Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.
- Értékelés: 250
Az újabb erősítőt mindegyikén kell, hogy legyen sztem. Tévedtem ezen nincsen banándugót fogadó aljzat, így ahogy fapaci írta le kell venni róla a banándugót és úgy rákötni az erősítőre.
Naim-ZU
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.
Tehát a hangfalba így megy: bal felső- hosszúfekete, bal alsó rövid piros, jobb felső hosszú piros, jobb alsó rövid fekete? Az erősítőn tényleg nincsen banándugó mint a hangfalon sehol A hangfalba biztos tudsz csatlakoztatni banándugót, s a két hosszú megy felülre, ahngfalon találsz + és - jelzést. A pluaz a piros, alulra a rövidebbek, felülre a hosszabbak.
az erősítődön is kell, hogy legyen banándugót fogadó aljzat, van leírásod hozzá? mert abban le van írva, hogy kell csatlakoztatni, ha lehet. Az újabb erősítőt mindegyikén kell, hogy legyen sztem.
Naim-ZU
ózsi HELP
na most értem haza, segítek.
A kábel egyik végén csak két banándugó van, ezt kell rádugni az erősítőre, piros-piros, fekete-fekete. Az erősítőd sztem alkalmas a banándugó fogadására, csak ha még nem volt ilyen beledugva, akkor úgymond le van zárva, ha kissé erősebben nyomod a dugót az erősítő aljzatába, akkor az ott lévő vékony műanyag átszakad, ez így oké, szándékosan van így gyártva az erősítő, nekem is van yamahám, azon is így volt.
na a másik végén valóban 4 dugó van, a rövidebb megy a mélyágra, ott is piros-p, stb, a hosszabbik pedig a magas ágra kerül, tehát a hangfalon a fenti részekbe, tehát két külön vezeték megy a magas és mély ágra, csak egyben szerelve.
ha nem érted kérdezz, most már vagyok, figyelek. Vagy ha nagyobb problémád akad, akkor jelezd és felhívlak telefonon este 7 után, mert akkor nekem szinte ingyen van.
Tehát a hangfalba így megy: bal felső- hosszúfekete, bal alsó rövid piros, jobb felső hosszú piros, jobb alsó rövid fekete? Az erősítőn tényleg nincsen banándugó mint a hangfalon sehol.
x-fi xtreme music, clarus callisto front, genius ht 5005
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.
ózsi HELP na most értem haza, segítek.
A kábel egyik végén csak két banándugó van, ezt kell rádugni az erősítőre, piros-piros, fekete-fekete. Az erősítőd sztem alkalmas a banándugó fogadására, csak ha még nem volt ilyen beledugva, akkor úgymond le van zárva, ha kissé erősebben nyomod a dugót az erősítő aljzatába, akkor az ott lévő vékony műanyag átszakad, ez így oké, szándékosan van így gyártva az erősítő, nekem is van yamahám, azon is így volt.
na a másik végén valóban 4 dugó van, a rövidebb megy a mélyágra, ott is piros-p, stb, a hosszabbik pedig a magas ágra kerül, tehát a hangfalon a fenti részekbe, tehát két külön vezeték megy a magas és mély ágra, csak egyben szerelve.
ha nem érted kérdezz, most már vagyok, figyelek. Vagy ha nagyobb problémád akad, akkor jelezd és felhívlak telefonon este 7 után, mert akkor nekem szinte ingyen van.
Naim-ZU
Tehát a hangkártya kék csatlakozójába dugjam bele, a baj csak az hogy oda megy a tvtuner kártya is Tvzésnek lőttek.
A hangfalkábel kétdugós végén leszereled a dugókat és a csupasz, színhelyesen összesodrott ereket szorítod az erősítő kimenetére. A másik végen a négy dugót színhelyesen bedugod a hangdobozba (felül és alul is 1 piros + 1 fekete).
Oké kösz, így fogok tenni.
