Miért, vicces?
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6537
Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- Apaci72
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 168
Bocs viccnek szántam...
PD Cyviz F22 wuxga - Prismasonic HD5000M - Apple TV4K - Oppo 203 - Sennheiser Ambeo Max - Nordost/Power-R - Kontaset
Most néztük meg a Ház a tónál-t. Az az érzés erősödött meg bennem, hogy legalábbis számomra Reeves alkata, habitusa jobban illik ilyen “finomabb” szerepekhez, mint a gyilkológép John Wick féléhez, ott hiteltelen, erőltetett. Nem a filmmel van bajom, de más főszereplésével autentikusabb lenne, mondom számomra, mert biztosan sokan nem fognak vrlelem egyetérteni (filmbevételek, stb.). Mondjuk Neo szerepében tetszett, igaz az más karakter mint Wick-é.
Kinek a pap, kinek a papné... nekem Harrison Ford és Ben Affleck egész más karakterek, legalábbis másféle filmekben lettek híresek. Chris Pine és John Krasincki szerintem jobbak a szerepre. Mivel CIA elemzőről van szó, így nem egy alfa karaktert kell odaképzelni, hanem egy intellektuálisabb embert. John Krasicki kicsit magába fordultabb, analitikusabb karakter mint Chris Pine. Ő olyan alfább tipus... Tom Cruise magányos farkas, nem ide való. Nem az intellektuális szerepek a jellemzők rá...DeLorean írta: ↑2023.01.02., hétf. 14:45Eddig páran formálták meg a Jack Ryan "figurát".
Harrison Ford
Ben Affleck
Chris Pine
John Krasinski
Lehet volt több is, de nekem Ben Affleck volt a legjobb választás.
John Krasinski egy bamba tekintetű, nagy darab srác.
Sem az okostojás Jack Ryan, sem a Bunyós Pityu Jack Ryan képbe nem illeszkedik be.
A karakter valahogy a kettő között lenne, de ő nem a kettő között helyezkedik el, mint mondjuk Ben Affleck, hanem még távolabb a kettőtől.
Nekem ezért nem hitelesek sem az olyan jelenetek, amikor rájön valamire, mert penge és az olyanok sem, amikor meg kell magát védenie egy bérgyilkostól mondjuk.
Én mondjuk egy Tom Cruise Jack Reacher karaktert és színészt tudnék elképzelni a szerepre.
De így is tetszik a sorozat!!
Most nyomom a 2. évadot.
![]()
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV
Szerintem jó a srác. Akciókban nem ő a legélesebb kés a fiókban. Ő egy intellektuális CIA-elemző, aki minden helyzetből kivágja magát. Vagy már megszoktuk, hogy ő a főszereplő mindhárom évadban.DeLorean írta: ↑2022.12.29., csüt. 11:38Nem egy Homeland, de profin kivitelezett sorozat.zx07 írta: ↑2022.12.27., kedd 13:17Jack Ryan 3. évad
Aki az első kettőt látta annak ez se okoz csalódást. Adrenalinos 8 epizód, kelet-európai történettel, ukránok, oroszok, magyarok, csehek, szlovákok érintésével. Néha fantasztikumba hajló történettel és jelenetekkel, de megbocsájthatóan. Sok jelenetet Budapesten vettek fel.
Egyszer nézhető, izgalmas, kémes, árulós, cselszövős sorozat.
Én most az első évadot nézem még csak, de rendben van.
Kicsit sablonos, nincs benne nagy csavar - talán az hiányzik belőle. Lehet a többi évad más lesz...
A szereplők nagyon jók színészileg is, de a főszereplő nem az igazi.
Kezdem megszokni, de először azt kérdeztem - ezt a srácot egy ilyen sorozatba? Komolyan?
