Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 257

Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Hozzászólás Szerző: scaurus »

Aszpirin írta:
2024.09.14., szomb. 18:01
Sorra érkeznek a video-streaming társaságoktól az előfizetési díkjak drágításáról szóló értesítések.
...
Mivel a jövedelmem nemhogy reálértékben, de még nominálértékben sem növekszik így, majd szépen lemondogatom őket.

Az első áldozat az Amazon lesz, úgyis végeztem a Carnival Row-val, esetleg még a The Boys-ba belenézek, aztán annyi.
Most épp SZÁMOMRA az HBO és a Netflix sem kínál semmi kihagyhatatlant.
Ha tényleg emelnek, mennek a levesbe.

Majd 1-1 hónapra előfizetek, ha összegyűlt annyi néznivaló, hogy megérje.
(A Disney-t már így kezelem, SkyShowtime-hoz nem volt még szerencsém.)

YouTube-ot sosem fizettem elő, így az annyira nem érint.

A Spotify egyelőre marad, az utazás közben életmentő (a külső zajok miatt).

Meg felértékelődik a telekomos Filmklub.

Persze, ez is egy ördögi kör, minél kevesebb a folyamatos előfizető, annál inkább emelni fognak és/vagy szinkront, tartalmat csökkenteni fognak.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

Ebri
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 9

Hozzászólás Szerző: Ebri »

Oh, és most fejeztük be a Rookie 5. évadát, hát, voltak részek amik szerintem nagyon jók voltak, volt ami elég nyálas vagy szerintem simán kihagyható (az áldokumentumos, amiből kb. az itteni a legrosszabb szerintem), de voltak kifejezetten jók is. Az utolsó rész lényegében a következő sorozat első része, amit én eléggé utálok, mint megoldás.

SPOILER: az új újonc néha vicces, de időnként túltolják az ezotériát, legalábbis számomra.

Mindennel együtt szerintem előző évadnál egyértelműen jobb volt. Vagy megszoktam az új szereplőket :)

Ebri
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Aszpirin írta:
2024.09.14., szomb. 18:01
Sorra érkeznek a video-streaming társaságoktól az előfizetési díkjak drágításáról szóló értesítések.

Netflix top csomagja október 10-től 5090 Ft (4490 volt eddig), ez még érthető…
de ma jött a Youtube-tól hogy a Premium előfizetés 2390-ről 3090-re drágul, ez 29,2%, és kíváncsi lennék, hogy mi indokol ilyen drágítást. Túl sok volt a magyar prémium-előfizető, kevesen nézték a reklámokat?

F.ck.
Próbáltam visszakeresni, mikor emeltek árat, s ha jól olvasom, akkora a Netflix elég sokáig nem emelt árakat, s azóta se minden évben, tehát ez nekem aránylag korrektnek tűnik (bár ők a legdrágább előfizetésünk, de feleségem biztos ezt nézi a legtöbbet).

Youtube: ez tényleg elég erős, annyi sokat nem youtube-ozok, de a reklámok idegesítésfatkora az átugorhatatlan, már nem 5-10 mp-es reklámokkal erősen nőtt, viszont az ingyen nézek kis videókat vagy havi 3 ezerért nem mindegy.

(Régebben havi 1-2 teljes árú DVD-t vettünk akkori pár ezer forintokért, ez alakult át némi blu-ray megállóval streaming előfizetésekre, elnézve a forint romlását, igazából még kevesebbet is költünk streamingre reálértéken, szóval nekem a nem iszonyú elvetemült áremelések beleférnek, de a szolgáltatás nem javulása az ár jelentős növelésével...)

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5964

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Netflix top csomagja október 10-től 5090 Ft (4490 volt eddig), ez még érthető…
de ma jött a Youtube-tól hogy a Premium előfizetés 2390-ről 3090-re drágul, ez 29,2%, és kíváncsi lennék, hogy mi indokol ilyen drágítást. Túl sok volt a magyar prémium-előfizető, kevesen nézték a reklámokat?

