mivel más paramétert nem irtál (RCA-RCA,vagy RCA-DIN 45322: five-pin, 60°, 240° változat kéne):
learázva az Audicentrumban van,pl ilyen:
https://audiocentrum.hu/Nordost-Blue-He ... -DIN90-RCA

mivel más paramétert nem irtál (RCA-RCA,vagy RCA-DIN 45322: five-pin, 60°, 240° változat kéne):
ui: kisiparos termékek most nem érdekelnek. Köszönöm!
Még olcsóbban is! Radnai féle interconnect drót. Sokkal jobb nálam mint pl. a HD 0-ás volt!
Igen, még egy egyszerű usb dackal is! Ezt a beszélgetést ne itt folytassuk, hanem inkább a kezdő hifis tanácsadó topicban, mert nem csak a dac dolgot kell átgondolni, hanem a kábelezést is, és az se mindegy, milyen progival hallgatsz zenét. De Józseffel maximálisan egyetértek, felejtsd el az alaplapi hangkártyát, és először váltsd ki egy usb dackal!Ashamedavah írta: ↑2024.05.30., csüt. 20:44észrevehető a különbség az alaplapi dachoz képest?József1960 írta: ↑2024.05.30., csüt. 20:31Nálam a másodrendszerben van egy JDS OlDac, ami AKM4490EQ -ra épül, és az árához mérten (100USD) meglepően jól szól. De vannak itt sokan, akik naprakészek, és felkészültebbek, mint én.Ashamedavah írta: ↑2024.05.30., csüt. 19:33Szia. tudnál tippet adni milyen márkát válasszak, vagy milyen tulajdonságokat vegyek figyelembe a vásárlásakor?
Ha a különbséget zongorázni tudnám!Ashamedavah írta: ↑2024.05.30., csüt. 20:44észrevehető a külömbség a Alaplapi dachoz képest?József1960 írta: ↑2024.05.30., csüt. 20:31Nálam a másodrendszerben van egy JDS OlDac, ami AKM4490EQ -ra épül, és az árához mérten (100USD) meglepően jól szól. De vannak itt sokan, akik naprakészek, és felkészültebbek, mint én.Ashamedavah írta: ↑2024.05.30., csüt. 19:33
Szia. tudnál tippet adni milyen márkát válasszak, vagy milyen tulajdonságokat vegyek figyelembe a vásárlásakor?
észrevehető a külömbség a Alaplapi dachoz képest?József1960 írta: ↑2024.05.30., csüt. 20:31Nálam a másodrendszerben van egy JDS OlDac, ami AKM4490EQ -ra épül, és az árához mérten (100USD) meglepően jól szól. De vannak itt sokan, akik naprakészek, és felkészültebbek, mint én.Ashamedavah írta: ↑2024.05.30., csüt. 19:33Szia. tudnál tippet adni milyen márkát válasszak, vagy milyen tulajdonságokat vegyek figyelembe a vásárlásakor?József1960 írta: ↑2024.05.30., csüt. 19:15
Szerintem egy USB-DAC lenne a megoldás, még mielőtt vennél egy sub-ot egy próbát megérne.
