Ennek örülök:
index.hu/...elozetes-trailer-kamu-hazugsag-megteveszto-per-studio-film...
Az nem a művészi önkifejezés eszköze, ha egy előzetesben olyan színészt és/vagy jelenetet mutatnak, ami a filmben végül nem szerepel.
Az ünnepek alatt eddig 2 filmet láttam:
1.)
Top Gun: Maverick
Az eredeti Top Gunt szerettem, szerintem jól öregedett, bár azt sem a nagyívű cselekménye vagy a drámai színészi alakítások tették emlékezetessé.
Ez megint egy folytatás, amire semmi szükség nem volt.
Se nem jó, se nem rossz, amolyan jellegtelen és lélektelen iparosmunka.
Egy csomó minden az első film másolása (a lá Ébredő erő, csak annál finomabban), ugyanakkor nem kapunk új nezőpontot a régi történetről, semmi többet vagy újat nem tudunk meg Maverickről, sem arról, hogy azóta mi történt vele, sem Penny karakteréről, ahogy Charlie-ról szó sem esik.
A cselekmény még az eredetinél is gyengébb, az új arcok közötti rivalizálás izzadtságszagú, Maverick és Rooster konfliktusa meg teljesen hiteltelen.
Ami miatt nem teljesen időpocsékolás, hogy vitathatatlanul látványos.
2.)
Szent Elmo tüze (St. Elmo's Fire)
Az ún. brat pack filmek egyike 1985-ből, nekem, anno, kimaradt.
Adott 7 friss diplomás barát, akik kilépnek a nagybetűs életbe.
Lehetne egy remek felnövés történet, adott az alapszituació, megvannak a konfliktus források és adottak a később karriert befutó fiatal színészek.
Csak kellett volna egy értelmes forgatókönyv, meg kellett volna az egyébként tehetséges színészeket megfelelően instruálni, mert az egész néhány vicces jelenettel megspékelt, hiteltelen műmájerség lett.
(Jó, az a mondanivaló átjön, hogy huszonévesen mindenki kefélni akar.)
Az a fajta film, amelyiknél a betétdal és az hhoz készült klip /St. Elmo's Fire (Man in Motion)/ messze sokkal jobb, mint maga a film.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek