Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kerékpározás

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7706

Re: Kerékpározás

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

revox írta:
2021.06.09., szer. 09:58
egye fene,együnk egy kis pacalat,de csak keveset :smile29:

pár dolog azért megragadt a fejemben. azt azért tudni kell, nálunk az adatok figyelése és a teljesítménydiagnosztika nem az utolsó szusz kinyerése miatt van, hanem ellenkezőleg, a fizikai állapot ellenőrzésére. Emellett maga az egyesületi vezető,edző, aki alapvetően volt korosztályos,majd felnőtt bajnok, egyéniben,csapatban is, végzett pedagógus. Mellete több pedagógus és orvos sportrajongó is segíti az edzésmunkát, nevelést. Egyesületi vezetőnk a debreceni fiatalkorúak börtönében is volt nevelőtanár, így eléggé képbe került a mentális problémákkal küzdő gyerekkel és egyértelműen a fizikai egészségmegóvás mellett nagy hangsúlyt fektetnek a sport mentális vetületére is.
ezekkel együtt mégis működképes, egy vegytiszta munkát végző egyesület élete és arra a 200+ dobogós helyezésre azért csak büszke a csapat, merthát min lehet lemérni egy csapat eredményességét, ha nem az eredményeken. Szerencsére a fiatalok az iskolában is jól szerepelnek, elég jó továbbtanulási rátával. Lehet ezt jól csinálni, csak akarni és tudni kell.
Mindazonáltal a csapat nevelőmunkájának elismeréseként, a város közreműködésével indul a zárt pályás velopark megépítés (csak arassák már le a búzát a területen :D ), ahol bmx, triál, krossz(nemzetközi, kategorizált versenyek lebyonolítására alklams krosszpálya épül és elvielg már októberben lesz ide szervezve futam) és egy variálható hosszúságú aszfaltpálya kerül kailakításra, a majd egykoron megépülő velodrom mellé/köré. A kezdeti tervekkel ellentétesen, olimpiai szintű velodrom építése van tervben, és megindult minden egyeztetés iskolákkal ,rendőrségel, fiatalok közlekedéstechnikai gyakolrtatainak megszervezésére, de számos egyéb esetre is igénybevehető lesz a komplexum.

szóval lehet ezt így is csinálni, hogy nem minden fekete, meg az árokszlén tolni az epot, meg menni mint a barom edzés címszó alatt. maradnak e még veszélyes részek a történetben? persze. de az általános iskola első osztálya is veszélyes, ott dől el a gyerekről, hogy hüléynek könyvelik el, vagy jótanulónak :smile53:
Ó persze, nem fekete minden, erről szó sincs.
Én magának a sportnak a megközelítéséről kicsit rendhagyó módon gondolkozom, lehet nincs is igazam. Élő szóban talán jobban átmenne, mert így leírva láthatóan nem megy át.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4503
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

egye fene,együnk egy kis pacalat,de csak keveset :smile29:

pár dolog azért megragadt a fejemben. azt azért tudni kell, nálunk az adatok figyelése és a teljesítménydiagnosztika nem az utolsó szusz kinyerése miatt van, hanem ellenkezőleg, a fizikai állapot ellenőrzésére. Emellett maga az egyesületi vezető,edző, aki alapvetően volt korosztályos,majd felnőtt bajnok, egyéniben,csapatban is, végzett pedagógus. Mellete több pedagógus és orvos sportrajongó is segíti az edzésmunkát, nevelést. Egyesületi vezetőnk a debreceni fiatalkorúak börtönében is volt nevelőtanár, így eléggé képbe került a mentális problémákkal küzdő gyerekkel és egyértelműen a fizikai egészségmegóvás mellett nagy hangsúlyt fektetnek a sport mentális vetületére is.
ezekkel együtt mégis működképes, egy vegytiszta munkát végző egyesület élete és arra a 200+ dobogós helyezésre azért csak büszke a csapat, merthát min lehet lemérni egy csapat eredményességét, ha nem az eredményeken. Szerencsére a fiatalok az iskolában is jól szerepelnek, elég jó továbbtanulási rátával. Lehet ezt jól csinálni, csak akarni és tudni kell.
Mindazonáltal a csapat nevelőmunkájának elismeréseként, a város közreműködésével indul a zárt pályás velopark megépítés (csak arassák már le a búzát a területen :D ), ahol bmx, triál, krossz(nemzetközi, kategorizált versenyek lebyonolítására alklams krosszpálya épül és elvielg már októberben lesz ide szervezve futam) és egy variálható hosszúságú aszfaltpálya kerül kailakításra, a majd egykoron megépülő velodrom mellé/köré. A kezdeti tervekkel ellentétesen, olimpiai szintű velodrom építése van tervben, és megindult minden egyeztetés iskolákkal ,rendőrségel, fiatalok közlekedéstechnikai gyakolrtatainak megszervezésére, de számos egyéb esetre is igénybevehető lesz a komplexum.

