Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

Vendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Lacy azért a gyári kábelek ennyiből még nem csinálnak zenét...A CAT7 300 ft méterben...3600 ft a dupla 2x3 méter...Ennyiből nem kapsz jó gyári kábelt szerintem...
NA jó,a kkor kb a duplájából, ami még mindíg nem tétel...
én az audiolinkért nem adnám a CAT-ot... az biwire volt (igaz nem most) 7000ft a 2x3,5 méter

Na mindjárt a duplája, amúgy a többivel teljesen egyet értek...A CAT nem rossz, és viszonylag részletes kábel, de épp a zene ami hiányzik belőle és a melegség...Olyan teknicista hangzása van nem tudom jobban leírni.Nincs élet a zenében, csak szól de nem ragad magával.

Vendég

Kábelezzünk

Lacy azért a gyári kábelek ennyiből még nem csinálnak zenét...A CAT7 300 ft méterben...3600 ft a dupla 2x3 méter...Ennyiből nem kapsz jó gyári kábelt szerintem...
NA jó,a kkor kb a duplájából, ami még mindíg nem tétel...
én az audiolinkért nem adnám a CAT-ot... az biwire volt (igaz nem most) 7000ft a 2x3,5 méter

Vendég

Kábelezzünk

Vendég

Kábelezzünk

Sziasztok , CAT7 -rol szeretnek kerdezoskodni.Utanna neztem picit, es odaig eljutottam, hogy 4 x 2 szalbol all a vezetek.

Ezt hogy hasznaljatok? Biwire modban? A 4 parbol kiindulva ez tunik
a legkezenfekvobb megoldasnak...

2x 4 szál, mint minden CAT kábel :lol!:

Én sehogy nem használnám...
egy 2x3 méteres biwire dupla CAT 7 árából már "valódi" rendes kábelt is lehet venni...
ami talán nem öli ki a hangból a zenét... :lol!:

Baleee
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Baleee »

Sziasztok , CAT7 -rol szeretnek kerdezoskodni.Utanna neztem picit, es odaig eljutottam, hogy 4 x 2 szalbol all a vezetek.

1 vezeték = 4 érpár, érpáronként fehér és szives erekkel.
Ha biwire-t akarsz csinálni akkor 4 vezeték, azaz 16 érpár = 32 ér fog kelleni az egyik oldalra, ugyanennyi a másikra is.
24 ér megy a mélyhez, 8 ér megy a magashoz. A linze kft-ben lehet kapni jó fajta CAT7 kábelt. LAPPCABLE LAN 1200Mhz. Ebből érdemes csinálni a hangfalkábelt.
Elkészítése elég egyszerű elvben, gyakorlatban elég szöszmötölős munka, 1 napod rá fog menni. Levágod a vezetékeket akkora hosszra amekkora neked fog kelleni. Számolj úgy hogy a fonás után a hossz 80%-a lesz a tényleges hangfalkábel hossza. A darab vezetékeket szét kell bontani, leszedni a külső burkolatot és minden szigetelő anyagot. Ha már csak a 4 érpár maradt a vezetékdarabodból akkor tovább nem bontsd Ezt minden darab vezetékkel megcsinálod (biwire-nél ez 8db vezeték). Ezután fogod a 12érpárt (3 vezeték = 12 érpár = 24 ér)és csinálsz belőlük egy 3-as fonatot. Ezután ha ez kész akkor a fonat végeinél különvállogatod a fehér és a szines ereket mindkét végén a fonatnak. Közben csináld meg a magashoz tartozó 1 vezeték, vagyis 4 érpáras fonatot is. Amit az erősítő felöli részénél egybe kell tekerni a 12 érpáros fonattal, külön a fehér - szines. Ez volt az erősítő felöli rész + -. A masik felén értelemszerűes külön a fehér - szines kivállogatva és becsavarva, úgy hogy külön a 12 érpáros vezető 2 pólusa, és külön a 4 érpáros vezető két pólusa. És kész is biwire. Utána már csak zsugorcsövezni kell és tetszés szerint dugózni. Huuuuh ez hosszú lett :lol!:
PC -> DAC: Sabre Buffalo II -> IC: Excalibur IC -> Amp: Pioneer A-A9-J, Amp power cable: Valhalla CuAgI -> Speaker Cable: Excalibur -> Speaker: Triangle Celius 202

silwus
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: silwus »

Sziasztok , CAT7 -rol szeretnek kerdezoskodni.
Utanna neztem picit, es odaig eljutottam, hogy 4 x 2 szalbol all a vezetek.

