolbászt nem rontanék el vele ;-)