Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lcd, Led, Oled TV-k

kazi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: kazi »

Értem. Csak megtetszett, mert olyan olcsó a márkásabbakhoz képest(135 ért kínálták a full hd 120 cm-est). Nem boltból, úgyhogy garancia eleve tárgytalan, de új végülis. Sztem külföldről hozta be vki.

CsepiZs
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 0

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: CsepiZs »

Sziasztok!Látott már vki Baird gyártmányú lcd tv-t? Vagy esetleg van vkinek ilyen? Állítólag LG meg Samsung alkatrészekből rakják össze a kínaiak.

Én nem foglalkoznék vele, ugyan nem ismerem személyesen, de ezekre a no-name gyártókra az a jellemző, hogy az lcd -t megveszik valamelyik nagyobb gyártótól, és saját elektronikát építenek hozzá, a tápegységet is beleértve, persze ettől még lehet nagyon jó a kép, viszont ha a lejár a garanciád nem fogsz találni hozzá semmilyen alkatrészt ha esetleg meghibásodna, ez szinte biztos. Nálunk is áll a szervizben néhány ilyen sorsú készülék, van ami évek óta vár donorra.

keccsa
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 17

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: keccsa »

Állítólag LG meg Samsung alkatrészekből rakják össze a kínaiak.
Szerintem ez így bullshit...
Az elképzelhető, hogy található benne néhány chip az emlegetett gyártóktól, de pl. LCD-paneleket maguknak sem tudnak eleget gyártani, nemhogy másnak!

Ha egy Trabantra alufelnit teszel, meg kagylóülést raksz bele, az attól még nem lesz versenyautó!
Mindenki magának hülye...

kazi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: kazi »

Sziasztok!
Látott már vki Baird gyártmányú lcd tv-t? Vagy esetleg van vkinek ilyen? Állítólag LG meg Samsung alkatrészekből rakják össze a kínaiak.

CsepiZs
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

érdemes local dimminget tudó LED-es típust nézni, vagy ezek az újabb típusok már szép feketét adnak anélkül is? 50-58" méretben már nem húszezer a technológiák közötti különbség... 
Köszönöm előre is a véleményeket!

Ezzel kapcsolatban van valakinek tapasztalata? Nemsokára szeretnék egy 50" körüli készüléket venni, és mivel az már alapból jelentős kiadás, talán érdemes többet is áldozni rá. Persze csak ha megéri...

Mindenféleképp érdemes rá áldozni, Full HD-s forrásból már a képük is rendben van, és elég gyorsak is, legalábbis az LG 42LS9500 -nak már elég meggyőző a képe.

Dimitrij
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Dimitrij »

érdemes local dimminget tudó LED-es típust nézni, vagy ezek az újabb típusok már szép feketét adnak anélkül is? 50-58" méretben már nem húszezer a technológiák közötti különbség... 

Ezzel kapcsolatban van valakinek tapasztalata? Nemsokára szeretnék egy 50" körüli készüléket venni, és mivel az már alapból jelentős kiadás, talán érdemes többet is áldozni rá. Persze csak ha megéri...
TV: LG 50PC55 Erősítő: Panasonic SA-HE70 DVD: Egreat M34A NMT Front/Rear: Orion HS-280 Rumba NAS: Acer EasyStore 4x2TB

Dimitrij
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

...személy szerint se időm, se türelmem belemenni végetnemérő vitákba.

De akkor minek kezded el?

Ezt hívják trollkodásnak?

Egyébiránt az elmúlt évek legnagyobb számban eladott TV-márkája itthon a Samsung volt. Az utóbbi egy évben meg az LG folytatott nagyon agresszív árpolitikát, szóval várható, hogy pár hónap múlva az lesz a sz@r netszerte...