Nálam a másodrendszerben van egy JDS OlDac, ami AKM4490EQ -ra épül, és az árához mérten (100USD) meglepően jól szól. De vannak itt sokan, akik naprakészek, és felkészültebbek, mint én.Ashamedavah írta: ↑2024.05.30., csüt. 19:33Szia. tudnál tippet adni milyen márkát válasszak, vagy milyen tulajdonságokat vegyek figyelembe a vásárlásakor?József1960 írta: ↑2024.05.30., csüt. 19:15Szerintem egy USB-DAC lenne a megoldás, még mielőtt vennél egy sub-ot egy próbát megérne.Ashamedavah írta: ↑2024.05.30., csüt. 19:01Sziasztok! jelenleg egy PC-ről hallgatok zenét egy Gagyi RCA-jack (2m) kábelen keresztül, ami egy Hk 3480 erősítőben végződik. Ez az erősítő pedig egy Monitor Audio Bronz 6-os hangfalpárt hajt. Van egy olyan érzésem hogy, nem mindig tiszta a hangkép, valami hiányzik a hangzásból, a mély az biztosan, de ezt majd megoldom egy subbal. Én nagyon kezdő hifista vagyok. Gondolkozom hogy vásárolok egy DAC-ot, és nem tudom eldönteni hogy Dac-ra rá lehet-e kötni az RCA-jack kábelt mert ugye csak aux kimenet van az alaplapomon, vagy vegyek egy másik alaplapot amin van Optikai hang kimenet, és azzal párosítsam a Dacot? Vagy ha mind a kettő kábelt tudom csatlakoztatni a DAC-hoz akkor melyiket használjam?
Szia. tudnál tippet adni milyen márkát válasszak, vagy milyen tulajdonságokat vegyek figyelembe a vásárlásakor?József1960 írta: ↑2024.05.30., csüt. 19:15Szerintem egy USB-DAC lenne a megoldás, még mielőtt vennél egy sub-ot egy próbát megérne.Ashamedavah írta: ↑2024.05.30., csüt. 19:01Sziasztok! jelenleg egy PC-ről hallgatok zenét egy Gagyi RCA-jack (2m) kábelen keresztül, ami egy Hk 3480 erősítőben végződik. Ez az erősítő pedig egy Monitor Audio Bronz 6-os hangfalpárt hajt. Van egy olyan érzésem hogy, nem mindig tiszta a hangkép, valami hiányzik a hangzásból, a mély az biztosan, de ezt majd megoldom egy subbal. Én nagyon kezdő hifista vagyok. Gondolkozom hogy vásárolok egy DAC-ot, és nem tudom eldönteni hogy Dac-ra rá lehet-e kötni az RCA-jack kábelt mert ugye csak aux kimenet van az alaplapomon, vagy vegyek egy másik alaplapot amin van Optikai hang kimenet, és azzal párosítsam a Dacot? Vagy ha mind a kettő kábelt tudom csatlakoztatni a DAC-hoz akkor melyiket használjam?
Szerintem egy USB-DAC lenne a megoldás, még mielőtt vennél egy sub-ot egy próbát megérne.Ashamedavah írta: ↑2024.05.30., csüt. 19:01Sziasztok! jelenleg egy PC-ről hallgatok zenét egy Gagyi RCA-jack (2m) kábelen keresztül, ami egy Hk 3480 erősítőben végződik. Ez az erősítő pedig egy Monitor Audio Bronz 6-os hangfalpárt hajt. Van egy olyan érzésem hogy, nem mindig tiszta a hangkép, valami hiányzik a hangzásból, a mély az biztosan, de ezt majd megoldom egy subbal. Én nagyon kezdő hifista vagyok. Gondolkozom hogy vásárolok egy DAC-ot, és nem tudom eldönteni hogy Dac-ra rá lehet-e kötni az RCA-jack kábelt mert ugye csak aux kimenet van az alaplapomon, vagy vegyek egy másik alaplapot amin van Optikai hang kimenet, és azzal párosítsam a Dacot? Vagy ha mind a kettő kábelt tudom csatlakoztatni a DAC-hoz akkor melyiket használjam?
Talán az alu fólia és az ónozott vezetők hangfrekvenciás szempontból előnytelenek.
Én Belden H155-öt próbáltam egyszer 2 méter hosszban, nekem nagyon nem tetszett, pár hétig erőltettem csak. Sokat vártam tőle, már előkészítettem a TRI-Lan 240-et is. De azt már meg sem próbáltam, szétbontottam.
