Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 728

Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

Én az első és az utolsó részt néztem meg az 1. évadból, így minisorozattá tettem. :D
Szerintem!

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 429

Hozzászólás Szerző: kargidje »

Aszpirin írta:
2024.11.20., szer. 18:04
DeLorean írta:
2024.11.17., vas. 09:28
Alex_Aston írta:
2024.11.16., szomb. 22:21
Közben lapos kúszásban megérkezett a Silo második évad.

Első rész alapján ígéretes a folytatás, igencsak van benne potenciál, kíváncsian várom a többi részt.
Hááát, nagyon nem értek egyet.
Az első rész egy dög unalmas rész volt. A főszereplőnek nem sok szöveget kellett megtanulnia - 20 nyögés.

A potenciál megvan, de fel kellene kicsit pörgetni.
Azt érzem, hogy nagyon el akarják húzni 8 évadig, ami nem baj, de semmi sem történt az első részben SZVSZ.
Én pedig tökéletesen egyetértek Alex-szel. Igen ütős a kezdés. Mégis milyen szöveget tanuljon meg a Ferguson csaj, ha ebben az epizódban totál egyedül van, de még nem kattant be annyira, hogy egy Wilson-labdához beszéljen?

Szerintem nagyon-nagyon ígéretes, én is nagyon várom a folytatást.
Szerintem régen rossz, ha 90%-ban azzal telik a 2. évad 1.része, hogy visszaemlékezés, gyerekkori múltidézés, semmitmondó blablabla. Félek időhúzás lesz a 2. évad is, mint az első. Persze így lehet 5-6-10... évados sorikat csinálni, csak közben már senkit nem érdekel és mindenki mást néz.
1 évad = 10 rész után még semmi jele, semmi utalás arra, még csak hangyaf...nyi információ sincs, hogy mi a francért is vannak a Silo-k, kint milyenek a körülmények, valami érdekes infó, ami felcsigázná az érdeklődést vagy csak én várnék túl sokat egy sorozattól... gondolkodik.gif talán nem.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3246

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Transformers One

https://www.imdb.com/title/tt8864596/

Eredettörténet, hogy miként vált a két legjobb barát (Optimus és Megatron) ősellenségekké.
Kenterbe veri bármelyik újhullámos Michael Bay féle filmet. Persze nem volt magasan a léc, talán az első volt nézhető úgy, ahogy.
Ez az animációs viszont kellemes családi kikapcsolódás, nem túl gyerekes (bár kedveznek nekik), de nem is akarja komolyan venni magát. Ötletes, szórakoztató. És műfaját tekintve nincs benne semmi ma kötelező LMBTQ, vagy egyéb PC marhaság :D
Csak a Marantz! :-D

DeLorean
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1634

Hozzászólás Szerző: DeLorean »

Aszpirin írta:
2024.11.20., szer. 18:04
Én pedig tökéletesen egyetértek Alex-szel. Igen ütős a kezdés. Mégis milyen szöveget tanuljon meg a Ferguson csaj, ha ebben az epizódban totál egyedül van, de még nem kattant be annyira, hogy egy Wilson-labdához beszéljen?

Én családdal néztem, nagyon tetszett nekik az első évad.
Itt mindenki reakciója az volt, hogy valami történjen már, nem igaz, hogy csak ennyit tudnak.

Lapos, semmitmondó, nagyon arra hajaz, hogy úgyis lesz még 5 évad, nem kell bemutatni semmit.

De örülök, hogy így izgultatok közben.
Akinek ez jó volt az számomra "érdekes". Főleg az előzmények után.
:smile32:

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5956

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Na és a Dűne: Prófécia első része? Az kinek hogy tetszett?

