Gondolom nem maradt,de ha mégis, már ülök is a bicóra és indulok
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Békés, boldog karácsonyt kíván mindenkinek az AVX team!
Sütés-főzés
Online
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Hozzászólások: 14448
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 9572
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
A gyerekek rendelték a vacsorát. Lazac babbal és citromos vajmártással.
.
.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Re: Sütés-főzés
Teljesen igazad van. Ez most elmaradt.
Amúgy most nagyon egyszerű volt.(Bár néha azok a legjobb kaják) Én fel szoktam dobni a bucit is a grillrácsra. Fodros saláta ágy husi(marha és elég vastagra hagyva),paradicsom,kígyóubi,ketchup,majonéz.
Ennyi. Ja, a szomszédéra még ment pirított hagyma és sajt is.
Online
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Hozzászólások: 14448
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 9572
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Ha nincs kép, nincs is hamburger!
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Re: Sütés-főzés
Ebbe szívesen beleharapnék. Nagyon jól néz ki.
Én hamburgert készítettem tegnap és ma. Tegnap a család+ vendég+ szomszédok, ma csak a gyerekek.
Én hamburgert készítettem tegnap és ma. Tegnap a család+ vendég+ szomszédok, ma csak a gyerekek.
Online
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Hozzászólások: 14448
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 9572
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Egy kis pizza.
.
.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Online
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Hozzászólások: 14448
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 9572
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Én előre szoktam megpirítani.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Online
- fererencz
- Törzsvendég

- Hozzászólások: 1537
- Csatlakozott: 2017.07.10., hétf. 10:30
- Értékelés: 912
- Tartózkodási hely: Kápolna
Re: Sütés-főzés
Az így keletkezett zsíroskenyeret én rá szoktam ügyeskedni a nyársvasra, és az alját a maradék parázson megpirítom kicsit. Enyhén füstös is lesz, nem csak meleg és ropogós.
Nem szotkam hibázni.
- Tctronic
- Beköltözött

- Hozzászólások: 2859
- Csatlakozott: 2014.06.26., csüt. 12:00
- Értékelés: 2801
- Tartózkodási hely: Kistarcsa
Re: Sütés-főzés
Idei első szalonnasütés.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
- Vasti
- Fórumlakó

- Hozzászólások: 980
- Csatlakozott: 2007.09.15., szomb. 22:57
- Értékelés: 345
- Tartózkodási hely: Ausztria
Re: Sütés-főzés
Sziasztok!
Tiszta gasztroblogger leszek, ha nem vigyázok :-)
Mivel zalai falusi gyerek vagyok, és az apai nagymamám jó paraszti konyhája meghatározó volt gyerekkoromban (egy házban, külön konyhán voltunk: anyu "modernül" főzött mindig, de azért átjártam a mamához, szinte mindig volt nála valami egyszerű de nagyszerű kaja ;-) , ma dödöllét csináltam.
Igen régen ettem (mármint házit, az éttermi valami az a legtöbbször nem is hasonlít rá) , finom volt!
"Sterc gánicát" akarom még csinálni egyszer (szárazon aranybarnára pirított liszt, rá forró zsír, átkeverni, aztán meg forró víz) baracklekvárral, mert azt tényleg nem ettem gyerekkorom óta - most 50 vagyok, már neki kéne ugranom ;-)
Tiszta gasztroblogger leszek, ha nem vigyázok :-)
Mivel zalai falusi gyerek vagyok, és az apai nagymamám jó paraszti konyhája meghatározó volt gyerekkoromban (egy házban, külön konyhán voltunk: anyu "modernül" főzött mindig, de azért átjártam a mamához, szinte mindig volt nála valami egyszerű de nagyszerű kaja ;-) , ma dödöllét csináltam.
Igen régen ettem (mármint házit, az éttermi valami az a legtöbbször nem is hasonlít rá) , finom volt!
"Sterc gánicát" akarom még csinálni egyszer (szárazon aranybarnára pirított liszt, rá forró zsír, átkeverni, aztán meg forró víz) baracklekvárral, mert azt tényleg nem ettem gyerekkorom óta - most 50 vagyok, már neki kéne ugranom ;-)
- Vasti
- Fórumlakó