Józsi HELP
Hali! Ez egy Yamaha erősítö ugye? Egy pici lyukkal a hangszórócsatik közepén...
Igen
http://fradi81.atw.hu/screenshot/kep1.jpg
Yamaha rx-v359
Józsi HELP
Hali! Ez egy Yamaha erősítö ugye? Egy pici lyukkal a hangszórócsatik közepén...
TV: Samsung SP46L6HX
DVD: Yamaha DVD-S1500
[ Van még cucc, csak sajna dobozban; lakásfelújítok... /emoticons/default_sad3.gif" alt=":(" data-emoticon="" srcset="/emoticons/sad@2x.png 2x" width="15" height="15" /> ]
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11021
- Kapcsolat:
A hangfalkábel kétdugós végén leszereled a dugókat és a csupasz, színhelyesen összesodrott ereket szorítod az erősítő kimenetére. A másik végen a négy dugót színhelyesen bedugod a hangdobozba (felül és alul is 1 piros + 1 fekete).
Józsi HELP
csak két hangfal van, igen bikábelezhető. tehát akkor blankolás lesz. Előtte szbaátrendezés Egy kábelben 4 vezeték megy, akkor 2 blankolt vezeték megy egy dugaszba, azt úgy lehet?
Megjöttek a kábelek, most azt kérdezném hogy a hangkártyából kijövő rca-t hova dugjam az erősítőbe:
Attól függ, melyik forráshoz kívánod rendelni a számítógépet. Kipróbálhatod a Multi Channel inn-en (front) vagy a CD-inn en. (De a hangkártyának a Line Out-jára kössed, ne a füles vagy erősített kimenetre!)
Különben sztereo rca-ról van szó, vagy 5.1-et akarsz bekötögetni? (ez utóbbi esetben talán használj inkább digit coaxot, biztos van a hangkártyán)
A Hangfalkábelt se tudom ide bedugni
A banándugó eszerint nem volt jó választás: a csupasz kábelt kell beszorítanod a megfelelő színű csavar segítségevel. (piros a pirosba, fekete a feketébe.)
És a kábel másik végén lévő 4 csatlakozót hogy dugjam be a hangfalba. Gondolom a felső kettőbe piros és fekete, meg az alsó 2-be szintén így. Előre is kösz.
??? A képen csak két csatlakozó van. A másik végén elvileg ugyanez van, nem? Ha a hangfal bikábelezhető beköthetsz dupla kábelt...
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600
"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln
"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln
Megjöttek a kábelek, most azt kérdezném hogy a hangkártyából kijövő rca-t hova dugjam az erősítőbe:
http://fradi81.atw.hu/screenshot/kep2.jpg
A Hangfalkábelt se tudom ide bedugni:
http://fradi81.atw.hu/screenshot/kep1.jpg
És a kábel másik végén lévő 4 csatlakozót hogy dugjam be a hangfalba. Gondolom a felső kettőbe piros és fekete, meg az alsó 2-be szintén így. Előre is kösz.
Csak nem akarom hazavágni a cuccot első alkalommal..
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.
Megjött a 2 callisto hangfal, nagyon jól néznek ki, már csak a kábelekre várok. Na ennek örülök, a kábeleket hétfő délután adtam fel ajánlva, de nem elssőbbségivel, úgy gondolom ma oad kéne hogy érjen, bár a magyar posta sok mindenre képes, ezért adtam fel ajánlva.
Naim-ZU
Hali
Megjött a 2 callisto hangfal, nagyon jól néznek ki, már csak a kábelekre várok.
- Khaosz
- V.I.P.
- Értékelés: 23
Örülök neki, hogy a "diumvisu" stílus elemzés ilyen népszerű.:-) De ezek a hangfalak "stúdió-hangfal" néven voltak feltüntetve mind ott mind pedig a neten??? Akkor mit is jelent a stúdió hangfal elnevezés? És tényleg hogy szólhat egy ekkora membrános hangfal egy kis szobában? Ekkora erősítővel?
