Aszpirin írta: ↑2026.01.05., hétf. 19:17Nem tudom, melyik bolygó 8 milliárdjáról beszélsz, de én ahol jártam - fejlett országok esetén - a világban mindenbhol ott volt a nappaliban a tévé, csupaszon, feketén, és a családtagok (nem feltétlenül mindegyiké) esténkénti közös tévézésének, filmnézésének, zenehallgatásának, egyéb társasági elfoglaltságoknak helyszíne volt a nappali. Kivétel nélkül.
Sehol nem írtam olyat, hogy teljesen száműzni kellene a TV-t a nappalikból. (bár fejlettebb kultúrákban eleve be sem került)
Az aránytalanság,oda nem illőség és az ezekből következtethető technofil jellem esetére próbáltam rámutatni, ahogyan azt a hifisták vendégei is teszik.
Teljesen irreleváns, hogy egy többezer m2-es mansion lobbyban mekkora tévé van. A probléma ott keződik mikor a lakótelepek utcáiról látszik a meccs állása a 2. emeleti 17m2-es szobában. Vagy pl. ha nem fér el a karácsonyfa a hangfaltól. De olyat is láttam ,hogy ráccsal volt elkerítve a hifi a gyerek miatt...
Nem a designer márkákra gondoltam. A samsung, lg, panasonic is gyárt szinte láthatatlan tv-ket.
Az audio gyártók is rajta vannak mióta a technológia megengedni, hogy ugyanaz/vagy jobb hangminőség kisebb térfogattal járjon. A színekkel is variálnak, hogy minél szélesebb körben legyenek integrálhatók.
Egyébként a nagy tv mára bocsánatos bűnnek számít. Az emberi szem határai miatt is indokolt a nagy felület. De az audioban nem szükséges a hangot létrehozó komponensek látványa. Lásd: színház, mozi.