Magánvéleményem, hogy egykutya mind. A drága Sharp, Toshiba és a prémium kategóriás készülékek is pont ugyanannyira szarok tudnak lenni, mint a belépő modellek. (ld. mobiltelefonok: a 300e-es Nokia is éppúgy összefossa magát, mint a 10-es) A baj inkább ott kezdődik, hogy a teszkóba járnak mindenféle előzetes tájékozódás nélkül vásárolni az emberek és ha éppen el nem is romlik, a szolgáltatásai nem megfelelőek a tulajnak.
TV: LG 50PC55 Erősítő: Panasonic SA-HE70 DVD: Egreat M34A NMT Front/Rear: Orion HS-280 Rumba NAS: Acer EasyStore 4x2TB

oriza triznyák
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 10

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: oriza triznyák »

Még egy-két dolog az előbbi vitához (előrebocsájtva, hogy NEM vagyok Samsung-fan). 
Elég régóta foglalkozom gyakorlati elektronikával is, sőt, egészen közelmúltig (több, mint 15 évig) többek között tévéjavítással is. A Samsungot még abból az időből ismerem, amikor az LG is még Goldstar volt. Abban az időben a termékei tényleg műszakilag és technológiailag elmaradottak voltak, és sok panasz volt rájuk. Rájöttek közben a koreaiak, hogy ezzel nem sokáig tudnak a felszínen maradni, és mind a Goldstar (LG), mind a Samsung rengeteg pénzt, energiát fektetett abba, hogy a termékeik elérjék a világszínvonalat (ennek az arculatváltásnak volt a legerősebb megnyilvánulása, hogy a Goldstar még nevet is váltott...).
Az erőfeszítéseik meg is látszottak a termékeiken. Míg a régi nagy nevek egyre "gagyisodtak" (nézzél meg pölö egy húszéves, illetve egy ötéves Panasonic videomagnót, de hosszasan lehetne sorolni), addig az említett gyártók egyre jobb minőségű, és szolgáltatást nyújtó, előremutató innovációkat is tartalmazó berendezésekkel léptek a piacra. Nem felélték a pénzüket (illetve osztalékkal fizették ki a részvényeseiket), hanem gyárakat telepítettek mindenhová, szervizhálózatokat hoztak létre, és továbbra is gőzerővel fejlesztenek. Ma már ott tartunk, hogy a világ legnagyobb panelgyártói közé tartozik az LG/Philips, ahol tulajdonképpen az igazi fejlesztést az LG végezte, a Philips inkább csak pénzt adott, meg igényeket fogalmazott meg (egyébként pont így történt a PSA és a Ford "közös" dízelmotor fejlesztése is, ugyanis a Ford sose tudott csinálni egy normális dízelmotort...), illetve a Samsung, akinek a licenszei alapján több gyártó is gyárt paneleket.

Majdnem minden gyártó gyárt alacsonyabb, illetve magasabb minőségi, illetve szolgáltatási kategóriába tartozó berendezéseket, így a Samsung is. Annak idején nekem sem volt jó véleményem a termékeiről, de ez mára teljesen megváltozott (még egyszer hangsúlyozom, SEMMI közöm nincs a Samsunghoz).

Ezek alapján ha valaki nem azt mondja, hogy X gyártó Y terméke azért nem jó, mert ez meg az a - többek által is említett, illetve tapasztalt - súlyos hibája van, hanem kategorikusan kijelenti, hogy X gyártó termékei szarok, akkor az számomra hiteltelen.

Igen, én is olvastam több olyan fórumot, ahol valaki vagy kifogott egy hibás terméket, vagy valamilyen a termékkel vagy a supporttal kapcsolatos sérelem érte, majd telefröcsögte vele a netet (a falka meg kontrázott a balhé kevéért), de én ezeket nem tartom a legcsekélyebb mértékben sem mérvadónak!

közel 10 éve dolgozom műszaki ker-ben és minden szavaddal 1etértek!

