Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Kábelezzünk
Sziasztok , CAT7 -rol szeretnek kerdezoskodni.Utanna neztem picit, es odaig eljutottam, hogy 4 x 2 szalbol all a vezetek.
Ezt hogy hasznaljatok? Biwire modban? A 4 parbol kiindulva ez tunik
a legkezenfekvobb megoldasnak...
1 vezeték = 4 érpár, érpáronként fehér és szives erekkel.
Ha biwire-t akarsz csinálni akkor 4 vezeték, azaz 16 érpár = 32 ér fog kelleni az egyik oldalra, ugyanennyi a másikra is.
24 ér megy a mélyhez, 8 ér megy a magashoz. A linze kft-ben lehet kapni jó fajta CAT7 kábelt. LAPPCABLE LAN 1200Mhz. Ebből érdemes csinálni a hangfalkábelt.
Elkészítése elég egyszerű elvben, gyakorlatban elég szöszmötölős munka, 1 napod rá fog menni. Levágod a vezetékeket akkora hosszra amekkora neked fog kelleni. Számolj úgy hogy a fonás után a hossz 80%-a lesz a tényleges hangfalkábel hossza. A darab vezetékeket szét kell bontani, leszedni a külső burkolatot és minden szigetelő anyagot. Ha már csak a 4 érpár maradt a vezetékdarabodból akkor tovább nem bontsd Ezt minden darab vezetékkel megcsinálod (biwire-nél ez 8db vezeték). Ezután fogod a 12érpárt (3 vezeték = 12 érpár = 24 ér)és csinálsz belőlük egy 3-as fonatot. Ezután ha ez kész akkor a fonat végeinél különvállogatod a fehér és a szines ereket mindkét végén a fonatnak. Közben csináld meg a magashoz tartozó 1 vezeték, vagyis 4 érpáras fonatot is. Amit az erősítő felöli részénél egybe kell tekerni a 12 érpáros fonattal, külön a fehér - szines. Ez volt az erősítő felöli rész + -. A masik felén értelemszerűes külön a fehér - szines kivállogatva és becsavarva, úgy hogy külön a 12 érpáros vezető 2 pólusa, és külön a 4 érpáros vezető két pólusa. És kész is biwire. Utána már csak zsugorcsövezni kell és tetszés szerint dugózni. Huuuuh ez hosszú lett :lol!:
PC -> DAC: Sabre Buffalo II -> IC: Excalibur IC -> Amp: Pioneer A-A9-J, Amp power cable: Valhalla CuAgI -> Speaker Cable: Excalibur -> Speaker: Triangle Celius 202
Kábelezzünk
Sziasztok , CAT7 -rol szeretnek kerdezoskodni.
Utanna neztem picit, es odaig eljutottam, hogy 4 x 2 szalbol all a vezetek.
Ezt hogy hasznaljatok? Biwire modban? A 4 parbol kiindulva ez tunik
a legkezenfekvobb megoldasnak...
NAD C545BEE --> NAD C352 --> Epos M12.2
PC --> Musical Fidelity V-DAC --> BVaudio Headamp --> Hifiman HE400i, NAD VISO HP50, MEZE CLASSICS 99 SILVER
Ipad Air (TIDAL) --> Oppo HA-2 --> Hifiman HE400i, NAD VISO HP50, MEZE CLASSICS 99 SILVER
Kábelezzünk
A Triangle dobozok mellé tessék tenni egy normális kábelt :lol!: Megérdemli az Antika :kiraly:
Te mindenhol ugyanazt mondod?
Már folyamatban van a dolog, tápkábelnek Supra? Mit gondolsz?
Hangfalkábel vásár előtt meg sok hallgatózás lesz megint, azt hiszem...
Vedd fel a kapcsolatot Excaliburral... :lol!:
- JENŐ
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 2
Kábelezzünk
Max 30e Ft áron szeretnék tápkábelt vásárolni, amit néztem: Isotek Premium, vagy a Pointe, ezenkívűl szóba jöhet még Rapport(bár ezt abszolut nem ismerem).
Bocsi most látom, hogy CD játékoshoz kell. Oda teljesen jó a Valhalla CU-II:
http://www.avx.hu/forum/index.php?showtopic=12706
- JENŐ
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 2
Kábelezzünk
Max 30e Ft áron szeretnék tápkábelt vásárolni, amit néztem: Isotek Premium, vagy a Pointe, ezenkívűl szóba jöhet még Rapport(bár ezt abszolut nem ismerem).
