Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sütés-főzés
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3775
Re: Sütés-főzés
Kiválasztott tepsivel szoktam kezdeni a süti előkészületet. Készülök a holnapi talira
Csak a Marantz! :-D
- Kellnerművek
- Fórumlakó

- Értékelés: 552
Mai ebéd.
Borjú lábszár újra gondolva.
Szalonna, gomba, répa, lila hagyma, fokhagyma, só, bors, teriyaki szósz- szezámos. Rétegelve.
Sütő alul felül 200 fok - fólia, 50 perc fólia nélkül.
Köret - aszalt sárgabarackos jázmin rizs, friss új káposzta saláta.
Pazar ízbomba.
Borjú lábszár újra gondolva.
Szalonna, gomba, répa, lila hagyma, fokhagyma, só, bors, teriyaki szósz- szezámos. Rétegelve.
Sütő alul felül 200 fok - fólia, 50 perc fólia nélkül.
Köret - aszalt sárgabarackos jázmin rizs, friss új káposzta saláta.
Pazar ízbomba.
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 9583
A gyerekek rendelték a vacsorát. Lazac babbal és citromos vajmártással.
.
.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Amúgy most nagyon egyszerű volt.(Bár néha azok a legjobb kaják) Én fel szoktam dobni a bucit is a grillrácsra. Fodros saláta ágy husi(marha és elég vastagra hagyva),paradicsom,kígyóubi,ketchup,majonéz.
Ennyi. Ja, a szomszédéra még ment pirított hagyma és sajt is.
Teljesen igazad van. Ez most elmaradt.
Amúgy most nagyon egyszerű volt.(Bár néha azok a legjobb kaják) Én fel szoktam dobni a bucit is a grillrácsra. Fodros saláta ágy husi(marha és elég vastagra hagyva),paradicsom,kígyóubi,ketchup,majonéz.
Ennyi. Ja, a szomszédéra még ment pirított hagyma és sajt is.
- Vinkler
- Adminisztrátor

Ha nincs kép, nincs is hamburger!
Ebbe szívesen beleharapnék. Nagyon jól néz ki.
Én hamburgert készítettem tegnap és ma. Tegnap a család+ vendég+ szomszédok, ma csak a gyerekek.
Én hamburgert készítettem tegnap és ma. Tegnap a család+ vendég+ szomszédok, ma csak a gyerekek.
- Vinkler
- Adminisztrátor

Egy kis pizza.
.
.
- Vinkler
- Adminisztrátor

Én előre szoktam megpirítani.
- fererencz
- Törzsvendég

- Értékelés: 912
Az így keletkezett zsíroskenyeret én rá szoktam ügyeskedni a nyársvasra, és az alját a maradék parázson megpirítom kicsit. Enyhén füstös is lesz, nem csak meleg és ropogós.
Nem szotkam hibázni.
- Tctronic
- Beköltözött

- Értékelés: 2803
Idei első szalonnasütés.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
- Vasti
- Fórumlakó

- Értékelés: 345
Sziasztok!
Tiszta gasztroblogger leszek, ha nem vigyázok :-)
Mivel zalai falusi gyerek vagyok, és az apai nagymamám jó paraszti konyhája meghatározó volt gyerekkoromban (egy házban, külön konyhán voltunk: anyu "modernül" főzött mindig, de azért átjártam a mamához, szinte mindig volt nála valami egyszerű de nagyszerű kaja ;-) , ma dödöllét csináltam.
Igen régen ettem (mármint házit, az éttermi valami az a legtöbbször nem is hasonlít rá) , finom volt!
"Sterc gánicát" akarom még csinálni egyszer (szárazon aranybarnára pirított liszt, rá forró zsír, átkeverni, aztán meg forró víz) baracklekvárral, mert azt tényleg nem ettem gyerekkorom óta - most 50 vagyok, már neki kéne ugranom ;-)
Tiszta gasztroblogger leszek, ha nem vigyázok :-)
Mivel zalai falusi gyerek vagyok, és az apai nagymamám jó paraszti konyhája meghatározó volt gyerekkoromban (egy házban, külön konyhán voltunk: anyu "modernül" főzött mindig, de azért átjártam a mamához, szinte mindig volt nála valami egyszerű de nagyszerű kaja ;-) , ma dödöllét csináltam.
Igen régen ettem (mármint házit, az éttermi valami az a legtöbbször nem is hasonlít rá) , finom volt!
"Sterc gánicát" akarom még csinálni egyszer (szárazon aranybarnára pirított liszt, rá forró zsír, átkeverni, aztán meg forró víz) baracklekvárral, mert azt tényleg nem ettem gyerekkorom óta - most 50 vagyok, már neki kéne ugranom ;-)
- Vasti
- Fórumlakó

