Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...
Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...
ECHO 3
Izgalmas, nem a szokott sémák szerint felépülő történet. Az az amerikai mentalitás, hogy odamegyek és elveszem azt amit akarok, itt nem mindig működik, bár tettenérhető. A történet nem mindig látható előre, ezért is tetszett. Másrészt kicsit belelát az ember Columbia világába és néhány régi berögződést helyretesz a sorozat. Persze vannak fantasztikumot súroló jelenetek is benne, ettől függetlenül nézhető. Jók a szereplők, jók a hangok.
Izgalmas, nem a szokott sémák szerint felépülő történet. Az az amerikai mentalitás, hogy odamegyek és elveszem azt amit akarok, itt nem mindig működik, bár tettenérhető. A történet nem mindig látható előre, ezért is tetszett. Másrészt kicsit belelát az ember Columbia világába és néhány régi berögződést helyretesz a sorozat. Persze vannak fantasztikumot súroló jelenetek is benne, ettől függetlenül nézhető. Jók a szereplők, jók a hangok.
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV
Mert az utóbbi pár év Marvel/DC ... csodaművei annyira nagy filmek lettek, ja nem. Én meg azokra mondom, ezt már megint minek kellett?
Ez jó:
"nem vagyok egy horror rajongó de ez már kiveri a biztit nálam rendesen "
Ki gondolná?
A The Orville-ba is megérkezett a jó öreg és elhagyhatatlan erőszak a S03E08-cal, innen is szeretnék gratulálni. A hardscifi betétjeivel pedig egészen üdítő volt ez az egészében is sehol nem fájó sorozat (ami már önmagában sem kis teljesítmény).
- ZolaBA
- Törzsvendég

- Értékelés: 1754
Star Trek: Prodigy (Animációs tv sorozat)
Pár nap alatt megnéztük. Az animációs jellege nem vészes, megszokható. Az, hogy a Nickelodeon is beszállt és kvázi mese-szerű lett már ront az összképen, de nem kell annyira megijedni, az alap sztori, történetek, körülmények, helyzetek, stb. hozza a Star Trek-es jelleget, simán élvezhető, nekem tetszett.
A meseszerű dolgok hátránya meg tulajdonképpen relatív. A netflix-en lmbtq-t nézünk ha akarjuk ha nem... ahhoz képest a kis mese hangulat és gyermekes karakter sem rosszabb
Pár nap alatt megnéztük. Az animációs jellege nem vészes, megszokható. Az, hogy a Nickelodeon is beszállt és kvázi mese-szerű lett már ront az összképen, de nem kell annyira megijedni, az alap sztori, történetek, körülmények, helyzetek, stb. hozza a Star Trek-es jelleget, simán élvezhető, nekem tetszett.
A meseszerű dolgok hátránya meg tulajdonképpen relatív. A netflix-en lmbtq-t nézünk ha akarjuk ha nem... ahhoz képest a kis mese hangulat és gyermekes karakter sem rosszabb
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!
Ez a beteg sz@r minek jött létre!? Hiányzott mint egy falat kenyér. 
Szerintem!
Nem semmi nem vagyok egy horror rajongó de ez már kiveri a biztit nálam rendesen 
"Az igazi barát szemből támad."
- Quetz
- Beköltözött

- Értékelés: 741
Evil Dead Rise – Official Red Band Trailer
youtu.be/mwfK0OvBdfs
youtu.be/mwfK0OvBdfs
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
DeLorean írta: ↑2023.01.03., kedd 16:43
Mind koreai?
2023-ban is?
![]()
Egyet néznem kellene már, de le vagyok maradva sok mindennel.
Az utolsó mondatot és a filmet nehéz politika mentesen kommentelni, de én meg vmikor kedveltem a srácot.
Még a zenei TV csatornán - VIVA, vagy vmi olyasmi.
Kicsit változott a kép.
Ja, mi?
Kiskorában a Komodói varánusz is kedvelhető.
