Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sütés-főzés

Avatar
-CB-
Beköltözött
Beköltözött
Hozzászólások: 2362
Csatlakozott: 2019.04.12., pén. 13:29
Értékelés: 1299
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: -CB- »

zoli73 írta:
2024.08.20., kedd 17:20
Tctronic írta:
2024.08.20., kedd 16:38
zoli73 írta:
2024.08.20., kedd 16:20
....

Én is majdnem így készítem, annyi különbséggel, hogy én a hagymára rögtön ráteszem a húst. Addig "sütöm", forgatom, amíg a hús ki nem fehéredig, kvázi kap egy kérget, bezárván a hús nedvességtartalmát, majd utána jön a paprika, majd a többi hozzávaló. Ja, még annyit, hogy szigorúan sertészsírral főzők pörköltet(is). A feleségem beismerte, hogy én jobb pörköltet főzök mint Ő(sőt az anyósomnál is), így mindenféle pörköltet nekem kell főznöm.
Érdekes, de valahogy nálunk is így van. :D A feleségem, de még anyukám sem tud jó pörköltöt csinálni. Persze tudnak, sőt meg is esszük, de valahogy az enyémek mindig jobbak.Én is sertés zsír párti vagyok, egyszer-kétszer csináltam úgy hogy szalonnát kisütöttem "kukurikúra", majd kivettem és ezen a zsíron fojtattam. Nekem még annyi trükköm van, hogy mindig jól elfőzöm a vizet róla, kicsit majdnem hogy megkapatom/lepirítom (nem tudok jobb szót rá), (persze folyamatos kevergetés mellet) és csak az utolsó pillanatban öntöm fel megint vízzel. Ezt a főzés során többször megismétlem. Na meg alap a sok hagyma, paradicsom paprika hogy jó szaftja legyen. Bort én nem rakok bele, sajnos eddig soha nem sikerült úgy vele ahogy kellene.
És ugye bográcsban az igazi. Ott valahogy mindig jobb lesz.
Én erre azt szoktam mondani, hogy a nők muszájból főznek, feladatként tekintenek rá, mert etetni kell a családot, ellenben a férfiak saját késztetésből, "örömükben" főznek, ezért jobb a főztjük. Az alapanyagokkal én is pont így vagyok, mint Te, sok hagymát használok, sokkal többet, mint a feleségem, talán ez is az egyik titka.
A borral én is hadilábon állok(nem is szeretem), nekem sem sikerült még jó vörösboros pörköltet főznöm, pedig például a szarvaspörköltbe kötelező volna.
Citrommal is nagyon jó!

Avatar
zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 4729
Csatlakozott: 2010.01.16., szomb. 22:11
Értékelés: 3289
Tartózkodási hely: 2465

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Tctronic írta:
2024.08.20., kedd 16:38
zoli73 írta:
2024.08.20., kedd 16:20
....

