Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

Deenoo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 38

Re: Sztereó erősítők

Hozzászólás Szerző: Deenoo »

pantera írta:
2025.12.11., csüt. 13:11
Deenoo írta:
2025.12.11., csüt. 12:39
pantera írta:
2025.12.11., csüt. 10:31
Nem találok róla említést vagy a belsőről képeket de valószínűnek tartom hogy ezt a csipet használják ők is. Volt nálam egy O-Noorus (D3 Pro) hasonló hangszínszabályozós megoldással és 3255 PFFB-vel, hát azt simán leszólta az A5. Szerintem.... :rolleyes:
És abban a D3 Pro-ban cseréltek opa-t és csatoló kondikat, esetleg más mod? Vagy gyári állapotú volt? ;)
A D3 gyári volt, az A5 moddolt. Ezzel együtt úgy gondolom hogy az A5 összességében jobb hang.... Sajnos minden elektronikus hangerő és hangszínszabályozó csip tesz valami olyat (még ha nagyon keveset is) a zenei jelhez amit nem kellene. gondolkodik.gif
A D1-ben szerencsére van olyan opció - egy relével megoldva - ami teljesen kihagyja ezt a hangerő/hangszínszabályozó áramkört. juppi.gif

Alien71
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 7

Hozzászólás Szerző: Alien71 »

Douk Audio A5,műveleti erősítő cserélve,nem kell semmilyen plusz hangszínszabályzó. Bőségesen elég a mélye. Sub nélkül is...

Alien71
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hozzászólás Szerző: Alien71 »

Douk Audio A5,műveleti erősítő cserélve,nem kell semmilyen plusz hangszínszabályzó. Bőségesen elég a mélye. Sub nélkül is...

pantera
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 48

Hozzászólás Szerző: pantera »

Deenoo írta:
2025.12.11., csüt. 12:39
pantera írta:
Nem találok róla említést vagy a belsőről képeket de valószínűnek tartom hogy ezt a csipet használják ők is. Volt nálam egy O-Noorus (D3 Pro) hasonló hangszínszabályozós megoldással és 3255 PFFB-vel, hát azt simán leszólta az A5. Szerintem.... :rolleyes:
És abban a D3 Pro-ban cseréltek opa-t és csatoló kondikat, esetleg más mod? Vagy gyári állapotú volt? ;)
A D3 gyári volt, az A5 moddolt. Ezzel együtt úgy gondolom hogy az A5 összességében jobb hang.... Sajnos minden elektronikus hangerő és hangszínszabályozó csip tesz valami olyat (még ha nagyon keveset is) a zenei jelhez amit nem kellene. gondolkodik.gif

Deenoo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

pantera írta:

Gy11
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 11

Hozzászólás Szerző: Gy11 »

Nekem diszkósabb, elektronikus zenékhez kellene az erősítő, akkor melyik jobb választás a Fosi Audio V3 vagy az Douk Audio A5?

Gy11
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Magyarországon nem lehet vásárolni Douk Audio A5-öt. Nincs bankszámlám nem tudok rendelni. Vagy a futárnak is lehet fizetni? Néztem a linket, de nem tudom, hogy kell rendelni.

d_dok
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 30

Hozzászólás Szerző: d_dok »

KopaszKutya írta:
2025.11.22., szomb. 11:42

Amiket néztem: HydraSound Gold Graphene, Hifi-Tuning Supreme Diamond, Synergistic Research Purple.
Én a SR Orange, a Hydra Gold Graphene-t és a Rhodium Graphene-t próbáltam korábban.
A Gold Graphene és az SR keveset hozott a hangon, a Rhodium Graphene viszont bejött, jobb, mint az SR Orange, ár/értékben pedig verhetetlen.

pantera
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Deenoo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

pantera írta:
2025.12.11., csüt. 08:43
"Douk Audio A5 Pro TPA3255 jobb, mint a sima? Tetszik, hogy van rajta mély meg magas 33000Ft. Amúgy a Fosi V3-at hallottam és tetszett a hangja. Nekem dinamikus volt."

Azt nem tudom, olyat még nem hallottam. Ami számomra gyanús az az, hogy egy hangszínszabályozó fokozat beillesztése legalább egy plusz műveleti erősítőt jelent (bár elvileg másképp is megoldható [meglevő fokozat visszacsatolásába illesztve] de az sem jobb), ami sajnos mindenképpen elvesz a hangminőségből.
A V3 tényleg dinamikus, de a Douk annak dinamikája mellé egy annál kifinomultabb hangzást társít.
Lehet ebben is NJW1194 chippel oldották meg a hangerő és hangszínszabályozást.

pantera
Nincs visszaút
Nincs visszaút

"Douk Audio A5 Pro TPA3255 jobb, mint a sima? Tetszik, hogy van rajta mély meg magas 33000Ft. Amúgy a Fosi V3-at hallottam és tetszett a hangja. Nekem dinamikus volt."