Nem is gondoltam, hogy beindult a Dűne-franchise, és így megnézve az első epizódot, nem tudom, mit mondjak. Egyelőre elég kuszának tűnik, túl sokat akarnak egyszerre, ugyanakkor vannak benne izgi dolgok is.
Én picit azt nehezményezem, hogy bár 10ezer évvel Paul Atreides előtt játszódik, az a 10ezer év mintha nem is lenne, ugyanolyan fejlettek technológiailag (sőt, több technológiát kapunk), vannak fremenek is már (akik már 10ezer évvel Paul előtt is ugyanazt tudták, ők sem voltak képesek fejlődni?) és még a divat sem változott... 10ezer év alatt. Statikus világegyetem :)

De azért várom a folytatást, bár talán annyira nem, mint a Silo második évadjáét... a fene essen bele abba a szokásba, hogy mindig a legizgibb jelenetet vágják ketté epizódhatárral :)
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

DeLorean írta:
2024.11.17., vas. 09:28
Alex_Aston írta:

Első rész alapján ígéretes a folytatás, igencsak van benne potenciál, kíváncsian várom a többi részt.
Az első rész egy dög unalmas rész volt. A főszereplőnek nem sok szöveget kellett megtanulnia - 20 nyögés.

Azt érzem, hogy nagyon el akarják húzni 8 évadig, ami nem baj, de semmi sem történt az első részben SZVSZ.

• Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Egy kis Magyar filmajánló.

Kálmán-nap
https://www.imdb.com/title/tt30061472/

Nem kérdés, hogy a Teljesen idegenek és a Minek nevezzelek filmek inspirálták, de szerencsére nem csak egy újabb másolata annak, hanem egy teljesen egyedi történet. Két házaspár összejön az egyik férj névnapja miatt, de nem egy általános összejövetel kerekedik az egészből, sok régi feszültség robban, titkok derülnek ki véletlenül. Jó kis film, egyáltalán nem unalmas. És az egyik folyton fecsegő feleség annyira hiteles, hogy szívesen befognám a száját egy péklapáttal, annyira idegesítő.
Szóval akinek tetszett a két említett film, annak szerintem ez is be fog jönni.

Mesterjátszma
https://www.imdb.com/title/tt20420740/

'56-os őszi forradalom idejében játszódó pszicho triller. Hiteles alakítások, fordulatos történet, nagy csattanó a végére. Nehéz lenne szpoiler nélkül mesélni róla, le kell ülni, és meg kell nézni, mert kiváló alkotás véleményem szerint.

kalman-nap.jpg
mesterjatszma.jpg
mesterjatszma.jpg (61.93 KiB) Megtekintve 1779 alkalommal

DeLorean
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Alex_Aston írta:

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Első rész alapján ígéretes a folytatás, igencsak van benne potenciál, kíváncsian várom a többi részt. Most, hogy a zseniális Penguinnak vége lett, és a Tulsa King is kifut jövő héten, kellet valami jó folytatás a normál filmek mellé.

Cobra Kai elérhető új 5 részt tegnap este ledaráltam. Szerencsére az sem fulladt ki. Tudták hozni a színvonalat, ami megszokható volt eddig. Persze benne van a gyermeki bárgyúság, meg ugyanúgy sok klisé, mint eddig is, tehát ez nem újdonság, mert ettől még szórakoztató, és szeretni való az egész úgy, ahogy van. :napsut:

DeLorean
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

The Devil's Hour - Az ördög órája --- sorozat.
Már a 2. évadnál tart és lesz harmadik is, ha minden igaz.

Angol sorozat, aki elkezdi - darálni fogja a részeket.
Misztikus, érdekes, jók a színészek.

