Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11024
Kapcsolat:

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Ez fórum, lehet vitatkozni, tudtommal nem korlátozott a szólásszabadság... 
Hiteles teszttel még senki nem állt elő, régi emlékek előidézése nem igazán bizonyíték.

Hiteles teszt? Kinek mi számít hitelesnek? Fülelek leírása egy elgondolkodtató, nem szükséges elfogadni, viszont azon résztvevők többsége mégis csak 98%-ban azonosan tapasztalt. Elsőre meghökkentő a fehér meg rózsaszín hangminta, de talán mégis jó valamire. Egyik sem kötődik pozitív vagy negatív hangemlékhez, ilyet zajtechnikusokon kívül nem sokan hallgatnak, ezért ez csökkenti az elfogultsági hatást.

A fehér és rózsazajos teszt csak frekvenciaátvitel különbségeit mutatja meg, erre van kitalálva, mint tudjuk. Én a kábelek tulajdonságai között legalább ilyen hangsúlyosnak tartom az impulzus viselkedést, tranziens átvitelt is.

Vendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Hasonló teszt volt a Stradivari hegedű és egyéb noname hegedűk közötti vakteszt. Nem a Stradivari jött ki jól a dologból. Ciki.
A Stradivárit is csak az tudja értékelni akinek van róla némi fogalma , és zenei képzettsége...Valószínűnek tartom, h egy szimpla hétköznapi ember, minden képzettség nélkül nem találna köztük hallható difit..De attól még világhírű, csak mert néhányan nem értenek hozzá!

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11024
Kapcsolat:

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Hasonló teszt volt a Stradivari hegedű és egyéb noname hegedűk közötti vakteszt. Nem a Stradivari jött ki jól a dologból. Ciki.
Döbbenet! No és azt tudtad, hogy nem a világszépe verseny győztese a legszebb nő a világon?

Vendég

Kábelezzünk

Sőt ha nagyon beleakarunk bonyolódni, akkor egy és ugyan azon kábel is másként szól, ha megtekered, vagy simán egymás mellett külön szálanként viszed...És akkor nem másik, hanem ugyan arról a kábelről beszélek... :foto:

István01 köszi a szívemből szóltál. :kiraly:

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3516

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Hiteles teszttel még senki nem állt elő, régi emlékek előidézése nem igazán bizonyíték.

Hiteles teszt? Kinek mi számít hitelesnek? Fülelek leírása egy elgondolkodtató, nem szükséges elfogadni, viszont azon résztvevők többsége mégis csak 98%-ban azonosan tapasztalt. Elsőre meghökkentő a fehér meg rózsaszín hangminta, de talán mégis jó valamire. Egyik sem kötődik pozitív vagy negatív hangemlékhez, ilyet zajtechnikusokon kívül nem sokan hallgatnak, ezért ez csökkenti az elfogultsági hatást.

A kábel nem az egyetlen nehezen magyarázható misztikum a hifiben. Ezer és ezer fórum megnyilvánulás olvasható netszerte a kábelről. A fórumos hozzászólások többsége kereskedői érdek nélkül arról beszél, hogy nem egyformán szólnak a kábelek, azonos és eltérő árkategóriában egyaránt. A hangzási különbségek mértéke, jelege nagyon is változatos, amit erősen modulál a lánc maga, a hallgató személy hangzási szokása, igényessége, és még a zenei érdeklődése is.

Itt a fórumon sem kell készpénznek venni senki véleményét, a tapasztalását is csak magára a leíró személyre kell elfogadni. Elég csak információként kezelni. Ahogy látom 100-ból 99 így szokta kezelni ezeket. Ha neked még nem volt szerencséd saját környezetben kábel és kábel között markáns különbséget tapasztalnod, ebből nem következik hogy mások is veled azonosan hallottak (nem hallottak) és csak szégyenükben maszatolnak és hamukáznak.

Mindenkinek eljön az a pillanat, amikor hallja és fontosnak tartja a megfelelő kábel kiválasztását, attól a ponttól kezdve lényeges láncelemnek tartja azokat a 230V-os villanydróttól a hangsugárzó (hangfal belső) drótjáig. Ha ez mégsem következik be, akkor vagy szerencsés az illető, vagy megelégszik kevésbé igényes hangzással.

nehai
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 228
Kapcsolat:

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: nehai »

De Néhainak van igaza, kezd ez az egész vicc lenni..
Hát, attól függ, kinek mi a vicc...

