Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Kábelezzünk
Bár a hangkép erősen kezdett afféle belépő merlin audiosra konvergálódni felétek az utóbbi időben
No ez most mi?
Békejobb, mert megbántad kirohanásod és ennyi?
Legalább irjál egy bocsot, meg olyat, h nem értex a mechanikához és lehet, h nekem wan igazam, de xerinted a TT3 az über, mert csak és különben is ti forgalmazzátok.
Me azt el tom fogadni, de ménem azzal kezdted?
De látom, h mégsem békejobb, hix a nyelwed nyujtogatod, mert überallesz Kondo san minden AN-ek atyja.
No maj keresek neked walamit, csak hogy tudd mit howa köll tenni.
Ewakultkám.
Kábelezzünk
szal MIG. amire emléxem ebből a mig drótból (bár alapvetően nem e miatt mentem én oda -erősítő felmérése nagyvonalakban) nem rosz drót, vagyis túlzottan nem éreztem,hogy zavarna(hangfalkanóc, bár a kissé kétoldalas megszólalás és az erősen sztereószékbe való ülés kényszere máig nemtom minek a folyománya volt. lehet doboz, de ilyet drótok is okoznak előszeretettel )
Xal a hangfaldrottol wolt kétoldalas és nem a Linn, wagy Naim CD-töl illetwe az A osztályu elö-wégfoktol egy tök idegen rendxerben, tök idegen lehallgato helyiségben 100literes studio monitorokat hallgatwa közeltérböl..?
Na menj má wazze...
ps. Azota Mellorn hangfalkábelem wan, amiota lecseréltem a 2.2-es Thielt, a 2.4-re. Annak meg már jo ideje.
Az IC-k woltak MIG és wolt még egy pár KSL is, amit azota Györben adtam el.
nu, öntsük azt a vizet így memóriából és jelzem, nem bocsájtkoztam megállapításokba, lévén egy tök idegen rendszerben, tök idegen helyen, alapvetően csak egy erősítő hangkarakterére voltam kiváncsi, meg egy kis duma,stb... nagyon távol állt látogatásom céljától bárminek is az analizálása. és persze azt se tudom megállapítani, milyen drót van bekötve, mert nem tudom, mi az a -ha jól meléxem- okkeres-sárgás hangfaldrót, de a kérdésemre a válasz a MIG volt. IC volt a CD-hez egy KSL és az analoghoz valami kék rettenet. az elő végfok között nem tudom mi volt. lehetett akár mig is, erre nem emléxem.
A rendszer a Linn CD-vel hozta nekem a maximumát. ekkor kellemesen hallgatható volt és nem fárasztott, de lehetett venni az adást,azaz mi történik. Alapvetően élt, bár kissé lassúnak éreztem,de ez egyértelműen a Linn számlájárea íródott, mert a Naim CD-vel megjött a lendülete(csak -ott, akkor- más meg elment). Az analóg, lehet a "kék" csodadrótnak köszönhetően nem tetszett(ugyanez a lemezjátszó a mellorn installjában nem volt bántó). mindig mondtam, hogy az egész hifi lelke a jó drót!!! majd rájön egyszer mindenki!
nu, ez a linnes felépítés alapvetően tehát hallgatható volt és meg is dícsértem az erősítőt, hogy szerintem abszolút jó utat követ(azért azt elég könnyű kiszúrni, hogy egy erősítő egy rendszerben milyen karakterrel járul hozzá a produkcióhoz). Ettől eltekintve a rendszer egyik sarkallatos problémája volt, hogy a pontos szeterószékből kiülve kétoldalassá vált a produkció. Hogy mi okozta? Nem tudom. Ha az én rendszerem lett volna, nekiállok és megkeresem. nekem elsőre a drót gyanús ilyenkor, másodjára a doboz. alapvetően a nagy hangsugárzóra nem igazán lehet hivatkozni, mert az a tetőtér igen tágas és legalább 4-5méterről hallgattuk. De az én jóval nagyobb Avanatgarde tölcséreimet is lehet akár 1,5-2méterről is hallgatni, nem válik kétoldalassá. Persze ilyen közelről azért direktebb tud lenni, de alapvetően a szteró tér megmarad(ki hinné egy ilyen, első ránézésre irányított sugárzóról.)
