3 verziót ajánlott, de nagyrészt a régebbi tipusokat, illetve ahogy írtad az erősebbeket.mishow írta: ↑2026.01.05., hétf. 08:43Nagyon rég volt már, hogy Sonus Fabereket teszteltem, de emlékeim szerint a Concertino monitornak pont az az erénye, hogy egészen drága erősítőket is képes kiszolgálni. Mivel megírtad a konkrét összeget, így a nagyon drágákat most kihagyom, de - hangsúlyozom, emlékeim szerint - egészen jól működtek együtt a Musical Fidelity erősítőkkel. Az is rémlik, hogy szereti, ha van az erősítőben tartalék, így mindenképp valamilyen izmosabb darabot keresnék.Morzsító írta: ↑2026.01.04., vas. 13:16Hozzájutottam elég jó áron egy Sonus Faber Concertino hangfalpárhoz. (első szériás?)
Ehhez szeretnék erősítőt, természetesen volt némi kutakodás chatgpt stb...de azért szeretnék itt is informálódni.
Ami biztos hogy lemezjátszót is szeretnék majd. Az erősítőre a keret kb 200.000 Ft
Mivel írtad, hogy a phono fokozat is cél, így valamilyen vintage brit erősítőben gondolkodnék a helyedben, azok akár még ki is jöhetnek 200-ból.
Azt azért számold bele, hogy egy hozzá illő állvány és egy tisztességes hangfalkábel is kell a rendszerbe, nem tudom, azt is a 200-ból kell-e kigazdálokdni, mert akkor az valóban kevés lehet.
1.olasz : Audio analogue Puccini vagy Primo
2.britt : Audiolab 6000 A, Musical fidelity m2si vagy régebbi A széria, Arcam
3.Primaluna vagy hazai csövesek
Kábeleket kaptam hozzá ,de az eladó -aki egy haver- nem nagyon értett hozzá ...ő is csak tovább adta.
(Az látszik hogy jó vastag kábelek)
Állványok persze külön beszerzést igényelnek.
Erősítőre 200.000 ft az megközelítő ár volt a részemről :)