Az a vicc, hogy évtizedek óta elismert hatásmechanizmust, még ma is vannak aki teljesen elutasítják és teszteket követelnek, de kérdezem én minek? Ha ők nem hallják (bármi okból) a teszt után sem fogják, aki meg hallja az a teszt után is fogja, függetlenül annak kimenetelétől.

Vendég

Kábelezzünk

Hát, attól függ, kinek mi a vicc.

Ha valaki amúgy nem hall különbséget egy ezüstözött neotech, egy nordost, s egy Van den Hul közt, arra inkább már nem is mondok semmit. Hirtelen ezek jutottak eszembe, lehetett volna más is.

:kiraly: :foto: Van benne valami

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 250

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: BÓTAJÓZSEF »

Hát, attól függ, kinek mi a vicc.

Ha valaki amúgy nem hall különbséget egy ezüstözött neotech, egy nordost, s egy Van den Hul közt, arra inkább már nem is mondok semmit. Hirtelen ezek jutottak eszembe, lehetett volna más is.
Naim-ZU

nehai
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

Kábelezzünk

:kiraly:

esel
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 33

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: esel »

Meg tudom mondani a paramétereket, már csak a megfelelő rendszer és kommunikáció szükséges hozzá.

Kiváncsi vagyok a paraméterekre.

Kedves Tomihifi,
egy jól összeállított rendszert a gazdája nem fog szétszedni és átdrótozni egy teszt kedvéért. Mert a rendszere összeállt, "összeérett", és erre várnia kellett sok-sok időn keresztül. Mert bizony az is jól hallható, ha az "érett" rendszerből a drótot kihúzza, majd visszadugja.
Nyugodtan tégy egy próbát: hallgass meg egy nótát a CD játszóról, majd vedd ki és tedd vissza a lemezt, hallgasd meg újra a nótát. Ha nem hallasz különbséget, ne is erőlködj tovább, hallásoddal, vagy rendszereddel komoly probléma van.

Vendég

Kábelezzünk

Vendég

Kábelezzünk

Hát üljetek össze, én senkinek sem fogom bizonygatni a saját hallásom és meglátásom a dologgal kapcsolatban...Aki nem hisz benne járjon utána, de nem másokat kell méregetni, meg tesztelgetni a bizonyítási vágy érdekében...Voltak már vaktesztek, mindenki saját ízlése alapján ítélt...Értelmetlen ilyen módon győzködni az embereket...Egy kis kikapcsolódás, és barátkozás érdekében én is kész vagyok bármire, de csak azért, h más hitetlenségét bizonygassam nem vagyok hajlandó leadni emberi méltóságomból..

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 250

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: BÓTAJÓZSEF »

Na ettől szoktam kiakadni: " 3 különböző márkájú, nívósnak mondható kábel totál ellentétes hangot ad" 
Biztos vagy benne, hogy mind a három "nívós"???
Szerintem vagy csak az egyik, vagy -ami a valószínűbb -egyik sem.

Már miért ne lehetne nívós?
Akkor leírom, hogy mi az a 3, s akkor kötekedhetsz tovább, ha gondolod.
Concident CST, Audience Conductor, AudioQuest Colorado.
Nem tudom azon miért kell kiakadni, hogy én mit gondolok nívósnak, s mit nem. azt hiszem, hogy ezen 3 kábelt világszerte elismerik.

Nem kötekedek egyáltalán, és nem is fontos, mik azok a kábelek, maga a tény, hogy NAGYON másként szólnak nívós - tehát drága kábelek, azt jelenti, hogy a hozzáadott markecing duma és a kötelező áltudományos magyarázat jelentős része HAZUGSÁG, kóbor apácák és laikus zenebarátok megtévesztése.
A kétkedésem egyáltalán nem neked szólt, csak a kábeldzsungelnek! :kiraly:

Bocsi, kissé felspannolt voltam, tudom én, hogy nem akarsz kötözködni velem. Bocsánat!