![]()
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV
Pieces of Her
Egy éttermi (Amerikában átlagos) lövöldözéssel kezdődik a történet, amiben a főhösnő bravúrosan vágja ki magát. A történet többi részét nem lövöm le. Szerintem elég jól megírt történet, időnként visszanézősen a múltba. Semmi nem az aminek látszik, thrilleres beütésekkel. Aki ezt a műfajt szereti annak egyszer mindeképpen nézhető.
Egy éttermi (Amerikában átlagos) lövöldözéssel kezdődik a történet, amiben a főhösnő bravúrosan vágja ki magát. A történet többi részét nem lövöm le. Szerintem elég jól megírt történet, időnként visszanézősen a múltba. Semmi nem az aminek látszik, thrilleres beütésekkel. Aki ezt a műfajt szereti annak egyszer mindeképpen nézhető.
Silent Angel Bremen - Heed Obelisk DA - Heed Obelisk Pro - Heed StandArt 2/2
Kozvetlenul egymas utan neztem meg a ket reszt. Az elso sokkal jobb. A masodik is egesz jo, de az utolso fel ora borzasztoan gyenge es ertelmetlen.Alex_Aston írta: ↑2022.12.25., vas. 00:02Tőrbe ejtve: az üveghagyma
https://m.imdb.com/title/tt11564570/
Akinek az első rész is tetszett, ez is fog. Nem jobb, nem rosszabb szerintem. Hozza azt a szintet, kissé más történet és megvalósítás mellett.
Kellemes kikapcsolódás.
torbe-ejtve-uveghagyma.jpg
- tottyi
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 964
Nemtudom volt-e mar de most fejeztuk be a Wednesday sorozatot es az unokam ajanlotta aki 10 eves. Szerintem egesz jora sikeredett, egy Adams family sorozat. :) Egyebkent amikor en voltam 10 eves ez siman elment volna horror filmnek. Mos meg ilyeneket neznek az otodikesek, pl Stranger things...
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
A holnap háborúja.
Ez nagyon gyenge eresztés volt.
Konkrétan egy összeollózott ZS akció-scifi.
Időpocsékolás.
5/10
Top Gun Maverick
Rosszabra számítottam. Mondjuk én semmire sem emlékszem az eredetiből, csak arra, hogy Tom Cruise, és repcsik.
Egész jó.
7.5/10
Servant (Apple+)
Lassú. Rrettenetesen antipatikus szereplők, és színészek. De azért nézeti magát, a misztikum és a hangulata végett.
7/10
Macskafogó
10/10
Ez nagyon gyenge eresztés volt.
Konkrétan egy összeollózott ZS akció-scifi.
Időpocsékolás.
5/10
Top Gun Maverick
Rosszabra számítottam. Mondjuk én semmire sem emlékszem az eredetiből, csak arra, hogy Tom Cruise, és repcsik.
Egész jó.
7.5/10
Servant (Apple+)
Lassú. Rrettenetesen antipatikus szereplők, és színészek. De azért nézeti magát, a misztikum és a hangulata végett.
7/10
Macskafogó
10/10
Szerintem!
Ennek örülök:
index.hu/...elozetes-trailer-kamu-hazugsag-megteveszto-per-studio-film...
Az nem a művészi önkifejezés eszköze, ha egy előzetesben olyan színészt és/vagy jelenetet mutatnak, ami a filmben végül nem szerepel.
Az ünnepek alatt eddig 2 filmet láttam:
1.) Top Gun: Maverick
Az eredeti Top Gunt szerettem, szerintem jól öregedett, bár azt sem a nagyívű cselekménye vagy a drámai színészi alakítások tették emlékezetessé.
Ez megint egy folytatás, amire semmi szükség nem volt.
Se nem jó, se nem rossz, amolyan jellegtelen és lélektelen iparosmunka.
Egy csomó minden az első film másolása (a lá Ébredő erő, csak annál finomabban), ugyanakkor nem kapunk új nezőpontot a régi történetről, semmi többet vagy újat nem tudunk meg Maverickről, sem arról, hogy azóta mi történt vele, sem Penny karakteréről, ahogy Charlie-ról szó sem esik.