- Hozzászólások: 980
- Csatlakozott: 2007.09.15., szomb. 22:57
- Értékelés: 345
- Tartózkodási hely: Ausztria
Re: Sütés-főzés
A steak-et egy kicsit elszúrtam :-(
Nem volt elég forró a serpenyőm az elején, aztán meg túl sokáig fürdettem a végén a fokhagymás - rozmaringos vajban.
(Úgy sütöm, hogy körbepirítom - pihentetem - egy kis sütő - pihentetem - a megmaradt szafthoz vaj, fokhagyma, rozmaring, és egy kicsit még körbelocsolgatom közepes hőfokon)
Sajnos későn jutottam el a boltba, és már csak Rump Steak volt: attól meg mindig megijedek, hogy majd nem lesz puha, ezért kiszárítom ;-) Na majd legközelebb!
(De a húsevőknek vettem három kb. 320g-os marhát, a halasoknak meg kettő kettő 350g-os lazacot, mellé egy tepsi krumpli, és egy kupac vajas kelbimbó: a két lazacfilé bőre maradt az ebéd végén, azon kívül tiszta volt minden tányér és edény, szóval alapjában véve elégedett volt a család ;-)
Nem volt elég forró a serpenyőm az elején, aztán meg túl sokáig fürdettem a végén a fokhagymás - rozmaringos vajban.
(Úgy sütöm, hogy körbepirítom - pihentetem - egy kis sütő - pihentetem - a megmaradt szafthoz vaj, fokhagyma, rozmaring, és egy kicsit még körbelocsolgatom közepes hőfokon)
Sajnos későn jutottam el a boltba, és már csak Rump Steak volt: attól meg mindig megijedek, hogy majd nem lesz puha, ezért kiszárítom ;-) Na majd legközelebb!
(De a húsevőknek vettem három kb. 320g-os marhát, a halasoknak meg kettő kettő 350g-os lazacot, mellé egy tepsi krumpli, és egy kupac vajas kelbimbó: a két lazacfilé bőre maradt az ebéd végén, azon kívül tiszta volt minden tányér és edény, szóval alapjában véve elégedett volt a család ;-)
- Vasti
- Fórumlakó

- Hozzászólások: 980
- Csatlakozott: 2007.09.15., szomb. 22:57
- Értékelés: 345
- Tartózkodási hely: Ausztria
Re: Sütés-főzés
Tegnap "Menzaleves"-t főztem (nálunk mindenki így hívja: daragaluska leves, a galuska nokedliszaggatóval készül ;-) plusz Cézár saláta garnélával vagy csirkehússal - én inkább a garnélát szeretem.
Jó lett nagyon, szerintem :-)
Ma steak-et sütök: lefotózom, ha eszembe jut, miután elkészült, és lehet falni ;-) ...de lehet, hogy csak akkor jut majd eszembe, ha már megettem... ;-)
Jó lett nagyon, szerintem :-)
Ma steak-et sütök: lefotózom, ha eszembe jut, miután elkészült, és lehet falni ;-) ...de lehet, hogy csak akkor jut majd eszembe, ha már megettem... ;-)
Re: Sütés-főzés
Nálunk rajtam kívül senki nem eszi az ilyen jellegű tésztákat.
Online
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Hozzászólások: 14448
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 9572
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Végül nem bonyolítottam túl a dolgot. Két féle tölteléket használtam. Az egyik gombás, a másik füstölt tarjás. Fehérboros, zsályás vajmártást készítettem hozzá, aztán jól befaltuk.
.
.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Online
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Hozzászólások: 14448
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 9572
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Totlellini, vagy ravioli, nem tortilla.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Online
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Hozzászólások: 5304
- Csatlakozott: 2020.08.03., hétf. 16:25
- Értékelés: 3754
Online
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Hozzászólások: 14448
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 9572
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Van valakinek jó tortellini töltelék receptje? Szeretnék valami újat kipróbálni. 
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Online
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Hozzászólások: 14448
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 9572
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Névnapi vacsim.
.
.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- Vasti
- Fórumlakó