alapvetően egy linn CD-t kizárok a kétoldlas buliból. Naimot is. Ezektől csúnya lenne, főleg 1-2millió környékén,amikor a mezei sztereó hangképet egy 30ezres dimarson DVD-író is tudja, max nem kellő minőségben. Innen a problémás rendszerösszetevő megállapításának lehetőségét átengedem. van tippem, de ne az én fejem fájjon miatta
És mielőtt csak picikét is félremenne, ez nem kötekedés. Én a TT3 ügyet lezártnak tekintem. De az igazságnak sok oldala van és alapvetően igyekeztem objektív maradni, ergo hangzásbéli eltérő preferenciákkal nem manipulálok. Bár a hangkép erősen kezdett afféle belépő merlin audiosra konvergálódni felétek az utóbbi időben
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Kábelezzünk
szal MIG. amire emléxem ebből a mig drótból (bár alapvetően nem e miatt mentem én oda -erősítő felmérése nagyvonalakban) nem rosz drót, vagyis túlzottan nem éreztem,hogy zavarna(hangfalkanóc, bár a kissé kétoldalas megszólalás és az erősen sztereószékbe való ülés kényszere máig nemtom minek a folyománya volt. lehet doboz, de ilyet drótok is okoznak előszeretettel )
Xal a hangfaldrottol wolt kétoldalas és nem a Linn, wagy Naim CD-töl illetwe az A osztályu elö-wégfoktol egy tök idegen rendxerben, tök idegen lehallgato helyiségben 100literes studio monitorokat hallgatwa közeltérböl..?
Na menj má wazze...
ps. Azota Mellorn hangfalkábelem wan, amiota lecseréltem a 2.2-es Thielt, a 2.4-re. Annak meg már jo ideje.
Az IC-k woltak MIG és wolt még egy pár KSL is, amit azota Györben adtam el.
Kábelezzünk
nu, közben volt dolgom...
szal MIG. amire emléxem ebből a mig drótból (bár alapvetően nem e miatt mentem én oda -erősítő felmérése nagyvonalakban) nem rosz drót, vagyis túlzottan nem éreztem,hogy zavarna(hangfalkanóc, bár a kissé kétoldalas megszólalás és az erősen sztereószékbe való ülés kényszere máig nemtom minek a folyománya volt. lehet doboz, de ilyet drótok is okoznak előszeretettel ) és talán 2ezer volt akkor métere. szal azt jobban éri,mint sok ártársa. DE!!! bárkitől szivesen veszem,ha vesz egyet, elhozza és bekötjük a KSL helyére. Akkor pont kerülhet ennek a dolognak a végére. Azért a KSL-nek ezer pozitív tulajdonsága van,ami miután mindenapossá válik, nem tűnik föl, de ha elveszik, baj van. Sajna ezt a felületes szemlélő nem feltétlenül érzékeli azonnal, lévén "ha nem tudod, nem fáj", azaz egy ksl kábelrendszer homogenitása, komplexitása sok hifistának idegen értékmérő és kevésbé tulajdonít neki jelentőséget. Ezért vagy hasonló okok folytán van az, hogy esetleg valaki egy "tompább" rendszert hall zeneinek, összefogottabnak és elméletileg jobb "hifivel" szemben. lásd sávhatároltabb szélessávúak esete ,ahol a zene komplexitása, eszköztelensége elviszi a pálmát.
tehát avantgarde mikroszkópjaim örömmel várják a mig drótokat. postán is fogadom és megírom a történteket. de lehet odaadom Kökénynek, hogy tesztelje le Ő. asszem neki is KSL van a CD és az előfok között.
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Kábelezzünk
Másik, h miko itt woltál eccer nálam és be wolt kötwe a KSL is és a MIG is egymás mellett a LINN IKEMI CD játékosba, oszt az elöfokon ide-oda wáltásra sem tudtál különbséget felfedezni a két drot közt. Ezért aztán azt állitom, h nincs is, hix a nagy mágus rewox nem hallotta, pedig a rendxer elég jo wolt.
ne csúsztass bigi mágus
kötöztük is a linn CD-t. kicseréltük Naim-ra és CSAK a KSL volt bekötve! keversz valakivel. de arra emléxem, hogy a hangfalkanóc a MIG volt.
nem emléxel, bekötöttük a nagy naim CD és nem akart elindulni, mert a távja behülyült... vagyis a DVD távja elkapcsolta a kimenetet, vagy mi volt és koscsó feri segített megoldani telefonon.