A cselekmény még az eredetinél is gyengébb, az új arcok közötti rivalizálás izzadtságszagú, Maverick és Rooster konfliktusa meg teljesen hiteltelen.
Ami miatt nem teljesen időpocsékolás, hogy vitathatatlanul látványos.
2.) Szent Elmo tüze (St. Elmo's Fire)
Az ún. brat pack filmek egyike 1985-ből, nekem, anno, kimaradt.
Adott 7 friss diplomás barát, akik kilépnek a nagybetűs életbe.
Lehetne egy remek felnövés történet, adott az alapszituació, megvannak a konfliktus források és adottak a később karriert befutó fiatal színészek.
Csak kellett volna egy értelmes forgatókönyv, meg kellett volna az egyébként tehetséges színészeket megfelelően instruálni, mert az egész néhány vicces jelenettel megspékelt, hiteltelen műmájerség lett.
(Jó, az a mondanivaló átjön, hogy huszonévesen mindenki kefélni akar.)
Az a fajta film, amelyiknél a betétdal és az hhoz készült klip /St. Elmo's Fire (Man in Motion)/ messze sokkal jobb, mint maga a film.
index.hu/...elozetes-trailer-kamu-hazugsag-megteveszto-per-studio-film...
Az nem a művészi önkifejezés eszköze, ha egy előzetesben olyan színészt és/vagy jelenetet mutatnak, ami a filmben végül nem szerepel.
Az ünnepek alatt eddig 2 filmet láttam:
1.) Top Gun: Maverick
Az eredeti Top Gunt szerettem, szerintem jól öregedett, bár azt sem a nagyívű cselekménye vagy a drámai színészi alakítások tették emlékezetessé.
Ez megint egy folytatás, amire semmi szükség nem volt.
Se nem jó, se nem rossz, amolyan jellegtelen és lélektelen iparosmunka.
Egy csomó minden az első film másolása (a lá Ébredő erő, csak annál finomabban), ugyanakkor nem kapunk új nezőpontot a régi történetről, semmi többet vagy újat nem tudunk meg Maverickről, sem arról, hogy azóta mi történt vele, sem Penny karakteréről, ahogy Charlie-ról szó sem esik.
A cselekmény még az eredetinél is gyengébb, az új arcok közötti rivalizálás izzadtságszagú, Maverick és Rooster konfliktusa meg teljesen hiteltelen.
Ami miatt nem teljesen időpocsékolás, hogy vitathatatlanul látványos.
2.) Szent Elmo tüze (St. Elmo's Fire)
Az ún. brat pack filmek egyike 1985-ből, nekem, anno, kimaradt.
Adott 7 friss diplomás barát, akik kilépnek a nagybetűs életbe.
Lehetne egy remek felnövés történet, adott az alapszituació, megvannak a konfliktus források és adottak a később karriert befutó fiatal színészek.
Csak kellett volna egy értelmes forgatókönyv, meg kellett volna az egyébként tehetséges színészeket megfelelően instruálni, mert az egész néhány vicces jelenettel megspékelt, hiteltelen műmájerség lett.
(Jó, az a mondanivaló átjön, hogy huszonévesen mindenki kefélni akar.)
Az a fajta film, amelyiknél a betétdal és az hhoz készült klip /St. Elmo's Fire (Man in Motion)/ messze sokkal jobb, mint maga a film.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek
Jack Ryan 3. évad
Aki az első kettőt látta annak ez se okoz csalódást. Adrenalinos 8 epizód, kelet-európai történettel, ukránok, oroszok, magyarok, csehek, szlovákok érintésével. Néha fantasztikumba hajló történettel és jelenetekkel, de megbocsájthatóan. Sok jelenetet Budapesten vettek fel.
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 4211
Tőrbe ejtve: az üveghagyma
Akinek az első rész is tetszett, ez is fog. Nem jobb, nem rosszabb szerintem. Hozza azt a szintet, kissé más történet és megvalósítás mellett.
