Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
A hangfalkábel kétdugós végén leszereled a dugókat és a csupasz, színhelyesen összesodrott ereket szorítod az erősítő kimenetére. A másik végen a négy dugót színhelyesen bedugod a hangdobozba (felül és alul is 1 piros + 1 fekete).
Oké kösz, így fogok tenni.
x-fi xtreme music, clarus callisto front, genius ht 5005
Józsi HELP
Hali! Ez egy Yamaha erősítö ugye? Egy pici lyukkal a hangszórócsatik közepén...
Igen
http://fradi81.atw.hu/screenshot/kep1.jpg
Yamaha rx-v359
Józsi HELP
Hali! Ez egy Yamaha erősítö ugye? Egy pici lyukkal a hangszórócsatik közepén...
TV: Samsung SP46L6HX
DVD: Yamaha DVD-S1500
[ Van még cucc, csak sajna dobozban; lakásfelújítok... /emoticons/default_sad3.gif" alt=":(" data-emoticon="" srcset="/emoticons/sad@2x.png 2x" width="15" height="15" /> ]
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11020
- Kapcsolat:
A hangfalkábel kétdugós végén leszereled a dugókat és a csupasz, színhelyesen összesodrott ereket szorítod az erősítő kimenetére. A másik végen a négy dugót színhelyesen bedugod a hangdobozba (felül és alul is 1 piros + 1 fekete).
Józsi HELP
csak két hangfal van, igen bikábelezhető. tehát akkor blankolás lesz. Előtte szbaátrendezés Egy kábelben 4 vezeték megy, akkor 2 blankolt vezeték megy egy dugaszba, azt úgy lehet?
Megjöttek a kábelek, most azt kérdezném hogy a hangkártyából kijövő rca-t hova dugjam az erősítőbe:
Attól függ, melyik forráshoz kívánod rendelni a számítógépet. Kipróbálhatod a Multi Channel inn-en (front) vagy a CD-inn en. (De a hangkártyának a Line Out-jára kössed, ne a füles vagy erősített kimenetre!)
Különben sztereo rca-ról van szó, vagy 5.1-et akarsz bekötögetni? (ez utóbbi esetben talán használj inkább digit coaxot, biztos van a hangkártyán)
A Hangfalkábelt se tudom ide bedugni
A banándugó eszerint nem volt jó választás: a csupasz kábelt kell beszorítanod a megfelelő színű csavar segítségevel. (piros a pirosba, fekete a feketébe.)
És a kábel másik végén lévő 4 csatlakozót hogy dugjam be a hangfalba. Gondolom a felső kettőbe piros és fekete, meg az alsó 2-be szintén így. Előre is kösz.
??? A képen csak két csatlakozó van. A másik végén elvileg ugyanez van, nem? Ha a hangfal bikábelezhető beköthetsz dupla kábelt...
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600
"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln
"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln
Megjöttek a kábelek, most azt kérdezném hogy a hangkártyából kijövő rca-t hova dugjam az erősítőbe:
http://fradi81.atw.hu/screenshot/kep2.jpg
A Hangfalkábelt se tudom ide bedugni:
http://fradi81.atw.hu/screenshot/kep1.jpg
És a kábel másik végén lévő 4 csatlakozót hogy dugjam be a hangfalba. Gondolom a felső kettőbe piros és fekete, meg az alsó 2-be szintén így. Előre is kösz.
Csak nem akarom hazavágni a cuccot első alkalommal..
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.
- Értékelés: 250
Megjött a 2 callisto hangfal, nagyon jól néznek ki, már csak a kábelekre várok. Na ennek örülök, a kábeleket hétfő délután adtam fel ajánlva, de nem elssőbbségivel, úgy gondolom ma oad kéne hogy érjen, bár a magyar posta sok mindenre képes, ezért adtam fel ajánlva.
Naim-ZU
Hali
Megjött a 2 callisto hangfal, nagyon jól néznek ki, már csak a kábelekre várok.
- Khaosz
- V.I.P.
- Értékelés: 23
Örülök neki, hogy a "diumvisu" stílus elemzés ilyen népszerű.:-) De ezek a hangfalak "stúdió-hangfal" néven voltak feltüntetve mind ott mind pedig a neten??? Akkor mit is jelent a stúdió hangfal elnevezés? És tényleg hogy szólhat egy ekkora membrános hangfal egy kis szobában? Ekkora erősítővel?