de nem érdekes. majd én is írok ilyet:
emléxel,mikor nálad voltam? bekötöttem egy Zu dobozt, csak nem vetted észre és odáig voltál,meg vissza. oszt nem tudtad megkülönböztetni az ATC-t a Zu-tól
halfnote.hu
halfnote.hu
Kábelezzünk
wan elado MIG drotom xerelwe két pár sztereo átjátszo és 2x2,5m hangfal is.Ez is jo drot. A KSL rézzel wan kb egy xinten.
bigi, miért jó neked, ha elhiteteted egy "hüjével", hogy kondo drótja lesz 2ezerért? persze tudom én,hogy háttérbe,személyesen ez még jobban meg van filozofálva,de ez előbb-utóbb visszaüt.
a nagy lé és az igazi népszerűség hosszú idő alatt köszön be. néha egész értelmesen kommunikálsz, de úgy látom mostanába megint előbújt a nagyördög. csapnak össze a felhők,vagy mifene? amoda is hülye vagy vazz, hogy nekiálsz fikázni egy AN TT3S-t? bölcs ember max annyit tesz oda,hogy harmadáron nagy biznisz vagy hallgat...
persze tudom, Te próbáltad és a "mig" még jobb is mint a kondo. elfogadom az állspontod és nem vitázom vele. jó drótot mindenkinek.
Te rew.
Nem én drotom, már ilyet nem lehet xerezni sehun. Értsd ahogy akarod, de télleg NINCS TÖBB! WÉGE.
Másik, h miko itt woltál eccer nálam és be wolt kötwe a KSL is és a MIG is egymás mellett a LINN IKEMI CD játékosba, oszt az elöfokon ide-oda wáltásra sem tudtál különbséget felfedezni a két drot közt. Ezért aztán azt állitom, h nincs is, hix a nagy mágus rewox nem hallotta, pedig a rendxer elég jo wolt.
Az meg hogy most mit mondsz az azért nem érdekes, mert a mult héten woltál olyan kedwes és felrugtál egy régi barátságot csak azért, mert nem egyezett a wéleményem a tiéddel egy köcsög gyalunak a megitélésében...
Ja és nem kétezer az ára. Fele annyi, mint a Kondo KSL, az wixont marketingolwa wan az egéx wilágon nem kewés pizé, ebböl meg nix több, csak ez a pár méter. Tehát akár milliokért is kinálhatná az eladoja, akkor se lehetne egy xawad sem.
Oxt különben nem az xámit, h mi mennyibe kerü, hanem, h az egyénnek mi xol jobban.
Xerintem.
Kábelezzünk
wan elado MIG drotom xerelwe két pár sztereo átjátszo és 2x2,5m hangfal is.Ez is jo drot. A KSL rézzel wan kb egy xinten.
bigi, miért jó neked, ha elhiteteted egy "hüjével", hogy kondo drótja lesz 2ezerért? persze tudom én,hogy háttérbe,személyesen ez még jobban meg van filozofálva,de ez előbb-utóbb visszaüt.
a nagy lé és az igazi népszerűség hosszú idő alatt köszön be. néha egész értelmesen kommunikálsz, de úgy látom mostanába megint előbújt a nagyördög. csapnak össze a felhők,vagy mifene? amoda is hülye vagy vazz, hogy nekiálsz fikázni egy AN TT3S-t? bölcs ember max annyit tesz oda,hogy harmadáron nagy biznisz vagy hallgat...
persze tudom, Te próbáltad és a "mig" még jobb is mint a kondo. elfogadom az állspontod és nem vitázom vele. jó drótot mindenkinek.
halfnote.hu
halfnote.hu
Kábelezzünk
Beleszóltam a nagyok játékába, ezért beszóltak, na szépen vagyunk...
Dilis.
Axittem, h Arzachel IC-it ajánlod.
Bocsi.
Különben télleg pár xáz forint ez a tüzállo, és ebböl nyugodtan wehecc mondjuk 2x2,5 m-t. Ha nem jönne be neked, nix gond. Töled átweszem ha a xámla a mi newünkre xol.
Maj behozod alkalom adtán. Ok?
Kábelezzünk
Meghát ne adj Isten, jobb lenne a most használtnál, akkor abból lesz hálózati de remélem ez nem következik be, mert akkor egy elég drága hosszabítóm lesz
Kábelezzünk
Nem lesz kidobott pénz ha nem is válik be, mert úgyis kellene egy-két hosszabbító, amit amúgyis egyeres drótból szoktam csinálni (nem szeretem a sodrott kábelt), igaz a PC-hez kellene amit zenehallgatásra nem én használok, de a kínai elosztótól csak jobb lehet a tűzálló drót
Kábelezzünk
Kimber,
Köszi a tippet, de van jó hangszórókábelem, csupán arra lettem volna kíváncsi, hogy amit Bigi ajánl az milyen ehhez képest, majd veszek belőle és kiderül.
