sutemenyx írta: ↑2019.08.29., csüt. 00:07
Na jó! Akkor van még valami hasonló audio szoftver, amit lehet taviranyitani? Kiprobalnam mindet. Az audirvanat ha jol tudom lehet, de meg nem foglalkoztam vele. Annak vagy a többinek milyen nyűgjei vannak?
Az Audirvanát Mac-en biztosan lehet távirányítani (mobil app-pal), a windows-os változatot sajnos egyáltalán nem ismerem.
Viszont folder nézet az Audirvanában sincs (tudtommal, bár ha kell, otthon pontosabban utánanézek), szóval ez a "nyűgje" biztosan megvan. Wittao írta, hogy kevés benne a beállítási lehetőség, nem tudom, én nem így tapasztaltam, bár az tény, hogy a legújabb felületen egy kicsit átszervezték a fontosabb lejátszási és plugin-beállításokat, és "szokni kell", de ez csak azokra érvényes, akik a régi felületét is ismerték.
Mac-en atomstabil maga az Audirvana és jól használható a távirányító app-ja is, bár utóbbinak vannak még gyerekbetegségei (pl. egy hosszabb találati listában a távirányító appban csak kb az első 30-at fogod látni, a többiről csak az látszik, hogy létezik, de nem tölt be hozzá infót. Ez egyértelmű bug, gondolom hamarosan kijavítják). Nagyon aktív a programozó csapat, a felfedezett esetleges hibákat gyorsan javítják, és így szinte naponta érkeznek frissítések hozzá, ezeket akár automatikusan is telepíti, de a kézi telepítés is egy gombnyomás és másodpercek, mindent megcsinál: letölti a frissítést, kicsomagolja, bezárja az Audirvanát, telepíti a frissítést, elindítja az Audirvanát... és ez összesen pár (5-10) másodpercet vesz igénybe.
Van egy "System Optimizer" nevű része, amihez root jogok kellenek, hogy bekapcsold (de felületen is be lehet kapcsolni), és ha ezt megteszed, akkor kernel szinten beépül ez a SysOpt, és olyan dolgokat művel, amit csak kernel szintű jogokkal lehet (ezért kell a bekapcsolásához a root jogosultság), de lehetővé teszik, hogy a működő lejátszás mellett nyugodtan akár processzorigényes munkát is csinálj, anélkül, hogy bezavarj a lejátszásba: lejátszáskor abszolút top prioritást adt a lejátszó processznek, a lejátszás idejére leállít néhány rendszerfolyamatot, amik bezavarhatnak (pl. az esetlegesen aktív time machine-t, a hálózaton lógó többi "i"-eszköz figyelését és a tőlük érkező értesítések feldolgozását, USB discovery-t, stb... ezeket külön be tudod állítani, hogy melyiket csinálja, melyiket ne.
Fogalmam sincs, hogy Windows-on is tudja-e ezt, de Mac-en nagyon jól működik, és én tényleg elég gyakran használom a gépet (akár munkára), miközben megy a háttérben lejátszás Audirvanával.
A windows-os változatról én is azt hallottam/olvastam, hogy még gyerekcipőben jár és messze nem olyan jó, mint a Mac-es.
Szerintem Mac-en nagyon jó cucc az Audirvana, és Windows-on is érdemes lehet kirpóbálni, de a folderes problémádat nem fogja megoldani. A többiek is írták: a folder-es megoldások a múlté, ha "átállítod" az agyad, akkor rájössz, hogy a metaadatok mentén való keresés sokkal gyorsabb és korszerűbb (és igen, az Apple vezette be ezt a koncepciót elsőként oprendszer szinten is, már kb 10 éve, ha jól emlékszem, még a Leopard-ban, Spotlight néven).