Haveromnak van 2 böszme carson torkolatú hangfala. 37cm-es mélyközép + 2db rig-radiátor vagy mi. Nem kis darab, de lebontod a szobádat atomjaira az tuti. Még egy kis erölködővel is.
Neked valami ilyen kell esetleg ?
Projektor: Vászon:VnX Black Horizon BrightTV 126" Proci: Lexicon MC-10 Végfok: Rotel RMB-1585+Pronomic XA800 Font: Elac Vela FS 409 Center: Elac Vela CC401 Surround: Elac WS1665 Sub:2db XTZ SUB 1X12 Edge + 2DB DIY 15" Ultimax
És milyen kisdobozaid vannak most?
Lásd aláírás (Polk Audio, rá tudsz kattintani).
Azt azért nem állítom hogy nem lehet a nagyobb dobozokot belőni kis szobába, de tapasztalataim szerint sokkal nehezebb. A Jamo-nál nem is sikerült, a Polkot meg elsőre pompásan bepozicionáltam.
A dinamika meg azért kell mert úgy gondolnám, hogy ami olyan szépen szólt a nagy MM-ben, az halkabban milyen szép teret és dinamikát hozna a 4*4-es szobámba....
Ebben vagy tévedésben! Kis szobában nagy hangszóró pont hogy nem jó! Van példám is, a Te e470-esedet a saját 4*4-es szobámban csak úgy tudtam belőni, hogy megfelelő basszus legfeljebb a szomszéd szobában, vagy az erkélyen volt, ezzel szemben a mostani kisdobozok brutál mélyre mennek ugyanott. Az a Jamo 20-25nm-es szobában kezdi jól érezni magát.
Ne a MM bemutatótermét, ami egy hangár egy 16nm-es szoba szempontjából, vedd alapul.
Na ilyen érzésem már nekem is volt... Nekem Pl.: ha beállok a szoba egyik részébe és letérdelek a földre majd felállok kb. olyan mintha 3 hangtéren mennék keresztűl 50cm van mély 80cm alig 110cm-en brutál, 170cm-nél megint más...
És milyen kisdobozaid vannak most?
A dinamika meg azért kell mert úgy gondolnám, hogy ami olyan szépen szólt a nagy MM-ben, az halkabban milyen szép teret és dinamikát hozna a 4*4-es szobámba....
Ebben vagy tévedésben! Kis szobában nagy hangszóró pont hogy nem jó! Van példám is, a Te e470-esedet a saját 4*4-es szobámban csak úgy tudtam belőni, hogy megfelelő basszus legfeljebb a szomszéd szobában, vagy az erkélyen volt, ezzel szemben a mostani kisdobozok brutál mélyre mennek ugyanott. Az a Jamo 20-25nm-es szobában kezdi jól érezni magát.
Ne a MM bemutatótermét, ami egy hangár egy 16nm-es szoba szempontjából, vedd alapul.
Hasonlóan néztek ki azok is csak nem voltak ilyen csini fadobozban, meg nem volt ennyire tudományos a magassugárzójuk...:-))))
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11021
- Kapcsolat:
...majd Klub radio és Info radio a netről (kell egy kis politika is) mert az ellazít
... aztán a tv adás szól estig a frontokból, majd egész éjjel a Juventus szól halkan mert csak így tudok aludni. Hétvégén meg nagy ritkán megnézek 5.1-ben egy dvd-t. Ja és még a pc-mmel is összevagyon kötve mégpedig digitálba coax-al, játék+zene+film onnan is. Egyszóval minden.
Ezekhez miért is kell olyan eszeveszett nagy dinamikájú goboz???
Szóval egy ilyen Omnitronic mit mutatna a 80w-al??? Ja és mit jelent a studio-monitor katgória?
Nem a 80 W a lényeg, lépjél ezen túl! Hogy el tudd képzelni, mit művelne egy PA doboz a szobádban, dugd oda a fejed a hangszóródhoz 10 cm-re és tekerd fel a hangerőt! Na, kb. ezt hallanád. Tetszik?