My name majd hamarosan következik, NF-en fent van.Alex_Aston írta: ↑2023.01.03., kedd 16:40Ezt végül megnézted anno?
viewtopic.php?p=2649908#p2649908
Ez meg csak úgy eszembe jutott.
A bosszú ura. Lassan indul, de amint beindul, egyre durvább lesz, amilyan koreai módra. Az Oldboy rendezőjének korábbi filmje. Méltó hozzá :)
https://m.imdb.com/title/tt0310775/?ref_=tt_mv_close
Bosszú urát tízen pár éve már elkezdtem, nem fogott meg, de kárpótolt egy rakás másik távolias-keleties film.
A "Vengeance" trilógiából a Lady Vengeance jött be anno. Oldboy-t sem láttam
Ami nagyon jó az az I Saw the Devil. Kivételesen zseniális a többi ötletes és zseniális film között, amilye(neke)t csak ott nagyon messze tudnak!
Igaz döntő többségük ugyan arra az agresszióra/sablonra épül, de mégis sokkal inkább meg tudom nézni őket, mint az amcsi sablon/akció filmeket.
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6384
Na, ezek után tuti, hogy megnézem az Aranybullát 
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
A bosszú ura. Lassan indul, de amint beindul, egyre durvább lesz, amilyan koreai módra. Az Oldboy rendezőjének korábbi filmje. Méltó hozzá :)
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3980
Ezt végül megnézted anno?
Csak a Marantz! :-D
Hát ez a kémes, cselszövős, átverős politikai vonal már nagyon unalmas. Szinte minden héten van egy újabb sorozat.
Ennek köszönhetően 2-3év után megint rákaptam a távol-keleti vonalra, szerencsére Netflixen van belőlük felhozatal, akár a komolyabb filmekből is.
A Family 2021
https://www.imdb.com/title/tt13356884/
Igaz ennek 2x álltam neki. Az első 5-10 percben annyira nem volt szimpi a srác, de aztán továbbengedve =
Japán, yakuzák, városi hatalomért vívott harc, egy kis pihi 14évig, visszatérve az ország már nem is annyira kedvez a bűnözőknek. Nagyon nem!
The Glory 2022
https://www.imdb.com/title/tt21344706/
Végletekig kidolgozott dél-koreai revans
filmsorozat. Nem a szokásosan véres, mint amit megszoktunk. Nemsokára jön a 2. évad, ami persze hogy várós.
Yaksha: Ruthless Operations 2022
https://www.imdb.com/title/tt12663250/
Na oké, ez kémes adok kapok, de meg van spékelve jóízlésű koreai trancsírral. Nézhető.
Felirat mindhez van, lehet szinkron is, de eredeti hanggal az igazi, szerintem.
Aranybulla
rákay filip neve elmond mindent! Szégyen ez az ember, meg amit és ahogyan képvisel.
Ennek köszönhetően 2-3év után megint rákaptam a távol-keleti vonalra, szerencsére Netflixen van belőlük felhozatal, akár a komolyabb filmekből is.
A Family 2021
https://www.imdb.com/title/tt13356884/
Igaz ennek 2x álltam neki. Az első 5-10 percben annyira nem volt szimpi a srác, de aztán továbbengedve =
Japán, yakuzák, városi hatalomért vívott harc, egy kis pihi 14évig, visszatérve az ország már nem is annyira kedvez a bűnözőknek. Nagyon nem!
The Glory 2022
https://www.imdb.com/title/tt21344706/
Végletekig kidolgozott dél-koreai revans
Yaksha: Ruthless Operations 2022
https://www.imdb.com/title/tt12663250/
Na oké, ez kémes adok kapok, de meg van spékelve jóízlésű koreai trancsírral. Nézhető.
Felirat mindhez van, lehet szinkron is, de eredeti hanggal az igazi, szerintem.
Aranybulla
rákay filip neve elmond mindent! Szégyen ez az ember, meg amit és ahogyan képvisel.