- Hozzászólások: 980
- Csatlakozott: 2007.09.15., szomb. 22:57
- Értékelés: 345
- Tartózkodási hely: Ausztria
Re: Sütés-főzés
Mindig elgondolkodok, amikor valami főzős videóban olyan serpenyőt látok SZAKÁCS kezében, amiről már a fele bevonat lekopott, hogy azt a festéket valakik megették... :-(
Én használok "teflonos" serpenyőt is (bár már az sem sima teflonos, és a viszonylag alacsony hőmérsékleten állítólag rákkeltő anyagokat kibocsátó anyagokat rég kivonták a forgalomból) , mert van, amikor kell az a kis tapadásgátló bevonat.
De fazék - lábos csak rozsdamentes van itthon (egy zománcozott öntöttvason kívül) , a palacsintasütőm az vas, és van pár öntöttvas cuccom is bevonat nélkül - de azokat nehézkes használni nekem, lent vannak a pincében, gondolkodtam már azon, hogy el kellene adnom őket...
Én használok "teflonos" serpenyőt is (bár már az sem sima teflonos, és a viszonylag alacsony hőmérsékleten állítólag rákkeltő anyagokat kibocsátó anyagokat rég kivonták a forgalomból) , mert van, amikor kell az a kis tapadásgátló bevonat.
De fazék - lábos csak rozsdamentes van itthon (egy zománcozott öntöttvason kívül) , a palacsintasütőm az vas, és van pár öntöttvas cuccom is bevonat nélkül - de azokat nehézkes használni nekem, lent vannak a pincében, gondolkodtam már azon, hogy el kellene adnom őket...
Re: Sütés-főzés
Nálunk van még bevonatos. Én nem használom. Amióta többféle öntöttvas edényt vettem,azóta a feleségem is egyre többet használja őket.
Online
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Hozzászólások: 14448
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 9572
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Én nem is használok bevonatos serpenyőket. Nálam csak öntöttvas és rozsdamentes van a konyhában.BorisRgey írta: ↑2024.02.25., vas. 15:05Olvastam a fórumot és gondoltam megosztom veletek ezt. Nagyon oda kell figyelni és az igazság szerint el is gondolkodtam egy öntvényes megoldáson, mivel gázégőm van.
https://buon.hu/szines/szakerto-egyes-s ... egeszsegre
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Re: Sütés-főzés
Olvastam a fórumot és gondoltam megosztom veletek ezt. Nagyon oda kell figyelni és az igazság szerint el is gondolkodtam egy öntvényes megoldáson, mivel gázégőm van.
https://buon.hu/szines/szakerto-egyes-s ... egeszsegre
https://buon.hu/szines/szakerto-egyes-s ... egeszsegre
Re: Sütés-főzés
Ma megint tészta "másként"
Online
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Hozzászólások: 14448
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 9572
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Én végig ettem kb az összes releváns hazai gyártó termékeit és elég sok külföldit is. Van saját chiliszószóm is saját paprikából. Én a Habanero mellett tettem le a voksom. Számomra az adja a legkomolexebb chili érzést, erősség íz összhagban. Imádom a yellow habanerot, de nagyon jó a chocolate is. A mindnnapok hőse nálam a Jalapeno! Imádom zölden, imádom pirosan. Imádom frissen, imádom savanyítva, imádom töltve sajttal, imádom töltve, panírozva, imádom töltve grillzve, pirosan megfüstölve. Imádom a chipotle szószt! A chipotle mayo pedig egy igazi allrounder a konyhában.
Ha nem a saját, akkor én a Gabko chili termékeit részesítem előnyben.
Ha nem a saját, akkor én a Gabko chili termékeit részesítem előnyben.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Online
- zoli73
- V.I.P.

- Hozzászólások: 4725
- Csatlakozott: 2010.01.16., szomb. 22:11
- Értékelés: 3262
- Tartózkodási hely: 2465
Re: Sütés-főzés
Nálunk ez a favorit:https://chilis.hu/kegyes-halal-extra-ch ... l-limitalt
Például egy gulyás, vagy húslevest e nélkül már el sem tudok képzelni.
A brutál ereje mellett, van egy jellegzetes, semmivel össze nem téveszthető, fínom íze.
Nem egy vendégünket tréfált már meg, mert azt gondolta, hogy ez csak valamiféle Erős Pista.
Tényleg csak "fekete öveseknek" ajánlott!
Például egy gulyás, vagy húslevest e nélkül már el sem tudok képzelni.
A brutál ereje mellett, van egy jellegzetes, semmivel össze nem téveszthető, fínom íze.
Nem egy vendégünket tréfált már meg, mert azt gondolta, hogy ez csak valamiféle Erős Pista.
Tényleg csak "fekete öveseknek" ajánlott!
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