szóval lehet ezt így is csinálni, hogy nem minden fekete, meg az árokszlén tolni az epot, meg menni mint a barom edzés címszó alatt. maradnak e még veszélyes részek a történetben? persze. de az általános iskola első osztálya is veszélyes, ott dől el a gyerekről, hogy hüléynek könyvelik el, vagy jótanulónak :smile53:
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

asebestyen írta:
2021.06.09., szer. 08:34
Hidd el, Revi, ez minden sportban így megy. Természetesen mindenkinek saját döntése minden. Sajnos a csillogás után mindenki megbánja, de a csillogás keveseknek adatik meg, viszont sajnos a többi is megbánja.
Mindenki érzi, persze, épp ezt írtam. Képes vagy-e ezeket az érzéseket legyőzni? Ha versenyző vagy, akkor biztosan igen. Sőt, azt hiszed, mint mi is, hogy ha te túl tudsz lépni ezeken a jelzéseken, akkor vagy aztán az igazi hardcore versenyző, ráadásul minél tovább vagy erre képes, hát a határaidat tologatod. Közben az van, hogy visszavenni olyankor sokkal keményebb. Bezombulni és tolni nem kell sok ész. Amiről én írtam, az szigorúan véve tiszta matek. A testedből a maximumot akkor tudod kihozni, ha az aktuális állapotához igazítod az edzést. Ez olyan, mint amikor a motorvezérlő szoftverét az adott motorhoz igazítod, csak a test folyamatosan változó állapotban van, ezért minden alkalommal picit módosítani kell a szoftveren, pláne a gyerekek és a hölgyek a menstruációs ciklusuk szerint nagyot változnak. De mindenki valamilyen szinten.
A másik amit sugallni próbáltam, ezek szerint rosszul, hogy állhat melletted bármilyen edző, ő nem érzi amit Te. Erre lehetnek jók a mérések, hogy Ő is lássa, már ha érdekli. Félelmetes módszerek vannak ma már a teljesítmény maximalizálására. A gyerekek izomrost összetételének mérésétől kezdve az enzimháztartás feltérképezése, emésztés optimalizálás, laktát küszöbök, minden. Bevallom, én nem tudom eldönteni, ezek mennyire jók. Pl a gyerek, aki imádja a terepfutást, végig bajnok, aztán amikor elkezd életkornál fogva komolyabb izomtömeg felkúszni, akkor szépen lecsúszik a létrán a semmibe, mert az izomrost összetétele nem ideális hozzá. Ennek a családdal való közlése után évekig tartó pszicológusi kezeléssel nagyságrendileg összeállt a gyerek.
A gyermek versenysport, az egy borzalmas ingoványos terület, húúúú, erről órákig lehetne beszélni. Sajnos a Te írásodban is jön az eredményekre hivatkozás. Én ezt nagyon ellenzem, bocsánat. Gyerekekből nagyon könnyű roncsot csinálni és gyártják is folyamatosan mindenhol, csak az nincs az újságban meg a címlapokon meg az egyesület kezdőlapján. Az én virágszál kislányomat is tönkrevágták atlétikán, hogy a ménkü vágna beléjük, mindbe.
De nem akarok siránkozni, hisz a sport magában egy fantasztikus dolog, mindenkit buzdítok magam is. Mindenki, életkortól, edzettségtől függőetlenül melegítsen be, de nagyon. Sokan azt gondolják, hogy dehát abba elfárad az ember, amit mis is csináltunk, valójában méréseink szerint 10-15% plusz volt a teljesítményben és rengeteg sérülést megelőzött. Nagyon-nagyon be kell melegíteni. Kerékpárnál sem csak felvezető tekeréssel. Edzés végén nagyon komolyan kell venni a levezetést és a nyújtást, minden ezen való spórolás visszaüt, kivétel nélkül. Élni és mozogni szeretnénk a versenyzés után is, ezt sose felejtsük el.
Mindezt csak Pärt kedvéért, de emiatt ne utáljátok ki szegényt. :)
én ezt todom :rolleyes: a menni kell nem úgy értendő, minden áron. ha a görbék xarul kayanrodnak, mennek a külykök 1-2 hét pihenőre. vixon aki ott van, ott menni kell. egyébként általában az egyetem,főiskola beindulásával elmúlik náluk ez a sportimádat és szerencsére kellemes emlékek maradnak meg. aki meg annyira jó, el tud szerződni, de ez már túl sok lenne reggelire, kb pacalpörkölt ;peace;
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

szerintem kb jól látod.
az más,ha valaki versenyezni akar, annak fog összeorít és megy, vagy hazamegy. a kettő nem üti egymást. amíg az ellenfeleket kell legyőznöd nincs gond. ha már magadat, akkor meg kő állni.
halfnote.hu