Nekem nagyon bevált: Valhalla CU-IV itt a fórumon!
http://www.avx.hu/forum/index.php?showt ... l=valhalla
Kábelezzünk
A Triangle dobozok mellé tessék tenni egy normális kábelt :lol!: Megérdemli az Antika :lol!:
Te mindenhol ugyanazt mondod?
Már folyamatban van a dolog, tápkábelnek Supra? Mit gondolsz? :kiraly:
Hangfalkábel vásár előtt meg sok hallgatózás lesz megint, azt hiszem...
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
Kábelezzünk
A Triangle dobozok mellé tessék tenni egy normális kábelt Megérdemli az Antika :lol!:
Kábelezzünk
Egy próbát talán megér: én 2,5 m 2,5mm-es tűzállóból csináltam nagyon olcsó tápkábelt egy gagyi dugóval és elosztóval. Rettenetesen meglepődtem, mekkora változást idézett elő a hangban, méghozzá azonnal. Sokkal dinamikusabb lett, sokkal több méllyel, és egy kicsit több magassal. A kezelése nem könnyű, uis nem szedtem szét, ezért nagyon vastag és merev, de elfér a bútor mögött.
Azt is hozzá kell tennem azonban, hogy ahogy használom, a dinamikából veszített egy kicsit, és a mély hangokba belekerült egyfajta fémes hangzás, ami nekem nagyon nem tetszik, eddig nagyon kellemes, meleg mélyek jöttek a dobozból. Ezért vszínűleg lecserélem, de ha valakinek ilyen zene tetszik, jól jöhet. Nekem arra volt a legjobb, hogy beláttam: nem mindegy a tápkábel minősége, fajtája stb.
Az én rendszeremen, és szerintem...
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
Kábelezzünk
Hali
Valaki ismeri a Klotz kábeleket?Ezekből láttam fenn hangfalkábelt és CAT kábelt is.
Erősítő(k):mozi:Onkyo SR605,sztereo:Jungson JA66C
CD:PhilipsCD 584
Doboz(ok):Front:Celestion F28,Center:Dali Concept ,Háttér:Wharf.:Diamond 9.0
Kábel(ek): IC (T),Gotham
Dac:Styleaudio Carat HD1 V
Mplayer:A.C.Ryan playon hd2 mini
Gitár:Hohner B Bass
Kábelezzünk
Tápkábelt
Forrás:OPPO BDP-93(NuForce upgrade) / Denon DCD 1450AR / S.M.S.L SD-9
DAC : Eversolo DAC Z6Erősítő : Copland CSA28 Mozi Emotiva UMC-200/Emotiva UPA-700
Front/sztereó: ELAC FS 68.2 Center: ELAC CC 61.2 Surround: Monitor Audio M4 Sub:Mission
Kábelek: Valhalla/Hydrasound
DAC : Eversolo DAC Z6Erősítő : Copland CSA28 Mozi Emotiva UMC-200/Emotiva UPA-700
Front/sztereó: ELAC FS 68.2 Center: ELAC CC 61.2 Surround: Monitor Audio M4 Sub:Mission
Kábelezzünk
Az új Pio CD-hez szeretnék kábelt
Forrás:OPPO BDP-93(NuForce upgrade) / Denon DCD 1450AR / S.M.S.L SD-9
Kábelezzünk
Kedves Baleee.
Tehát akkor kb.16m-t vettél 11eFt-ért. Ez 690Ft/m. Ez nem nagy összeg. Egyébként nekem is ezek a tapasztalataim a CAT-5, CAT-7 kábellel, mint neked.
Bizonyos zenéken a CAT-7 is zavaros egy kicsit. De ár/érték arányt, és hallgathatóságot tekintve elég sokáig jó. Kezdetnek meg főleg. Természetesen van néla jobb is. De milyen áron? Most van egy futó projectem a CAT-7 leváltására. Biztatóak az előjelek. De még messze a vége.
Diy hangfalak: Dynaudio és szélessávú
Linn
Linn
Kábelezzünk
Kedves Baleee.