Kellemes kikapcsolódás.
Kellemes kikapcsolódás.
Csak a Marantz! :-D
Szerintem is jó, de a realisztikussága nem forradalmi szvsz. A gyomorforgatása sem. (kinek mi a gyomorforgató ugyi :) )
Vannak még ehhez hasonló, kendőzetlen háborús filmek.
A 7.5 majdnem tökéletes, de inkább 7.59.
Vannak még ehhez hasonló, kendőzetlen háborús filmek.
A 7.5 majdnem tökéletes, de inkább 7.59.
Szerintem!
Nálam most került sorba. Egyet tudok érteni a fent leírtakkal. Nem B-kategóriás film. A szereplők közül alig ismertem valamilyen híres színészt, de a a névtelenek tökéletesen hozták amit kellett. A német katonákhoz nagyon karakteres német arcú színészeket sikerült választani. A hang is jó. Csak erős idegzetűeknek!nemtomm írta: ↑2022.12.05., hétf. 21:05Aszpirin írta: ↑2022.12.05., hétf. 17:57Im Westen nichts Neues (Nyugaton a helyzet változatlan - 7.5/10
Egy "kissé" szabados adaptáció, ami mély filozófiai tartalom helyett az első világháború nyugatil állófrontjának borzalmait és abszurditását mutatja be, igen realisztikusan, egy kiskatona szemszögéből - meglehatősen szájbarágva az üzenetet.
Amikor valami túl realisztikusra sikerül (mint pl. Mel Gibson Passiója), akkor rendesen megkapja a kritikát, hogy "hatásvadász". Alighanem így lesz/van ez ezzel a filmmel is. Gyomorforgatóan és igen durván realisztikus, és a "hatásvadászatra" a - szerintem zseniális - filmzene még rárak egy nagy lapáttal. De milyen is legyen egy film, ami érzékeltetni akarja, hogyan hal meg egyetlen - gyakorlatilag álló - frontvonalon usque hárommillió ember, teljesen értelmetlenül?
Bár nagyon eltér az alapjául szolgáló regénytől, ezt én most én is inkább megbocsátanám neki, mert nagyon a fotelhoz szögez, és bár a karakterekkel nem igazán lehet sem azonosulni, sem megszeretni, sem meggyűlölni őket, szerencsére nem is igazán kell, mert éppen elég ezt a brutális borzalmat így utólag, több mint száz év távlatából, külső nézőpontból két és fél órában átélni... a háborút, amiben először jeent meg egy csomó, a gyilkolászást korábban soha nem látott hatékonysági szintre emelő technikai találmány.
Aki szereti a (realisztikus) háborús filmeket, annak kötelező darab. De vigyázat, ez tényleg...
youtu.be/MR758Zt_u0w
Nagyon jó a film, tökéletesen lehozza a világháború borzalmait, mintha ott ültem volna a lövészárokban a csata kellős közepén és nézni azt sok értelmetlen halált amit a felső vezetés hozott a fedezék biztonságában…
Anno láttam az eredetit is azt is jól megcsinálták…![]()
![]()
![]()
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 4211
Nope
https://m.imdb.com/title/tt10954984/
Nem olyan újszerű, mint a Tűnj el! című film, amivel berobbant Jordan Peele, viszont nekem tetszett. Nagyon jó a film hangulata, és a megvalósítás, valamint a képi világ.
A történet szög egyszerű, de ez nem is egy filozofikus film.
Eszembe jutott róla a Jelek, biztos vagyok benne, hogy merített belőle az alkotó, viszont ez nem baj, mert azt a filmet is bírom, többször láttam már.
A vége azért lehetett volna jobb is, csak ezért nem fantasztikus film. Az talán túl sablonos lett, és eddig nem ezt szokhattuk meg Jordantól.