A steak-et egy kicsit elszúrtam :-(
Nem volt elég forró a serpenyőm az elején, aztán meg túl sokáig fürdettem a végén a fokhagymás - rozmaringos vajban.
(Úgy sütöm, hogy körbepirítom - pihentetem - egy kis sütő - pihentetem - a megmaradt szafthoz vaj, fokhagyma, rozmaring, és egy kicsit még körbelocsolgatom közepes hőfokon)
Sajnos későn jutottam el a boltba, és már csak Rump Steak volt: attól meg mindig megijedek, hogy majd nem lesz puha, ezért kiszárítom ;-) Na majd legközelebb!
(De a húsevőknek vettem három kb. 320g-os marhát, a halasoknak meg kettő kettő 350g-os lazacot, mellé egy tepsi krumpli, és egy kupac vajas kelbimbó: a két lazacfilé bőre maradt az ebéd végén, azon kívül tiszta volt minden tányér és edény, szóval alapjában véve elégedett volt a család ;-)
Nem volt elég forró a serpenyőm az elején, aztán meg túl sokáig fürdettem a végén a fokhagymás - rozmaringos vajban.
(Úgy sütöm, hogy körbepirítom - pihentetem - egy kis sütő - pihentetem - a megmaradt szafthoz vaj, fokhagyma, rozmaring, és egy kicsit még körbelocsolgatom közepes hőfokon)
Sajnos későn jutottam el a boltba, és már csak Rump Steak volt: attól meg mindig megijedek, hogy majd nem lesz puha, ezért kiszárítom ;-) Na majd legközelebb!
(De a húsevőknek vettem három kb. 320g-os marhát, a halasoknak meg kettő kettő 350g-os lazacot, mellé egy tepsi krumpli, és egy kupac vajas kelbimbó: a két lazacfilé bőre maradt az ebéd végén, azon kívül tiszta volt minden tányér és edény, szóval alapjában véve elégedett volt a család ;-)
- Vasti
- Fórumlakó

Tegnap "Menzaleves"-t főztem (nálunk mindenki így hívja: daragaluska leves, a galuska nokedliszaggatóval készül ;-) plusz Cézár saláta garnélával vagy csirkehússal - én inkább a garnélát szeretem.
Jó lett nagyon, szerintem :-)
Ma steak-et sütök: lefotózom, ha eszembe jut, miután elkészült, és lehet falni ;-) ...de lehet, hogy csak akkor jut majd eszembe, ha már megettem... ;-)
Jó lett nagyon, szerintem :-)
Ma steak-et sütök: lefotózom, ha eszembe jut, miután elkészült, és lehet falni ;-) ...de lehet, hogy csak akkor jut majd eszembe, ha már megettem... ;-)
Nálunk rajtam kívül senki nem eszi az ilyen jellegű tésztákat.
- Vinkler
- Adminisztrátor

Végül nem bonyolítottam túl a dolgot. Két féle tölteléket használtam. Az egyik gombás, a másik füstölt tarjás. Fehérboros, zsályás vajmártást készítettem hozzá, aztán jól befaltuk.
.
.
- Vinkler
- Adminisztrátor

Totlellini, vagy ravioli, nem tortilla.
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3775
- Vinkler
- Adminisztrátor

Van valakinek jó tortellini töltelék receptje? Szeretnék valami újat kipróbálni. 
- Vinkler
- Adminisztrátor

Névnapi vacsim.
.
.
- Vasti
- Fórumlakó

Mindig elgondolkodok, amikor valami főzős videóban olyan serpenyőt látok SZAKÁCS kezében, amiről már a fele bevonat lekopott, hogy azt a festéket valakik megették... :-(
Én használok "teflonos" serpenyőt is (bár már az sem sima teflonos, és a viszonylag alacsony hőmérsékleten állítólag rákkeltő anyagokat kibocsátó anyagokat rég kivonták a forgalomból) , mert van, amikor kell az a kis tapadásgátló bevonat.
De fazék - lábos csak rozsdamentes van itthon (egy zománcozott öntöttvason kívül) , a palacsintasütőm az vas, és van pár öntöttvas cuccom is bevonat nélkül - de azokat nehézkes használni nekem, lent vannak a pincében, gondolkodtam már azon, hogy el kellene adnom őket...
Én használok "teflonos" serpenyőt is (bár már az sem sima teflonos, és a viszonylag alacsony hőmérsékleten állítólag rákkeltő anyagokat kibocsátó anyagokat rég kivonták a forgalomból) , mert van, amikor kell az a kis tapadásgátló bevonat.
De fazék - lábos csak rozsdamentes van itthon (egy zománcozott öntöttvason kívül) , a palacsintasütőm az vas, és van pár öntöttvas cuccom is bevonat nélkül - de azokat nehézkes használni nekem, lent vannak a pincében, gondolkodtam már azon, hogy el kellene adnom őket...
Nálunk van még bevonatos. Én nem használom. Amióta többféle öntöttvas edényt vettem,azóta a feleségem is egyre többet használja őket.
- Vinkler
- Adminisztrátor

Én nem is használok bevonatos serpenyőket. Nálam csak öntöttvas és rozsdamentes van a konyhában.BorisRgey írta: ↑2024.02.25., vas. 15:05Olvastam a fórumot és gondoltam megosztom veletek ezt. Nagyon oda kell figyelni és az igazság szerint el is gondolkodtam egy öntvényes megoldáson, mivel gázégőm van.
https://buon.hu/szines/szakerto-egyes-s ... egeszsegre
Olvastam a fórumot és gondoltam megosztom veletek ezt. Nagyon oda kell figyelni és az igazság szerint el is gondolkodtam egy öntvényes megoldáson, mivel gázégőm van.