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

revox írta:
2021.06.08., kedd 22:34
Ez nagyjából OK, de a kerékpàr pont az a sport,vagy fog összeszorít és mégy,vagy felesleges versenyezni. Ha a mezőny elmegy, akkor felesleges volt benevezni,utazni. Aki versenyszinten űzi, az érzi,milyen napja van. Edzésen a tempót akkor is tartja,csak nem vallal elől vezetést, csak letollja az edzést. Aki ezt nem tudja magának szabályozni, még nem versenyző. És ezt lehet érezni mindennemű műszer nélkül. Persze,ha főd rottyon van, akkor nem megy ki. A regeneráció szinte fontosabb,mint a terhelés.
A gyerekek mérésének is főleg utólagos szerepe van. Nem edzenek pulzus,vagy wattalapon országúton,de az aktuális forma és fáradtsági állapotukról jó képat adnak a műszeresen begyűjtött adatok és a rendszeres teljesïtménydiagnosztika. De ezek a versenyzők, aki ezt akarja csinálni, annak keményen szenvednie kell. Valószínűleg, épp e miatt,hogy máshoz kell igazítaniuk a tempójukat(és lehet még így is, megjön egyben a mezőny, azonos idővel,de a 79. leszel), vélhetően a legmocskosabb sport az országúti mezőnyverseny. Nem úgy néz ki, de az. Nem véletlen, hogy itt a legelterjedtebb a táplálékkiegészïtés. Megéri e? Amíg különösebb gond nélkül gurul, addig élvezed. Amikor a dobogón álsz, az tetszik,de valójában úgy érzed, ez járt neked, így a siker okozta élmény hamar elhalványul. Lassabban,ha elbaxod, főleg,ha nem erőből,hanem benézel valamit. De ésszel kell. Nem szabd túlsózni a levest. Ha jól gurul, menni kell, ha nem, akkor még lehetünk lelkes hobbisták,ahogy a bringások 99%-a az.
Hidd el, Revi, ez minden sportban így megy. Természetesen mindenkinek saját döntése minden. Sajnos a csillogás után mindenki megbánja, de a csillogás keveseknek adatik meg, viszont sajnos a többi is megbánja.
Mindenki érzi, persze, épp ezt írtam. Képes vagy-e ezeket az érzéseket legyőzni? Ha versenyző vagy, akkor biztosan igen. Sőt, azt hiszed, mint mi is, hogy ha te túl tudsz lépni ezeken a jelzéseken, akkor vagy aztán az igazi hardcore versenyző, ráadásul minél tovább vagy erre képes, hát a határaidat tologatod. Közben az van, hogy visszavenni olyankor sokkal keményebb. Bezombulni és tolni nem kell sok ész. Amiről én írtam, az szigorúan véve tiszta matek. A testedből a maximumot akkor tudod kihozni, ha az aktuális állapotához igazítod az edzést. Ez olyan, mint amikor a motorvezérlő szoftverét az adott motorhoz igazítod, csak a test folyamatosan változó állapotban van, ezért minden alkalommal picit módosítani kell a szoftveren, pláne a gyerekek és a hölgyek a menstruációs ciklusuk szerint nagyot változnak. De mindenki valamilyen szinten.
A másik amit sugallni próbáltam, ezek szerint rosszul, hogy állhat melletted bármilyen edző, ő nem érzi amit Te. Erre lehetnek jók a mérések, hogy Ő is lássa, már ha érdekli. Félelmetes módszerek vannak ma már a teljesítmény maximalizálására. A gyerekek izomrost összetételének mérésétől kezdve az enzimháztartás feltérképezése, emésztés optimalizálás, laktát küszöbök, minden. Bevallom, én nem tudom eldönteni, ezek mennyire jók. Pl a gyerek, aki imádja a terepfutást, végig bajnok, aztán amikor elkezd életkornál fogva komolyabb izomtömeg felkúszni, akkor szépen lecsúszik a létrán a semmibe, mert az izomrost összetétele nem ideális hozzá. Ennek a családdal való közlése után évekig tartó pszicológusi kezeléssel nagyságrendileg összeállt a gyerek.
A gyermek versenysport, az egy borzalmas ingoványos terület, húúúú, erről órákig lehetne beszélni. Sajnos a Te írásodban is jön az eredményekre hivatkozás. Én ezt nagyon ellenzem, bocsánat. Gyerekekből nagyon könnyű roncsot csinálni és gyártják is folyamatosan mindenhol, csak az nincs az újságban meg a címlapokon meg az egyesület kezdőlapján. Az én virágszál kislányomat is tönkrevágták atlétikán, hogy a ménkü vágna beléjük, mindbe.
De nem akarok siránkozni, hisz a sport magában egy fantasztikus dolog, mindenkit buzdítok magam is. Mindenki, életkortól, edzettségtől függőetlenül melegítsen be, de nagyon. Sokan azt gondolják, hogy dehát abba elfárad az ember, amit mis is csináltunk, valójában méréseink szerint 10-15% plusz volt a teljesítményben és rengeteg sérülést megelőzött. Nagyon-nagyon be kell melegíteni. Kerékpárnál sem csak felvezető tekeréssel. Edzés végén nagyon komolyan kell venni a levezetést és a nyújtást, minden ezen való spórolás visszaüt, kivétel nélkül. Élni és mozogni szeretnénk a versenyzés után is, ezt sose felejtsük el.
Mindezt csak Pärt kedvéért, de emiatt ne utáljátok ki szegényt. :)