Viszont bőven nem kidobott idő. És az is nagy piros pont részemről, hogy a témát szinte teljesen újszerű nézőpontból mutatja meg.
Ajánlom.
https://m.imdb.com/title/tt10954984/
Nem olyan újszerű, mint a Tűnj el! című film, amivel berobbant Jordan Peele, viszont nekem tetszett. Nagyon jó a film hangulata, és a megvalósítás, valamint a képi világ.
A történet szög egyszerű, de ez nem is egy filozofikus film.
Eszembe jutott róla a Jelek, biztos vagyok benne, hogy merített belőle az alkotó, viszont ez nem baj, mert azt a filmet is bírom, többször láttam már.
A vége azért lehetett volna jobb is, csak ezért nem fantasztikus film. Az talán túl sablonos lett, és eddig nem ezt szokhattuk meg Jordantól.
Viszont bőven nem kidobott idő. És az is nagy piros pont részemről, hogy a témát szinte teljesen újszerű nézőpontból mutatja meg.
Ajánlom.
Csak a Marantz! :-D
Az is érdekes, hogy Netflix sem jelentette be pl. a Cobra Kai 6. évadát, pedig az 5. kijött még szeptemberben.
Apropó, Netflix, belenéztem Guillermo del Toro Pinokkió filmjébe.
Mivel utoljára a Bíborhegy és A víz érintése c. opuszokat láttam, és egyiktől se ájultam el, így vegyes érzelmekkel és várakozással ültem le az új film elé.
Kb. a felénél lekapcsoltam, amit láttam, az nem volt rossz, de jó sem, inkább olyan semmilyen, sem a karakterek nem voltak érdekesek, sem dramaturgia izgalmakat nem okozott, számomra különösebb hangulata sem volt.
Ha Pinokkió, még mindig maradok a Hungaroton hangjátékánál.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek
- Aszpirin
- V.I.P.

Szomorú...scaurus írta: ↑2022.12.17., szomb. 23:29Nem tudom mennyire megbízható hírforrás:
https://deadline.com/2022/12/shantaram- ... 235200808/
De van itt valami: a cikk az első évad utolsó epizódja előtt jelent meg, az pedig a már említett nagy "to be continued..." felirattal végződött (semmibe nem került volna kivágni azt a feliratot, ha már meghozták a döntést, ahogy a cikk állítja), szóval ez ad némi reményt, hogy a hírforrás nem pontos...
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
OFF
Intézkedtem.
Mindenesetre akkor valami gebasz van az én böngészőmmel, mert nekem meg mindig rosszul mutatja, frissítés, cache törlés után is...
Ez nem a Viharsziget spanyol megfelelője?
Segítek, mert így Karácsony előtt nem lenne szép, a családon belüli erőszak. Scaurus bá, már előtted javítottam, szóval rakd rendbe a hsz-ed!
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára kargidje 2022.12.18., vas. 10:47-kor.
- Aszpirin
- V.I.P.

Az első évad utolsó epizódja egy nagy “TO BE CONTINUED…” felirattal végződik, ezért írtam, hogy tutibiztos lesz folytatás… Nem értem, miért kaszálták volna, szerintem ez egy nagyon jó sorozat, és nem is tűnik nagy büdzsésnek - sőt, inkább alacsony büdzsés szerintem… de valami egészen zseniális színészi alakítások vannak benne, jól kidolgozott, nagyon jó karakterek, és a történet is rendkívül jó. Meg a filmezés is. Meg minden. Ha kaszálták, akkor érthetetlen, miért…
Mintha pont ma írta volna a Sorozatjunkie a Facebookon, hogy elkaszálták.
- Aszpirin
- V.I.P.

Sántárám: vége az első évadnak, és nagyon várom a másodikat. Ami tutibiztos lesz.
Ez számomra egy 10/10 sorozat. Ennyi. Aki tudja, nézze meg.
Ez számomra egy 10/10 sorozat. Ennyi. Aki tudja, nézze meg.