Az én CAT-7-es fonatom 20szálas, 2*2,3m DRAKA LAN600-as. SAJNOS. Ez kb. 8eFt-ból jött ki, 1,5 éve. A cimborám VDH CS-122-es kábelét -25eFt 2*2,5m- bizony lenyomta, még az Ő rendszerében is. Ha ezt nézzük, akkor nem is volt olyan drága. Persze ez is nézőpont kérdése. A DIY erről is szól, hogy be merjük-e vállalni a próbát, vagy sem. Az is igaz, hogy minnél több dolgot próbálunk ki, annál több a befektetett összeg, és a végén lehet, hogy mi húzzuk a rövidebbet. :lol!: :lol!: Ezt mindenkinek magának kell eldönteni. Tanácsot szívesen ad az ember, de a döntés mindenkinek a saját kezében van.
Linn
Linn
Kábelezzünk
3 * 4 érpár megy a mélyre 1 * 4 érpár a magasra. A CAT7-em előtt vagy 1.5 évig CAT5-öt hallgattam. Azzal sem volt semmi gondom, csak éreztem hogy valami mintha nem stimmelne a hangjával. Ezért szerkesztettem össze egy ilyen CAT7-et ami a CAT5-höz képest javulást hozott. Nem klasszisokkal, csak élettelibb lett a hang és egységesebb, mindamellett hogy megőrizte a részletes magasait. De mostanában már megint azt érzem hogy valami nem stimmel. Az a tapasztalatom hogy azoknál a zenéknél ahol sok hangszer van jelen magas és közép szekcióban ott képes összekavarodni a CAT7. Egybeolvasztja a hangkavalkádot és nem azok a hangok jönnek ki mint amit várnék. Ez csak az én véleményem az én rendszeremben.
PC -> DAC: Sabre Buffalo II -> IC: Excalibur IC -> Amp: Pioneer A-A9-J, Amp power cable: Valhalla CuAgI -> Speaker Cable: Excalibur -> Speaker: Triangle Celius 202
Kábelezzünk
Kedves Bolygo.
Így van. Mint írtam LAN1200-t(1200Mhz) kell venni az a jobb. A K-Box, és a Linze is forgalmaz ilyet.
Linn
Linn
Kábelezzünk
Kedves Baleee.
A LAPP-Kabel féle LAN1200-es CAT-7 a legjobb amit venni tudtál! Akkor ha jól számoltam 13 méter kábelt vettél kb.850Ft/m áron. Ez nem sok a LAPP-ért.
2*8 szál közép, és 1*8 szál a magas? Szerintem amennyibe a kábeled került, annak az árnak a 2-3*-ig bezáróan más kábel mellé nyugodtan mellé teheted a CAT-ot.
Linn
Linn
Kábelezzünk
Kedves Bolygo.
Jogos az észrevétel. Jómagam a K-Box-nál vettem a CAT-7-et. Kb.1,5éve. Az DRAKA gyártmányú volt 600Mhz STP, és garantáltan réz vezetővel rendelkező kábel. Nem ismerem a kábel gyártókat. De szerintem szabad szemmel is lehet látni, hogy milyen anyagú a kábel. Talán az ezüstös bevonatú rézkábel a becsapós. Ugyanis az nem mindig jelenti azt, hogy ezüstözött a kábel! Lehet, hogy Ónnal futtatott. De szerintem a kábelnagykereknél tudják az illetékesek eladók, hogy milyen a kábel.
Ha vki CAT-7-est vesz, akkor 1200Mhz-t vegyen, LAN1200 ként is szokták jelölni. Ez általában világosszürke színű külső köpenyben van.
A Draka gyártmányait én is ajánlani tudom. Az STP jelentése, hogy a 4 kábelpár körül árnyékolás van. Az S/STP jelölésű kábeleknél árnyékolás van a kábelpárok körül, és még egy a 4 kábelpár körül is. :lol!:
"Torzítatlan vétel, zavartalan adás, fausti pillanat, örök maradás."
Kábelezzünk
CAT-7-1200Mhz-es métere(300-500Ft). Szerintem lazán veri az 1700Ft/m-es kategória kábeleit.
Igen métere 300-500 HUF, de az csak 1 vezeték, és ha biwiret akarsz akkor kell 2* 4 * X méter CAT7, amit ha kiszámolsz ott vagy a VDH áránál. Ha csak sima (nem biwire) kábelt akarsz csinálni akkor csak 2 * 3 * x méter kell belőle. Nem lebeszélni akarrak róla, nekem is CAT7-em van. Csak hogy tudj számolni hogy a végén mennyiből jössz ki. Kb 3 hónapja vettem a Linze kft-ből a CAT7-et. Lappcable LAN 1200Mhz. 2 * 2.2m biwire kábel került 11e HUF-ba csatlakozók nélkül.
