Nem csak az idei expón, de már a tavalyin is az alapját adta ez az erősítő a kiemelkedő hangnak:
https://turntablepower.wordpress.com/2024/10/07/blog1/
A videón látható készüléket a vásár után (egy fél év dilemmázás után) én vettem meg. Kicsit sértő, hogy a haveri ár pont annyi, mint amennyiért most István árulja nektek (ez most k akciós ár, ha valaki nem vágná), de ez van. Az alapanyagok mocskosul drágák és a gyártója türelmetlen és pörgetni akarja.
Had szögezzem le, nekem nem tetszik a formája (60 as évek kalapácslakk/vaslemez a világom). De értelmetlennek tartom a tetszetősebb design miatt alább adni a hangot. Hang az első. Az erősítőt ~2 éve haveri körben jóval drágább holmikhoz mértük és a teljesítménye és az alacsony torzítása (a műszeres mérései egy nagyságrenddel jobb, mint az átlag high end!), ami meggyőzött minket. Mármint én is meglepődtem, hogy Sánti haverom már nyitotta is a pénztárcát, hisz neki már 20éve megvolt a Jadis vonal... amire időnként vissza is járt és az én félszörny DIY izém ütötte ki. Mert én is DIY -er vagyok, is ismerem a Mullard kapcsolást és aztán fél évvel később mégis kicsengettem ezt az összeget. (na jó, így az erősítő letudva és tudok mással hobbyzni) Az okát azzal magyaráztam magamnak, hogy .... (bakker ezt nem tudom elárulhatom e, mármint a módszert, ami miatt ez jobb, mint a korabeli Mullard), de lényeg, hogy a kimenőtekerés műszeressen megfigyelt kézműves tevékenység és erre már én sem vállalkoztam. Fiatal vagyok még, menjen tönkre más idegrendszere. Na ezt fizeted meg.
Nem tudom kinek ajánljam ezt. Talán annak, akinek tényleg a hang a fontos. Szerintem aki ebben gondolkodik, kaparja össze legjobb álomgépet, amit eddig annak képzelt, eressze össze ezzel. Nézze meg az árcédulát és döntsön. Én kb ezt tettem. És spóroltam. Mióta megvan, ez a téma nyugiban. A kihívók nem tülekednek. Pedig minden évben Münchenbe kiugrunk és aktívan keressük a haveri körrel. Ha valakit érdekel nálam meghallgathatja (nem, nálam sem eladó ;-) De ha valaki hoz jobbat, már megy is. De ez nálam régi mentalitás.). Nálam:
https://www.youtube.com/watch?v=4pvZB8QmSoM