Haveromnak van 2 böszme carson torkolatú hangfala. 37cm-es mélyközép + 2db rig-radiátor vagy mi. Nem kis darab, de lebontod a szobádat atomjaira az tuti. Még egy kis erölködővel is.
Neked valami ilyen kell esetleg ?
Projektor: Vászon:VnX Black Horizon BrightTV 126" Proci: Lexicon MC-10 Végfok: Rotel RMB-1585+Pronomic XA800 Font: Elac Vela FS 409 Center: Elac Vela CC401 Surround: Elac WS1665 Sub:2db XTZ SUB 1X12 Edge + 2DB DIY 15" Ultimax
És milyen kisdobozaid vannak most?
Lásd aláírás (Polk Audio, rá tudsz kattintani).
Azt azért nem állítom hogy nem lehet a nagyobb dobozokot belőni kis szobába, de tapasztalataim szerint sokkal nehezebb. A Jamo-nál nem is sikerült, a Polkot meg elsőre pompásan bepozicionáltam.
A dinamika meg azért kell mert úgy gondolnám, hogy ami olyan szépen szólt a nagy MM-ben, az halkabban milyen szép teret és dinamikát hozna a 4*4-es szobámba....
Ebben vagy tévedésben! Kis szobában nagy hangszóró pont hogy nem jó! Van példám is, a Te e470-esedet a saját 4*4-es szobámban csak úgy tudtam belőni, hogy megfelelő basszus legfeljebb a szomszéd szobában, vagy az erkélyen volt, ezzel szemben a mostani kisdobozok brutál mélyre mennek ugyanott. Az a Jamo 20-25nm-es szobában kezdi jól érezni magát.
Ne a MM bemutatótermét, ami egy hangár egy 16nm-es szoba szempontjából, vedd alapul.
Na ilyen érzésem már nekem is volt... Nekem Pl.: ha beállok a szoba egyik részébe és letérdelek a földre majd felállok kb. olyan mintha 3 hangtéren mennék keresztűl 50cm van mély 80cm alig 110cm-en brutál, 170cm-nél megint más...
És milyen kisdobozaid vannak most?
A dinamika meg azért kell mert úgy gondolnám, hogy ami olyan szépen szólt a nagy MM-ben, az halkabban milyen szép teret és dinamikát hozna a 4*4-es szobámba....
Ebben vagy tévedésben! Kis szobában nagy hangszóró pont hogy nem jó! Van példám is, a Te e470-esedet a saját 4*4-es szobámban csak úgy tudtam belőni, hogy megfelelő basszus legfeljebb a szomszéd szobában, vagy az erkélyen volt, ezzel szemben a mostani kisdobozok brutál mélyre mennek ugyanott. Az a Jamo 20-25nm-es szobában kezdi jól érezni magát.
Ne a MM bemutatótermét, ami egy hangár egy 16nm-es szoba szempontjából, vedd alapul.
Hasonlóan néztek ki azok is csak nem voltak ilyen csini fadobozban, meg nem volt ennyire tudományos a magassugárzójuk...:-))))
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
...majd Klub radio és Info radio a netről (kell egy kis politika is) mert az ellazít
... aztán a tv adás szól estig a frontokból, majd egész éjjel a Juventus szól halkan mert csak így tudok aludni. Hétvégén meg nagy ritkán megnézek 5.1-ben egy dvd-t. Ja és még a pc-mmel is összevagyon kötve mégpedig digitálba coax-al, játék+zene+film onnan is. Egyszóval minden.
Ezekhez miért is kell olyan eszeveszett nagy dinamikájú goboz???
Szóval egy ilyen Omnitronic mit mutatna a 80w-al??? Ja és mit jelent a studio-monitor katgória?
Nem a 80 W a lényeg, lépjél ezen túl! Hogy el tudd képzelni, mit művelne egy PA doboz a szobádban, dugd oda a fejed a hangszóródhoz 10 cm-re és tekerd fel a hangerőt! Na, kb. ezt hallanád. Tetszik?