NAD C545BEE --> NAD C352 --> Epos M12.2
PC --> Musical Fidelity V-DAC --> BVaudio Headamp --> Hifiman HE400i, NAD VISO HP50, MEZE CLASSICS 99 SILVER
Ipad Air (TIDAL) --> Oppo HA-2 --> Hifiman HE400i, NAD VISO HP50, MEZE CLASSICS 99 SILVER

Vendég

Kábelezzünk

A Triangle dobozok mellé tessék tenni egy normális kábelt :lol!: Megérdemli az Antika :kiraly:
Te mindenhol ugyanazt mondod?
Már folyamatban van a dolog, tápkábelnek Supra? Mit gondolsz?
Hangfalkábel vásár előtt meg sok hallgatózás lesz megint, azt hiszem...

Vedd fel a kapcsolatot Excaliburral... :lol!:

JENŐ
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 2

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: JENŐ »

Max  30e Ft áron szeretnék tápkábelt vásárolni, amit néztem: Isotek Premium, vagy a Pointe, ezenkívűl szóba jöhet még Rapport(bár ezt abszolut nem ismerem).   

Bocsi most látom, hogy CD játékoshoz kell. Oda teljesen jó a Valhalla CU-II:

http://www.avx.hu/forum/index.php?showtopic=12706

JENŐ
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 2

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: JENŐ »

Max  30e Ft áron szeretnék tápkábelt vásárolni, amit néztem: Isotek Premium, vagy a Pointe, ezenkívűl szóba jöhet még Rapport(bár ezt abszolut nem ismerem).   
Nekem nagyon bevált: Valhalla CU-IV itt a fórumon!

http://www.avx.hu/forum/index.php?showt ... l=valhalla

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1221

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: pali923 »

A Triangle dobozok mellé tessék tenni egy normális kábelt :lol!: Megérdemli az Antika :lol!:
Te mindenhol ugyanazt mondod?
Már folyamatban van a dolog, tápkábelnek Supra? Mit gondolsz? :kiraly:
Hangfalkábel vásár előtt meg sok hallgatózás lesz megint, azt hiszem...
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

Vendég

Kábelezzünk

A Triangle dobozok mellé tessék tenni egy normális kábelt Megérdemli az Antika :lol!:

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1221

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: pali923 »

Egy próbát talán megér: én 2,5 m 2,5mm-es tűzállóból csináltam nagyon olcsó tápkábelt egy gagyi dugóval és elosztóval. Rettenetesen meglepődtem, mekkora változást idézett elő a hangban, méghozzá azonnal. Sokkal dinamikusabb lett, sokkal több méllyel, és egy kicsit több magassal. A kezelése nem könnyű, uis nem szedtem szét, ezért nagyon vastag és merev, de elfér a bútor mögött.
Azt is hozzá kell tennem azonban, hogy ahogy használom, a dinamikából veszített egy kicsit, és a mély hangokba belekerült egyfajta fémes hangzás, ami nekem nagyon nem tetszik, eddig nagyon kellemes, meleg mélyek jöttek a dobozból. Ezért vszínűleg lecserélem, de ha valakinek ilyen zene tetszik, jól jöhet. Nekem arra volt a legjobb, hogy beláttam: nem mindegy a tápkábel minősége, fajtája stb.
Az én rendszeremen, és szerintem...
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

midian
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: midian »