pärt
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 5108

Hozzászólás Szerző: pärt »

asebestyen írta:
2021.06.08., kedd 21:34
...Nah, nem pofázok bele megint pár hónapig. ;peace;
Pedig légyszi' de! Lehetőleg gyakrabban. Bár ez bátor felhívás részemről, mert Te úgy vonzod Radnai mestert, mint mágnes a vasat. Rá még nincs felkészülve lélekben a topik úri közönsége. :D

Úgy emlékszem, korábban táplálkozás-sport témában írtál itt hasonló közelítéssel: hallgassunk a szervezetünkre, vegyük észre a figyelmeztetéseit. Én ugyanígy gomdolom, és így is élem az életemet. Ha érzem, hogy nem esne jól, akkor nem megyek, akármilyen csodálatos idő van, meg éppen rá is érnék. Inkább kihagyom a napot, és a kutyámmal sétálok, meg hallgatom hogyan nő a fű. Mivel semmi versenyzői múltam nincs ( meg naná, hogy jövőm se), ambícióm meg a saját szórakoztatásomig terjed, megtehetem, hogy csak annyit áldozok erre a sportra időben, energiabefektetésben, anyagiakban, amennyit ésszerűnek tartok a kis minimál célom eléréséhez. Ez a versenysportban nyilván lehetetlen: ott a kapu, amin át kell lépni, hiszen nem lehet csak úgy ímmel-ámmal akargatni a győzelmet vagy valami szebb eredményt, meg teszegetni érte, ha éppen ráérünk és még kedvünk is van hozzá. Ahhoz kell stabil személyiség, hogy ha valaki kipréseli magából a maximumot, de elmarad a várt eredmény, akkor ki tudja mondani: úgy látszik, hogy ezek a határaim. És itt jön be a képbe az a bizonyos belső hang. Én sohasem tudtam mit kezdeni ezzel a "győzd le önmagadat!" dologgal, mivel így befejezetlen gondolat: a legnehezebben legyőzhető ellenfél el is pusztítható a cél érdekében. Ki, honnan veszi a bölcsességet, hogy felülírja a szervezete által küldött jelzéseket? Honnan tudhatom, hogy a pihenésre vágyó testem csak nyafog, vagy az utolsó figyelmeztetést kapom, hogy: állj le te őrült!
Na jó, ez minket itt nemigen érint. :D Hagyom is, nehogy túlgondoljam a témát.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Ja, a DKSI edzésmódszereit nem lehet az "ész nélkül edzettünk"-el párhuzamba állítani. Az ország legjobb edzói vannak szertődtetve, éves szinten több,mint 50 versenyen indulnak(az több,mint átlag heti 1), de vagy mksz akkreditált,vagy külföldi. Amatőr és szabadidős versenyekre nem mennek, legfeljebb saját szakállra. Éves dobogós helyezés, nem beleszámolva az abazolút helyezéseket,csak korosztályost pár éve 200 fölé kúszott. Megannyi korosztályas bajnoki cím és dobogó, illetve valogatottság. Nem véletlen, hogy a Kométa első körben a csapator akarta "megvenni", de nem eladó :rolleyes:
De sajnos, ez az a sport,ahol vagy mégy,vagy .. nincs más választásod. Vagyis van, más sport...
halfnote.hu

redbulova
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 75

Hozzászólás Szerző: redbulova »

