Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Kábelezzünk
Aki állít valamit, azt neki kell bizonyítania
Akkor döntetlen, mert te sem tudod kétséget kizáróan bizonyítani, amit állítasz/feltételezel. Továbbá a fórum nem bíróság. Itt nem kell bizonyitani senkinek semmit, ha nem akar. Miért nem nyugszol már bele?
Kábelezzünk
Hasonló teszt volt a Stradivari hegedű és egyéb noname hegedűk közötti vakteszt. Nem a Stradivari jött ki jól a dologból. Ciki.
Volt már a kezedben mesterhegedű?? :kiraly: :foto:
Ez aztán a "tudományos" teszt, hogy oda ne rohanjak.. arra is kiváncsi lennék, miféle sarki sünök minősíthették a mesterhegedűket. Tomihifi, ugye tudod, ki jönne ki győztesen egy "Kistehén Tánczenekar" vs Liszt Ferenc meccsből, ha a zsűri átlegemberekből áll?
U.i.: Tomihifi! Mint mondtam, akkor vagy korrekt, ha hangszeres fórumba is írsz hasonló "okosságokat". Például gitáros fórumba, hogy ez itten csak humbug, valójában sz@rabb sok noném gityónál.
Kábelezzünk
leülünk, bedugjuk, meghallgatjuk:
Bennem csak ez a mondatelem ragadt meg :kiraly: :foto:
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.
- Értékelés: 250
Kábelezzünk
Aki állít valamit, azt neki kell bizonyítania. Ez egy jogtudományi alapelv.
Én kétkedni mertem az eddigi mítoszokban (Hipotézis), mert bizonyítékokat nem leltem ezekről. A megérzésemnek hangot adtam (Ellen-hipotézis), ennek bizonyítására fizikai elméleteket próbáltam felhozni, de felajánlottam a teszt lehetőségét is. A világon így működik ez mindenhol. Nem tudom hol itt a probléma.
Nekem meg az a hipotézisem, hogy van különbség a kábelek hangja közt.
S ezen feltételezést én már igaznak találtam, nem kevés helyi hifis barátommal egyetértve.
Naim-ZU
Kábelezzünk
Hasonló teszt volt a Stradivari hegedű és egyéb noname hegedűk közötti vakteszt.
OFFTOPIC:
Kaporka Mester szíves figyelmébe ajánlanám ezt a kis szösszenetet. Nehéz nyelv a magyar... A témához meg csak annyit, hogy szerintem nagyon jól toljátok, ez a topic bearanyozta a reggelemet. :kiraly:
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
- Zimonyi Attila
- V.I.P.
- Értékelés: 13
Kábelezzünk
Ha valakit pedig tényleg érdekel a kábelek hangja, és a rendszerhangra gyakorolt hatása, javaslom, szervezzünk 1 alkalmat, ahol jó hangulatban, mint erre ATC-Laci vendégszeretetével visszaélve szervezett legutóbbi teazsúrja is remek példa volt, szóval, hol a mondat vége már na, szóval leülünk, bedugjuk, meghallgatjuk, oszt mindenki elmondja, hogy mi a stájsz... Asszem elektronika van bőven, megpróbálunk egy semleges, és jó minőségű rendszert összelőni, és derüljön ki az igazság. Szóval, Tisztelt Uraim, a little less conversation, a little more action. :foto:
Tudtam, h Ez lesz! :kiraly:
Na erre beneveznék én is
PC,ESEL SOUND First inegrated amplifer,ESEL SOUND Dac,MEZZO&TEMPO KÁBELEK
Kábelezzünk
Hit, remény, kábelek.
Kábelezzünk
Én kétkedni mertem az eddigi mítoszokban (Hipotézis), mert bizonyítékokat nem leltem ezekről. A megérzésemnek hangot adtam (Ellen-hipotézis), ennek bizonyítására fizikai elméleteket próbáltam felhozni, de felajánlottam a teszt lehetőségét is. A világon így működik ez mindenhol. Nem tudom hol itt a probléma.
Senki sem állított neked semmit, és azt sem mondtuk, h fogadd el...Mi szimplán a saját véleményünk írtuk le...Egy véleményt mire fel kell igazolni? Nem lehet sajátom anélkül, h bizonygatnom kellene? Bocs de piszok mértékben elkanyarodtunk a valóságtól, és hogy miből indult ez az egész...De felfrissítem az emlékezetedet.