Hali
Valaki ismeri a Klotz kábeleket?Ezekből láttam fenn hangfalkábelt és CAT kábelt is.
Erősítő(k):mozi:Onkyo SR605,sztereo:Jungson JA66C
CD:PhilipsCD 584
Doboz(ok):Front:Celestion F28,Center:Dali Concept ,Háttér:Wharf.:Diamond 9.0
Kábel(ek): IC (T),Gotham
Dac:Styleaudio Carat HD1 V
Mplayer:A.C.Ryan playon hd2 mini
Gitár:Hohner B Bass

geller
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 43

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: geller »

Tápkábelt
Forrás:OPPO BDP-93(NuForce upgrade) / Denon DCD 1450AR / S.M.S.L SD-9
DAC : Eversolo DAC Z6Erősítő : Copland CSA28 Mozi  Emotiva UMC-200/Emotiva UPA-700
Front/sztereó: ELAC FS 68.2 Center: ELAC CC 61.2 Surround: Monitor Audio M4 Sub:Mission
Kábelek:  Valhalla/Hydrasound

Vendég

Kábelezzünk

Az új Pio CD-hez szeretnék kábelt
analóg? digital? táp?

geller
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 43

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: geller »

Az új Pio CD-hez szeretnék kábelt
Forrás:OPPO BDP-93(NuForce upgrade) / Denon DCD 1450AR / S.M.S.L SD-9
DAC : Eversolo DAC Z6Erősítő : Copland CSA28 Mozi  Emotiva UMC-200/Emotiva UPA-700
Front/sztereó: ELAC FS 68.2 Center: ELAC CC 61.2 Surround: Monitor Audio M4 Sub:Mission
Kábelek:  Valhalla/Hydrasound

Vendég

Kábelezzünk

Már megint ez a CAT mánia...
:lol!:

frankie
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 83

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: frankie »

Kedves Baleee.

Tehát akkor kb.16m-t vettél 11eFt-ért. Ez 690Ft/m. Ez nem nagy összeg. Egyébként nekem is ezek a tapasztalataim a CAT-5, CAT-7 kábellel, mint neked.
Bizonyos zenéken a CAT-7 is zavaros egy kicsit. De ár/érték arányt, és hallgathatóságot tekintve elég sokáig jó. Kezdetnek meg főleg. Természetesen van néla jobb is. De milyen áron? Most van egy futó projectem a CAT-7 leváltására. Biztatóak az előjelek. De még messze a vége.
Diy hangfalak: Dynaudio és szélessávú
Linn

frankie
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Kedves Baleee.

Az én CAT-7-es fonatom 20szálas, 2*2,3m DRAKA LAN600-as. SAJNOS. Ez kb. 8eFt-ból jött ki, 1,5 éve. A cimborám VDH CS-122-es kábelét -25eFt 2*2,5m- bizony lenyomta, még az Ő rendszerében is. Ha ezt nézzük, akkor nem is volt olyan drága. Persze ez is nézőpont kérdése. A DIY erről is szól, hogy be merjük-e vállalni a próbát, vagy sem. Az is igaz, hogy minnél több dolgot próbálunk ki, annál több a befektetett összeg, és a végén lehet, hogy mi húzzuk a rövidebbet. :lol!: :lol!: Ezt mindenkinek magának kell eldönteni. Tanácsot szívesen ad az ember, de a döntés mindenkinek a saját kezében van.
Linn

Baleee
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kábelezzünk

3 * 4 érpár megy a mélyre 1 * 4 érpár a magasra. A CAT7-em előtt vagy 1.5 évig CAT5-öt hallgattam. Azzal sem volt semmi gondom, csak éreztem hogy valami mintha nem stimmelne a hangjával. Ezért szerkesztettem össze egy ilyen CAT7-et ami a CAT5-höz képest javulást hozott. Nem klasszisokkal, csak élettelibb lett a hang és egységesebb, mindamellett hogy megőrizte a részletes magasait. De mostanában már megint azt érzem hogy valami nem stimmel. Az a tapasztalatom hogy azoknál a zenéknél ahol sok hangszer van jelen magas és közép szekcióban ott képes összekavarodni a CAT7. Egybeolvasztja a hangkavalkádot és nem azok a hangok jönnek ki mint amit várnék. Ez csak az én véleményem az én rendszeremben.
PC -> DAC: Sabre Buffalo II -> IC: Excalibur IC -> Amp: Pioneer A-A9-J, Amp power cable: Valhalla CuAgI -> Speaker Cable: Excalibur -> Speaker: Triangle Celius 202

frankie
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Kedves Bolygo.