AAttila írta:
2021.06.08., kedd 21:03
redbulova írta:
2021.06.08., kedd 20:58

A Bringalandban volt egy...
IMG_20210608_121502_resized_20210608_085157962.jpg
:tutiok:
Nem tűnik nagyon rövidnek. Milyen hosszú?
Rövid méret 24 cm de nekem ez kényelmes. Most tanulom az alsó fogást és kényelmesebb tekerni. Most már egész jól megy, először bitang kényelmetlen volt a droppon fogni, teljesen más izmokat használtam, fárasztott.
Az előző nyergem is ugyanez a méret az megy a görgős bringára.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Ez nagyjából OK, de a kerékpàr pont az a sport,vagy fog összeszorít és mégy,vagy felesleges versenyezni. Ha a mezőny elmegy, akkor felesleges volt benevezni,utazni. Aki versenyszinten űzi, az érzi,milyen napja van. Edzésen a tempót akkor is tartja,csak nem vallal elől vezetést, csak letollja az edzést. Aki ezt nem tudja magának szabályozni, még nem versenyző. És ezt lehet érezni mindennemű műszer nélkül. Persze,ha főd rottyon van, akkor nem megy ki. A regeneráció szinte fontosabb,mint a terhelés.
A gyerekek mérésének is főleg utólagos szerepe van. Nem edzenek pulzus,vagy wattalapon országúton,de az aktuális forma és fáradtsági állapotukról jó képat adnak a műszeresen begyűjtött adatok és a rendszeres teljesïtménydiagnosztika. De ezek a versenyzők, aki ezt akarja csinálni, annak keményen szenvednie kell. Valószínűleg, épp e miatt,hogy máshoz kell igazítaniuk a tempójukat(és lehet még így is, megjön egyben a mezőny, azonos idővel,de a 79. leszel), vélhetően a legmocskosabb sport az országúti mezőnyverseny. Nem úgy néz ki, de az. Nem véletlen, hogy itt a legelterjedtebb a táplálékkiegészïtés. Megéri e? Amíg különösebb gond nélkül gurul, addig élvezed. Amikor a dobogón álsz, az tetszik,de valójában úgy érzed, ez járt neked, így a siker okozta élmény hamar elhalványul. Lassabban,ha elbaxod, főleg,ha nem erőből,hanem benézel valamit. De ésszel kell. Nem szabd túlsózni a levest. Ha jól gurul, menni kell, ha nem, akkor még lehetünk lelkes hobbisták,ahogy a bringások 99%-a az.
halfnote.hu

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

A helyzet az, mi is edzettünk ész nélkül. Igaz, az nem kerékpár sport volt éppen, de ez mindegy. Edzőm, időnként edzőtársam, barátom a Testnevelési Egyetemen végzett, végül mint mesteredző, szín 5-re. Jómagam is sportoktató is lennék, ami mondjuk egy szakmunkás szint. :) Én csak a magam szórakoztatására végeztem el, igaz szintén a TE tanszékvezető tanáraitól volt szerencsém tanulni. Mindent összevetve azt gondolom, hogy mindenki önmagát ismeri a legjobban és a saját belső érzéseinkre kell hallgatni mindig. A test jelez. Mi meg nem hallgatunk rá, mert X tempót kell menni. Akkor kell X tempót menni, ha aznap arra éppen alkalmas vagy, ha épp nem vagy, vissza kell venni, mindegy mi van a tervben. Ha nem veszel akkor vissza, akkor másnap rosszabb leszel, mintha visszavettél volna. Pszichésen nehéz persze visszavenni, ha lent van a roló. Ezért kell a pulzus kontroll. 15 évesen 54kg-osan felhúztam 155kg-ot és leguggoltam sarokig 100-zal, úgy hogy egy pincében edzettünk. Aztán később edzettünk tovább ész nélkül, mindenféle tervek alapján meg ilyen-olyan versenyekre. Aztán később megtanultam, hogy mit hol és hogyan barmoltam el. És önmagam számára is egy rossz hír, hogy az eredmények se igazolnak semmit és az sem, hogy fehér hollóként lifetime naturálként csináltunk végig mindent.
Önmagamon és másokon is megtapasztaltam, hogy a versenysport egy igazi baromság, már ha valaki azt vérkomolyan veszi. Gyakorlatilag egy komoly pszichés betegséggé tud fajulni és fajul is, és végül fizikai roncsokká válnak, pláne akik nem tudják elengedni a versenyzést. Ráadásul fater hordta a sportolókat Pestre folyamatosan az orvos kollégáihoz állapotfelmérésre (hogy hat a manna), úgyhogy tudom erről az oldalról is, mi mibe fáj a végén, de van akinek 1x próbálkozás is.
A sportnak az egészségről és az egészség megőrzése melletti maximális, de legalábbis a reális célokat leginkább megközelítően maximális teljesítmény eléréséről kell szólnia. Marha sok embert láttam tönkremenni, ráadásul a mannát a kerékpárosoknak meg az atlétáknak is az erősportolók szállították. Többet, mint az erősportba és ez nem vicc.
Számomra a sport a hobbi sportnál véget ér, a versenysport az valami más. A sportetika előadás 1 számú kivetített diája "Az olimpiai eszme". Kérdezem én, hol van egy olyan verseny, ahol ez teljesül? Pedig az egy valóban csodálatos dolog.
Nem szeretnék senkit kioktatni, félreértés ne essék, meg érdemeket elvenni se akarok. Én csak annyit szeretnék, ha a gyermekeink normális példákat látnának, tisztességben, jó állapotban megöregedett sportos embereket látnának. Mondhassák, hogy nézd az öreg még milyen jól tartja magát! Nah, ez a SPORT.
Nah, nem pofázok bele megint pár hónapig. ;peace;