samu és lg az elmúlt évek legtöbbet fejlődő cégei

lehet itt braviázni, meg ambilight-ozni, az átlagembernek egy samu, v lg tv 20-40%-kal olcsóbban tud olyan minőséget adni, amire szüksége van. és ami fontos. minőségben, megbízhatóságban semmivel nem rosszabb

tv: PANA 42S30
erő: YAMI RXV-750, PANA SA-XR15, SONY TA-FE370
dvd: YAMI DVD-S2700, PANA DVD-S47, MILLENIUM MN-9504
kéksugár: SAMU BD-D5500
hangfal: PIO CS301, SONY SS-MF-600, JAMO E8 CENTER.2, JAMO S 602
lemez: TECHNICS SL-BD20
média: ASUS HDP-R1 O!PLAY

CsepiZs
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Még egy-két dolog az előbbi vitához (előrebocsájtva, hogy NEM vagyok Samsung-fan). 
Elég régóta foglalkozom gyakorlati elektronikával is, sőt, egészen közelmúltig (több, mint 15 évig) többek között tévéjavítással is. A Samsungot még abból az időből ismerem, amikor az LG is még Goldstar volt. Abban az időben a termékei tényleg műszakilag és technológiailag elmaradottak voltak, és sok panasz volt rájuk. Rájöttek közben a koreaiak, hogy ezzel nem sokáig tudnak a felszínen maradni, és mind a Goldstar (LG), mind a Samsung rengeteg pénzt, energiát fektetett abba, hogy a termékeik elérjék a világszínvonalat (ennek az arculatváltásnak volt a legerősebb megnyilvánulása, hogy a Goldstar még nevet is váltott...).
Az erőfeszítéseik meg is látszottak a termékeiken. Míg a régi nagy nevek egyre "gagyisodtak" (nézzél meg pölö egy húszéves, illetve egy ötéves Panasonic videomagnót, de hosszasan lehetne sorolni), addig az említett gyártók egyre jobb minőségű, és szolgáltatást nyújtó, előremutató innovációkat is tartalmazó berendezésekkel léptek a piacra. Nem felélték a pénzüket (illetve osztalékkal fizették ki a részvényeseiket), hanem gyárakat telepítettek mindenhová, szervizhálózatokat hoztak létre, és továbbra is gőzerővel fejlesztenek. Ma már ott tartunk, hogy a világ legnagyobb panelgyártói közé tartozik az LG/Philips, ahol tulajdonképpen az igazi fejlesztést az LG végezte, a Philips inkább csak pénzt adott, meg igényeket fogalmazott meg (egyébként pont így történt a PSA és a Ford "közös" dízelmotor fejlesztése is, ugyanis a Ford sose tudott csinálni egy normális dízelmotort...), illetve a Samsung, akinek a licenszei alapján több gyártó is gyárt paneleket.

Majdnem minden gyártó gyárt alacsonyabb, illetve magasabb minőségi, illetve szolgáltatási kategóriába tartozó berendezéseket, így a Samsung is. Annak idején nekem sem volt jó véleményem a termékeiről, de ez mára teljesen megváltozott (még egyszer hangsúlyozom, SEMMI közöm nincs a Samsunghoz).

Ezek alapján ha valaki nem azt mondja, hogy X gyártó Y terméke azért nem jó, mert ez meg az a - többek által is említett, illetve tapasztalt - súlyos hibája van, hanem kategorikusan kijelenti, hogy X gyártó termékei szarok, akkor az számomra hiteltelen.

Igen, én is olvastam több olyan fórumot, ahol valaki vagy kifogott egy hibás terméket, vagy valamilyen a termékkel vagy a supporttal kapcsolatos sérelem érte, majd telefröcsögte vele a netet (a falka meg kontrázott a balhé kevéért), de én ezeket nem tartom a legcsekélyebb mértékben sem mérvadónak!

Teljesen egyetértek a véleményeddel, én még csak 5 éve javítok tv-ket, köztük Samsungot, LG, az utóbbi években valóban jelentős volt a fejlesztés a samsungnál, főleg megbízhatóság terén, de a képminőség is előnyére változott.

keccsa
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

keccsa
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Elég ha átolvassátok a magyar TV-s fórumokat Samsung téren. Valamint ha bárkit megkérdeztek, aki benne van a témában, ugyanezt fogja mondani, személy szerint se időm, se türelmem belemenni végetnemérő vitákba.
Nem kell vitába bocsátkoznod, elég, ha dobsz néhány olyan linket, ahol érdemben alá tudják támasztani a dolgot!