Így van. Mint írtam LAN1200-t(1200Mhz) kell venni az a jobb. A K-Box, és a Linze is forgalmaz ilyet.
Linn

frankie
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Kedves Baleee.

A LAPP-Kabel féle LAN1200-es CAT-7 a legjobb amit venni tudtál! Akkor ha jól számoltam 13 méter kábelt vettél kb.850Ft/m áron. Ez nem sok a LAPP-ért.
2*8 szál közép, és 1*8 szál a magas? Szerintem amennyibe a kábeled került, annak az árnak a 2-3*-ig bezáróan más kábel mellé nyugodtan mellé teheted a CAT-ot.
Linn

bolygo
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 48

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: bolygo »

Kedves Bolygo. 
Jogos az észrevétel. Jómagam a K-Box-nál vettem a CAT-7-et. Kb.1,5éve. Az DRAKA gyártmányú volt 600Mhz STP, és garantáltan réz vezetővel rendelkező kábel. Nem ismerem a kábel gyártókat. De szerintem szabad szemmel is lehet látni, hogy milyen anyagú a kábel. Talán az ezüstös bevonatú rézkábel a becsapós. Ugyanis az nem mindig jelenti azt, hogy ezüstözött a kábel! Lehet, hogy Ónnal futtatott. De szerintem a kábelnagykereknél tudják az illetékesek eladók, hogy milyen a kábel.
Ha vki CAT-7-est vesz, akkor 1200Mhz-t vegyen, LAN1200 ként is szokták jelölni. Ez általában világosszürke színű külső köpenyben van.

A Draka gyártmányait én is ajánlani tudom. Az STP jelentése, hogy a 4 kábelpár körül árnyékolás van. Az S/STP jelölésű kábeleknél árnyékolás van a kábelpárok körül, és még egy a 4 kábelpár körül is. :lol!:
"Torzítatlan vétel, zavartalan adás, fausti pillanat, örök maradás."

Baleee
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kábelezzünk

CAT-7-1200Mhz-es métere(300-500Ft). Szerintem lazán veri az 1700Ft/m-es kategória kábeleit.
Igen métere 300-500 HUF, de az csak 1 vezeték, és ha biwiret akarsz akkor kell 2* 4 * X méter CAT7, amit ha kiszámolsz ott vagy a VDH áránál. Ha csak sima (nem biwire) kábelt akarsz csinálni akkor csak 2 * 3 * x méter kell belőle. Nem lebeszélni akarrak róla, nekem is CAT7-em van. Csak hogy tudj számolni hogy a végén mennyiből jössz ki. Kb 3 hónapja vettem a Linze kft-ből a CAT7-et. Lappcable LAN 1200Mhz. 2 * 2.2m biwire kábel került 11e HUF-ba csatlakozók nélkül.

frankie
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Kedves Bolygo.

Jogos az észrevétel. Jómagam a K-Box-nál vettem a CAT-7-et. Kb.1,5éve. Az DRAKA gyártmányú volt 600Mhz STP, és garantáltan réz vezetővel rendelkező kábel. Nem ismerem a kábel gyártókat. De szerintem szabad szemmel is lehet látni, hogy milyen anyagú a kábel. Talán az ezüstös bevonatú rézkábel a becsapós. Ugyanis az nem mindig jelenti azt, hogy ezüstözött a kábel! Lehet, hogy Ónnal futtatott. De szerintem a kábelnagykereknél tudják az illetékesek eladók, hogy milyen a kábel.
Ha vki CAT-7-est vesz, akkor 1200Mhz-t vegyen, LAN1200 ként is szokták jelölni. Ez általában világosszürke színű külső köpenyben van.
Linn

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”