Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Morph
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 616

Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Hozzászólás Szerző: Morph »

scaurus írta:
2024.12.09., hétf. 07:53
Alex_Aston írta:
2024.12.08., vas. 09:15
...
The planets - 2019

https://m.imdb.com/title/tt10394800/

Brian Cox professzor nagyon érdekes és látványos bemutatása a napresndszerünk bolygónak születéséről, és arról, hogy melyiknek, miért így alakult a sorsa. Számomra elég sok újdonság hangzik el, viszont nagyon érthető az egész előadás,
...
Egyetértek.

Korongon mostanában jelent meg prof. Brian Cox Solar System c. sorozata.

https://www.imdb.com/title/tt33679603/

Kíváncsi vagyok mennyi újdonság lesz benne, illetve mennyivel lesz látványosabb, mint a 2010-es Wonders of the Solar System.
Mindet letoltam, továbbra is nagyon szeretem érthető, zseniális. Majdhogynem kötelező olvasmánnyá tenném, általános, és, vagy középiskolában is. Több értelme volna, mint egy-két kötelező irodalmi olvasmánynak!
Nappali! MoziTCL 75C935 , Pc,
"Pinyó" mozi 7.1.4: PJ: Epson 12000B, ,Proci , Hang: KRIX Vászon: Screen research, Madzag: Wire World Helicon OCC,Fapaci. SUB:Krix, Arendal

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3260

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

DeLorean írta:
2024.12.09., hétf. 10:35

Borzalmas lehet...
Maradok Kevin-nél.
Kevin nélkül nincs Karácsony!
:smile32:
Annyira azért nem rossz, egynek bőven elmegy a huszonnehyedszer is Kevin helyett

Egyébként ott van még a Szörnyecskek is, mint karácsonyi film :smile29:
Alapvetően kedves, aztán meg átmegy vicces trash műfajba, de szerintem kiváló megvalósítással.
Csak a Marantz! :-D

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 257

Hozzászólás Szerző: scaurus »

Ünnepre hangolódva megtekintettem az alábbi opuszt, leginkább David Harbour miatt.

Vérapó (Violent Night)
[Netflix]

Nem tudom, hogy ki volt a célközönség.
Egy karácsonyi tündérmesébe oltott Reszkessetek, betörők!, Drágán add az életed! és darabolós horror keveréke.
Csak az arányok nem stimmelnek, akció vígjátéknak vagy horrornak túl meseszerű, mesének túl agresszív, túl durva/gusztustalan és túl véres.

Pedig az alapötlet (ha nem is eredeti) nem rossz, a színészek jók, a karakterek és a helyzetkomikumok rendben, a zene nagyon eltalált, csak, tényleg, a mese és az explicit darabolás aránya nem stimmel.

Illetve, nem néztem utána, de gyanítom, hogy egy erősen vágott verzió kerülhetett képernyőre, mert van 2 érdekesen induló történetszál, amik nem futnak ki sehova (Nicomund eredettörténete és Mrs. C.).

Erősen fejvakarós, hogy az "ajánlom" vagy a "nem ajánlom" plecsnit kapja-e tőlem.
Mert azért, el kell ismernem, helyenként jókat nevettem rajta (pl. amikor a kislány nagyon kedvesen megörült Kobaktörőnek), összességében szórakoztató volt (a túl sok vér ellenére is).

Szóval, inkább csak azon felnőtt filmrajongóknak ajánlanám, akik szeretik az ismert történetek fura újramesélését és nem riasztja őket egy kis gusztustalanság és sok vér.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

Alex_Aston írta:
2024.12.08., vas. 09:15
...
The planets - 2019

Brian Cox professzor nagyon érdekes és látványos bemutatása a napresndszerünk bolygónak születéséről, és arról, hogy melyiknek, miért így alakult a sorsa. Számomra elég sok újdonság hangzik el, viszont nagyon érthető az egész előadás,
...
Egyetértek.

Korongon mostanában jelent meg prof. Brian Cox Solar System c. sorozata.

https://www.imdb.com/title/tt33679603/

Kíváncsi vagyok mennyi újdonság lesz benne, illetve mennyivel lesz látványosabb, mint a 2010-es Wonders of the Solar System.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Jöjjön egy kis természet film ajánló.