F.ck.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

nemduma
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 26

Hozzászólás Szerző: nemduma »

Lemmy9.1 írta:
2024.09.14., szomb. 13:05
A Slow Horses ajánlott?
Az első évadon vagyok túl mégcsak. Igen, ajánlom. Gary Oldman szerepe hatalmas. :)

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 731

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

A Slow Horses ajánlott?
Szerintem!

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Hozzászólás Szerző: venomer »

https://www.youtube.com/watch?v=ak53bWeX7TY

Agyhalál és egymás kihasználása, díszletek között. A legősibb folyamatok egyike. Az emberiség fejlődésének jó fokmérője.

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

Carnival Row
(Amazon)

Befejeztem a 2. évadot.

Egyrészről, szerintem, egy alulértékelt sorozat.
A világ érdekes, amolyan vert I. Világháborús, steampunk-os/indusztriális városi fantasy.
A miliő, a látványvilág, karakterek, színészek rendben vannak (Ms Delevingne is).

Másrészről, egy kihagyott ziccer.
A második évad cselekménye annyira nem érdekes, mint az első, főhőseink lelkizése egy idő után már fárasztó.
Valószínűleg, több évadot terveztek és mivel csak kettő lett belőle, kissé összecsapott a vége.
Ebből a világból sokkal többet ki lehetett volna hozni.

Nekem tetszett, az 1. évad kifejezetten jó volt, a 2. kicsit gyengébb, de a hangulat miatt megér egy próbát.

Egyébként van belőle asztali szerepjáték.
https://www.montecookgames.com/carnival-row-comes-to-the-cypher-system/
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

Roli80
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 127

Hozzászólás Szerző: Roli80 »

Aszpirin írta:
2024.09.10., kedd 16:00

Michael J. Fox, na az igen, ő valóban KÜZD a Parkinson kór ellen, ami szintén egy szörnyű, idegrendeszeri leépüléssel járó betegség. Érdemes megnézni a róla szóló dokumentumfilmet, hogy érzékelhessük, mit is jelent az a küzdelem (azt hiszem a Netflixen láttam)

Nem Netflix, hanem Apple TV+, és tényleg érdemes megnézni!

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Néhány gondolatom támadt Bruce Willis és a demencia kapcsán eme cikk olvasása után: https://index.hu/fomo/2024/09/10/bruce- ... emi-moore/
... amit szeretnék itt megosztani.

Őszintén sajnálom az ürgét. Kívülről nem látszik ugyan, de szörnyű ez a betegség. SENKI nem érdemel meg ilyen sorsot.

Minden második cikkben "küzdelemről" írnak "demenciával küzdő Bruce Willis" stb... Nincs itt kérem semmiféle küzdelem. Első kézből, saját magam is egy demenciás családtaggal (édesanyámmal) egy fedél alatt élve (bár édesanyámé talán ég nem annyira súlyos, mint a Bruce Willis-é), állítom, hogy már fel sem fogja, mi történik vele, nemhogy küzdjön ellene. Az embernek lassan de biztosan szétesik a teljes személyisége, szertefoszlanak az emlékei (amik minél régebbiek, érdekes módon annál tovább tartanak, ezért visszasüllyed a gyerekkorba) elfelejti akár élete legfontosabb résztvevőit is, lassan megszűnik a kapcsolata a valósággal, és közben ebből semmit nem vesz észre. Édesanyám még csak nem is hajlandó elfogadni a betegsége következményeinek létezését, a tények sem hatják meg, ő NEM VESZI ÉSZRE, ha pedig elmagyarázom neki, akkor meg semmilyen módon nem hiszi el, hogy mi történik vele valójában. Márpedig hogy tudna valaki olyasmi ellen "közdeni", amiről nem is tud?
Az a Bruce Willis sajnos már egy ideje nem az a Bruce Willis, aki volt. Csak a teste az, és talán az emlékei egy igen piciny töredéke, nagyrészt a gyerekkorából. A jóbarátok, ha találkoznak vele, lehet, hogy kedélyesen el tudnak beszélgetni vele, miközben nem érzékelik, hogy neki fogalma sincs, kivel és miről beszél, és az negyedik mondatánál már nem emlékszik az elsőre, vagy akár furákat is mond, mert a mondat végénél már nem emlékszik a mondat elejére).