Mert mindenhonnan azt hallani, hogy kritikán aluli a film.
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3980
Gondolom az ajánlás volt a vicc.
Mert mindenhonnan azt hallani, hogy kritikán aluli a film.
Csak a Marantz! :-D
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6384
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- Apaci72
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 163
Bocs viccnek szántam...
PD Cyviz F22 - Apple TV4K - Oppo 203 - Sennheiser Ambeo Max - Nordost/Power-R - Kontaset
Most néztük meg a Ház a tónál-t. Az az érzés erősödött meg bennem, hogy legalábbis számomra Reeves alkata, habitusa jobban illik ilyen “finomabb” szerepekhez, mint a gyilkológép John Wick féléhez, ott hiteltelen, erőltetett. Nem a filmmel van bajom, de más főszereplésével autentikusabb lenne, mondom számomra, mert biztosan sokan nem fognak vrlelem egyetérteni (filmbevételek, stb.). Mondjuk Neo szerepében tetszett, igaz az más karakter mint Wick-é.
Kinek a pap, kinek a papné... nekem Harrison Ford és Ben Affleck egész más karakterek, legalábbis másféle filmekben lettek híresek. Chris Pine és John Krasincki szerintem jobbak a szerepre. Mivel CIA elemzőről van szó, így nem egy alfa karaktert kell odaképzelni, hanem egy intellektuálisabb embert. John Krasicki kicsit magába fordultabb, analitikusabb karakter mint Chris Pine. Ő olyan alfább tipus... Tom Cruise magányos farkas, nem ide való. Nem az intellektuális szerepek a jellemzők rá...DeLorean írta: ↑2023.01.02., hétf. 14:45Eddig páran formálták meg a Jack Ryan "figurát".
Harrison Ford
Ben Affleck
Chris Pine
John Krasinski
Lehet volt több is, de nekem Ben Affleck volt a legjobb választás.
John Krasinski egy bamba tekintetű, nagy darab srác.
Sem az okostojás Jack Ryan, sem a Bunyós Pityu Jack Ryan képbe nem illeszkedik be.
A karakter valahogy a kettő között lenne, de ő nem a kettő között helyezkedik el, mint mondjuk Ben Affleck, hanem még távolabb a kettőtől.
Nekem ezért nem hitelesek sem az olyan jelenetek, amikor rájön valamire, mert penge és az olyanok sem, amikor meg kell magát védenie egy bérgyilkostól mondjuk.
Én mondjuk egy Tom Cruise Jack Reacher karaktert és színészt tudnék elképzelni a szerepre.
De így is tetszik a sorozat!!
Most nyomom a 2. évadot.
![]()
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV
Szerintem jó a srác. Akciókban nem ő a legélesebb kés a fiókban. Ő egy intellektuális CIA-elemző, aki minden helyzetből kivágja magát. Vagy már megszoktuk, hogy ő a főszereplő mindhárom évadban.DeLorean írta: ↑2022.12.29., csüt. 11:38Nem egy Homeland, de profin kivitelezett sorozat.zx07 írta: ↑2022.12.27., kedd 13:17Jack Ryan 3. évad
Aki az első kettőt látta annak ez se okoz csalódást. Adrenalinos 8 epizód, kelet-európai történettel, ukránok, oroszok, magyarok, csehek, szlovákok érintésével. Néha fantasztikumba hajló történettel és jelenetekkel, de megbocsájthatóan. Sok jelenetet Budapesten vettek fel.
Egyszer nézhető, izgalmas, kémes, árulós, cselszövős sorozat.
Én most az első évadot nézem még csak, de rendben van.
Kicsit sablonos, nincs benne nagy csavar - talán az hiányzik belőle. Lehet a többi évad más lesz...
A szereplők nagyon jók színészileg is, de a főszereplő nem az igazi.
Kezdem megszokni, de először azt kérdeztem - ezt a srácot egy ilyen sorozatba? Komolyan?