X személy kérdezett valamit, érdeklődött kábelek iránt...Mi válaszoltunk. Erre jöttél vagy jöttetek ti, és kikezdtétek a máshoz irányuló beszélgetést, segítségnyújtást a hitetlenkedésetekkel! Kérdem én ha valaki kérdést tesz fel, kap rá választ akkor azért mert te nem hiszel benne , miért is kell ezt firtatni és vitát indítani belőle? Ez esetben úgy gondolom, te voltál aki hitetlen és nem mi voltunk aki bizonygatni és megmagyarázni akarta a dolgokat...Tehát te nem hittél benne, te kezdted el a témát boncolgatni, akkor had ne mi bizonygassuk már amit mi gondolunk a témáról. :kiraly:
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11023
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Szerintem félreérted. Engem egyáltalán nem érdekel, hogy az érzéseim mennyire bizonyíthatóak. Nekem épp elég, ha nálam megvannak. Miért bizonygatnám, hogy a kedvenc étkem mindenki számára a legjobb kaja a világon? Legtöbb ismerősöm számára nincs hangzásbeli különbség két erősítő között. Most ennek ellenkezőjét nekem laboratóriumi körülmények között kellene bizonyítanom nekik, hogy megnyugodjon a lelkem? Bolond, aki így támasztja alá a saját benyomásait.
- Z.É.T. (exAtcBp)
- V.I.P.
- Értékelés: 211
Kábelezzünk
Ha valakit pedig tényleg érdekel a kábelek hangja, és a rendszerhangra gyakorolt hatása, javaslom, szervezzünk 1 alkalmat, ahol jó hangulatban, mint erre ATC-Laci vendégszeretetével visszaélve szervezett legutóbbi teazsúrja is remek példa volt, szóval, hol a mondat vége már na, szóval leülünk, bedugjuk, meghallgatjuk, oszt mindenki elmondja, hogy mi a stájsz... Asszem elektronika van bőven, megpróbálunk egy semleges, és jó minőségű rendszert összelőni, és derüljön ki az igazság. Szóval, Tisztelt Uraim, a little less conversation, a little more action. :foto:
Tudtam, h Ez lesz! :kiraly:
E-mail: abarczalaci@gmail.comTel: +36202224151
"Bárki úgy határoz, hogy az igazság és tudás ítészeként útra kél, biztos lehet benne, hogy hajótörést szenved az istenek hahotájának elsöprő viharában."
Albert Einstein
Kábelezzünk
Négy oldal fingfűrészelés, Tisztelt Uraim, tegnap délután óta...
Ha nem holnap lenne egy hete, hogy ATC-BP-nél szabadfogású, sokismeretlenes (többek között) kábeltesztet is végeztünk, melynek eredménye az ATC-BP-csevegőben is olvasható, aszondanám, hogy tényleg miszticizmus és szkepszis csap össze az áltudományos és a kvázi-tudományos féligazságokkal. :kiraly:
Mindez úgy, hogy mindenki különböző minőségű, különbözően szinergikus rendszereken hallgat teljesen összehasonlíthatatlan szobaakusztikában teljesen más felvételi minőségű zenéket.
27edszer rágjuk végig a dolgot, de egy dolog lett csak biztosabb számomra: Mivel sem pro sem kontra nem biztos, hogy meg tudjuk győzni felebarátainkat, picikét visszafogottabban zavarjuk el a velünk nem hasonlóképpen gondolkodókat a melegebb éghajlatokra. Sanszos, hogy előbb-utóbb meggyőzetünk annak a minimum árnyalatlan voltáról, amit manapság gondolunk.
Tempora mutantur, nos et mutamur in illis. (Az idők változnak és mi is változunk bennük.) Asszem Lothar, Nagy Károly unokája mondotta ezt, kb 1100 éve. Pedig semmi fogalma nem volt se a kábelmizériáról, még talán az AVX-en se járt soha.
Ha valakit pedig tényleg érdekel a kábelek hangja, és a rendszerhangra gyakorolt hatása, javaslom, szervezzünk 1 alkalmat, ahol jó hangulatban, mint erre ATC-Laci vendégszeretetével visszaélve szervezett legutóbbi teazsúrja is remek példa volt, szóval, hol a mondat vége már na, szóval leülünk, bedugjuk, meghallgatjuk, oszt mindenki elmondja, hogy mi a stájsz... Asszem elektronika van bőven, megpróbálunk egy semleges, és jó minőségű rendszert összelőni, és derüljön ki az igazság. Szóval, Tisztelt Uraim, a little less conversation, a little more action.
Csak addig még elemet kell vennem a hallókészülékembe... :foto:
Kábelezzünk
De Néhainak van igaza, kezd ez az egész vicc lenni..
Hát, attól függ, kinek mi a vicc...