Azt nem tudom, olyat még nem hallottam. Ami számomra gyanús az az, hogy egy hangszínszabályozó fokozat beillesztése legalább egy plusz műveleti erősítőt jelent (bár elvileg másképp is megoldható [meglevő fokozat visszacsatolásába illesztve] de az sem jobb), ami sajnos mindenképpen elvesz a hangminőségből.
A V3 tényleg dinamikus, de a Douk annak dinamikája mellé egy annál kifinomultabb hangzást társít.

Gy11
Nincs visszaút
Nincs visszaút

pantera írta:
2025.12.10., szer. 20:25
Gy11 írta:
2025.12.10., szer. 12:20
Fosi Audio V3-ról mi a véleményetek?
Nem rossz, de a TPA3255 vonalon a PFFB-s Douk A5 ráver egy kört minden téren. (volt V3-asom is (eladtam), van A5 is) Ráadásul utóbbi most jóval olcsóbb is....
https://www.aliexpress.com/item/1005008297683972.html
Douk Audio A5 Pro TPA3255 jobb, mint a sima? Tetszik, hogy van rajta mély meg magas 33000Ft. Amúgy a Fosi V3-at hallottam és tetszett a hangja. Nekem dinamikus volt.

Deenoo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

pantera írta:
2025.12.10., szer. 20:25
Gy11 írta:
Nem rossz, de a TPA3255 vonalon a PFFB-s Douk A5 ráver egy kört minden téren. (volt V3-asom is (eladtam), van A5 is) Ráadásul utóbbi most jóval olcsóbb is....
Szívesen meghallgatnám, összehasonlítanám az O-Noorus D1-m az Douk A5-el :smile53: ;) amennyiben lenne rá lehetőség.

pantera
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Gy11 írta:

theta
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 50

Hozzászólás Szerző: theta »

KopaszKutya írta:
2025.12.08., hétf. 11:22
Ismét egy kérdés, az előző olvadó biztosítékkal kapcsolatban.

Vásároltam egy erősítőt használtan, aminek a hátulján az áll a biztosíték tartó mellett, hogy 3AG5A 250V. Kivéve a biztosíték házat (annak belsejében is az áll, hogy Only 250V Fuse), benne 2db T5/500V-os biztosíték van. Nem ismerem ezt a típust, mennyire biztonságos ezekkel használni?

Ha jól értelmezem, a gyárilag 230V-ra tervezett alkatrészekre akár 230-500V közötti feszültség is ráengedhető így, amitől az erősítő meghibásodik, mielőtt a biztosíték kioldana.

Köszönöm!
Az olvadóbiztosító túláramvédelmi eszköz, tehát az bizonyos áramértéken "olvad el". E szerint kell kiválasztani és méretezni. Nyugodtan használhatod. Az, hogy magasabb feszültséget is "kibír" az csak "többletet" jelent! Mivel 230V AC van a "konnektorban" így semmi gondot nem fog okozni.

Gy11
Nincs visszaút
Nincs visszaút

KopaszKutya
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 200

Hozzászólás Szerző: KopaszKutya »

Ismét egy kérdés, az előző olvadó biztosítékkal kapcsolatban.

Vásároltam egy erősítőt használtan, aminek a hátulján az áll a biztosíték tartó mellett, hogy 3AG5A 250V. Kivéve a biztosíték házat (annak belsejében is az áll, hogy Only 250V Fuse), benne 2db T5/500V-os biztosíték van. Nem ismerem ezt a típust, mennyire biztonságos ezekkel használni?

Ha jól értelmezem, a gyárilag 230V-ra tervezett alkatrészekre akár 230-500V közötti feszültség is ráengedhető így, amitől az erősítő meghibásodik, mielőtt a biztosíték kioldana.

Köszönöm!
1. Philips CD 820 - Cen.Grand DSDAC 1.0 DE - Bryston 4B-ST - Vandersteen 2CE Signature

2. Mini PC - TMP Ant - Fidelity Achat - Fidelity Pyrit - Braun L710

3. PC - Singxer F1 - Audio-GD NOS 11 - Hifiman HE1000 V2

(Komplett Schmidt Ferenc kábelezés)

workonwomen
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 34

Re: 2x40W os csöves erősítő

Hozzászólás Szerző: workonwomen »

Nem csak az idei expón, de már a tavalyin is az alapját adta ez az erősítő a kiemelkedő hangnak:
https://turntablepower.wordpress.com/2024/10/07/blog1/
A videón látható készüléket a vásár után (egy fél év dilemmázás után) én vettem meg. Kicsit sértő, hogy a haveri ár pont annyi, mint amennyiért most István árulja nektek (ez most k akciós ár, ha valaki nem vágná), de ez van. Az alapanyagok mocskosul drágák és a gyártója türelmetlen és pörgetni akarja.