Fogalomzavarban is vagy. Amiket Te láttál, azok (valószínűleg) nem stúdiómonitorok voltak, csak valamiért ezt a nevet adták nekik, hangosításra nem használnak ilyesmit. A Jamonak is van Studio nevezetű szériája, attól az még nem az. Hogy valami fogalmad legyen, hogy néz ki egy igazi monitor, itt egy (ill. kettő) Genelec (sokszázezerért):
...bár elképzelhető, hogy diumvisuban nem hozná azt, amit Te vársz...)
Hidd el, hogy igen. Mivel fiatal vagyok én is hallgatok ilyen-olyan zenét , bár már mostanában nem annyira hallgatok "diumvisut", de volt amikor csak azt nyomtam. Hidd el, hogy vannak azért mélyei .
én már csak tudom
Marantz SR6004 + Heed Canopus, Dactilus3, Onkyo DX7222 cd, Klipsch RP-8000F, Klipsch RC35, Klipsch RB25
Mit szertnék....Mit szeretnék??? Mindent:-) Mikor hazaérek "megfáradtan" a munkából meghallgatok egy két diumvisu és társai muzsikát, majd Klub radio és Info radio a netről (kell egy kis politika is) mert az ellazít, aztán a tv adás szól estig a frontokból, majd egész éjjel a Juventus szól halkan mert csak így tudok aludni. Hétvégén meg nagy ritkán megnézek 5.1-ben egy dvd-t.
Ja és még a pc-mmel is összevagyon kötve mégpedig digitálba coax-al, játék+zene+film onnan is. Egyszóval minden.
Szóval egy ilyen Omnitronic mit mutatna a 80w-al???
Ja és mit jelent a studio-monitor katgória?
Köszi...
Edwin, azért nem egészen értesz jól... Nem csak erre kell de amikor már a 10. hangfalról veszi le az ember a szövetet és látja a papír 10cm-es membránt aztán meg az árát, és még hallom szólni is egynémelyiket na akkor... Ez az omnitronic meg annyira szépen szólt.... Pár hete azért kezdtem el újra foglalkozni a témával mert ránjött az 5perc, hogy le kellene cserélni az e470-eseket, de már rájöttem, hogy nincsennek is annyira gagyi hangfalaim mert ahogy írtam, mintha rossz irányba menne szerintem a front piac a gagyi házimoziknak köszönhetően. Olyan érzése van az embernek mintha versenyezni akarna a kis gagyi szatelitekkel minden gyártó és ez igen erős kidolgozási és minőségbeli nyomokkal tapasztalható... Akkor pedig nem nagyon marad más mint a stúdió-monitor név alatt futó hangfalak bár azt sem tudom ez mit jelent pontosan, de hallottam szólni, és szimpatikus a kidolgozása....:-)Csak azt nem tudom mit tudna ez 80w erősítővel???
Szerintem el kellene döntened, hogy diumvisut vagy zenét szeretnél-e hallgatni. Ha az előbbit, akkor az e470-t (régi Jamo Studio) nem érdemes lecserélni, ebben a műfajban nem rossz.
Amúgy meg nem a méret a lényeg, az e470 böszme mélysugárzóját egy normális 16 centis mélyközéppel szerelt doboz simán lezenéli, nem kicsit, nagyon, normális lakószobát feltételezve... - viszont nem a MédiaMarkt "hifistúdió"-jának hívott teremben kellene a dobozokat próbálgatni.
- kaltenpeti
- Fórumlakó
- Értékelés: 22
...bár elképzelhető, hogy diumvisuban nem hozná azt, amit Te vársz...)
Hidd el, hogy igen. Mivel fiatal vagyok én is hallgatok ilyen-olyan zenét , bár már mostanában nem annyira hallgatok "diumvisut", de volt amikor csak azt nyomtam. Hidd el, hogy vannak azért mélyei .
Edwin, azért nem egészen értesz jól... Nem csak erre kell de amikor már a 10. hangfalról veszi le az ember a szövetet és látja a papír 10cm-es membránt aztán meg az árát, és még hallom szólni is egynémelyiket na akkor... Ez az omnitronic meg annyira szépen szólt.... Pár hete azért kezdtem el újra foglalkozni a témával mert ránjött az 5perc, hogy le kellene cserélni az e470-eseket, de már rájöttem, hogy nincsennek is annyira gagyi hangfalaim mert ahogy írtam, mintha rossz irányba menne szerintem a front piac a gagyi házimoziknak köszönhetően. Olyan érzése van az embernek mintha versenyezni akarna a kis gagyi szatelitekkel minden gyártó és ez igen erős kidolgozási és minőségbeli nyomokkal tapasztalható... Akkor pedig nem nagyon marad más mint a stúdió-monitor név alatt futó hangfalak bár azt sem tudom ez mit jelent pontosan, de hallottam szólni, és szimpatikus a kidolgozása....:-)Csak azt nem tudom mit tudna ez 80w erősítővel???