A családból háromból kettő megértette, hogy miről szól, mi mit jelent, alig várják az újabb részeket --- sajnos aki nem az én vagyok, de meg kell néznem majd még1X. :) A Dark-ot is másodjára értettem meg.
Ennek ellenére ajánlom mindenkinek!
DH.jpg
DH.jpg (72.07 KiB) Megtekintve 1928 alkalommal

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Ne feledjétek, mától elérhető a Kobra Kai következő 5 epizód! :napsut:

Más
Szembe jött velem a KAOS nevű sorozat.
https://m.imdb.com/title/tt8550732/

Érdekesnek tűnt a téma, megnéztem.
Egy olyan világban játszódik Görögországban, ahol léteznek az istenek, azaz Zeus, Héra a.kiraly és királynő az Olümpuszon, Hades az alvilág ura, Poszeidon a tengerek istene, stb.
Az emberek pedig bálványozzák őket, hisznek a sorsukban, ami mindenkinek meg van írva, és egy kis ampullában magánál tartják, emberáldozatot is hoznak minden évben Zeus tisztelete miatt, stb. Minden másban pedig a mai világot idézi ez az univerzum.
Na most Zeus egy rohadtul nagy szemétlada, és legszívesebben kiírtaná a fél emberiséget, hogy még jobban imádják öt a félelem miatt. Poszeidon meg egy laza csóka, aki dugja Herát a bátyja (Zeus) háta mögött, Héra egyébként pedig Zeus zabi gyerekeinek az anyjait méhekké változtatta bosszúból (többek között Diünüszoszét, aki egy majdnem főszereplő is a filmben), szóval nem kell félteni senkit.

Zeust meg akarják buktatni mind a család tagjaik, mind az emberek, de ez ugye nem egyszerű, mivel még a testvérét is egy csettintéssel villámcsapással tudja sz@rrá égetni, ha akarja.

De persze lenne rá egy kacifántos, és messze nem könnyű mód, amiről a film szól.

Kicsit lassan indul be, de a végére helyére kerül minden. Egyáltalán nem rossz. Nem olyan véres, és társadalom kritikában sem olyan erős, mint a The Boys, meg ha valamennyire hasonlít is rá a felállás (Zeus, mint Homelander és mindenki fel tőle, valamint örülne a bukásának), de azért messze nem rossz. Kellemes kikapcsolódás. Az IMDB pontszám szerintem megfelelő.

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1723

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Douglas Is Cancelled / SkyShowtime / 4. részes mini sorozat / szinkronos / dráma, vígjáték

El akartam valamit indítani sok válogatás nélkül és erre esett a választás. Nem bántam meg, aki szereti a jó párbeszédeket, fordulatokat, feszültséget, és abszurd jellegű finom poénokat annak jó szívvel tudom ajánlani. Sajnos lassan indul, kb. az első másfél résznél inkább nyomogass telefont ha unod és csak hallgasd, de ne kapcsold ki, mert utána tényleg jó lesz, megéri kivárni ;)
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

Ebri
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 9

Hozzászólás Szerző: Ebri »

Alex_Aston írta:
2024.11.03., vas. 00:33
Radikális

https://www.imdb.com/title/tt14570440/? ... dical%2520

Mindenkinek tudom ajánlani, kivéve azoknak, akik csak a kép és hangminőség alapján ítélnek meg egy filmet.

.
radical.jpg
Pont tegnap néztük, ennél sokkal rosszabbra számítottam, s még a valóságalap is sokkal többi, mint hogy vannak Mexikóban szegények meg iskolák. (Hangban még a sztereó keverés is béna kicsit, máshonnan szól pár dolog, mint ahogy a képernyőn látszik, de ez valóban nem az a film, ahol ez a legfontosabb).

Több korábbi hasonló filmben látott klisé szembejött, de mégis nézhető és érdekes.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Radikális

https://www.imdb.com/title/tt14570440/? ... dical%2520

Egy mexikói kis településében lévő általános iskolába új tanár érkezik, aki radikális módszerekkel akarja a gyerekeket figyelemre és gondolkodásra késztetni, ami szembe megy a 100 éves hagyományokkal, miszerint osztály vigyázz, és csend legyen, meg jelentkezz, stb.
Mélyen elgondolkodtató, és erőteljes film, amit nem felejt el könnyen az ember.
Megmutatja, hogy mindenkiben ott a lehetősége, ha engedik kibontakozni.