Én is majdnem így készítem, annyi különbséggel, hogy én a hagymára rögtön ráteszem a húst. Addig "sütöm", forgatom, amíg a hús ki nem fehéredig, kvázi kap egy kérget, bezárván a hús nedvességtartalmát, majd utána jön a paprika, majd a többi hozzávaló. Ja, még annyit, hogy szigorúan sertészsírral főzők pörköltet(is). A feleségem beismerte, hogy én jobb pörköltet főzök mint Ő(sőt az anyósomnál is), így mindenféle pörköltet nekem kell főznöm.
Érdekes, de valahogy nálunk is így van. :D A feleségem, de még anyukám sem tud jó pörköltöt csinálni. Persze tudnak, sőt meg is esszük, de valahogy az enyémek mindig jobbak.Én is sertés zsír párti vagyok, egyszer-kétszer csináltam úgy hogy szalonnát kisütöttem "kukurikúra", majd kivettem és ezen a zsíron fojtattam. Nekem még annyi trükköm van, hogy mindig jól elfőzöm a vizet róla, kicsit majdnem hogy megkapatom/lepirítom (nem tudok jobb szót rá), (persze folyamatos kevergetés mellet) és csak az utolsó pillanatban öntöm fel megint vízzel. Ezt a főzés során többször megismétlem. Na meg alap a sok hagyma, paradicsom paprika hogy jó szaftja legyen. Bort én nem rakok bele, sajnos eddig soha nem sikerült úgy vele ahogy kellene.
És ugye bográcsban az igazi. Ott valahogy mindig jobb lesz.
Én erre azt szoktam mondani, hogy a nők muszájból főznek, feladatként tekintenek rá, mert etetni kell a családot, ellenben a férfiak saját késztetésből, "örömükben" főznek, ezért jobb a főztjük. Az alapanyagokkal én is pont így vagyok, mint Te, sok hagymát használok, sokkal többet, mint a feleségem, talán ez is az egyik titka.
A borral én is hadilábon állok(nem is szeretem), nekem sem sikerült még jó vörösboros pörköltet főznöm, pedig például a szarvaspörköltbe kötelező volna.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Avatar
Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Hozzászólások: 2859
Csatlakozott: 2014.06.26., csüt. 12:00
Értékelés: 2803
Tartózkodási hely: Kistarcsa

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

zoli73 írta:
2024.08.20., kedd 16:20
....

Én is majdnem így készítem, annyi különbséggel, hogy én a hagymára rögtön ráteszem a húst. Addig "sütöm", forgatom, amíg a hús ki nem fehéredig, kvázi kap egy kérget, bezárván a hús nedvességtartalmát, majd utána jön a paprika, majd a többi hozzávaló. Ja, még annyit, hogy szigorúan sertészsírral főzők pörköltet(is). A feleségem beismerte, hogy én jobb pörköltet főzök mint Ő(sőt az anyósomnál is), így mindenféle pörköltet nekem kell főznöm.
Érdekes, de valahogy nálunk is így van. :D A feleségem, de még anyukám sem tud jó pörköltöt csinálni. Persze tudnak, sőt meg is esszük, de valahogy az enyémek mindig jobbak.Én is sertés zsír párti vagyok, egyszer-kétszer csináltam úgy hogy szalonnát kisütöttem "kukurikúra", majd kivettem és ezen a zsíron fojtattam. Nekem még annyi trükköm van, hogy mindig jól elfőzöm a vizet róla, kicsit majdnem hogy megkapatom/lepirítom (nem tudok jobb szót rá), (persze folyamatos kevergetés mellet) és csak az utolsó pillanatban öntöm fel megint vízzel. Ezt a főzés során többször megismétlem. Na meg alap a sok hagyma, paradicsom paprika hogy jó szaftja legyen. Bort én nem rakok bele, sajnos eddig soha nem sikerült úgy vele ahogy kellene.
És ugye bográcsban az igazi. Ott valahogy mindig jobb lesz.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

Avatar
zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 4729
Csatlakozott: 2010.01.16., szomb. 22:11
Értékelés: 3289
Tartózkodási hely: 2465

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Tctronic írta:
2024.08.20., kedd 14:23
Elmo írta:
2024.08.20., kedd 14:14
A főzés elején raktad a paprikát a pörköltbe?
Én mindig a hagymás zsírba teszem bele, amikor a hagyma már kicsit üveges. A fűszerpaprika íze zsírban jön ki. Kicsit így pirítom, de nem szabad túl sokáig mert megkeseredik. Utána rakom bele a húst. Később ha kell, vagy úgy gondolom még rakok bele kicsit, de ez már inkább csak a színe miatt. Marhapörköltnél a színe nem annyira domináns, mert a marhahús sötét színe, szaftja elnyomja, de ízben kell hozzá.
Én is majdnem így készítem, annyi különbséggel, hogy én a hagymára rögtön ráteszem a húst. Addig "sütöm", forgatom, amíg a hús ki nem fehéredig, kvázi kap egy kérget, bezárván a hús nedvességtartalmát, majd utána jön a paprika, majd a többi hozzávaló. Ja, még annyit, hogy szigorúan sertészsírral főzők pörköltet(is). A feleségem beismerte, hogy én jobb pörköltet főzök mint Ő(sőt az anyósomnál is), így mindenféle pörköltet nekem kell főznöm.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Avatar
Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 14466
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 9603
Tartózkodási hely: Szentendre

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Mi is toltunk a napokban egy borjúpörit.

