Naturálról. Szerintam "másra" a szörpre gondoltAAttila írta: ↑2021.06.08., kedd 19:26De a kolléga pont csak a hobbi sportról írrevox írta: ↑2021.06.08., kedd 19:24Gondolod?asebestyen írta: ↑2021.06.08., kedd 18:56Én meg csak pulzusra edzenék, a többi csak a fejlődés/romlás nyomonkövetését tekintve érdekes. Az edzést az aktuális állapothoz kell igazítani, azaz a test reakcóit kell figyelni, a sebesség meg a W meg minden más másod vagy sokadlagos.
Az egész sport (az összes) semmi másról nem szól, csak arról, hogy mennyire ismerjük a testünk válaszait a különböző terhelésekre, a tápanyag/folyadék bevitelre és hogy tudunk ezzel kufárkodni. Persze itt most a naturál hobbi sportról beszélek, a sötét oldalon minden másként működik.a kerékpárban,ha versenysportról van szó, egy dolog számít, a sebesség
lehet edzeni bármire,ha bekínálják a sort 50-55-el. Menni kell, vagy hazamenni. A pulzus(watt, meg bármi) meg annyi lesz,amennyivel bírsz menni a többiekkel, majd utólag lehet nézegetni, de amikor menés van, egy dolog számít,tartsd a tempót. De arra pl nagyon jó,hogy lásd,ha lényegesen magsabb a pulzusod,mint a megszokott, akkor baj van. Fáradtság, gyulladás,... Általában 115 npm-el ültem fel(pumpálás,stb...) induláskor. Egyszer felültem és már 130 volt... Sejtettem,hogy gáz van. Elég gatya is voltam Hortobágyig. Aztánott vettünk egy kávét,na az rendbetette a pulzust. Ment is után a bringa rendesen
külön említve, hogy a versenyhez más kell
![]()

De alapvetően mindegy,bármire lehet edzeni,de menni már tempót kell majd és nem kérdezik meg,hogy a pulzusod rendben van e. Talán ezért is fontos,amikor már nem alapozásról van szó, hogy a tempó diktáljon. Azt kell megtanulni,hogy tudsz gyorsan menni.