Mindenkinek tudom ajánlani, kivéve azoknak, akik csak a kép és hangminőség alapján ítélnek meg egy filmet.

.
radical.jpg
radical.jpg (63.04 KiB) Megtekintve 2182 alkalommal

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 257

Hozzászólás Szerző: scaurus »

A hatalom gyűrűi (Rings of Power)
[Amazon]

Nem utolsó sorban Aszpirin fórumtárs hatására, végül megnéztem az 1. évadot.
Nem bántam meg, de vegyesek az érzelmeim.

Egyrészt, egy látványos, kalandos história, a saját keretei között - eddig - koherens történettel.

Vannak benne kifejezetten ötletes részletek (pl. a mithril eredete - függetlenül attól, hogy ez nem áll összhangban Tolkien világával).

Másrészt, mindent összevetve, egy rossz fanfiction.
Számomra ez nem adaptáció, ez nem a tolkieni világ, egész pontosan Másodkor Tolkien által felvázolt világának kiegészítése, ez a tolkieni világ karaktereinek, egyes helyszíneinek és eseményeinek felhasználásával egy rosszul megírt rajongói mű, aminek nem sok köze van az eredetihez.
Amit, persze, lehet szeretni vagy nem szeretni.

És NEM, nem a feketebőrű karakterekkel, a szakáll nélkül törp nőkkel van probléma, nem is "meteorit emberrel" (ami ebben a formában egyébként egy oltári nagy marhaság).

Hanem
[SPOILER] rontoc
Inkább az idővonallal, az események olyan szintű "átlapolásával", ami miatt már csak nyomokban emlékeztet az eredetire.

Az orkok gonoszságának relatívizálásával:
- valójában az orkok is csak életteret akarnak,
- ahogy Adar törődik a "gyermekeivel".

Azzal, ahogy ezt a Halbrand/Sauron karaktert fel/bevezeti és Galadriellel való kapcsolatát ábrázolja.
Harmadrészt, és talán ez a legnagyobb baja, hogy, sajnos, semmi maradandó nyomot hagyót, kiemelkedőt nem találtam benne, sem a karakterekben, sem a színészekben, sem a világban, miliőben vagy épp a zenében eddig semmi emlékezetes nem volt.

Lehet, hogy csak én képzelem, de vannak, akár gyengébb filmek, amiken érezni a lelkesedést, hogy maguk az alkotók, színészek szerették, amit csináltak, ezen a sorozaton ez nekem nem jött át.

Összefoglalva, számomra ez egy lélektelen és jellegtelen iparosmunka, ami nézhető, de, semmi több, semmi maradandó.
(Ilyen volt a Netflix-en a Sandman 1. évad: egy zseniális alapanyagból sikerült egy jellegtelen és érdektelen sorozatot készíteni, amire már most nem nagyon emlékezik, illetve amiről nem beszél senki.)

Különösebben nem szokott érdekelni az IMDb pontozása, de itt a 6.9 teljesen korrektnek tűnik.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

TV csere miatt kissé elmaradtam az utóbbi másfél hónapban, de igyekszem behozni a lemaradást.

Tulsa King 2. évad
https://www.imdb.com/title/tt16358384/

Hozza az első színvonalát, ahogy azt megszokhattuk. Továbbra is érdekes, és várja az ember, hogy már megint mit kell megoldani a kis csipet-csapatnak. Stallone lubickol a szerepben továbbra is. Ezt kellett volna csinálnia mindig is.

Penguin
https://www.imdb.com/title/tt15435876/

Sötét, komor krimi, a legutolsó Batman univerzum spinoff sorozata, és nagyon jó. Színvonalas gengszter történet, nagyon erős és jól kidolgozott karakterekkel, remek színészi alakításokkal.