Michael J. Fox, na az igen, ő valóban KÜZD a Parkinson kór ellen, ami szintén egy szörnyű, idegrendeszeri leépüléssel járó betegség. Érdemes megnézni a róla szóló dokumentumfilmet, hogy érzékelhessük, mit is jelent az a küzdelem (azt hiszem a Netflixen láttam)

De Bruce Willis esetében szerintem a körülötte lévők, a szerettei küzdenek. Saját tapasztalat alapján valószínűsítem, hogy ne kicsit. Egy csládtag/barát/ismerős stb elvesztése ellen, reménytelenül sajnos, mert már megtörtént. Sajnos. Nagyon sajnálom őt, és együttérzek a szeretteivel, akik bármelyik nap azzal szembesülhetnek, hogy fel sem ismeri már őket. sad.gif
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

scaurus írta:
2024.09.06., pén. 23:52
Ugyanakkor fenntartom, hogy semmi egyedi, jellegzetes vagy emlékezetes nincs benne, sem egy jelenet, sem egy karakter, sem színészi játék vagy akár zene.
Egy jellegtelen, szürke iparosmunka.
Én már el is felejtettem kb 90%-át. Komolyan. Alig emlékszem már, miről volt szó benne. Csak arra, hogy nézhető volt, meg látványos, meg volt körülötte némi (ál)tudományos halandzsa.

Ebri
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

scaurus írta:
2024.09.08., vas. 18:26
Világvége (The World's End)
(MAX)

A Cornetto-trilógia záró darabja, amire utólag jöttem rá.

Nem értettem ezt a filmet.
Mintha két különböző filmből lett volna összevágva.
Indul egy vessünk számot a múlttal, idézzük fel fiatalkorunkat történettel, majd átcsap egy teljesen értelmetlen testcserés/idegen inváziós marhaságba.

Külön-külön akár jó filmek is lehettek volna, de ez így egy elképesztően döbbenetes katyvasz, ami egyáltalán nem érte meg a ráfordított időt.

Mondjuk, már a Scott Pilgrim is intő jel volt a rendező munkásságával kapcsolatban, még akkor is, ha ez utóbbi összességében tetszett.

Mindenesetre, az Utolsó éjszaka a Soho-ban kicsit hátrébb került a megnézendő listámon.
Utolsó éjszaka a Sohoban sokkal jobb, nemrég néztem, s gondolkodnom kellett, láttam-e vagy végül nem akartam megnézni. Közepe táján gondolkodtam, ebből ennyi elég, de érdekelt lesz-e valami értelme. Hát nem lett. A Sohos film, bár a tartalmát már nem tudnám felidézni, de azt igen, hogy tetszett. Szóval szerintem ne tedd hátrébb.

Hétvégén a Liebes Kind (Dear Child / Drága gyermek) sorozatot néztem, feleségem nélkül kezdtem, mivel tartottam tőle, hogy elég explicit lesz, de egyáltalán nem volt vészes, sőt még bele is kapcsolódott, pedig annyira nincs oda a thriller jellegű krimikért. Szép lassan adagolódó információk, nem teljesen egyenesen haladva a végkifejlet felé, de igazán nagy ellentmondást nem találtam benne. A szereplők néha furcsán reagálnak, de el tudom képzelni, traumák hatására nem biztos, hogy bárki logikusan gondolkodna. Szépen mutatja az egyes érintettek világát is, nem is túl hosszú. Engem néhány spanyol filmre emlékeztetett armoszférában, habár nem a "végén legyen egy csavar"-ra épített, mert a néző felé is lassan felépül mi történik, hol a nyomozok előtt, hol velük párhuzamosan.