Had szögezzem le, nekem nem tetszik a formája (60 as évek kalapácslakk/vaslemez a világom). De értelmetlennek tartom a tetszetősebb design miatt alább adni a hangot. Hang az első. Az erősítőt ~2 éve haveri körben jóval drágább holmikhoz mértük és a teljesítménye és az alacsony torzítása (a műszeres mérései egy nagyságrenddel jobb, mint az átlag high end!), ami meggyőzött minket. Mármint én is meglepődtem, hogy Sánti haverom már nyitotta is a pénztárcát, hisz neki már 20éve megvolt a Jadis vonal... amire időnként vissza is járt és az én félszörny DIY izém ütötte ki. Mert én is DIY -er vagyok, is ismerem a Mullard kapcsolást és aztán fél évvel később mégis kicsengettem ezt az összeget. (na jó, így az erősítő letudva és tudok mással hobbyzni) Az okát azzal magyaráztam magamnak, hogy .... (bakker ezt nem tudom elárulhatom e, mármint a módszert, ami miatt ez jobb, mint a korabeli Mullard), de lényeg, hogy a kimenőtekerés műszeressen megfigyelt kézműves tevékenység és erre már én sem vállalkoztam. Fiatal vagyok még, menjen tönkre más idegrendszere. Na ezt fizeted meg.

Nem tudom kinek ajánljam ezt. Talán annak, akinek tényleg a hang a fontos. Szerintem aki ebben gondolkodik, kaparja össze legjobb álomgépet, amit eddig annak képzelt, eressze össze ezzel. Nézze meg az árcédulát és döntsön. Én kb ezt tettem. És spóroltam. Mióta megvan, ez a téma nyugiban. A kihívók nem tülekednek. Pedig minden évben Münchenbe kiugrunk és aktívan keressük a haveri körrel. Ha valakit érdekel nálam meghallgathatja (nem, nálam sem eladó ;-) De ha valaki hoz jobbat, már megy is. De ez nálam régi mentalitás.). Nálam: https://www.youtube.com/watch?v=4pvZB8QmSoM

Petersanta
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Re: 2x40W os csöves erősítő

Hozzászólás Szerző: Petersanta »

Istvánt ismerem, tapasztalt szakember.

Talán az első vevők egyike lehetek. Több mint 2 éve nyúzom az erősítőjét, nem volt vele semmi problémám. Fél évente ránézek a diagnosztikai dobozzal hogy minden rendven van e; minimális utánállítás kellett.

Sok erősítő fordult meg nálam az elmúlt kb 20 évben de nekem ez AZ erősítő. (Alap + olcsó EH csövekkel is!)

Szívesen felajánlom, hogy Győr mellett nálam is meghallgatható, ha Zalaegerszeg messze van. (Enyém nem eladó).

Keressétek bátran.

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2159

Hozzászólás Szerző: Voyager »

fülelek írta:
2025.11.25., kedd 14:13
Tisztísd meg a foglalatot, meg a biztosítékot denszesz, izopropil alkohol vagy akár clean -nel, majd valamilyen kontaktjavító/segítő löttyel/spray/kence kezeld az aljzatot. Legjobb a Deoxit Gold, https://stageshop.hu/hu/gitar-alkatresz ... YwJGwwJGgw vagy https://www.avstream.hu/spd/avs986876/W ... EOXIT-GOLD, de van jó pár használható cucc ezen kívül is, pl. https://www.hqelektronika.hu/hu/spray-k ... takt-pr-60 aztán tedd vissza a biztosítékot csipesszel, vagy kesztyűvel. A hálózati IEC aljzat csatlakozóit is tisztítsd meg, a konnektor dugót meg a fali vagy elosztó aljzatot is. És akkor végy egy mély levegőt, és kapcsold be a cuccost, a tapasztalatodat meg írd meg.
Ha nem hallasz semmit, az is információ, akkor aztán végképp felesleges egy nagy adag pénzt kidobni drága biztosítékra gondolkodik.gif
50d0cb1a2b59bd7239e7574d0a496682.jpg
50d0cb1a2b59bd7239e7574d0a496682.jpg (15.86 KiB) Megtekintve 1916 alkalommal
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1502

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

KopaszKutya írta:

Amiket néztem: HydraSound Gold Graphene, Hifi-Tuning Supreme Diamond, Synergistic Research Purple.

