zoli73 írta: ↑2026.01.03., szomb. 16:30
akvapark írta: ↑2026.01.03., szomb. 08:51
A küyüzés - így általánosságan, most erről írnék - nem csak a HiFiseket jellemzi.
-Volt ismerősöm, akinek elképesztő fotós felszerelése volt, de soha egy képet nem lőtt vele, üresen kattintgatta a Nikon F4-est.
-Volt ismerősöm, akinek olyan carbon, kevlár stb. horgászbotjai voltak, mindenféle orsóval, ami komoly összegbe került. Halat a Csarnokban vásárolt.
-Volt ismerősöm, akinek többféle márkából komoly barkácsgép sorozata volt, de egy szöget nem tudott beütni.
-Volt ismerősöm, akinek nagyon komoly sport autói voltak, minden héten lemosta azokat, pucolgatta a garázsban, de busszal járt.
Szóval - szerintem - sokfélék a mindenféleségek, így vagyunk, vannak, lehetnek sokan a HiFivel.
Ezek elég frappáns vélemények, de tisztán látszik, hogy kívülállótól származnak.
Csak egyre, a horgász "ismerősödről" szólóra reagálnék.
A horgászat célja a legtöbb embernél már jóideje nem a halszerzési tevékenység. Én is horgászom, de halat soha nem viszek haza, a megfogott halat azonnal elengedem, még haltartóm sincs már vagy húsz éve.
Ha halat szeretnék enni, én is a boltban vásárolom meg konyhakészen.
De hogy a hifihez is kapcsolódjon a kommentem, elmondok egy friss történetet, ami ma játszódott le, és hűen leírja a laikus ember véleményét a hobbinkról.
A mai napon vendégül láttuk a feleségem egyik távoli rokoni családját, akik még nem jártak nálunk, mióta itt lakunk(6 éve).
A nappaliba belépve, mivel eléggé szembetűnő a rendszerem, érdeklődő tekinteteket vetettek rá, majd annyit kérdezett az egyikőjük, hogy "mi szükség van ennyi, egyforma dobozra?" Mikor nagyjábol sikerült felvilágosítanom őket, hogy mi, micsoda, és mire való, erre a következőt kérdezték: "És miért kellenek ekkora hangfalak? Te szoktál Disco-t csinálni, vagy bálokat hangosítani?" Annyira felkészületlenűl ért a kérdés, hogy köpni-nyelni sem tudtam, nem volt bekészített válaszom. Végül elmagyaráztam nekik, hogy egyik sem, ez a hobbim, csak saját magam szórakoztatására szolgál, és nem viszem sehová, nem keresek vele pénzt. Erre jött a következő kérdés, de már a feleségemhez. "Te ezt hagyod, hogy csak ezért ilyesmikkel pakolja tele a nappalitokat?" Én kérdeztem vissza, hogy miért, miket kellene szerintük a rendszerem által elfoglalt helyre pakolni? Erre az volt a válasz, hogy "hát ők nem tudják, de pont ilyesmiket biztos nem."
Tehát eléggé ufónak lettem nézve, és még szerencse, hogy az anyagi része már nem került szóba, mert a párom asztalhoz terelte a társaságot. Később leűlve a nappaliba beszélgettünk, iszogattunk és láttam, hogy vetettek még néhány értetlen pillantást a rendszerre, de a további bugyuta kérdések szerencsére elmaradtak.
Hozzáteszem, hogy ez a család ugyan kedves emberek, de én csak úgy hivom őket, hogy "érdektelen emberek". Nekik nincs hobbijuk(talán azt sem tudják mi az), szinte semmi iránt nem érdeklődnek, pénzt csak a szükségleteikre költenek, így beszélgetni is nehéz velük, alig akad közös téma. Még szerencse, hogy nem volt hosszú látogatás, mert Ők a fentiek miatt nem azok az emberek, akiknek a társaságát különösebben keresnénk. A mai is kvázi egy kötelező kör volt.