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

Világvége (The World's End)
(MAX)

A Cornetto-trilógia záró darabja, amire utólag jöttem rá.

Nem értettem ezt a filmet.
Mintha két különböző filmből lett volna összevágva.
Indul egy vessünk számot a múlttal, idézzük fel fiatalkorunkat történettel, majd átcsap egy teljesen értelmetlen testcserés/idegen inváziós marhaságba.

Külön-külön akár jó filmek is lehettek volna, de ez így egy elképesztően döbbenetes katyvasz, ami egyáltalán nem érte meg a ráfordított időt.

Mondjuk, már a Scott Pilgrim is intő jel volt a rendező munkásságával kapcsolatban, még akkor is, ha ez utóbbi összességében tetszett.

Mindenesetre, az Utolsó éjszaka a Soho-ban kicsit hátrébb került a megnézendő listámon.

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

venomer írta:
2024.09.07., szomb. 08:29
...
Kár, hogy már kipipáltad a flixes verzióval a testeket.
Nem feltétlenül.
Ha hozzájutok, belenézek.

venomer
V.I.P.
V.I.P.

Alex_Aston írta:
2024.09.07., szomb. 09:02
A kínai verzió melyik?
Jól írja Lemmy. Hazánk fő torrenttrackerén át elérhető. Az egyik feliratot hülyegyerek fordította, túl fiatal volt még a feladathoz, a másik viszont rendben van.

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 731

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

Alex_Aston írta:
2024.09.07., szomb. 09:02
venomer írta:
scaurus írta:
3 Body Problem 1. évad
Végére értem.
A Netflix tolmácsolásában iparos csak, a kínai más. Világot nem vált, de a finomabb rezdülései, nagyon jó dinamika a két főszereplő között megvannak, sci-fi döbbentéseket, értelmesebb fajta misztikusságot egyértelműen jobban hozza, más. Jobban érezték a készítők miről is van szó. Ha van életed, úgy 1 hónapos program lesz. Kár, hogy már kipipáltad a flixes verzióval a testeket.
A kínai verzió melyik?
Kerestem, de csak előkészítés alatt lévőt találtam.

https://m.imdb.com/title/tt4547948/?ref_=nm_ov_bio_lk
A 30 részes. A megfelelő helyen megtalálod, streamingen nincs, szinkron nincs. Én most fogom másodjára megnézni. A trélere alapján a Netflixesbe bele sem nézek.
Szerintem!

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3256

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

venomer írta:
scaurus írta:
3 Body Problem 1. évad
Végére értem.
A Netflix tolmácsolásában iparos csak, a kínai más. Világot nem vált, de a finomabb rezdülései, nagyon jó dinamika a két főszereplő között megvannak, sci-fi döbbentéseket, értelmesebb fajta misztikusságot egyértelműen jobban hozza, más. Jobban érezték a készítők miről is van szó. Ha van életed, úgy 1 hónapos program lesz. Kár, hogy már kipipáltad a flixes verzióval a testeket.
A kínai verzió melyik?
Kerestem, de csak előkészítés alatt lévőt találtam.

https://m.imdb.com/title/tt4547948/?ref_=nm_ov_bio_lk
Csak a Marantz! :-D

venomer
V.I.P.
V.I.P.

scaurus írta:
3 Body Problem 1. évad
Végére értem.

venomer
V.I.P.
V.I.P.