Másrészt ugyanezen kábeleimet természetesen máshol is meghallgattuk,s más rendszerekben más eredmény jött ki, amit tényleg csak a süket nem hall, mert akkora a differencia köztük.
Szerintem mind jó kábel, igaz, hogy ebből a háromból 2 rendesen hangolja a rendszert, afféle ekvalizátorként működik. Ez persze felfogható rosszként is, meg jóként is.
A harmadik darab inkább csak átenged, nem módosít,s emiatt nem is jó hangolásra.
Naim-ZU

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2942

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: earforce »

Szerintem jó ötlet, ketten össze is ülhetnétek és megállapíthatnátok azt, amit szeretnétek. 
Jajj, majd el felejtettem, a borokat és a hangszereket ki ne felejtsétek a nagy tényfeltárásból. :kiraly: :foto:

SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

nehai
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

Kábelezzünk

Szerintem jó ötlet, ketten össze is ülhetnétek és megállapíthatnátok azt, amit szeretnétek.
Jajj, majd el felejtettem, a borokat és a hangszereket ki ne felejtsétek a nagy tényfeltárásból. :kiraly: :foto: Vicc ez a topik.

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2942

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: earforce »

Miért nem vezénylünk le egy teljesen szabályozott tesztet kontroll csoporttal meg teszt csoporttal, teljesen neutrális körülmények között? Meg tudom mondani a paramétereket, már csak a megfelelő rendszer és kommunikáció szükséges hozzá.

na ez egy releváns teszt lenne.
miért nem csinálunk egy ilyet és ülünk össze néhányan? hmm?

SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

Vendég

Kábelezzünk

DIN 45500: Hi-Fi Minimum Specifications

Na, ki a jól értesült? :kiraly:

Ebből nem indulhatsz ki, mert az utolsó kommersz hifi leírásában is megtalálható ez!!!! És a hangja meg...

Tomi
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 90

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Tomi »

Maradjunk a High Fidelity-nél, vagyis a magasfokú zenei hűségnél. Ebben az esetben az a rendszer dolga, hogy minél neutrálisabban adja vissza a hozott anyagot. Erre bizony még DIN szabvány is létezik
Nem, erre nem létezik semmiféle szabvány. A mérési szabványok mérőjelekkel és paraméterekkel operálnak. Nagyon eltérő paraméterű készülékek hangja lehet hasonló, mig a mérés alapján egy kategóriába esők között lehetséges fülre nagyon határozott minőségi különbség. DIN szerint mérve mérve előfordulhat, hogy gyakorlatilag nem lehet különbséget kimutatni egy High End és egy kommersz CD/DVD játszó között.

Hadd ne menjek végig a többi félreértéseden. Linket sem fogok neked keresni (mi a fenének olvasgatnék ilyesmit?) Az angol HFN&RR egyébként a 90-es évek elején egészen biztosan csinált ilyen tesztet. Az Országos Széchenyi Könyvtárban megtalálod, ha érdekel.

DIN 45500: Hi-Fi Minimum Specifications

Na, ki a jól értesült? :kiraly:
potatomelon.wordpress.com

Vendég

Kábelezzünk

"Értem én csak leszarom"

Ott van az avatarban.

:kiraly: :foto: Közben tényleg

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 749

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Ok ahogy gondolod...

"Értem én csak leszarom"

Ott van az avatarban. :kiraly:
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

Vendég

Kábelezzünk

Ok ahogy gondolod...

Tomi
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 90

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Tomi »

potatomelon.wordpress.com

Vendég

Kábelezzünk

Volt már a kezedben mesterhegedű?? :kiraly: :foto:

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 749

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Volt már a kezedben mesterhegedű?? :kiraly: :foto:
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

Vendég

Kábelezzünk

Szegény Kalmi, ez most rosszul sült el...

A lényeg. Itt látom két dolgot próbáltok ellenérvként előhozni: az ízlést meg a meg nem magyarázható dolgokat.

Miért nem vezénylünk le egy teljesen szabályozott tesztet kontroll csoporttal meg teszt csoporttal, teljesen neutrális körülmények között? Meg tudom mondani a paramétereket, már csak a megfelelő rendszer és kommunikáció szükséges hozzá.

Fülelek leírt neked egy elég korrekt tesztet ezzel kapcsolatban, az nem elég? Meg még kb. 20 ember szava akik itt felszólaltak?

Egyébként meg leírtuk, nem baj, ha nem hiszel benne...De azért mert te nem hiszel ebben, ne nekünk kelljen már bizonygatni! Mi elfogadjuk az álláspontod a témával kapcsolatban, de ez a topik nem azért van, h vitatkozzunk benne, hanem a segítségnyújtás lenne elsődleges célja azoknak akik kérdéseket tesznek fel ..Ha vitafórum lenne a címe , még valahol meg is érteném a kirohanásod, de így itt ebben a formában nem. :kiraly: :foto:

Részemről Off ezen része a témának!

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”