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

avl2 írta:
2021.06.08., kedd 17:00
revox írta:
2021.06.08., kedd 14:05
avl2 írta:
2021.06.08., kedd 07:23
köszi!
az a kihívás, hogy nekem a domborzat és az útviszonyok nem engedik a szép szabályos ciklusokat, mert emelkedik, lejt, hol rövidebben, hol hosszabban, szar útminőség, indulás után 200m-rel emelkedik, stb. (Pilis, erdészeti út is)
Persze bemehetek Tahinál a szigetre, az sík, de 10-11 km odáig többnyire erős forgalomban, meg ott a táj sem olyan izgi általában. Néha azért arra is megyek, melegben + nyári világosban meg igen korán még nincs forgalom.
Majd meglátom, mikor, hogyan.
az más :smile53:
de kb hasonlóan lehet ott is intervallozni,csal a távot és tempót máshogy kell beosztani, bár én hegyen a túlélésre mentem :D bükki tréningen általában felfele toltam, de csak annyira,hogy ne térdeljek le,aztán lefelében pihentem. a hullámvasúton, mint pl holllóstető - Hereg rét, nyomtam nagytányér,ami kiadja. lefelében lendületvétel,beforgatás,felfelében meg igyekeztem tartani amit beforgattam (aztán vagy ment,vagy nem :D ). manapság inkább nézegetem a fákat, meg a völgyet, amit éveken át nem láttam, csak az előttem lévő aszfaltot :D
nekem a szokásos kisköröm a Pilisben a https://turistautak.openstreetmap.hu/turautvonal.php szerint 24.9 km és 530m szint; ha durvan felét veszem emelkedönek, akkor atlag 4.2%, persze nem egyenletesen ennyi

Pap-ret.JPG

dehogy megyek felfele nagytányéron, hanem csak nyugodtan a tripla legkisebbjén 30-ason ! avval tudok nyugodtan "alapon" is nézegetve menni, ha meg felfele van olyanom, akkor elöl 39-re teszem (az 52 amikor emelkedik nekem felesleges :))), ...lefele persze 52-12, es 70-75 km/h, ha nincs elöttem autó, vagy mögöttem és nyugodtan kerülgethetem a tankcsapdákat, "felnipróbákat", mert azokat igencsak sasolnom és kerülgetnem kell
Ennyik. Egyébként mindenféle kütyünélkül is érzed, milyen volt. Ha méregetni akarsz, az iselég,ha az időt méred. Ha egyedül vagy p, a sebességmérés se annyira érdekes. Csoportos tréningen érdekes,mert ott ha előre állsz tartani kell a tempot,az meg nem megy érzésre,csak órával. De ha pulzust akarsz mérni,lehet érdemes eghy normális mellkaspántot,pl a decathlonból venni. Nem drága és a vágódeszkával is konnektál :rolleyes:
halfnote.hu

AAttila
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3584

Hozzászólás Szerző: AAttila »

redbulova írta:
2021.06.08., kedd 20:58

:tutiok:
Nem tűnik nagyon rövidnek. Milyen hosszú?

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

revox írta:
2021.06.08., kedd 20:51
Mindez indult onnan, Avl miként intervallozzon :D
Na, már rám is jött a mehetnék, annyit írtunk róla ;peace; Még az idő is jó lenne :rolleyes: kár, hogy még dolgozok. sad.gif

redbulova
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 75

Hozzászólás Szerző: redbulova »

Attól eltekintve, hogy drága de legalább nem is kapható... én nagyon szeretem, asszony is tett vele egy próbát, uh kelleni fog mégegy... meg ha majd lehhet kapni, lehet a montira is ilyen megy majd... szóval nekem abszolút bejött, ott puha, ahol kell, ott kemény, ahol kell, méretben meg nem lóg be, nem nyom szét semmilyen pozícióban.
Én ezen is tudok könnyedén 10cm-t mozogni, attól függően mit csinálok, nem kell ahhoz 30-35cm-es nyereg a mi magasságunkhoz szerintem! ;)
Ha anyagilag megengedheted, akkor szerintem nyugodtan lépd meg ha találsz, szerintem, amilyen hiány van belőle, esetleg ha nem jönne be, akkor is el tudod majd adni.
[/quote]
IMG_20210608_121502_resized_20210608_085157962.jpg (246.25 KiB) Megtekintve 1556 alkalommal

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Mindez indult onnan, Avl miként intervallozzon :D
halfnote.hu

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

revox írta:
2021.06.08., kedd 20:08
Ja, tényleg, ott van a hobbi szó is :smile53:
na, én inkább elengedem, edz mindenki arra, amit jónak lát :D
Csak azt tegye legalább 50km/h-val :D

Szerintem itt többen, nagyjából gondoljuk az alapokat a tekerésről és van pár ember, akik korábban ténylegesen is edzettek, s valóban tudják, hogy mire, mit kell edzeni. De itt már szinte mindannyian csak hobbizunk (nosztalgiázunk :D )
Mindenkinek van célja a fogyástól, a gyorsan menésig. Ez a legjobb, mindenbe bele lehet szólni ;peace;

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Ja, tényleg, ott van a hobbi szó is :smile53:
na, én inkább elengedem, edz mindenki arra, amit jónak lát :D
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