A tökéletes pár - a pár húzónév mellett és ellenére van egy nem elhanyagolható Candice Renoir-beütése és sterilsége, amely tulajdonságok engem személy szerint taszítottak. Az elemei, tulajdonságai kiadnak egy egyensúlyt amitől még épp nem kapcsolod ki, de nem is szórakozol jól. Nem értettem minden fordulatot. Gyakori az is, hogy minimálisan említett és szerepeltetett karakterre hivatkozva sütnek el ha csattanót nem is, de a csattanóhoz elvezető út fontos állomását kellene megérteni így, hát nem megy. Az adaptáció gyengesége. A leírásnak is van szerepe, az alapozza meg az ütős, jó dramaturgiában tocsogó cselekmény checkpointjait, tetszik tudni? Annyiszor tapasztalom.

Nicolante Kidman tekintetéről, szeméről ejtsünk még szót, mert hát az megváltozott. Erősen. A neki jobb szeme még tartalmazza a régi tüzet, a bal már teljesen más. Ennyi mintából és távolról nehéz megítélni, hogy inkább a természetes öregedéséhez van ennek köze vagy a plasztikai sebész ügyetlen keze nyomát láthatjuk, groteszkbe hajlik. Ez is tetszik a közönségnek vagy egyre inkább a nevéből él? Nem a legerősebb szerepe és alakítása, kapunk valami kis Nicole feelinget, de kell mellé a múltidézés nézői részről.

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

3 Body Problem 1. évad

Végére értem.
A véleményem nem sokat változott az első 2 rész megtekintése óta.

Vitathatatlanul látványos.
A cselekmény is megáll a lábán.

Ugyanakkor fenntartom, hogy semmi egyedi, jellegzetes vagy emlékezetes nincs benne, sem egy jelenet, sem egy karakter, sem színészi játék vagy akár zene.
Egy jellegtelen, szürke iparosmunka.

Én a trilógiából eddig csak az 1. kötet olvastam (nem motivált, hogy azonnal folytassam), de az alapján az 1. évadról ugyanakkor elmondható, ami a legtöbb adaptációról nem: jobban sikerült, mint az irodalmi alapanyag.
(Persze, ez az alapanyag soványságának köszönhető.)

Végül egy megjegyzés, Umberto Eco biztos elégedett lett volna a címválasztással, lévén ugyan a cím A háromtest-probléma, ugyanakkor a háromtest-probléma matematikájáról, fizikájáról túl sok szó nem esik a könyvben sem.
(Á la Dumas-féle A három testőr, ami valójában egy negyedik karakter története, aki mégcsak nem is testőr...)

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1349

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Tegnapi film - Heaven. 2002-ből, gigantikus nevek a producerek közt:
-Anthony Minghella,
-Sydney Pollack
Az írok közt. Krzysztof Kieslowski
Főszereplők: Cate Blanchett, Giovanni Ribisi
És a film? Hát nem jó. Nincs befejezve.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10970
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Aszpirin írta:
2024.09.05., csüt. 19:28
A Napóleon rendezői változatát érdemes megnézni?
Legtöbben azt emelik ki vele kapcsolatban, hogy erőszakosabb és több a szex, mint a mozis változatban. Ez valóban így van, de számomra nem ez volt a lényeg, hanem hogy sokkal átfogóbb, színesebb, árnyaltabb képet rajzol a főbb karakterekről, köztük erről a félelmetes, őrült diktátorról. Szóval nekem érdemes volt.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

A Napóleon rendezői változatát érdemes megnézni?
A moziváltozatot láttam, az tetszett, bár az sem volt éppen rövid… ez meg 47 perccel hosszabb… látta valaki? Ad-e annyit hozzá, hogy érdemes vlegyen végigülni a 3 óra 24 percet?

venomer
V.I.P.
V.I.P.

The Ark - hát, ez aztán fáj. 13 éves kor felett nem ajánlott. :smile33:

Nem vagyok robot
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 145

Hozzászólás Szerző: Nem vagyok robot »

Fincsi
Csatolmányok
IMG_1492.jpeg

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”