![]()
Pieces of Her
Egy éttermi (Amerikában átlagos) lövöldözéssel kezdődik a történet, amiben a főhösnő bravúrosan vágja ki magát. A történet többi részét nem lövöm le. Szerintem elég jól megírt történet, időnként visszanézősen a múltba. Semmi nem az aminek látszik, thrilleres beütésekkel. Aki ezt a műfajt szereti annak egyszer mindeképpen nézhető.
Egy éttermi (Amerikában átlagos) lövöldözéssel kezdődik a történet, amiben a főhösnő bravúrosan vágja ki magát. A történet többi részét nem lövöm le. Szerintem elég jól megírt történet, időnként visszanézősen a múltba. Semmi nem az aminek látszik, thrilleres beütésekkel. Aki ezt a műfajt szereti annak egyszer mindeképpen nézhető.
Silent Angel Bremen - Heed Obelisk DA - Heed Obelisk Pro - Heed StandArt 2/2
Kozvetlenul egymas utan neztem meg a ket reszt. Az elso sokkal jobb. A masodik is egesz jo, de az utolso fel ora borzasztoan gyenge es ertelmetlen.Alex_Aston írta: ↑2022.12.25., vas. 00:02Tőrbe ejtve: az üveghagyma
https://m.imdb.com/title/tt11564570/
Akinek az első rész is tetszett, ez is fog. Nem jobb, nem rosszabb szerintem. Hozza azt a szintet, kissé más történet és megvalósítás mellett.
Kellemes kikapcsolódás.
torbe-ejtve-uveghagyma.jpg
- tottyi
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 946
Nemtudom volt-e mar de most fejeztuk be a Wednesday sorozatot es az unokam ajanlotta aki 10 eves. Szerintem egesz jora sikeredett, egy Adams family sorozat. :) Egyebkent amikor en voltam 10 eves ez siman elment volna horror filmnek. Mos meg ilyeneket neznek az otodikesek, pl Stranger things...
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
A holnap háborúja.
Ez nagyon gyenge eresztés volt.
Konkrétan egy összeollózott ZS akció-scifi.
Időpocsékolás.
5/10
Top Gun Maverick
Rosszabra számítottam. Mondjuk én semmire sem emlékszem az eredetiből, csak arra, hogy Tom Cruise, és repcsik.
Egész jó.
7.5/10
Servant (Apple+)
Lassú. Rrettenetesen antipatikus szereplők, és színészek. De azért nézeti magát, a misztikum és a hangulata végett.
7/10
Macskafogó
10/10
Ez nagyon gyenge eresztés volt.
Konkrétan egy összeollózott ZS akció-scifi.
Időpocsékolás.
5/10
Top Gun Maverick
Rosszabra számítottam. Mondjuk én semmire sem emlékszem az eredetiből, csak arra, hogy Tom Cruise, és repcsik.
Egész jó.
7.5/10
Servant (Apple+)
Lassú. Rrettenetesen antipatikus szereplők, és színészek. De azért nézeti magát, a misztikum és a hangulata végett.
7/10
Macskafogó
10/10
Szerintem!
Ennek örülök:
index.hu/...elozetes-trailer-kamu-hazugsag-megteveszto-per-studio-film...
Az nem a művészi önkifejezés eszköze, ha egy előzetesben olyan színészt és/vagy jelenetet mutatnak, ami a filmben végül nem szerepel.
Az ünnepek alatt eddig 2 filmet láttam:
1.) Top Gun: Maverick
Az eredeti Top Gunt szerettem, szerintem jól öregedett, bár azt sem a nagyívű cselekménye vagy a drámai színészi alakítások tették emlékezetessé.
Ez megint egy folytatás, amire semmi szükség nem volt.
Se nem jó, se nem rossz, amolyan jellegtelen és lélektelen iparosmunka.