És mind jók is.Nekem most pl full canare már a drótozás,és nincs hiányérzet.fülelek írta: ↑2024.05.27., hétf. 23:24A Canare kábelek mind ilyenek pl.
https://sonopart.hu/shop_search.php?search=canare
Nálam az ultra alap 2.5mm2 tömör rézdrótról van egyelőre csak tapasztalatom.rTom írta: ↑2024.05.27., hétf. 20:39
Aztán vagy húzol rá "kígyóbőrt" -ami nylon vagy poliészter anyagú, vagy sem, szerintem mindkettő elég semleges hatású, de biztos akadnak finnyásabb fülűek, akik szerint csak a pamut, vagy semmi, hát legyen...
Tudsz esetleg ajánlani olyan szerelhető kábelt a belépő kategóriában, ami már megmutatná ezt a különbséget?
Tudsz esetleg ajánlani olyan szerelhető kábelt a belépő kategóriában, ami már megmutatná ezt a különbséget?fülelek írta: ↑2024.05.27., hétf. 20:20Ha a külső köpeny pvc, akkor mindenképp érdemes eltávolítani, de a belső ereket újra össze kell tekerni, és a végeken zsugorcsővel (ami poliolefin anyagú) rögzíteni. Aztán vagy húzol rá "kígyóbőrt" -ami nylon vagy poliészter anyagú, vagy sem, szerintem mindkettő elég semleges hatású, de biztos akadnak finnyásabb fülűek, akik szerint csak a pamut, vagy semmi, hát legyen...
Milyen változás lesz a hangzásban? Tapasztald meg, nem szeretnék befolyásolni senkit. Minden esetben kisebb-nagyobb pozitív változásról számolt be, aki kipróbálta. Ha a belső erek is pvc szigetelésűek, akkor nem érdemes a külsejét levenni, mert hangyaf@ßnyi változás lesz csak.
Csak a köpenyre gondoltam. Az erek szigetelése maradna természetesen.Vinkler írta: ↑2024.05.27., hétf. 17:48Valamilyen szigetelés csak kell rá. Azt nem gondolnám, hogy szigeteletlen vezetőket használna bárki is.rTom írta: ↑2024.05.27., hétf. 16:49Egy kérdést szeretnek feltenni azokhoz, akik már kopasztották meg a kábeleiket.
1. Tipustól függetlenül, van-e és ha igen mi a hozadéka hangzásban az eredeti állapotához képest, ha a meglévő IC kábelüket megszabadítjuk a külső köpenyétől.
2. Úgyanez szimetrikus kábel köpeny és árnyékolás eltávolítása esetén, aszimetrikus RCA kábelként.
3. Nagyfrekvenciás mérővezetéket használ valaki IC- nek?![]()
Valamilyen szigetelés csak kell rá. Azt nem gondolnám, hogy szigeteletlen vezetőket használna bárki is.rTom írta: ↑2024.05.27., hétf. 16:49Egy kérdést szeretnek feltenni azokhoz, akik már kopasztották meg a kábeleiket.
1. Tipustól függetlenül, van-e és ha igen mi a hozadéka hangzásban az eredeti állapotához képest, ha a meglévő IC kábelüket megszabadítjuk a külső köpenyétől.
2. Úgyanez szimetrikus kábel köpeny és árnyékolás eltávolítása esetén, aszimetrikus RCA kábelként.
3. Nagyfrekvenciás mérővezetéket használ valaki IC- nek?
hodyka írta: ↑2024.05.27., hétf. 15:59Nem kell ezüstcsöveket használni. Mindenki dönthet belátása és anyagi lehetőségeit figyelembe véve arról, hogy mit használ.
Ám bagatellizálni bármilyen hatást beható gyakorlati tapasztalat hiányában hasztalan.
Mindenesetre van, aki majdnem azt használ, és jellemzően nem sznobságból.
Kíváncsi lennék ottthoni hálózatba kinek van bekötve 700KV-os hálózat?
Áram és frekvencia fűggő a skín hatás, a feszültségnek semmi köze hozzá![]()