.
IMG_2809.jpeg
IMG_2813.jpeg
IMG_2822.jpeg
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
Elmo
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1126
Csatlakozott: 2009.09.09., szer. 08:30
Értékelés: 307
Tartózkodási hely: Regöly

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Elmo »

Tctronic írta:
2024.08.20., kedd 14:23
Elmo írta:
2024.08.20., kedd 14:14
A főzés elején raktad a paprikát a pörköltbe?
Én mindig a hagymás zsírba teszem bele, amikor a hagyma már kicsit üveges. A fűszerpaprika íze zsírban jön ki. Kicsit így pirítom, de nem szabad túl sokáig mert megkeseredik. Utána rakom bele a húst. Később ha kell, vagy úgy gondolom még rakok bele kicsit, de ez már inkább csak a színe miatt. Marhapörköltnél a színe nem annyira domináns, mert a marhahús sötét színe, szaftja elnyomja, de ízben kell hozzá.
Egyszer próbáld ki, hogy csak a vége felé rakod bele. Akkor is kiadja az ízét és szebb színe lesz.
www.chiliout.hu

Silent Angel-Hegel-REL-Usher

Avatar
Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Hozzászólások: 2859
Csatlakozott: 2014.06.26., csüt. 12:00
Értékelés: 2803
Tartózkodási hely: Kistarcsa

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

Elmo írta:
2024.08.20., kedd 14:14
A főzés elején raktad a paprikát a pörköltbe?
Én mindig a hagymás zsírba teszem bele, amikor a hagyma már kicsit üveges. A fűszerpaprika íze zsírban jön ki. Kicsit így pirítom, de nem szabad túl sokáig mert megkeseredik. Utána rakom bele a húst. Később ha kell, vagy úgy gondolom még rakok bele kicsit, de ez már inkább csak a színe miatt. Marhapörköltnél a színe nem annyira domináns, mert a marhahús sötét színe, szaftja elnyomja, de ízben kell hozzá.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

Avatar
zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 4729
Csatlakozott: 2010.01.16., szomb. 22:11
Értékelés: 3289
Tartózkodási hely: 2465

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Tctronic írta:
2024.08.20., kedd 13:36
@Zoli73 Igen draga, de erre csak annyit tudok mondani hogy hozott kóstolónak utána mondtam hogy hozzon belőle. Edesanyam már többet látott mint én ő is csak annyit mondott,hogy ilyet meg ő sem látott. Ket fajta paprikaból van, a magjat nem őrlik meg mint sok mas gyartónál, az egyik a színe a másik az ìze miatt. Hobbiból csinálja, teljesen más területen mozog, a 16EFtos ár az önköltségi ára. Az etterem aki veszi tőle szinten kért mintat utana döntottek a vásárlás mellett. Volt olyan év hogy nem tudott kiszaradni rendesen ősszel mert esős volt az idő, kapott valamilyen gombafertőzést, bevizsgáltatta meg eppen hatarértek alatt volt, de inkabb kidobta az egeszet. Egyébkent ingyen adta volna de mondtam hogy úgy nem kell. ;)
Nekünk is megvan a biztos forrásunk a paprika beszerzésére. Apósom kalocsai, motoros barátja szállítja. Az Ő testvére őstermelő, és csak kis tételben ad el, a minősége kiváló. Nekünk(pontosabban az apósomnak) baráti áron, 9e/kg volt legutóbb. Korábban több forrásból is vásároltunk, de messze ez a legjobb minőség, így évek óta innen szerezzük be. 16ezerért még sehol nem láttam, ennyiért valami különlegességnek kell lennie.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Avatar
Elmo
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1126
Csatlakozott: 2009.09.09., szer. 08:30
Értékelés: 307
Tartózkodási hely: Regöly