Esetleg ki melyiket ajánlaná? A lényeg, hogy a hangon lágyítani, finomítani màr nem szeretnék, viszont nyitottabb magas hangokat, nagyobb részletességet, pontosabb mély hangokat el tudnék képzelni. Árban ezek közül a Diamond és Purple hasonló áron van, a Hydra egy jóval olcsóbb. Elég lehet utóbbi is?

Köszönöm a segítséget és minden véleményt!
Egy vélemény :

Ezek közül szerintem az SR Purple a legjobb.
Az SR Orange viszont fele annyiba kerül, a hangja is kevésbé szofisztikált, viszont a Te szempontjaidnak lehet, hogy jobban megfelel.
" Nyitottabb magas hang, nagyobb részletesség, pontosabb mély."
Direktebb, " hifibb ", kevésbé lágy hang mint a Purple, sajnos hosszútávon az jobb.
Hydrára keveset sem költenék.

Fülelek által leírtak persze kötelezőek, bármit is teszel a foglalatba.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5306

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Tisztísd meg a foglalatot, meg a biztosítékot denszesz, izopropil alkohol vagy akár clean -nel, majd valamilyen kontaktjavító/segítő löttyel/spray/kence kezeld az aljzatot. Legjobb a Deoxit Gold, https://stageshop.hu/hu/gitar-alkatresz ... YwJGwwJGgw vagy https://www.avstream.hu/spd/avs986876/W ... EOXIT-GOLD, de van jó pár használható cucc ezen kívül is, pl. https://www.hqelektronika.hu/hu/spray-k ... takt-pr-60 aztán tedd vissza a biztosítékot csipesszel, vagy kesztyűvel. A hálózati IEC aljzat csatlakozóit is tisztítsd meg, a konnektor dugót meg a fali vagy elosztó aljzatot is. És akkor végy egy mély levegőt, és kapcsold be a cuccost, a tapasztalatodat meg írd meg.
Ha nem hallasz semmit, az is információ, akkor aztán végképp felesleges egy nagy adag pénzt kidobni drága biztosítékra gondolkodik.gif

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 773

Hozzászólás Szerző: arzachel »

KopaszKutya írta:
Sziasztok!

Félig erősítő, félig nem a témával kapcsolatos kérdésem.

Adott egy a 90-es évekből való amerikai nagy vas (Belles). Szeretnék bele egy olvadó biztosítékot, viszont nem akarom végig próbálni a teljes kínálatot.

Esetleg ki melyiket ajánlaná? A lényeg, hogy a hangon lágyítani, finomítani màr nem szeretnék, viszont nyitottabb magas hangokat, nagyobb részletességet, pontosabb mély hangokat el tudnék képzelni. Árban ezek közül a Diamond és Purple hasonló áron van, a Hydra egy jóval olcsóbb. Elég lehet utóbbi is?

Lehet hogy a régi ami benne van eredetileg jobb lesz...
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5306

Hozzászólás Szerző: fülelek »

La_Valse írta:
2025.11.06., csüt. 10:43
hukkle írta:
2025.11.06., csüt. 08:36
Ez vajon egy 250 Ohmra specifikált Beyerdynamic Dt fülest érdemes tásítani? Mire lehet számítani? Épp csak megszólal?
Köszönöm szépen előre is a segítséget!
Ha 7dBu a kimeneti szintje, az kb. 1.73 voltot (RMS) jelent. Ez nagyjából 12 milliwattot
tud létrehozni 250 ohmos terhelésen. Ez kicsit sovány lehet ennek a Beyerdynamic fülesnek.
96dB/mW érzékenységet adnak meg több Beyer 250 ohmos fülesre. A 12mW az kb.106dB. Azért az nem halk... :smile29:

KopaszKutya
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 200

Hozzászólás Szerző: KopaszKutya »

Sziasztok!

Félig erősítő, félig nem a témával kapcsolatos kérdésem.

Adott egy a 90-es évekből való amerikai nagy vas (Belles). Szeretnék bele egy olvadó biztosítékot, viszont nem akarom végig próbálni a teljes kínálatot.

1. Philips CD 820 - Cen.Grand DSDAC 1.0 DE - Bryston 4B-ST - Vandersteen 2CE Signature

2. Mini PC - TMP Ant - Fidelity Achat - Fidelity Pyrit - Braun L710

3. PC - Singxer F1 - Audio-GD NOS 11 - Hifiman HE1000 V2

(Komplett Schmidt Ferenc kábelezés)

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”