Az a vicc, hogy évtizedek óta elismert hatásmechanizmust, még ma is vannak aki teljesen elutasítják és teszteket követelnek, de kérdezem én minek? Ha ők nem hallják (bármi okból) a teszt után sem fogják, aki meg hallja az a teszt után is fogja, függetlenül annak kimenetelétől.
:kiraly: Kár is győzködni olyanokat, akik eleve elutasítják a dolgot. A probléma inkább az, hogy erről még másokat is megakarnak győzni.
Pedig lehet, hogyha kicsit odafigyelnétek a dologra (a rendszer megfelelő összekábelezésére, illesztésére), akkor nem kevés készülékcserét (pénzt) spórolhattatok volna meg. :foto:
Kábelezzünk
potatomelon.wordpress.com
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Ez fórum, lehet vitatkozni, tudtommal nem korlátozott a szólásszabadság...
Hiteles teszttel még senki nem állt elő, régi emlékek előidézése nem igazán bizonyíték.
Hiteles teszt? Kinek mi számít hitelesnek? Fülelek leírása egy elgondolkodtató, nem szükséges elfogadni, viszont azon résztvevők többsége mégis csak 98%-ban azonosan tapasztalt. Elsőre meghökkentő a fehér meg rózsaszín hangminta, de talán mégis jó valamire. Egyik sem kötődik pozitív vagy negatív hangemlékhez, ilyet zajtechnikusokon kívül nem sokan hallgatnak, ezért ez csökkenti az elfogultsági hatást.
A fehér és rózsazajos teszt csak frekvenciaátvitel különbségeit mutatja meg, erre van kitalálva, mint tudjuk. Én a kábelek tulajdonságai között legalább ilyen hangsúlyosnak tartom az impulzus viselkedést, tranziens átvitelt is.
Kábelezzünk
Hasonló teszt volt a Stradivari hegedű és egyéb noname hegedűk közötti vakteszt. Nem a Stradivari jött ki jól a dologból. Ciki.
A Stradivárit is csak az tudja értékelni akinek van róla némi fogalma , és zenei képzettsége...Valószínűnek tartom, h egy szimpla hétköznapi ember, minden képzettség nélkül nem találna köztük hallható difit..De attól még világhírű, csak mert néhányan nem értenek hozzá!
A Stradivárit is csak az tudja értékelni akinek van róla némi fogalma , és zenei képzettsége...Valószínűnek tartom, h egy szimpla hétköznapi ember, minden képzettség nélkül nem találna köztük hallható difit..De attól még világhírű, csak mert néhányan nem értenek hozzá!
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Döbbenet! No és azt tudtad, hogy nem a világszépe verseny győztese a legszebb nő a világon?
Kábelezzünk
Sőt ha nagyon beleakarunk bonyolódni, akkor egy és ugyan azon kábel is másként szól, ha megtekered, vagy simán egymás mellett külön szálanként viszed...És akkor nem másik, hanem ugyan arról a kábelről beszélek... :foto:
István01 köszi a szívemből szóltál. :kiraly:
Hiteles teszttel még senki nem állt elő, régi emlékek előidézése nem igazán bizonyíték.
Hiteles teszt? Kinek mi számít hitelesnek? Fülelek leírása egy elgondolkodtató, nem szükséges elfogadni, viszont azon résztvevők többsége mégis csak 98%-ban azonosan tapasztalt. Elsőre meghökkentő a fehér meg rózsaszín hangminta, de talán mégis jó valamire. Egyik sem kötődik pozitív vagy negatív hangemlékhez, ilyet zajtechnikusokon kívül nem sokan hallgatnak, ezért ez csökkenti az elfogultsági hatást.
A kábel nem az egyetlen nehezen magyarázható misztikum a hifiben. Ezer és ezer fórum megnyilvánulás olvasható netszerte a kábelről. A fórumos hozzászólások többsége kereskedői érdek nélkül arról beszél, hogy nem egyformán szólnak a kábelek, azonos és eltérő árkategóriában egyaránt. A hangzási különbségek mértéke, jelege nagyon is változatos, amit erősen modulál a lánc maga, a hallgató személy hangzási szokása, igényessége, és még a zenei érdeklődése is.
Itt a fórumon sem kell készpénznek venni senki véleményét, a tapasztalását is csak magára a leíró személyre kell elfogadni. Elég csak információként kezelni. Ahogy látom 100-ból 99 így szokta kezelni ezeket. Ha neked még nem volt szerencséd saját környezetben kábel és kábel között markáns különbséget tapasztalnod, ebből nem következik hogy mások is veled azonosan hallottak (nem hallottak) és csak szégyenükben maszatolnak és hamukáznak.
