Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lcd, Led, Oled TV-k
Lcd, Led, Oled TV-k
A külső tápos vinyók általában csak standby-ba mennek, ha nincs adatforgalom, tehát teljesen áramtalítani soha nem fogja magát!
Van néhány ház, ami csak aktív USB mellett ad tápot a winchesternek. Ritka, mint a fehér holló. A Chieftec egyik 10k körüli háza ilyen, kapható is.
TV: LG 50PC55 Erősítő: Panasonic SA-HE70 DVD: Egreat M34A NMT Front/Rear: Orion HS-280 Rumba NAS: Acer EasyStore 4x2TB
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!Szeretnék venni a Samsung B650 esemhez egy külső vinyót én a Samsung STORY Station 3,5" 1TB osra gondoltam!Azt szeretném kérdezni hogy látja-e mind az 1TB-t?Volt már valakinek ezzel problémája vagy milyen külső vinyót ajánlotok?
Ja és még egy kérdés szerintetek ez a vinyó kikapcsol ha a tv leáll?Mert nekem van egy 160gb 2,5"-om és az kikapcsol.Ez a Samsung 1TB gondolom nem mert van hozzá külön adapter kábel de jobb ezt biztosan tudni!
Köszi!
Biztos, hogy látni fogja, nekem 1,5 TB-ost is látott.
A külső tápos vinyók általában csak standby-ba mennek, ha nincs adatforgalom, tehát teljesen áramtalítani soha nem fogja magát! De ez nem is baj, erre vannak tervezve. Viszont így adol a környezetvédelemnek, mert készenléti állapotban többet fog fogyasztani, mint a tévéd...
Mindenki magának hülye...
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!
Szeretnék venni a Samsung B650 esemhez egy külső vinyót én a Samsung STORY Station 3,5" 1TB osra gondoltam!Azt szeretném kérdezni hogy látja-e mind az 1TB-t?Volt már valakinek ezzel problémája vagy milyen külső vinyót ajánlotok?
Ja és még egy kérdés szerintetek ez a vinyó kikapcsol ha a tv leáll?Mert nekem van egy 160gb 2,5"-om és az kikapcsol.Ez a Samsung 1TB gondolom nem mert van hozzá külön adapter kábel de jobb ezt biztosan tudni!
Köszi!
Lcd, Led, Oled TV-k
...ma vettem egy Samsung UE46B7020-as lcd tévét...
Jó döntés!
Gyakorlatilag tudásában megegyezik a (korban kifejezve) "bátyjával", az LE46B650-nel, csak "kicsit" laposabb. Nekem két dolog nem tetszett benne, amikor az "LE" mellett döntöttem:
1. Az ára.
2. Nincs neki fejhallgató kimenete, már pedig a normál tévézések alatt anélkül nem lehet a hangnak nem nevezhető vinnyogáson segíteni...
Mivel csomagolás sérült termék volt egy outlet boltban,ráadásul az utolsó példány,így sikerült az árát 320 ezerre letornázni.javascript:emoticon('')
Ez sem kevés pénz egy ilyen válságokkal teli korban(kórban),de az Árgépen 432ezertől felfelé kínálják őket,ami valóban "ütős".
A fejhallgató kimenet lespórolása valóban vétek egy ilyen árkategóriánál,de az erősítőről tudom használni.Komoly mérete ellenére is csak 17,6 kilós a drága,így lehet,hogy a továbbiakban faliképként fogja nálam a kulturmissziót teljesíteni.javascript:add_smilie("")
Lcd, Led, Oled TV-k
A UExxB7020-on van audio kimenet. Ebben különbözik a 7000-től.
Ja, tényleg, 7020...
De ilyen ELVILEG nincs hazai forgalomban. Kaptál rá 2+1 éves hivatalos Samu garipapírt?
Lcd, Led, Oled TV-k
Jó döntés!
Gyakorlatilag tudásában megegyezik a (korban kifejezve) "bátyjával", az LE46B650-nel, csak "kicsit" laposabb. Nekem két dolog nem tetszett benne, amikor az "LE" mellett döntöttem:
1. Az ára.
2. Nincs neki fejhallgató kimenete, már pedig a normál tévézések alatt anélkül nem lehet a hangnak nem nevezhető vinnyogáson segíteni...