Bolygónk a Föld III.

https://m.imdb.com/title/tt9805674/

A szeretetteljes Attenborough bácsi elhozza a nappaliba a világot ismét, de olyan látványosan, mint eddig sosem. És most azt is bemutatója, ami ugye sajnos nagyon időszerű, hogy egyes állatok miként alkalmazkodnak az.emberekhez. ez a része is nagyon érdekes, és tanulságos.

The planets - 2019

Mindkét doku nézői pontozása reális, számomra 10/10 mindkettő.

640458_1698233767.1438.jpg
640458_1698233767.1438.jpg (144.73 KiB) Megtekintve 2034 alkalommal
MV5BNTUyYmExOTEtNzYxMy00MzFiLTgwNmItYzk3NzI1YWI2OWE4XkEyXkFqcGc@._V1_FMjpg_UX1000_.jpg

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Kevés olyan film gan szerintem, aminek a második része nem csalódás, vagy akár rá is tesz egy lapáttal.
Néhány pozitív példa, ami eszembe jut.
Terminator, Alien, Vissza a jövőbe, Stra Wars (persze itt a IV-V-ről van szó :D ), Blade Runner, Nolan féle Batman,

Szerintem akkor jó egy folytatás, hogy nem az első résznek akar megfelelni, hanem valami újat mer mutatni. Vagy amikor nem is folytatás, hanem csak ugyanaz az "univerzum", de mások a történetek, mint pl. Indiana Jones, vagy a Q ügyosztály filmek.

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 439

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

Gladiátor ll.

Moziba néztük ma.

Hálátlan feladat egy nagysikerű film folytatását elkészíteni.

Akarva-akaratlanul az első “mesterművel” hasonlítja össze az ember, és vár ugyan olyan, vagy még jobb filmet.
Nehéz elérni ugyan azt az érzést, hatást kiváltani. Pláne ha az első valamiben újat mutat. Másodszor már nem lehet újként ellőni ugyanazt.

Ha ez lett volna az első, akkor biztos nagyon tetszene, de így másodikként kicsit sekélyes volt, a párbeszédek sem voltak olyan súlyosak. Volt sok régi szereplő. Így 24 év után is jól tartja magát Connie Nilelsen 59 évesen, számomra egy bájos hölgy volt az első részben.
A főszereplő Paul Mescal játéka kevés volt, Denzel Washington lejátszotta.

A mai nap margójára, a DC nagyszobájában szívesen újra nézném a filmet. Vannak benne jó demo jelenetek, a moziban nekem a hang annyira nem tetszett.

Egy megtekintést mindenképp megér, más nem, nosztalgiából.

Nem vagyok robot
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 145

Hozzászólás Szerző: Nem vagyok robot »

TSanyi írta:
2024.11.24., vas. 09:59
Eretnek (Heretic) horror/thriller

Tegnap este néztük meg moziban, Hugh Grant főszereplésével. Az én hibám, a műfaj sem az esetem (horror). Gondoltam, ne csak matiné műsort nézzen az ember. Igazából nem sok horror van benne, kb. mint egy Spielberg filmben. A feszültséget fent tartja végig, lassú film. A színészek jól játszák a szerepüket (Sophie Tatcher Barnes nővér, Chloe East Paxton nővér), hiteles volt a számomra. Majdhogynem egy kamaradarab, nem sok helyszínnel, szinte az egész film egy házban játszódik. Én több csavarra gondoltam, ezért csalódás volt. Beteg egy film, vagy az akinek ez kipattant a fejéből. Nem ismertem a színész csajokat. Chloe néha emlékeztetett a fiatalabb Nicole Kidmanre, mikor még bájos, nem botoxos arca volt.
Nekünk bejött. Mondjuk mi szeretjük az A24 produkcióit.

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

Cobra Kai 6. évad második trimeszter
(2. rész, azaz a 6-10. epizód)
[Netflix]

Vitathatatlan, hogy eléggé szappanoperás és önismétlő (összeveszünk-kibékülünk), nem is baj, hogy vége lesz.
DE
Minden önismétlés, egy-két fájdalmas megoldás ellenére még mindig van benne spiritusz, látszik, hogy csomó mindent végiggondoltak, még mindig tudnak meglepetést okozni - és még mindig vicces.
Hasonlóan az 5. évadhoz (eddig még mindig annak az első fele, a mexikói kaland a sorozat mélypontja), a 6. évad is nyögvenyelősen indult, de a második etapra összeszedte magát.