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Elmo »

A főzés elején raktad a paprikát a pörköltbe?
www.chiliout.hu

Silent Angel-Hegel-REL-Usher

Avatar
Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Hozzászólások: 2859
Csatlakozott: 2014.06.26., csüt. 12:00
Értékelés: 2803
Tartózkodási hely: Kistarcsa

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

@Zoli73 Igen draga, de erre csak annyit tudok mondani hogy hozott kóstolónak utána mondtam hogy hozzon belőle. Edesanyam már többet látott mint én ő is csak annyit mondott,hogy ilyet meg ő sem látott. Ket fajta paprikaból van, a magjat nem őrlik meg mint sok mas gyartónál, az egyik a színe a másik az ìze miatt. Hobbiból csinálja, teljesen más területen mozog, a 16EFtos ár az önköltségi ára. Az etterem aki veszi tőle szinten kért mintat utana döntottek a vásárlás mellett. Volt olyan év hogy nem tudott kiszaradni rendesen ősszel mert esős volt az idő, kapott valamilyen gombafertőzést, bevizsgáltatta meg eppen hatarértek alatt volt, de inkabb kidobta az egeszet. Egyébkent ingyen adta volna de mondtam hogy úgy nem kell. ;)
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

Avatar
Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Hozzászólások: 2859
Csatlakozott: 2014.06.26., csüt. 12:00
Értékelés: 2803
Tartózkodási hely: Kistarcsa

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

...
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

Avatar
Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Hozzászólások: 2859
Csatlakozott: 2014.06.26., csüt. 12:00
Értékelés: 2803
Tartózkodási hely: Kistarcsa

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

Ha 20.-a akkor marhapörkölt. Azert nem birka mert azt csak én szeretem. A fűszerpaprika ismerősöm termesztése. A fotó nem tudom mennyire adja vissza a színét de az is és az ìze is nagyon jó.Valamilyen étterem szokta felvasarolni tőle a nagy részét. 1kg ot szoktam venni tőle baráti áron 16E ert. Ez kitart nekünk öcséméknek anyukámnak tovább mint egy évig.
20240820_120424.jpg
20240820_120518.jpg
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Tctronic 2024.08.20., kedd 12:35-kor.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

Avatar
Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 14466
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 9603
Tartózkodási hely: Szentendre

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

cables írta:
2024.08.20., kedd 06:21
-----

Gulyásleves tuning

Kicsit hosszú lesz, de talán megéri. Megboldogult anyósom egy kis Balaton-felvidéki faluban született. Ott már gyerekként meg kellett tanulnia főzni. A család nagyon szegény volt ezért még szinte gyerek volt, amikor beadták a Veszprémi Érsekség konyhájára dolgozni. Ez a múlt század 30-as éveiben azt jelentette, hogy a Dunántúl legjobb szakácsnői között, a legjobb étel anyagokból különleges minőségű ételeket kellett főzni/sütni nap mint nap. Aztán felkerült Pestre, ahol a Római-parton egy gazdag családra főzött. Ott nagyon gyakran megfordultak külföldi rokonok, akik a franciás konyhát szerették. Ott ezt tanulta meg. Életem legjobb ételeit nála ettem, főzés mellett hihetetlenül finom süteményeket csinált lekváros buktát, fánkot, csörege-fánkot, és olyan hajtogatott tepertős pogácsát, hogy máig érzem az ízét. A főzésnél azt figyeltem meg, hogy kicsit tovább főzött, sütött mindent, mint a feleségem, az én lányomról nem is beszélve. Tegnap gulyás levest főzött a nejem és nekem szólt, ha puha minden zárjam le a gáztűzhelyt. Nem zártam le kb. negyed/fél órát tovább hagytam főni. Picit szétfőtt benne minden, de az íz olyan lett, mintha anyósom főzte volna.
Ez azért ennél sokkal bonyolultabb.