Egy csomó minden az első film másolása (a lá Ébredő erő, csak annál finomabban), ugyanakkor nem kapunk új nezőpontot a régi történetről, semmi többet vagy újat nem tudunk meg Maverickről, sem arról, hogy azóta mi történt vele, sem Penny karakteréről, ahogy Charlie-ról szó sem esik.
A cselekmény még az eredetinél is gyengébb, az új arcok közötti rivalizálás izzadtságszagú, Maverick és Rooster konfliktusa meg teljesen hiteltelen.
Ami miatt nem teljesen időpocsékolás, hogy vitathatatlanul látványos.
2.) Szent Elmo tüze (St. Elmo's Fire)
Az ún. brat pack filmek egyike 1985-ből, nekem, anno, kimaradt.
Adott 7 friss diplomás barát, akik kilépnek a nagybetűs életbe.
Lehetne egy remek felnövés történet, adott az alapszituació, megvannak a konfliktus források és adottak a később karriert befutó fiatal színészek.
Csak kellett volna egy értelmes forgatókönyv, meg kellett volna az egyébként tehetséges színészeket megfelelően instruálni, mert az egész néhány vicces jelenettel megspékelt, hiteltelen műmájerség lett.
(Jó, az a mondanivaló átjön, hogy huszonévesen mindenki kefélni akar.)
Az a fajta film, amelyiknél a betétdal és az hhoz készült klip /St. Elmo's Fire (Man in Motion)/ messze sokkal jobb, mint maga a film.
index.hu/...elozetes-trailer-kamu-hazugsag-megteveszto-per-studio-film...
Az nem a művészi önkifejezés eszköze, ha egy előzetesben olyan színészt és/vagy jelenetet mutatnak, ami a filmben végül nem szerepel.
Az ünnepek alatt eddig 2 filmet láttam:
1.) Top Gun: Maverick
Az eredeti Top Gunt szerettem, szerintem jól öregedett, bár azt sem a nagyívű cselekménye vagy a drámai színészi alakítások tették emlékezetessé.
Ez megint egy folytatás, amire semmi szükség nem volt.
Se nem jó, se nem rossz, amolyan jellegtelen és lélektelen iparosmunka.
Egy csomó minden az első film másolása (a lá Ébredő erő, csak annál finomabban), ugyanakkor nem kapunk új nezőpontot a régi történetről, semmi többet vagy újat nem tudunk meg Maverickről, sem arról, hogy azóta mi történt vele, sem Penny karakteréről, ahogy Charlie-ról szó sem esik.
A cselekmény még az eredetinél is gyengébb, az új arcok közötti rivalizálás izzadtságszagú, Maverick és Rooster konfliktusa meg teljesen hiteltelen.
Ami miatt nem teljesen időpocsékolás, hogy vitathatatlanul látványos.
2.) Szent Elmo tüze (St. Elmo's Fire)
Az ún. brat pack filmek egyike 1985-ből, nekem, anno, kimaradt.
Adott 7 friss diplomás barát, akik kilépnek a nagybetűs életbe.
Lehetne egy remek felnövés történet, adott az alapszituació, megvannak a konfliktus források és adottak a később karriert befutó fiatal színészek.
Csak kellett volna egy értelmes forgatókönyv, meg kellett volna az egyébként tehetséges színészeket megfelelően instruálni, mert az egész néhány vicces jelenettel megspékelt, hiteltelen műmájerség lett.
(Jó, az a mondanivaló átjön, hogy huszonévesen mindenki kefélni akar.)
Az a fajta film, amelyiknél a betétdal és az hhoz készült klip /St. Elmo's Fire (Man in Motion)/ messze sokkal jobb, mint maga a film.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek
Jack Ryan 3. évad
Aki az első kettőt látta annak ez se okoz csalódást. Adrenalinos 8 epizód, kelet-európai történettel, ukránok, oroszok, magyarok, csehek, szlovákok érintésével. Néha fantasztikumba hajló történettel és jelenetekkel, de megbocsájthatóan. Sok jelenetet Budapesten vettek fel.