Mocskos kis levelek
https://www.imdb.com/title/tt20234774/

Angol fekete komédia, első világháború utáni időszakban. Egy kisvárosban élő elnyomott és szabadszájú nők története, angolos káromkodásokkal fűszerezve, ami mifelénk a belépő szint lenne, de ott abban az időben kiverte a biztosítékot. Szerethető film, nagyon kellemes kikapcsolódás

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

scaurus írta:
2024.10.25., pén. 01:04
Ellenben a véleményed (Te vagy az a nagyon kevés, akinek adok a véleményére) elgondolkodtatott.
Köszönöm a bizalmat, annak ellenére, hogy az eddigiekben több esetben is másként értékeltük a látottakat, még ha nem is írtam le minden esetben, amit gondolok az általad felvetettekről, azért sok dologban egyetértünk, és jónéhányban nem (nem csak a Gyűrűk Uráról van szó, én is mindig elolvasom az általad írtakat, mert sokkal több időd van filmeket/sorozatokat nézni, mint nekem, és mivel nem értek egyet minden véleményeddel - de azért én is adok rájuk-, természetesen nem várom el, hogy más egyetértsen az enyémmel), én azért javasolnám, hogy nézd meg, vagy legalábbis állj neki, aztán meglátod, hogy szerinted érdemes-e.

A Wikipedia angol nyelvű oldala viszonylag részletesen foglalkozik a sorozat előzményeivel, és a forgatókönyv elkészültének körülményeivel, szerintem érdemes elolvasni (lehet már megttted), és utánamenni a háttérnek, esetleg a sorozat fölött "lektorkodó", abba igen komoly beleszólási és vétójoggal rendelkező, Tolkien szellemi hagyatékát kezelő szervezetnek (The Tolkien Estate, amely igen jelentős részben a Tolkien-leszármazottakból áll). A Wikipedia-oldalon egyértelműen le van írva, hogy a Tolkien-estate végig részt vett a sorozat elkészítésében (nem úgy, mint a két filmtrilógia esetében) kész volt megvétózni mindent, ami ellentmond a Tolkien-hagyatéknak, de egyebekben elég sok alkotói szabadságot hagyott a készítőknek. Kitér arra is, hogy a tolkieni másodkor eseményeiből miért pont azok kerültek a sorozatba, amik: mert a kiindulópontok a Gyűrűk Ura-könyv magyarázó lábjegyzetei voltak, és ez érthető, ha előzménytörténetet akartak a Gyűrűk Urához. A cél tehát nem a Szilmarilok megfilmesítése volt, hanem azon előzményeké, amik a Gyűrűk Ura történetéhez vezetnek. Ennek fényében az is megmagyarázott (és benne is van a Wikipedia-cikkben, szerintem jogos és logikus is), hogy az eredeti történeti idővonal átlapolására (ami valószínűleg a hardcore Tolkien-fanok egyik legnagyobb problémája a sorozattal) miért volt szükség: a történet maga több ezer évet ölel fel az eredeti műben, de az emberek Tolkien világának összes teremtménye közül a legrövidebb ideig élők, egy tünde életéhez képest pl. egy ember élete csak egy villanás, és így túl gyakran kellett volna cserélgetni az emberi szereplőket, ami értelemszerűen nem tett volna jót a sorozatnak... ez érthető).

A Hatalom Gyűrűi látványvilága egyértelműen a Peter Jackson-féle látványvilágára épül, ez kifejezett törekvés volt, és szerintem nagyon jól sikerült. A tájak és az azokat benépesítő lények pont úgy néznek ki, mint a trilógiákban, amennyire meg tudtam állapítani, a kosztümök is nagyon hajaznak azokra (de ha eltérnek, akkor is érthető és magyarázható, mert többezer évvel a Gyűrűk Ura története előtt játszódik a Hatalom Gyűrűi), talán egyetlen kivétellel (spoiler) aki a feketebőrű és göndör hajú tünde - a mai kor megszokott szellemiségének megfelelően - de ez tudtommal nem mond ellent a Tolkien-hagyatéknak, és szerintem üde színfolt... Ami pedig a csatajeleneteket illeti - szerintem pont olyan mellbevágóan katartikusak, mint a Peter Jackson-féle trilógiában.