Köszönöm!

Fletch
Isten Hozott! :)

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Fletch »

Ezek tények 
Azért ezt egy kicsit jobban is kifejthetnéd!

No, meg azt is megoszthatnád velünk, hogy Te mely tévé(ke)t tartod jónak, és miért...

Ez engem is érdekelne, mert egy 32B650-est néztem ki a hálóba!

Közben pedig az egyik ismerősöm vett egy 40B650-est és nekem sok minden eszembe jutott, de a sz@r szó egyáltalán nem...

Nem azt mondom, hogy egy csúcs készülék, de nagyon szép a képe, sok szolgáltatása van és az ára sem túl magas.

Van egy olyan sejtésem, hogy nem foguk erre a kérdésre egy mélyenszántó, akadémiai értekezésekre emlékeztető, magas szintű műszaki érvekkel alátámasztott, személyes és nemzetközi tapasztalatokkal kiegészített, minden részletre kiterjedő, közérthetően megfogalmazott választ kapni...

Elég ha átolvassátok a magyar TV-s fórumokat Samsung téren. Valamint ha bárkit megkérdeztek, aki benne van a témában, ugyanezt fogja mondani, személy szerint se időm, se türelmem belemenni végetnemérő vitákba.
[Panasonic TX-P 42 G10 E][LG BD370]

keccsa
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Ezek tények 

No, meg azt is megoszthatnád velünk, hogy Te mely tévé(ke)t tartod jónak, és miért...

Közben pedig az egyik ismerősöm vett egy 40B650-est és nekem sok minden eszembe jutott, de a sz@r szó egyáltalán nem...

Nem azt mondom, hogy egy csúcs készülék, de nagyon szép a képe, sok szolgáltatása van és az ára sem túl magas.

Van egy olyan sejtésem, hogy nem foguk erre a kérdésre egy mélyenszántó, akadémiai értekezésekre emlékeztető, magas szintű műszaki érvekkel alátámasztott, személyes és nemzetközi tapasztalatokkal kiegészített, minden részletre kiterjedő, közérthetően megfogalmazott választ kapni...

amajci
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 30

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: amajci »

Ezek tények 

keccsa
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

Ezek tények 

Fletch

Lcd, Led, Oled TV-k

Sziaszto!Tudja valaki mi a különbség a Samsung B650-651-652-653-656-679 között?

Igen:

B650 - sz@r
B651 - Szarabb
B652 - Mégszarabb
B653 - Legszarabb
B656 - Legeslegszarabb
B679 - Legeslegeslegszarabb

Mint ahogy általában a Samsung összes terméke, persze szeretettel várom az elfogultak válaszait

Ezek tények :lol!:

oriza triznyák
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 10

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: oriza triznyák »

Igen:

B650 - sz@r
B651 - Szarabb
B652 - Mégszarabb
B653 - Legszarabb
B656 - Legeslegszarabb

Mint ahogy általában a Samsung összes terméke, persze szeretettel várom az elfogultak válaszait

tv: PANA 42S30
erő: YAMI RXV-750, PANA SA-XR15, SONY TA-FE370
dvd: YAMI DVD-S2700, PANA DVD-S47, MILLENIUM MN-9504
kéksugár: SAMU BD-D5500
hangfal: PIO CS301, SONY SS-MF-600, JAMO E8 CENTER.2, JAMO S 602
lemez: TECHNICS SL-BD20
média: ASUS HDP-R1 O!PLAY

Tonhal

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Tonhal »

Aztán nehogy engem szidj, ha nem mindig működik!