OK, értem a dilemmát. Ismét csak azt tudom tanácsolni, hogy ne ítélj elhamarkodottan, nagyon sok nagyon jó hangfalat nem hallottál még, ha eddigi tapasztalataid alapján ez a véleményed.
Hallgatózzál sok felé, itt írtunk pár lehetőséget.
Első ránézére kiesett nálad az rf 15 a két darab 5,25" (13.34cm) - nem papír, hanem - mágnesesen árnyékolt, alumínium kónuszos mélynyomójával. De ha hallanád, hogy mit tud (bár elképzelhető, hogy diumvisuban nem hozná azt, amit Te vársz...)
Marantz SR6004 + Heed Canopus, Dactilus3, Onkyo DX7222 cd, Klipsch RP-8000F, Klipsch RC35, Klipsch RB25
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.
- Értékelés: 250
Szerintem neked való lhet vmi jó nagy JBL , vagy Wharfedale Xarius, kb ez lehet az az irány, amit meg kéne esetleg hallgatnod, vmi nem MM szerű helyen is. Ott megvannak a te általad hiáynolt 20-25 centis mélysugárzók, akár párban is, és hát annyira nem is durva az áruk.Meg terhelhetőek is rendesen.
Naim-ZU
A legkisebbek még beleférnek a 300ezres keretbe.
300ezres keret??? ezt csak példának írtam, jó lenne.... Anno kb ennyibe volt az erősítő+front+mélynyomó+center és a 2hátsó, de ennyit most hangfalra biztos nem tudok kiadni...
Edwin, azért nem egészen értesz jól... Nem csak erre kell de amikor már a 10. hangfalról veszi le az ember a szövetet és látja a papír 10cm-es membránt aztán meg az árát, és még hallom szólni is egynémelyiket na akkor... Ez az omnitronic meg annyira szépen szólt.... Pár hete azért kezdtem el újra foglalkozni a témával mert ránjött az 5perc, hogy le kellene cserélni az e470-eseket, de már rájöttem, hogy nincsennek is annyira gagyi hangfalaim mert ahogy írtam, mintha rossz irányba menne szerintem a front piac a gagyi házimoziknak köszönhetően. Olyan érzése van az embernek mintha versenyezni akarna a kis gagyi szatelitekkel minden gyártó és ez igen erős kidolgozási és minőségbeli nyomokkal tapasztalható... Akkor pedig nem nagyon marad más mint a stúdió-monitor név alatt futó hangfalak bár azt sem tudom ez mit jelent pontosan, de hallottam szólni, és szimpatikus a kidolgozása....:-)
Csak azt nem tudom mit tudna ez 80w erősítővel???
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Azokkal a hangfalakkal, amik hangosításra vannak építve nem lehet otthon normális hangot produkálni, ezek általában technóra vannak belőve, tehát nagy mély, sok magas, visszafogott közép...
Kis kiigazítás:
Hangosítani nem csak technobulikat szoktak. A PA hangdobozoknál más szempont kerülnek előtérbe, mint a HiFiben. Kevésbé fontos az egyenletes frekvenciamenet, hiszen úgyis processzoron keresztül kapnak jelet, ami kompenzál mindent. Sokkal fontosabb a terhelhetőség (egyeseknél W-érték ), alacsony torzítás, nagy dinamika és érzékenység. Ha egy ilyen dobozkát rákötünk egy otthoni erősítőre egy lakószobában... hát ezt nem nevezném zenehallgatásnak, inkább emberkínzásnak.
peetavx! Nem lehetetlen otthon sem koncertszerű zeneélményt létrehozni. Szerintem hallgass meg néhány igazán jó dobozt (de ne a MM kínálatából), nem fogsz dinamikahiányra panaszkodni. De ha extrém elvárásaid vannak, akkor az aktív stúdiómonitorok között kellene nézelődnöd. A legkisebbek még beleférnek a 300ezres keretbe.