Köszi Bigi
Minimum két hetet kell járatni!
Kábelezzünk
Kimber,
Köszi a tippet, de van jó hangszórókábelem, csupán arra lettem volna kíváncsi, hogy amit Bigi ajánl az milyen ehhez képest, majd veszek belőle és kiderül.
Köszi Bigi
Kábelezzünk
Ha már itt tartunk, hálókábelnek mit ajánlasz? Oda is jó az, ami a hangfalhoz, nem?
Ha jo drot kell IC-nek olcson, akkor ...
Kábelezzünk
Ezekből melyiket?
N2XCH FE 180/E 30
30 percig tűzálló, árnyékolt kábel, térhálós PE köpeny
N2XCH FE 180/E 90
90 percig tűzálló, árnyékolt kábel, térhálós PE köpeny
N2XH FE 180/E 30
30 percig tűzálló kábel, térhálós PE köpeny
N2XH FE 180/E 90
90 percig tűzálló kábel, térhálós PE köpeny
NHXCH FE 180/E 30
30 percig tűzálló, árnyékolt kábel, PE köpeny
NHXCH FE 180/E 90
90 percig tűzálló, árnyékolt kábel, PE köpeny
NHXH FE 180/E 30
30 percig tűzálló kábel, PE köpeny
NHXH FE 180/E 90
90 percig tűzálló kábel, PE köpeny
Linzi kft
Szerintem hívd fel Arzachelt, szinte ennyiért kapsz tőle kábelt, azt hallgasd meg, aztán ha nem tetszik pár nap múlva vissza is viheted, nincs benne kockázat, csak jó hang.
Ezeket hangfal kábelnek kérdezte, nem IC-nek.
Ne xolj bele, ha nem tod, h miröl wan xo.
Kábelezzünk
Ha már itt tartunk, hálókábelnek mit ajánlasz? Oda is jó az, ami a hangfalhoz, nem?
Ha jo drot kell IC-nek olcson, akkor wegyél Arzachel drotot.
A tüzállo nem jo, mert merew és kemény, kezelhetetlen.
Különben wan elado MIG drotom xerelwe két pár sztereo átjátszo és 2x2,5m hangfal is.
Ez is jo drot. A KSL rézzel wan kb egy xinten.
Ja és nem enyim, csak behozták eladásra.
Kábelezzünk
Az. Egy kisebb távvezetékre való drót járt már nálam. Én is az egyeres, tömör drótokkal indítottam. Aztán sikerült kikisérletezni egy lassú és körülményes lágyítási technológiát, amivel nagyon fel lehetett javítani a hangminőséget. Aztán a szerencse összehozott több kábelgyártóval, olyan mérnökökkel, akik kábelgyártó gépeket terveznek és ilyeneket üzemeltetnek. Ja és zenerajongók is. Ritka jó kombináció. Sikerült mindenféle különlegesen gyártott anygahoz, szigeteléshez is hozzájutni, és kábelvizsgáló mikroszkóp, meg egyéb műszerekkel végignézni, elemezni, mitől mások az igazán jó speciálkábelek. Aztán az lett az eredmény, hogy a legjobb alapanyagok nem kerülnek olyan sorozatgyártott termékekbe, amik egy kábelboltban megvásárolhatók, és náhány drótnak annyira különleges a felépítése, amit szintén nem gyártanak ipari célokra. Aztán az is kiderült, hogy a metallurgiában a japánok a legjobbak. Ennyit az alapokról.
Havonta-kéthavonta egyszer biztos hoznak valamilyen drótot hozzám, hogy ezt hallgasd meg. Megszoktam. Nem követem el azt a hibát, hogy nem járatom hosszasan a saját láncomon. Nem követem el azt a hibát, hogy egy felépítésében egységes láncba illesztve felborítom annak az egyensúlyát, és így mondok itéletet. Van itthon egyeres, sodrott, drága és olcsó interkonnekt és hagszóró kábel is, amelyekből viszonylag homogén rendszert lehet összehozni, ha csak egy interkonnekt, vagy hangszóródrót kerül hozzám. Kérdezd meg pennát, mennyire NEM akartam csak egy Zu IC-t tesztelni. Nem is tettem.