Külön jó, hogy a Sekai Taikai-on sem a Miyago-do, sem a Cobra Kai nem menetel, hanem küszködik.

Szemrevalónak ("eyecandy") meg behúzták Rayna Vallandingham-et (Zara Malik karakter), aki feltehetően, saját magát alakítja a sorozatban, mert ő valóban küzdősportol, s jelen van a Youtube-on, Instagram-on, az utóbbin 3,6 millió követővel.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10973
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Lemmy9.1 írta:
2024.11.24., vas. 18:51
kasumi írta:
2024.11.24., vas. 18:37
zx07 írta:
2024.01.02., kedd 13:51
From / Kiút 1. és 2. évad

Stephen King-nek tetszett, ijesztőnek találta és lát benne potenciált. A RottenTomato-n 90% felett van, IMDG 7.7. Belekezdtünk…
Most nézem, szerintem jó. Ma este jön ki a harmadik évad (talán) utolsó epizódja.
Tudni valamit ennyi rész után, vagy rétestészta mint a Silo?
Nekem kiemelkedően kellemes élmény volt az első évad, az önmagában is érdekes ötlet megvalósítását is igazi kuriózumnak éreztem. Az utolsó évadba nagy reményekkel kezdtem bele, de a folyamatos csalódás miatt az utóbbi részeket már kihagytam. Néha a kevesebb a több.

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

Az újonc (The Rookie) 6. évad 1-3. rész
[Telekom Filmklub]

Rettenetesen gyenge.
Az 5. évad még élvezhető volt, nyilván az újdonság varázsa megkopott, az újoncunk valójában már nem is az, de a karakterek jópofák, az esetek elfogadhatóak voltak.
Viszont a 6. évad eleje borzalmas, fárasztó hülyeségek, az eddig megismert karakterektől karakteridegen dolgok merülnek fel.

Gondolom, egyrészt a természetes fáradás jeleit mutatja, másrészt a hollywoodi sztrájk eredménye.

Az élet csajos oldala (2 Broke Girl$) 3. évad 1-3. rész
[Amazon]

Bár mutatkoznak mintázatok, repetitív dolgok, még mindig vicces és szórakoztató.

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 729

Hozzászólás Szerző: Quetz »

Arcane Season 2 - Nem értem a Netflixet. Ha már ilyen jó sorozatokat tudnak csinálni, akkor miért nem alkalmazzák ugyanezt a receptet a többi terméküknél.

youtu.be/ysqiEC6bLUI
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 860

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Lemmy9.1 írta:
kasumi írta:
zx07 írta:

Stephen King-nek tetszett, ijesztőnek találta és lát benne potenciált. A RottenTomato-n 90% felett van, IMDG 7.7. Belekezdtünk…
Most nézem, szerintem jó. Ma este jön ki a harmadik évad (talán) utolsó epizódja.
En tegnap neztem a 9. epizodot es nem derult ki semmi, sot mar alag voltak benne a szornyek. :) Pedig nagyon igeretesen indult
[SPOILER] mivel
a no visszatert arra a szornyu helyre de sajnos itt megrekedt a sorozat.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

kasumi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 428

Hozzászólás Szerző: kasumi »

Lemmy9.1 írta:
kasumi írta:
zx07 írta:

Ez utóbbit nem láttam. Nekem nem tűnik rétesnek, de lehet, hogy eltérően ítéljük meg.
Újratervezés

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

DeLorean írta:
2024.11.24., vas. 18:33

Neeem.
Jó az ajánlás, csak a főszereplő eddig másban játszott.

Kíváncsi vagyok rá. Ki is fogom kölcsönözni.
:tutiok:
Az Úriemberekben sem a szokásos szépfiú, playboyt játssza. Mondom, félre vezető a horror, nem akarok spoilerezni.