Amint már említettem, a második évad első felében van egy olyan érzés, mintha nem akarna magára találni a sorozat az első évad után - de aztán minden nagyonis a helyére kerül Középföldén, nagy kérdésekre kapunk választ, és egy tényleg grandiózus ostromnak/csatának lehetünk tanúi, amibe mindent beleadtak a készítők, elsősorban nem kevés pénzt, az tuti :rolleyes:

A númenori szál ebben az évadban eléggé mellékes, de azért történnek itt is jelentős dolgok... mindazonáltal Númenor valószíűleg sokkal nagyobb szerephez jut a továbbiakban, mert ugye be kell mutatni azt, hogy hogyan tűnt el Középfölde térképéről - ahogyan még nagyon sok egyéb dolog is bemutatásra vár, amíg eljutunk a Gyűrűk Ura (illetve a Hobbit) alapfelállásáig. A végét kitalálni nem kell nagy jóstehetség - a másodkor-végi nagy győzedelmes csata lesz az, amiben Szauront legyőzik... de addig még igen jelentős dolgoknak kell megtörténniük, Númenor bukása, Gondor és az emberek birodalmának felemelkedése, az Egy Gyűrű elkészítésének története,stb...

Szóval, lesz még mit nézni, és ha tartják az eddigi színvonalat, akkor én örömmel fogom nézni. Az eredeti tervek mentén még három évadnak kell következnie.

Nem vagyok robot
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 145

Hozzászólás Szerző: Nem vagyok robot »

És ha már felemlegettem az Alien-Isolation-t,
én nagyon bírnám Amanda Ripleyként Mary Elizabeth Winsteadet.
Csatolmányok
IMG_0122.jpeg
IMG_0123.png
IMG_0123.png (929.78 KiB) Megtekintve 2549 alkalommal

Nem vagyok robot
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 145

Hozzászólás Szerző: Nem vagyok robot »

Én még meg fogom nézni a Romolust megint, de nekem hiányzott belőle a feszültség, és felületesnek tűnt. Igazán nyúlhatnának az Isolation játékból feszkót, vagy csinálnák meg azt.

És mivel hozta a számokat:
https://www.ign.com/articles/alien-romu ... de-alvarez
Csatolmányok
IMG_0121.jpeg

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

Aszpirin írta:
2024.10.24., csüt. 20:39
...
Igen nagy Gyűrűk Ura rajongó vagyok, annyira, hogy még a Szilmarilokon is képes voltam keresztülrágni magam, szóval igen kíváncsi lennék, hogy mi az vagy mik azok a Hatalom Gyűrűiben, ami még látatlanban sem felel meg a "mű szellemiségének"?
...
A szilmarilok valóban, ha teretmtesről szóló 1. részen átrágja magát az ember, egy lenyűgöző történelmi tablót tár az olvasó elé, amely több ezer éves történelemnek egy nagyon jelentős, de nem a legkiemelkedőbb eseménye A gyűrűk ura története.
(A Húrin gyermekei már nem tetszett, az Unfinished Tales, illetve a History of Middle-Earth sorozat pedig megfeküdte a gyomromat, egy kötetet sem bírtam végigolvasni, illetve a 3.-nál el is engedtem a sorozatot.)

A szilmarilok után A gyűrűk ura már kevésbé lenyűgöző, sokkal halványabbnak tűnik számomra.

A Hobbit filmekkel kapcsolatban egyetértek, gyerekmesének (aminek, ugye, lennie kéne) túl "gyűrűk urás", gyűrűk urának túl meseszerű, és a betoldások, átköltések több helyen ellentmondanak Tolkiennek.
(Legkevésbé Tauriel zavart, ha egy tünde és egy ember romantikus érzelmeket táplálhatnak egymás iránt, akkor egy törpe és tünde miért nem; Galadriel is megbabonázta Gimlit...)