A UExxB7020-on van audio kimenet. Ebben különbözik a 7000-től.
Lcd, Led, Oled TV-k
Marad a 4:3-as mód, óvatosan. Annyi esze szerencsére van, hogy ha 16:9-es adást kap, akkor azt nem nyomja feleslegesen össze.
Viszont gáz, hogy milyen sok magyar adó tart még mindig a 4:3-nál...
Hát, én speciel a frászt kapom, mikor látom, hogy 16:9-re széthúzva nézik a 4:3-as képet, és még szélesvásznú adásnál sem kapcsolják át, így mindenkinek lapos a feje...
Én állandó "nagyítás" üzemmódban használom a készüléket, mert:
1. Szerencsére az adások egyre nagyobb százaléka jön már szélesvásznú módban.
2. A kép alján, illetve tetején ritkán van oltárian fontos információ. Maximum akkor lehet picit zavaró a nagyítás, ha annyira közelit mutatnak a színészről, hogy már a szeme sem látszik (nagyon sok 4:3-as képnél sem látszik "premier plan"-nál a színész feje búbja).
Egyedül akkor lehet gond, ha feliratozzák a filmet, mert akkor vagy:
1. Visszakapcsolsz 4:3-ba.
2. Ha tudja a tévéd, eltolod a nagyított képet felfelé.
3. Előveszed a nyelvtudásod...
Lcd, Led, Oled TV-k
Jó döntés!
1. Az ára.
Lcd, Led, Oled TV-k
Ezek tények
Azért ezt egy kicsit jobban is kifejthetnéd!
No, meg azt is megoszthatnád velünk, hogy Te mely tévé(ke)t tartod jónak, és miért...
Ez engem is érdekelne, mert egy 32B650-est néztem ki a hálóba!
Közben pedig az egyik ismerősöm vett egy 40B650-est és nekem sok minden eszembe jutott, de a sz@r szó egyáltalán nem...
Nem azt mondom, hogy egy csúcs készülék, de nagyon szép a képe, sok szolgáltatása van és az ára sem túl magas.
Van egy olyan sejtésem, hogy nem foguk erre a kérdésre egy mélyenszántó, akadémiai értekezésekre emlékeztető, magas szintű műszaki érvekkel alátámasztott, személyes és nemzetközi tapasztalatokkal kiegészített, minden részletre kiterjedő, közérthetően megfogalmazott választ kapni...
Elég ha átolvassátok a magyar TV-s fórumokat Samsung téren. Valamint ha bárkit megkérdeztek, aki benne van a témában, ugyanezt fogja mondani, személy szerint se időm, se türelmem belemenni végetnemérő vitákba.
Az lcd-s LG 47SL9500-as,és a Samsung UE-s sorozatai közötti hosszas töprengésemet eldöntve,ma vettem egy Samsung UE46B7020-as lcd tévét:
hatalmas,
kristálytiszta képélesség,
a fekete az éjfekete.....,
és mindez még csak mezei,és nem full HD-s adáson!javascript:emoticon('')
Egyedül a hangzása nem nagy durranás,de ez a 29 milliméteres vastagság ára.
A normál távirányító mellé kapott,lapított tojás formájú második távirányító pedig külön figyelmesség Samiéktól.
Nem véletlenül kapott a tízből tíz pontot az UE sorozat mindegyike!!! a képminőségre a GEEKS.hu tesztjén.
Aki nem hiszi,járjon utána!
javascript:emoticon('')
Lcd, Led, Oled TV-k
Lehet, hogy hülye kérdés, de egy LCD tv be tud égni? A felhasználói könyv és az eladó szerint igen, de ráguglizva sokan írják, hogy az LCD nem képes beégni. Azért érdekes a dolog, mert elég zavaró a 4:3-as tv adásokat 16:9-ben nézni az új tv-n... Összenyomva meg ugye ott van a két fekete csík a széleken.
Az enyémet egyszer elfelejtettem kikapcsolni, miután a DVD ezt magától megtette, így ottmaradt egy "NO SIGNAL" felirat szép csupakék keretben a kép közepén úgy egy órát, vagy talán még annyit sem. Utána két órán keresztül sárgás-zöld volt a felirat helyén a kép. De elmúlt végülis... és persze nem volt durva, sem nagyon látványos, de azért észre lehetett venni.