Fogalomzavarban is vagy. Amiket Te láttál, azok (valószínűleg) nem stúdiómonitorok voltak, csak valamiért ezt a nevet adták nekik, hangosításra nem használnak ilyesmit. A Jamonak is van Studio nevezetű szériája, attól az még nem az. Hogy valami fogalmad legyen, hogy néz ki egy igazi monitor, itt egy (ill. kettő) Genelec (sokszázezerért):
...bár elképzelhető, hogy diumvisuban nem hozná azt, amit Te vársz...)
Hidd el, hogy igen. Mivel fiatal vagyok én is hallgatok ilyen-olyan zenét , bár már mostanában nem annyira hallgatok "diumvisut", de volt amikor csak azt nyomtam. Hidd el, hogy vannak azért mélyei .
én már csak tudom
Marantz SR6004 + Heed Canopus, Dactilus3, Onkyo DX7222 cd, Klipsch RP-8000F, Klipsch RC35, Klipsch RB25
Mit szertnék....Mit szeretnék??? Mindent:-) Mikor hazaérek "megfáradtan" a munkából meghallgatok egy két diumvisu és társai muzsikát, majd Klub radio és Info radio a netről (kell egy kis politika is) mert az ellazít, aztán a tv adás szól estig a frontokból, majd egész éjjel a Juventus szól halkan mert csak így tudok aludni. Hétvégén meg nagy ritkán megnézek 5.1-ben egy dvd-t.
Ja és még a pc-mmel is összevagyon kötve mégpedig digitálba coax-al, játék+zene+film onnan is. Egyszóval minden.
Szóval egy ilyen Omnitronic mit mutatna a 80w-al???
Ja és mit jelent a studio-monitor katgória?
Köszi...
Edwin, azért nem egészen értesz jól... Nem csak erre kell de amikor már a 10. hangfalról veszi le az ember a szövetet és látja a papír 10cm-es membránt aztán meg az árát, és még hallom szólni is egynémelyiket na akkor... Ez az omnitronic meg annyira szépen szólt.... Pár hete azért kezdtem el újra foglalkozni a témával mert ránjött az 5perc, hogy le kellene cserélni az e470-eseket, de már rájöttem, hogy nincsennek is annyira gagyi hangfalaim mert ahogy írtam, mintha rossz irányba menne szerintem a front piac a gagyi házimoziknak köszönhetően. Olyan érzése van az embernek mintha versenyezni akarna a kis gagyi szatelitekkel minden gyártó és ez igen erős kidolgozási és minőségbeli nyomokkal tapasztalható... Akkor pedig nem nagyon marad más mint a stúdió-monitor név alatt futó hangfalak bár azt sem tudom ez mit jelent pontosan, de hallottam szólni, és szimpatikus a kidolgozása....:-)Csak azt nem tudom mit tudna ez 80w erősítővel???
Szerintem el kellene döntened, hogy diumvisut vagy zenét szeretnél-e hallgatni. Ha az előbbit, akkor az e470-t (régi Jamo Studio) nem érdemes lecserélni, ebben a műfajban nem rossz.
Amúgy meg nem a méret a lényeg, az e470 böszme mélysugárzóját egy normális 16 centis mélyközéppel szerelt doboz simán lezenéli, nem kicsit, nagyon, normális lakószobát feltételezve... - viszont nem a MédiaMarkt "hifistúdió"-jának hívott teremben kellene a dobozokat próbálgatni.
- kaltenpeti
- Fórumlakó
- Értékelés: 22
...bár elképzelhető, hogy diumvisuban nem hozná azt, amit Te vársz...)
Hidd el, hogy igen. Mivel fiatal vagyok én is hallgatok ilyen-olyan zenét , bár már mostanában nem annyira hallgatok "diumvisut", de volt amikor csak azt nyomtam. Hidd el, hogy vannak azért mélyei .