A RoP előzetesei nem voltak meggyőzőek, számos kritika sem volt számomra biztató.

Ellenben a véleményed (Te vagy az a nagyon kevés, akinek adok a véleményére) elgondolkodtatott.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

scaurus írta:
2024.10.23., szer. 07:37
A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi (The Lord of the Rings: The Rings of Power) még kimaradt.
Általában nincs bajom a formabontó feldolgozásokkal (pl. Guy Ritchie-féle Sherlock Holmes), mindaddig, amíg hűek az eredeti alapmű szellemiségéhez.
A RoP esetében ez utóbbi kritérium igen gyenge lábakon áll, egyelőre visszatart tőle.
Igen nagy Gyűrűk Ura rajongó vagyok, annyira, hogy még a Szilmarilokon is képes voltam keresztülrágni magam, szóval igen kíváncsi lennék, hogy mi az vagy mik azok a Hatalom Gyűrűiben, ami még látatlanban sem felel meg a "mű szellemiségének"?

De tényleg, én végignéztem, és nem találtam ilyent, pedig pl. az Alapítvány megfilmesítésében pont ez volt a legnagyobb kifogásom, nem az, hogy eltértek a regény cselekményétől. Hanbem hogy totál idegen a szellemisége az eredeti műéhez képest.

A Szilmarilok, ami alapján - távolról - készült a Hatalom Gyűrűi, igazából nem egy regény, hanem egy skicc-gyűjtemény Tolkien feljegyzéseiből és háttérmunkáiból, amit azért adtak ki ebben a (szerintem félkész) formában, hogy meglovagolják vele a korai Tolkien-őrületet, és őszintén: szerintem jól tették, mert jól kiegészíti a Gyűrűk Urát. De igen nehéz olvasmány,nagyon tömör és nagyon sötét. A szellemisége nem is állhatna messzibb pl. a Hobbitétól, amit szintén Tolkien írt, de inkább gyermekmese-fílingje van (merthogy az is).

A nagy mű, a Gyűrűk ura mindent visz szerintem, de az egy végletekig kidolgozott, terjedelmes és magába szippantó regény, amit Peter Jackson szerintem zseniálisan vitt vászonra.

Namost, adott a Szilmarilok, amiből kb minden fejezetéből túlzás nélkül filmet lehetne készíteni (Númenor történetéből akár hosszabb sorozatot is), de nagyon sokat hozzá kell tenni saját kútfőből, mert maga a könyv annyira tömör, hogy még olvasni is nehéz. Mihez kezdjünk vele?

A Gyűrűk Ura Peter Jackson-stílusú és a filtrilógia látványvilágához passzoló, de részben a Szilmarilokra támaszkodó előzménysorozat koncepció szerintem adja magát. Sok kiegészítéssel, mert szükségeltetik. Nem akartak Szilmarilokat belőle, mert rém unalmas és nagyon komplikált lett volna. Szerintem eltalálták a dolgot. De a szellemisége megfelel a filmtrilógia szellemiségének, igaz, nem a Szilmarilokénak, de pont emiatt lett jó. SZERINTEM. És várj, mert még nincs vége. Szerintem ez még sok évadot fog megélni.

Amit szívből utáltam a Gyűrűk Ura "franchiseból", az a Hobbit-trilógia. Abból a gyermekmeséből három hosszú filmet készíteni semmi más nem volt, mint pénzharácsolás. Nem is bírtam végignézni őket (pedig akartam). A Hatalom Gyűrűi sorozat sokkal de sokkal jobb, mint a Hobbit-trilógia, SZERINTEM.