Egyébként pár hét és úgy hozzászoksz a nyújtott fejekhez, hogy utána a 4:3-as TV-ket nézni sem bírod majd a vékonyka pofákkal benne.
nekem egy érdekes tapasztalatom van:
amikor kéz alól megvettem az lcd-met,
a csomagtartóban rátettem a pulcsimat /előtte még üzemelt a tv, meleg volt/,
s úgy szállítottam haza...
most pedig úgy néz ki, mintha a pulcsi helyén sötét folt lenne a képernyőn...
ezt fehér képnél eléggé látni...
szerintetek lehet ezzel csinálni valamit?
cd: Advantage/Bladelius CD1 erősítő: BAY Chaconne integrált/80w hangfal: T+A TMR160 mkII
Lcd, Led, Oled TV-k
Tonhal: Szerintem a monitorok máshogy működnek picit. Lásd az alattad lévő hsz ellenpéldáját. Monitoron én se találkoztam még beégéssel.
Vélhetően köze van ehhez a TN paneleknek is, mint leggyakoribb monitor-szívnek.
Lehet, hogy egy PVA-s monitorból elő lehet hozni a csúnyát.
TV: LG 50PC55 Erősítő: Panasonic SA-HE70 DVD: Egreat M34A NMT Front/Rear: Orion HS-280 Rumba NAS: Acer EasyStore 4x2TB
Lcd, Led, Oled TV-k
Köszönöm a válaszokat! Marad a 4:3-as mód, óvatosan. Annyi esze szerencsére van, hogy ha 16:9-es adást kap, akkor azt nem nyomja feleslegesen össze.
Viszont gáz, hogy milyen sok magyar adó tart még mindig a 4:3-nál...
Tonhal: Szerintem a monitorok máshogy működnek picit. Lásd az alattad lévő hsz ellenpéldáját. Monitoron én se találkoztam még beégéssel.
Lcd, Led, Oled TV-k
Én már hosszú évek óta használok számítógépes LCD-monitorokat, LCD-tévém is már háromnegyed éve van, de soha egyik eszközön sem tapasztaltam még beégésre utaló nyomokat. Pedig a számítógép-monitorok főleg kifejezetten olyan igénybevételnek vannak kitéve, ami elősegítené a beégést.
A tévét pedig mindig torzításmentesen nézem, fekete csíkkal. Soha nem értettem, mi a jó abban, hogy vesz valaki egy jó képet adó tévét, és aztán visszarontja a képet a torzítással. Ha nem lenne más lehetőség, inkább néznék egy régi torzítatlan katódsugárcsöves tévét, mint egy torzított LCD-t...
Lcd, Led, Oled TV-k
Lehet, hogy hülye kérdés, de egy LCD tv be tud égni? A felhasználói könyv és az eladó szerint igen, de ráguglizva sokan írják, hogy az LCD nem képes beégni. Azért érdekes a dolog, mert elég zavaró a 4:3-as tv adásokat 16:9-ben nézni az új tv-n... Összenyomva meg ugye ott van a két fekete csík a széleken.
Az enyémet egyszer elfelejtettem kikapcsolni, miután a DVD ezt magától megtette, így ottmaradt egy "NO SIGNAL" felirat szép csupakék keretben a kép közepén úgy egy órát, vagy talán még annyit sem. Utána két órán keresztül sárgás-zöld volt a felirat helyén a kép. De elmúlt végülis... és persze nem volt durva, sem nagyon látványos, de azért észre lehetett venni.
Egyébként pár hét és úgy hozzászoksz a nyújtott fejekhez, hogy utána a 4:3-as TV-ket nézni sem bírod majd a vékonyka pofákkal benne.
Lcd, Led, Oled TV-k
Igen, de nem úgy mint egy plasma, ha sokat nézel rajta mondjuk egy sakktáblát nem fog beégni 10év alatt sem, azonban ha a display meghibásodik akkor rövid idő alatt is képes "beégni".
Szóval más jellegű mint egy plasmánál, ahol ugye a beégés maga a "hiba" ( megfelelő használat mellet nem lenen szabad beégnie), lcd esetén egy hiba okozhat beégést. Egyébként nagyon nagyon ritka hiba.