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 735

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

kasumi írta:
zx07 írta:

DeLorean!
Bruce Willist tartod jó színésznek? Mert őt kopaszoztad le, amire írtam, hogy haja van.
A jó színésztől Ő nagyon messze volt, Gary Oldman viszont nagyon nem. Szvsz
Szerintem!

kasumi
V.I.P.
V.I.P.

zx07 írta:

Újratervezés

kasumi
V.I.P.
V.I.P.

Aszpirin írta:
2024.11.20., szer. 18:11
Na és a Dűne: Prófécia első része? Az kinek hogy tetszett?
Én is láttam. Travis Fimmel miatt adok neki még egy esélyt...
Újratervezés

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

DeLorean írta:
2024.11.24., vas. 11:23

Na ezt még nem láttam.
Hugh Grant egy horrorban? Komolyan?
gondolkodik.gif

Félelmetes lehet!
gondolkodik.gif
Nem én adtam a kategória besorolást! Írtam is hogy nem igazán horror, én nem is adtam volna azt a kategóriát. Nézd, meg, hátha tetszik Neked, nem a félelmetessége miatt.

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

Den írta:
2024.11.22., pén. 11:23
Ezekről miért nem írtok egy szót sem?

Libre: nézhető :rolleyes:
Afraid: nézhető :rolleyes:
Don't move: nagyon jó :smile32:
...
Mert pl. én nem is hallottam róluk.

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

DeLorean írta:
2024.11.24., vas. 11:18
Alex_Aston írta:
2024.11.24., vas. 10:08
Gondolom nem csak számomra vannak olyan ikonikus pillanat képek egy filmből, amik mindenki számára (kivéve az újszülöttek) egyértelművé teszik, hogy miről is van szó. :rolleyes:
Ez OK, de igazából mit szerettél volna ezzel megosztani?

Ez a két kép semmit sem mond el anélkül, hogy ne ismerdéd a filmet és a szereplőt.
Egy kopasz csávó valahonnan szeretne kijutni és egy afro-amerikai nagyon szereti a hambit. :D

Ez ettől nem lesz ikonikus.
Csak akkor, ha tudod kicsoda és ismered a filmet.

:smile32:
Milyen kopasz? Haja van! :D
Szerintem!

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Lemmy9.1 írta:
2024.11.24., vas. 10:27
5faff8b7e1aa8b6e16ccca7ebf82e349.jpgGary_Oldman_(Zorg).jpg
Számomra ez egy szuperzöld világjegy! :smile29:

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

5faff8b7e1aa8b6e16ccca7ebf82e349.jpg
5faff8b7e1aa8b6e16ccca7ebf82e349.jpg (23.73 KiB) Megtekintve 2030 alkalommal
Gary_Oldman_(Zorg).jpg
Gary_Oldman_(Zorg).jpg (24.31 KiB) Megtekintve 2030 alkalommal
Szerintem!

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Gondolom nem csak számomra vannak olyan ikonikus pillanat képek egy filmből, amik mindenki számára (kivéve az újszülöttek) egyértelművé teszik, hogy miről is van szó. :rolleyes:
die-hard-1024x576.jpg
pulp_fiction-samuel_l_jackson-burger.jpg
pulp_fiction-samuel_l_jackson-burger.jpg (31.55 KiB) Megtekintve 2034 alkalommal

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

Eretnek (Heretic) horror/thriller

Tegnap este néztük meg moziban, Hugh Grant főszereplésével. Az én hibám, a műfaj sem az esetem (horror). Gondoltam, ne csak matiné műsort nézzen az ember. Igazából nem sok horror van benne, kb. mint egy Spielberg filmben. A feszültséget fent tartja végig, lassú film. A színészek jól játszák a szerepüket (Sophie Tatcher Barnes nővér, Chloe East Paxton nővér), hiteles volt a számomra. Majdhogynem egy kamaradarab, nem sok helyszínnel, szinte az egész film egy házban játszódik. Én több csavarra gondoltam, ezért csalódás volt. Beteg egy film, vagy az akinek ez kipattant a fejéből. Nem ismertem a színész csajokat. Chloe néha emlékeztetett a fiatalabb Nicole Kidmanre, mikor még bájos, nem botoxos arca volt.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”