Kábelezzünk
Kedves Bolygo.
Jogos az észrevétel. Jómagam a K-Box-nál vettem a CAT-7-et. Kb.1,5éve. Az DRAKA gyártmányú volt 600Mhz STP, és garantáltan réz vezetővel rendelkező kábel. Nem ismerem a kábel gyártókat. De szerintem szabad szemmel is lehet látni, hogy milyen anyagú a kábel. Talán az ezüstös bevonatú rézkábel a becsapós. Ugyanis az nem mindig jelenti azt, hogy ezüstözött a kábel! Lehet, hogy Ónnal futtatott. De szerintem a kábelnagykereknél tudják az illetékesek eladók, hogy milyen a kábel.
Ha vki CAT-7-est vesz, akkor 1200Mhz-t vegyen, LAN1200 ként is szokták jelölni. Ez általában világosszürke színű külső köpenyben van.
Linn
Linn
Kábelezzünk
Köszönöm Frankie
Kábelezzünk
Álltalános figyelmeztetés! :lol!:
A cat 5. cat.6 stb. műszaki tartalmat kellene, hogy jelöljön.
A jelenleg kapható kábelek csak egy része felel csak meg azoknak a paramétereknek amit ráírnak! A Cat 5. stb kábelek elvileg rézből készülnek. Láttam már rezezett aluminiumot, és a héten VASBÓL készűlt "cat" kábelt is! A rézből készülteknek is eltérő lehet az átmérője, a fémkábelek tekintetében!
Azt kérném a forumozóktól , hogy lehetőleg jelöljenek meg gyártót, és gyártmányt a Cat kábelek esetében is, mert nagyon nagy csalódás okozhat a lelkes DIY jómunkásembernek...
"Torzítatlan vétel, zavartalan adás, fausti pillanat, örök maradás."
Kábelezzünk
Kedves Midian.
Üdv a kábelek útvesztő labirintusában. A CAT-7 egy nagyon jó ár/érték arányú kábel. Reális áron jó hangal. Nem tesz hozzá, nem vesz el a zenéből, amolyan semleges karakterű. Van aki szerint ez nem egységes, rideg-nyers hangot eredményez. Szerintem szinte minden rendszerbe beilleszthető, és jól teljesít. Persze ez is mint minden más rendszer, és ízlés függő. Van akinek tetszik, és van akinek nem. Ezt el kell fogadni. :lol!:
A VDH elég nagy név, széles választékkal. Általában lágy, kerek, melegebb hangkarakterűek, és részletesek. Az olcsóbb kategóriájú kábelei szerintem eléggé színezik a hangot. Persze van akinek ez tetszik. A drágábbak persze sokkal kiegyenlítettebbek, és kevésbé, vagy egyátalán nem nyúlnak a hanghoz. Persze mindez súlyos forintokba kerül. De mindettől függetlenül jók a VDH kábelei. :kiraly: :lol!:
Mint írtad kb. 1700Ft-os kategóriáig bezárólag gondolkodsz. Ezen ár negyedébe kerül a CAT-7-1200Mhz-es métere(300-500Ft). Szerintem lazán veri az 1700Ft/m-es kategória kábeleit. Amint írtam ez is rendszer, és egyéni ízlés függő dolog.
Még egy kis adalék. Járt már nálam a VDH CS-122-es kábele. Nem olcsó, de elég jó hangkarakterű kábel. Tetszett is a hangja. DE. A CAT-7 ezt a szintet is tudta hozni, olcsóbban. Természetesen a CAT-7 NEM a világ legjobb kábele! Csak az árához képest elég jó hangot tud nyújtani, és felveszi a kesztyűt a nálla nagyságrendekkel drágább kábelekkel. Akár azonos hang minőségben is.
Szerintem, ha tudsz akkor hallgass meg egy VDH kábelt, és egy CAT-7-es kábelt, a saját rendszeredben! Amelyik jobban tetszik az lessz nálad a nyerő.
Linn
Linn
Kábelezzünk
Hali
Tudom hogy már beírtam azt nektek ,de valakiismeri a V D H kábeleit,pontosabban az olcsóbb kategóriát amit kb 1700/ méter körül dobálnak?
Vacilálok Hogy kipróbálom a Cat 7 et vagy veszek VDH t még nemtudom,sajnos nem ismerem egyiket sem .