AAttila írta:
2021.06.08., kedd 19:26
revox írta:
2021.06.08., kedd 19:24
asebestyen írta:
2021.06.08., kedd 18:56
Én meg csak pulzusra edzenék, a többi csak a fejlődés/romlás nyomonkövetését tekintve érdekes. Az edzést az aktuális állapothoz kell igazítani, azaz a test reakcóit kell figyelni, a sebesség meg a W meg minden más másod vagy sokadlagos.
Az egész sport (az összes) semmi másról nem szól, csak arról, hogy mennyire ismerjük a testünk válaszait a különböző terhelésekre, a tápanyag/folyadék bevitelre és hogy tudunk ezzel kufárkodni. Persze itt most a naturál hobbi sportról beszélek, a sötét oldalon minden másként működik.
Gondolod? :rolleyes: a kerékpárban,ha versenysportról van szó, egy dolog számít, a sebesség :rolleyes: lehet edzeni bármire,ha bekínálják a sort 50-55-el. Menni kell, vagy hazamenni. A pulzus(watt, meg bármi) meg annyi lesz,amennyivel bírsz menni a többiekkel, majd utólag lehet nézegetni, de amikor menés van, egy dolog számít,tartsd a tempót. De arra pl nagyon jó,hogy lásd,ha lényegesen magsabb a pulzusod,mint a megszokott, akkor baj van. Fáradtság, gyulladás,... Általában 115 npm-el ültem fel(pumpálás,stb...) induláskor. Egyszer felültem és már 130 volt... Sejtettem,hogy gáz van. Elég gatya is voltam Hortobágyig. Aztánott vettünk egy kávét,na az rendbetette a pulzust. Ment is után a bringa rendesen
De a kolléga pont csak a hobbi sportról ír ;) külön említve, hogy a versenyhez más kell :smile32:
Naturálról. Szerintam "másra" a szörpre gondolt :napsut:
De alapvetően mindegy,bármire lehet edzeni,de menni már tempót kell majd és nem kérdezik meg,hogy a pulzusod rendben van e. Talán ezért is fontos,amikor már nem alapozásról van szó, hogy a tempó diktáljon. Azt kell megtanulni,hogy tudsz gyorsan menni. :smile53:
halfnote.hu

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

revox írta:
2021.06.08., kedd 19:24
asebestyen írta:
Én meg csak pulzusra edzenék, a többi csak a fejlődés/romlás nyomonkövetését tekintve érdekes. Az edzést az aktuális állapothoz kell igazítani, azaz a test reakcóit kell figyelni, a sebesség meg a W meg minden más másod vagy sokadlagos.
Az egész sport (az összes) semmi másról nem szól, csak arról, hogy mennyire ismerjük a testünk válaszait a különböző terhelésekre, a tápanyag/folyadék bevitelre és hogy tudunk ezzel kufárkodni. Persze itt most a naturál hobbi sportról beszélek, a sötét oldalon minden másként működik.
Gondolod? :rolleyes: a kerékpárban,ha versenysportról van szó, egy dolog számít, a sebesség :rolleyes: lehet edzeni bármire,ha bekínálják a sort 50-55-el. Menni kell, vagy hazamenni. A pulzus(watt, meg bármi) meg annyi lesz,amennyivel bírsz menni a többiekkel, majd utólag lehet nézegetni, de amikor menés van, egy dolog számít,tartsd a tempót. De arra pl nagyon jó,hogy lásd,ha lényegesen magsabb a pulzusod,mint a megszokott, akkor baj van. Fáradtság, gyulladás,... Általában 115 npm-el ültem fel(pumpálás,stb...) induláskor. Egyszer felültem és már 130 volt... Sejtettem,hogy gáz van. Elég gatya is voltam Hortobágyig. Aztánott vettünk egy kávét,na az rendbetette a pulzust. Ment is után a bringa rendesen
De a kolléga pont csak a hobbi sportról ír ;) külön említve, hogy a versenyhez más kell :smile32:

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

asebestyen írta:
Én meg csak pulzusra edzenék,
Olyat is csinálok. Az alapozó rész, amikor csak max. Z2-ben kell tekerni, akkor pulzus van megadva nekem is az edzéstervben.
Mindegy a tempó, csak a pulzus ne menjen a megadott érték fölé.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

asebestyen írta:
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Szalon írta:
2021.06.08., kedd 17:39