Red75
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 830

Hozzászólás Szerző: Red75 »

Nem vagyok robot írta:
2024.10.22., kedd 05:40
Na?
Kinek, hogy tetszett a Romolus?
Mintha a minden porcikája (szinészek, rendező, forgatókönyv) a Netflixről jött volna. Sajnos nekem nem jött be, pedig vártam már egy jó folytatást. :(
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

Fool Me Once (Nem versz át)
[Netflix]

Befejeztem.
Mint számos "ki tette" sorozatnál, ennél is kiábrándító és csalódást keltő a vége.
Korábban is írtam, hogy a karakterek nem túl szimpatikusak, a hangulat sem egyedi, a csavarok viszont jól vannak adagolva, egészen a 7. rész végéig.
Aztán "meh" az egész.
[SPOILER] spoiler
Egy csomó dolog végül rosszul van felvezetve (pl. Burkett család tagjainak egymáshoz való viszonya), számos dolog nincs megmagyarázva (pl. Tommy Dark miért halt meg, Shane viselkedése, a vége jelenetben ki a gyermek atyja), illetve vannak, akik eltűnnek a végére (pl. az edző, Abby és Daniel).
Senkinek nem ajánlom.

The Dangerous Lives of Altar Boys (Oltári fiúk)
[valamelyik tv csatorna]

Klasszikus felnövés történet, srácok bandáznak, összevesznek, kibékülnek, az első szerelem, az első komoly titok, rosszul elsült csíny folytán az első találkozás a halállal.
Csak mindez rossz dramaturgiával és hiányos történettel.
Voltak benne kedves jelenetek, de semmi maradandó, összességében csalódást keltő volt.

The Entire Universe musical
[Amazon]

Amikor Eric Idle összetalálkozik prof. Brian Cox-szal.
Elképesztő az egész, én halálra röhögtem rajta magam.
Érdemes egy pillantást vetni a stáblistára.
Csak ajánlani tudom!

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 860

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Nem vagyok robot írta:
2024.10.22., kedd 05:40
Na?
Kinek, hogy tetszett a Romolus?
Nekem az nem tetszett, hogy tizeneveseknek mar van urhajojuk es rengeteg ev tapasztalatuk az urutazasban, felderitesben, csempeszesben, stb. De allitolag azert csinaltak mert inkabb az efektusokra koltottek tobb penzt. Bar kitudja, lehet ketszaz ev mulva normalis lesz ha valakienk lesz urhajoja.
Az se volt realis, hogy egy normal xenomorphbol tojasos lenyeket fejlesztettek ki es az atalalkulas is percekbe tellett.
Ezeket leszamitva egesz jo film volt de ugy latszik mar tulsok urhajos filmet neztem es mar megszoktam oket pedig gyerekkoromtol imadom a sci-fi-t kezdve az Alfa holdbazistol a mostanikig, meg papirbol is megcsinaltam azokat az urhajokat es azzal jatszottam a sajat urbazisomon. :)
Nem is tudom ha akkor ilyen filmek es igy elerhetok lettek volna... Irigylem a mostani gyerekeket ezert es a wifi-ert. :D
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2HC R | Ethernet kabel: VIABLUE EP-7 SILVER RJ-45 CAT6A

DeLorean
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

scaurus írta:
2024.10.23., szer. 09:39
Csak, mintha az ok-okozat felcsérőlődött volna, felteszem nem a mozijegyen spórolás volt a fő szempont a moziszoba kialakításánál, hanem inkább következmény, minek költs mozira, ha van moziszoba.
Újra írom - nem a spróroláson van a hangsúly.
Minek költsek arra, ha van otthon? Ez nem sprórolás, hanem felesleges pénzkidobás.
Így érthetőbb? De inkább a minek csináltam otthon, ha mégis elmegyek és pénzt költök rá, meg időt?

Újra kérdezem - ha van otthon szauna - elmész szaunába? ha ige, akkor eléggé "érdekes".

De nem cserélődött fel az ok-okozati dolog, mert először volt a moziba járás és a sóvárgás, hogy de jó lenne otthon moziszoba. Én gondolom ez másnál is így van.
;)

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”