Megfelelő hőfokon, megfelelő ideig kell főzni, sütni, sous vide-olni, stb. Ez nem újkeletű, elég, ha mondjuk a klasszk bbq-ra gondolunk, ahol nem ritkán 10-12 órán keresztül készül az étel alacsonyabb hőfokon, vagy a nápolyi tipusú pizza, ami 1,5 perc alatt készül el 400 fokon.
Csakhogy két ellentétes példát említsek. :rolleyes:

Egyébként én a gulyást addig főzöm (ma már kizárólag bográcsban), amíg a burgonya el nem kezd kopni, a lekopó szemcsék picit besűrűsítik a levet. Ez az egyik titkom, kezeljétek bizalmasan! :kiss:
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Hozzászólások: 5632
Csatlakozott: 2012.07.04., szer. 13:21
Értékelés: 2385

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: cables »

-----

Gulyásleves tuning

Kicsit hosszú lesz, de talán megéri. Megboldogult anyósom egy kis Balaton-felvidéki faluban született. Ott már gyerekként meg kellett tanulnia főzni. A család nagyon szegény volt ezért még szinte gyerek volt, amikor beadták a Veszprémi Érsekség konyhájára dolgozni. Ez a múlt század 30-as éveiben azt jelentette, hogy a Dunántúl legjobb szakácsnői között, a legjobb étel anyagokból különleges minőségű ételeket kellett főzni/sütni nap mint nap. Aztán felkerült Pestre, ahol a Római-parton egy gazdag családra főzött. Ott nagyon gyakran megfordultak külföldi rokonok, akik a franciás konyhát szerették. Ott ezt tanulta meg. Életem legjobb ételeit nála ettem, főzés mellett hihetetlenül finom süteményeket csinált lekváros buktát, fánkot, csörege-fánkot, és olyan hajtogatott tepertős pogácsát, hogy máig érzem az ízét. A főzésnél azt figyeltem meg, hogy kicsit tovább főzött, sütött mindent, mint a feleségem, az én lányomról nem is beszélve. Tegnap gulyás levest főzött a nejem és nekem szólt, ha puha minden zárjam le a gáztűzhelyt. Nem zártam le kb. negyed/fél órát tovább hagytam főni. Picit szétfőtt benne minden, de az íz olyan lett, mintha anyósom főzte volna.

Avatar
Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 14466
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 9603
Tartózkodási hely: Szentendre

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Ma pizza nap volt. szia.gif

.
IMG_2687.jpeg
IMG_2686.jpeg
IMG_2682.jpeg
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Hozzászólások: 5632
Csatlakozott: 2012.07.04., szer. 13:21
Értékelés: 2385

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: cables »

-----
Mai ebéd: omlós sült kacsacomb hagymás törtburgonyával

ebéd.jpg

Avatar
Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 14466
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 9603
Tartózkodási hely: Szentendre

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Aszpirin írta:
2024.07.28., vas. 14:36
Vinkler írta:
2024.07.28., vas. 14:23
Gombakrémleves sajtos krutonnal. Imádom! 36_3_1.gif

.
IMG_2642.jpeg
:tutiok:

Szerintem Te pályát tévesztettél :D
:smile29: Gyermekkoromban szakácsnak készültem, de szerencsére nem így lett. Aztán csak megelégeltem, hogy az éttermek nagy részében nem tudok jót enni, így megcsináltam otthon.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 7035
Csatlakozott: 2018.04.06., pén. 21:30
Értékelés: 6234
Tartózkodási hely: Szár