Pedig ez ilyen nekem... Szerintem ebben semmi extra nincs. Lefele gurulok, 0 erőkifejtés. 1,5-2 perc alatt simán visszaáll a pulzusom 95-100 körüli értékre. Utána 2 perc kb 125 körüli pulzuson, majd onnan 1-1,5 perc alatt kb felmegy 150-re majd onnan tovább emelkedik 160-162 körülre. Természetesen az emelkedőt sem vonalzóval rajzolták, van kicsit enyhébb, kicsit meredekebb része, kanyarokkal. Teljesítmény meg kb konstans 260-270 Watt körüli.
Egyről beszélünk,de amit leírsz, a strava pulzusgörbéje jobban mutatja, realisztikusabban, én csak erre céloztam. A lenti,feketén a pulzus baromi gyorsan áll fel és ül le. Szerintem a strava görbéje szemléletesebb. Akárhány szoftvert láttam, az mind a strava görbéjére hasonlított. Ilyen hirtelen, meredek növekedést csak akkor láttam, ha kb 150-ről ugrott meg 180-ra, de az csak 30bpm változás. Ezt is olyankor,amikor síkon 35-40-ről hirtelen kellett lendíteni résztáv megindításkor 50-re. Tegnap pont egy ilyet tettem be. Ott van kb ennyire meredek megindulása a pulzusnak, de ott azért nyelezés van, már bemozgatott pulzussal, lényegében versenyintenzitással.
Nagyjából mindegy, mert azt nézed,amit megszoktál, azon is látod,amit kell, de a "fekete" érdekesen rajzolódik.
halfnote.hu

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

AAttila
V.I.P.
V.I.P.

Szalon írta:
2021.06.08., kedd 17:39
az emelkedőt sem vonalzóval rajzolták, van kicsit enyhébb, kicsit meredekebb része, kanyarokkal. Teljesítmény meg kb konstans 260-270 Watt körüli.
Én ezért írtam, hogy egyszerűbb watt alapon edzeni. Mindegy, hogy emelkedő vagy sík, a watt ugyanannyi. Tehát az erőkifejtés állandó (a sebesség nem számít), a pulzus jobban kontrollálható. A sebesség úgyis jön ezektől a fejlesztésektől, persze az is igaz, hogy gyorsan is kell menni, hogy ahhoz is szokjon a szervezet, izomzat, de az megint egy másik történet.
Nah, nem is osztom itt az észt :D mikor még én is csak gyerekcipőben járok ;peace; :smile53:

Szalon
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1507

Hozzászólás Szerző: Szalon »

revox írta:
2021.06.08., kedd 17:07
Szalon írta:
2021.06.08., kedd 16:27
revox írta:
2021.06.08., kedd 16:13

stravan keresd meg, ott máshogy néz ki. lassab az esés, és a felmeő ág is. ez az ábra eléggé egyszerüsíti. de 250-280W környéke, az nem rossz. de szépek a görbék, jól kivitelezett tréninget mutat. engem az 5 perc zavart meg... mert kiliben mérek, de rájöttem, :D távban kb 1,2-1,4 km-ek. valamiért 5 kilire asszociáltam...
6-9%-os emelkedőn azért más értelmet nyer az 5km-es résztáv... :rolleyes: (számomra mindenképpen!)
Strava pont hogy sokkal pontatlanabb... teljesítményt is csak becsüli, hiába van wattmérőm... a görbék a garminon az igaziak, a Strava eléggé kisimít... persze ott szebbek, csak nem annyira tükrözik a valóságot. Olyan ez, mint szobaakusztika mérés, lehet szép görbéket csinálni jó nagy simításokkal, de csak saját magad csapod be.
Vagy, ha a fehér vonalat nézed, akkor az a célgörbe kb. a megadott pulzustartományok kb közepét jelöli. Én általában inkább a tartomány felső értékén csinálok mindent... :rolleyes: (piros vonal) Amúgy ma ez így 1290m szintet jelentett.
nemtom,mert nem nagyon nézegettem sosa az adtokat, csak annyira,hogy egyenletes e, vagy girbegura. ha girbegurba,akkor egyértelmű,hogy vagy fáradt, vagy beteg vagyok, de ezt éreztem is edzésen, csak ezzel megerősítettem,hogy nincs baj,csak van baj :D

node,ami a lényeg, a bemásolt képen olyan mértékű pulzus növekedés és esés van, ami azért nekem sanszos,hogy nem létezik. minimális távon ugrik fel 90-ről 160ra. nekem az a meredekség teljesen torznak tűnik,ahogy a zuhanások is. a straván lévő meredekésge a pulzusnövekedésnek és esésnek sokkal reálisabb görbét sejtet. a lenti képen kb az jön le,hogy felülsz,hajtasz párat és beállt a pulzusod statikusan 90ről 160ra... sztem Atti is ezért kérdezett rá,ez milyen terhelésen,.. ja, írta is, hogy nagyon meredek az esés.
Pedig ez ilyen nekem... Szerintem ebben semmi extra nincs. Lefele gurulok, 0 erőkifejtés. 1,5-2 perc alatt simán visszaáll a pulzusom 95-100 körüli értékre. Utána 2 perc kb 125 körüli pulzuson, majd onnan 1-1,5 perc alatt kb felmegy 150-re majd onnan tovább emelkedik 160-162 körülre. Természetesen az emelkedőt sem vonalzóval rajzolták, van kicsit enyhébb, kicsit meredekebb része, kanyarokkal. Teljesítmény meg kb konstans 260-270 Watt körüli.
Avantgarde Acoustic Duo G2
Avantgarde Acoustic Model THREE
Lumin A1
Siltech

Válasz küldése

Vissza: “Autó Sport és szórakozás”