Nálam T-Home-os digit. STB egy-egy csatornánál olyan vezérlőjelet küld neki, ami ellehetetleníti ezt az automatikus méretezést. (A tévé saját tunerével nézve ugyanazt a digitális adót jól működik.) És a 4:3-as képre méretezett korhatárkarikát, ami alul kilóg a 16:9-es letterbox filmből, nem tudja félbevágni auto-módnál. (Ugyanezt a felül kilógó logóval megteszi. Nem készítették fel erre a remek magyar fejlesztésre )

Fletch

Lcd, Led, Oled TV-k

Igen:

B650 - sz@r
B651 - Szarabb
B652 - Mégszarabb
B653 - Legszarabb
B656 - Legeslegszarabb

Dimitrij
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

Köszönöm!

Vicces, hogy pont ilyen "apróság" miatt fogok Philips-et venni... Pedig pár éve utáltam, azóta a legjobb cuccaim filipszek. Ennyit a fórumos falkaszellemről. (egy hülye elkezdi...)

Kipróbáltam, át lehet állítani olyanra, hogy meg is nyújtsa. Ez a nyújtás volt vásárlás után az alapbeállítás, de őszintén szólva nálam az volt az első dolog, hogy kikutattam a menüből, hogy hogy lehet a nyújtást kikapcsolni. Nem azért vettem egy jó tévét, hogy aztán meg torzan nézzem rajta a képet... 
Tehát nagyít is meg nyújt is, de be tudtam állítani olyanra, hogy csak nagyítson.

Tonhal

Lcd, Led, Oled TV-k

A Philipsek tudnak ilyet, még akkor is, ha a logó belelóg a fekete sávba. Viszont az alul feketébe lelógó korhatárkarikára nincsenek felkészítve, ezért csak a karika aljáig nagyítanak...

Ez jól hangzik. És azt tudod, hogy csak nagyítanak, vagy a "maradékot" meg is nyújtják trükkösen?

Kipróbáltam, át lehet állítani olyanra, hogy meg is nyújtsa. Ez a nyújtás volt vásárlás után az alapbeállítás, de őszintén szólva nálam az volt az első dolog, hogy kikutattam a menüből, hogy hogy lehet a nyújtást kikapcsolni. Nem azért vettem egy jó tévét, hogy aztán meg torzan nézzem rajta a képet...

Tehát nagyít is meg nyújt is, de be tudtam állítani olyanra, hogy csak nagyítson.

Dimitrij
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

A Philipsek tudnak ilyet, még akkor is, ha a logó belelóg a fekete sávba. Viszont az alul feketébe lelógó korhatárkarikára nincsenek felkészítve, ezért csak a karika aljáig nagyítanak...

Ez jól hangzik. És azt tudod, hogy csak nagyítanak, vagy a "maradékot" meg is nyújtják trükkösen?

Tonhal

Lcd, Led, Oled TV-k

Meg tudjátok mondani, hogy mely gyártók (típusok?) képesek arra, hogy automatikusan kinagyítsák a képet, ha az letterbox formátumú és nem lóg bele a csatorna logoja a fekete sávba?

Dimitrij
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

Halihó!

Meg tudjátok mondani, hogy mely gyártók (típusok?) képesek arra, hogy automatikusan kinagyítsák a képet, ha az letterbox formátumú és nem lóg bele a csatorna logoja a fekete sávba?
A legszuperebb az lenne, ha csak annyit nagyítana, hogy épp elfogyjon a fekete csík, és ha még mindig szélesebb a TV, mint a sugárzott kép, akkor kombinálja a trükkös nyújtással a széleken... de gondolom ilyen nincs.

Továbbá kérlek, erősítsétek meg, hogy az LG TV-k tudnak-e egyáltalán 4:3-as adást trükkösen 16:9-re nagyítani (hogy csak a széleken, progresszíven nyújt)?

Más:

keccsa
V.I.P.
V.I.P.

Lcd, Led, Oled TV-k

650-656

Káva, illetve a talp színe, valamint kismértékben a formája. Műszaki tartalom gyakorlatilag megegyezik, panel gyártója változhat.

679

Beépített digitális szatelit vevő.

Jelenleg kis hazánkban már csak a 650-es sorozat van (esetleg bolti raktárakban lehet még az egyéb színűekből is).

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”