Lcd, Led, Oled TV-k
Lcd, Led, Oled TV-k
Hát igen, semmiképp sem akarok kidobni 135 ezret. Inkább várok még, amíg ennyibe kerül egy LG vagy Panasonic. Ahogy nézem az árakat, nem is olyan sokat kell várni.
Angol piacos LG-t már 199-ért kapsz 1 év garival, itthon. Persze, arányaiban sokkal több, mint a 135. Ez kicsit olyan, mint Bangkokba gumival menni...
Lcd, Led, Oled TV-k
Hát igen, semmiképp sem akarok kidobni 135 ezret. Inkább várok még, amíg ennyibe kerül egy LG vagy Panasonic. Ahogy nézem az árakat, nem is olyan sokat kell várni.
Bölcs döntés!
Lcd, Led, Oled TV-k
Csak megtetszett, mert olyan olcsó a márkásabbakhoz képest...
Van két régi közhely is erre: "Szegény ember ne vásároljon olcsón!", illetve "Olcsó húsnak..."!
Lehet, hogy szerencséd lesz vele, és működni fog akár 4-5 éven keresztül is (bár elég kicsi rá az esély), és akkor megéri az árát. De mi van, ha fél év múlva visszadja lelkét alkotójának? Kidobtál az ablakon 135 ezer pénzt...
Lcd, Led, Oled TV-k
Csak megtetszett, mert olyan olcsó a márkásabbakhoz képest...
Van két régi közhely is erre: "Szegény ember ne vásároljon olcsón!", illetve "Olcsó húsnak..."!
Lehet, hogy szerencséd lesz vele, és működni fog akár 4-5 éven keresztül is (bár elég kicsi rá az esély), és akkor megéri az árát. De mi van, ha fél év múlva visszadja lelkét alkotójának? Kidobtál az ablakon 135 ezer pénzt...
Lcd, Led, Oled TV-k
Értem. Csak megtetszett, mert olyan olcsó a márkásabbakhoz képest(135 ért kínálták a full hd 120 cm-est). Nem boltból, úgyhogy garancia eleve tárgytalan, de új végülis. Sztem külföldről hozta be vki.
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!Látott már vki Baird gyártmányú lcd tv-t? Vagy esetleg van vkinek ilyen? Állítólag LG meg Samsung alkatrészekből rakják össze a kínaiak.
Én nem foglalkoznék vele, ugyan nem ismerem személyesen, de ezekre a no-name gyártókra az a jellemző, hogy az lcd -t megveszik valamelyik nagyobb gyártótól, és saját elektronikát építenek hozzá, a tápegységet is beleértve, persze ettől még lehet nagyon jó a kép, viszont ha a lejár a garanciád nem fogsz találni hozzá semmilyen alkatrészt ha esetleg meghibásodna, ez szinte biztos. Nálunk is áll a szervizben néhány ilyen sorsú készülék, van ami évek óta vár donorra.
Lcd, Led, Oled TV-k
Állítólag LG meg Samsung alkatrészekből rakják össze a kínaiak.
Szerintem ez így bullshit...
Az elképzelhető, hogy található benne néhány chip az emlegetett gyártóktól, de pl. LCD-paneleket maguknak sem tudnak eleget gyártani, nemhogy másnak!
Ha egy Trabantra alufelnit teszel, meg kagylóülést raksz bele, az attól még nem lesz versenyautó!
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!
Látott már vki Baird gyártmányú lcd tv-t? Vagy esetleg van vkinek ilyen? Állítólag LG meg Samsung alkatrészekből rakják össze a kínaiak.
Lcd, Led, Oled TV-k
érdemes local dimminget tudó LED-es típust nézni, vagy ezek az újabb típusok már szép feketét adnak anélkül is? 50-58" méretben már nem húszezer a technológiák közötti különbség...
Köszönöm előre is a véleményeket!
Ezzel kapcsolatban van valakinek tapasztalata? Nemsokára szeretnék egy 50" körüli készüléket venni, és mivel az már alapból jelentős kiadás, talán érdemes többet is áldozni rá. Persze csak ha megéri...
Mindenféleképp érdemes rá áldozni, Full HD-s forrásból már a képük is rendben van, és elég gyorsak is, legalábbis az LG 42LS9500 -nak már elég meggyőző a képe.