Mindenkinek eljön az a pillanat, amikor hallja és fontosnak tartja a megfelelő kábel kiválasztását, attól a ponttól kezdve lényeges láncelemnek tartja azokat a 230V-os villanydróttól a hangsugárzó (hangfal belső) drótjáig. Ha ez mégsem következik be, akkor vagy szerencsés az illető, vagy megelégszik kevésbé igényes hangzással.
Kábelezzünk
A kábel nem az egyetlen nehezen magyarázható misztikum a hifiben. Ezer és ezer fórum megnyilvánulás olvasható netszerte a kábelről. A fórumos hozzászólások többsége kereskedői érdek nélkül arról beszél, hogy nem egyformán szólnak a kábelek, azonos és eltérő árkategóriában egyaránt. A hangzási különbségek mértéke, jelege nagyon is változatos, amit erősen modulál a lánc maga, a hallgató személy hangzási szokása, igényessége, és még a zenei érdeklődése is.
Itt a fórumon sem kell készpénznek venni senki véleményét, a tapasztalását is csak magára a leíró személyre kell elfogadni. Elég csak információként kezelni. Ahogy látom 100-ból 99 így szokta kezelni ezeket. Ha neked még nem volt szerencséd saját környezetben kábel és kábel között markáns különbséget tapasztalnod, ebből nem következik hogy mások is veled azonosan hallottak (nem hallottak) és csak szégyenükben maszatolnak és hamukáznak.
Mindenkinek eljön az a pillanat, amikor hallja és fontosnak tartja a megfelelő kábel kiválasztását, attól a ponttól kezdve lényeges láncelemnek tartja azokat a 230V-os villanydróttól a hangsugárzó (hangfal belső) drótjáig. Ha ez mégsem következik be, akkor vagy szerencsés az illető, vagy megelégszik kevésbé igényes hangzással.
- nehai
- Törzsvendég
- Értékelés: 228
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Hát, attól függ, kinek mi a vicc...
Az a vicc, hogy évtizedek óta elismert hatásmechanizmust, még ma is vannak aki teljesen elutasítják és teszteket követelnek, de kérdezem én minek? Ha ők nem hallják (bármi okból) a teszt után sem fogják, aki meg hallja az a teszt után is fogja, függetlenül annak kimenetelétől.
Kábelezzünk
Hát, attól függ, kinek mi a vicc.
Ha valaki amúgy nem hall különbséget egy ezüstözött neotech, egy nordost, s egy Van den Hul közt, arra inkább már nem is mondok semmit. Hirtelen ezek jutottak eszembe, lehetett volna más is.
:kiraly: :foto: Van benne valami
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.
- Értékelés: 250
Kábelezzünk
Hát, attól függ, kinek mi a vicc.
Ha valaki amúgy nem hall különbséget egy ezüstözött neotech, egy nordost, s egy Van den Hul közt, arra inkább már nem is mondok semmit. Hirtelen ezek jutottak eszembe, lehetett volna más is.
Naim-ZU
Kábelezzünk
Meg tudom mondani a paramétereket, már csak a megfelelő rendszer és kommunikáció szükséges hozzá.
Kiváncsi vagyok a paraméterekre.
Kedves Tomihifi,
egy jól összeállított rendszert a gazdája nem fog szétszedni és átdrótozni egy teszt kedvéért. Mert a rendszere összeállt, "összeérett", és erre várnia kellett sok-sok időn keresztül. Mert bizony az is jól hallható, ha az "érett" rendszerből a drótot kihúzza, majd visszadugja.
Nyugodtan tégy egy próbát: hallgass meg egy nótát a CD játszóról, majd vedd ki és tedd vissza a lemezt, hallgasd meg újra a nótát. Ha nem hallasz különbséget, ne is erőlködj tovább, hallásoddal, vagy rendszereddel komoly probléma van.
Kábelezzünk
Hát üljetek össze, én senkinek sem fogom bizonygatni a saját hallásom és meglátásom a dologgal kapcsolatban...Aki nem hisz benne járjon utána, de nem másokat kell méregetni, meg tesztelgetni a bizonyítási vágy érdekében...Voltak már vaktesztek, mindenki saját ízlése alapján ítélt...Értelmetlen ilyen módon győzködni az embereket...Egy kis kikapcsolódás, és barátkozás érdekében én is kész vagyok bármire, de csak azért, h más hitetlenségét bizonygassam nem vagyok hajlandó leadni emberi méltóságomból..