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Vinkler írta:
2024.07.28., vas. 14:23
Gombakrémleves sajtos krutonnal. Imádom! 36_3_1.gif

.
IMG_2642.jpeg
:tutiok:

Szerintem Te pályát tévesztettél :D
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Avatar
Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 14466
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 9603
Tartózkodási hely: Szentendre

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Gombakrémleves sajtos krutonnal. Imádom! 36_3_1.gif

.
IMG_2642.jpeg
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
AAttila
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 5830
Csatlakozott: 2008.09.08., hétf. 11:47
Értékelés: 3610

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: AAttila »

Készítettem a zasszonynak egy ilyet. Kiette a fagyit egy pici kávéval,mondta,hogy ez nagyon finom,de a többit felönti tejjel 31_1_21.gif
(Sosem iszik csak tejeskávét)
20240727_141429.jpg

Avatar
Elmo
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1126
Csatlakozott: 2009.09.09., szer. 08:30
Értékelés: 307
Tartózkodási hely: Regöly

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Elmo »

Én ezt a Kiritsuke-t vettem nemrég. Még szokni kell de szeretem.
Csatolmányok
IMG_1164.jpg
www.chiliout.hu

Silent Angel-Hegel-REL-Usher

Avatar
Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 14466
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 9603
Tartózkodási hely: Szentendre

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

stx írta:
2024.07.21., vas. 19:12
Vinkler írta:
2024.07.21., vas. 16:15
Összejött a család, kellett egy kiadósabb étel. Hagyományos bográcsgulyás. Amúgy is imádom! :tutiok:

.
IMG_2574.jpegIMG_2575.jpegIMG_2579.jpegIMG_2581.jpeg
Remélem marhahús.
Mifelénk a gulyásleves marhából van. :rolleyes:
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
stx
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 961
Csatlakozott: 2011.06.15., szer. 09:13
Értékelés: 482
Tartózkodási hely: Csonka-Magyarország, Középfölde
Kapcsolat:

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: stx »

Vinkler írta:
2024.07.21., vas. 16:15
Összejött a család, kellett egy kiadósabb étel. Hagyományos bográcsgulyás. Amúgy is imádom! :tutiok:

.
IMG_2574.jpegIMG_2575.jpegIMG_2579.jpegIMG_2581.jpeg
Remélem marhahús.

Avatar
Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 14466
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 9603
Tartózkodási hely: Szentendre

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Összejött a család, kellett egy kiadósabb étel. Hagyományos bográcsgulyás. Amúgy is imádom! :tutiok:

.
IMG_2574.jpeg
IMG_2575.jpeg
IMG_2579.jpeg
IMG_2581.jpeg
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Hozzászólások: 2859
Csatlakozott: 2014.06.26., csüt. 12:00
Értékelés: 2803
Tartózkodási hely: Kistarcsa

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

Szicíliai padlizsánragu. (Vagy ahogy mi hívjuk mediterrán lecsó :rolleyes: ) Először Olaszországban ettem valami hasonlót, utána kezdtem kutatni, hogy mi is lehet ez és hogyan kellene elkészíteni. Mondanom sem kell, olyan sikere lett itthon, hogy azóta szinte folyamatosan készítjük nyáron. Melegen, hidegen mindenhogy tökéletes, viszonylag gyorsan elkészül. Mi most épp pirítóssal ettük reggelire hidegen. A lenti receptet csatoltam, ami ízlés szerint variálható. Mi a mazsolát, vörösborecetet és a mentát kihagyjuk, a kaliforniai paprika helyett kápiát teszünk bele , és friss húsos paradicsomot konzerv helyett + egy kis csípős salsa szószt.

Az egyik legjobb hús nélküli étel amit ettem. :tutiok: Természetesen ha grillen készül még ütősebb.


https://sobors.hu/receptek/sziciliai-pa ... gu-recept/
20240721_095113.jpg
20240721_095119.jpg
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

Válasz küldése

Vissza: “Gasztro”