És most pár apróság. HT-nak rövidíthető készülékem, drótom nincs. Ez azt hiszem ki is derül az aláírásomból.
A mások lejáratása a fenti szövegből, remélem egyértelműen kiderül nem igaz. Mintha a sommás itélet tőled származna, méghozzá úgy, hogy gyakorlatilag semmit sem tudtál a fentiekről. Szóval egy bocsánatkéréshez mit szólnál?
Miért kérnék bocsánatot?
Mert leirtam, h az ecceri felhasználo, aki nem ismer kábelgyártokat és nix pénze jo kábelekre, az is hallgathat walami olyat, amit esetleg csak drágábban, értsd 10-20-30e/m áron tuid megwenni?
Azért, h azt gondoltam, h nagy HT kábeleid wannak és kiderüt, h nem azok, azért kérek bocsot. Bocsánat.
Ellenben towábbra is azt mondom, h te sem tod, h nekem milyen lehetöségeim wannak, woltak kábeleket tesztelni.
Tehát te sem mondhacc rám semmit.
Wixont mondsz, sugalsz.
Japán kábelek télleg elég jok. A ConneSt interconnektünkhöz onnajst wásároljuk mi is.
Wixont wolt Kondo ezüst a birtokomba, és attol nem woltam elájulwa. Legalább is nem hozta azt a hangi minöséget, amit az ára alapján elwárhatna töle az ember. Perxe azért nagyon jo kábel még.
Kábelezzünk
Általában beszokott válni hálókábelnek is, legalább is nekem eddig ugyanazt a hatást hozta mint hangfalkábelként.
Kábelezzünk
Egyrészt nem mindenkinek tellik ful HT kábelekre, másrészt ha még nem proxáltad ezt a fajta kábelt, akkor miért mondasz rola wéleményt?
Helyes! Az az érzésem, az ilyen kábelek a sznobságon túllépni tudó, milliókkal nem rendelkező (és ennyit kábelre soha kiadni nem akaró), "kezdő" Zenekedvelők kábelei lehetnek.
Bigi! Ha már itt tartunk, hálókábelnek mit ajánlasz? Oda is jó az, ami a hangfalhoz, nem?
Kábelezzünk
Ezekből melyiket?
N2XCH FE 180/E 30
30 percig tűzálló, árnyékolt kábel, térhálós PE köpeny
N2XCH FE 180/E 90
90 percig tűzálló, árnyékolt kábel, térhálós PE köpeny
N2XH FE 180/E 30
30 percig tűzálló kábel, térhálós PE köpeny
N2XH FE 180/E 90
90 percig tűzálló kábel, térhálós PE köpeny
NHXCH FE 180/E 30
30 percig tűzálló, árnyékolt kábel, PE köpeny
NHXCH FE 180/E 90
90 percig tűzálló, árnyékolt kábel, PE köpeny
NHXH FE 180/E 30
30 percig tűzálló kábel, PE köpeny
NHXH FE 180/E 90
90 percig tűzálló kábel, PE köpeny
Linzi kft
Kábelezzünk
Egységesen ez wolt bekötwe mindenhowa, wagy pár röpke örára beraktad a HT-k közé, hátha jobb lex az egyenként negyedmilás drotnál a párszáz forintos?????
Oszt mert nálad nem jött be, hix nem egységes (xawaiddal élwe) wolt a drotozás, mindjárt le is irtad magadban, és másokat probálwa lejáratni jelentesz ki sommás itéleteket???
Wicc.
Kábelezzünk
Bigi, miért gondolod te mindenre, hogy én nem próbáltam?
Hol wetted és mikor?
Hozták és talán két hete, hogy hallgassam meg.
Értem.
És milyen xinü wolt és hány napig axximiláltad, mielött befogtad wolna a teszt hallgatásra?
No és mennyit hallgattad?
Kábelezzünk
Bigi, miért gondolod te mindenre, hogy én nem próbáltam?
Hol wetted és mikor?
Kábelezzünk
Utobbit bármellik nagyágyuwal öxxe lehet ereszteni.
Mindent mindennnel össze lehet ereszteni, de minek? Egy egységes, jó kábelezés esetén ezeknek a szükségmegoldások hamar kibuknak a hibái.
Egyrészt nem mindenkinek tellik ful HT kábelekre, másrészt ha még nem proxáltad ezt a fajta kábelt, akkor miért mondasz rola wéleményt?