Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Off

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6391

Re: Naim Mu-So QB (2.gen)

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Sati26 írta:
2025.11.21., pén. 07:26
Visszatéve Adminnal egyeztetve komment szekcióban: Valóban ez a korrekt útja a dolgoknak: 229.990FT
Úgy látom nem értetted: nem az ár változatatásával van baj, hanem a játékkal.
Ez már a off-ban van, itt folytatható - a topikiból kiszedtem a "felesleget".
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Sati26
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: Sati26 »

Visszatéve Adminnal egyeztetve komment szekcióban: Valóban ez a korrekt útja a dolgoknak: 229.990FT

Sati26
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

tonee73 írta:
2025.11.20., csüt. 08:21
Sati26 írta:
2025.11.20., csüt. 05:18
Ha valaki alkudni akar, szerintem meg fogja tenni privátban, tehát egyáltalán nem gondolom, hogy bárkivel is inkorrekt voltam......
Sati26 írta:
2025.11.20., csüt. 05:16
Már elnézést, de miért nem fair? Egy bolt is van, hogy leakcióz egy terméket, majd visszateszi ugyanarra az árra. Ezen az áron lett meghirdetve, leakcióztam, majd vissza.
Addig o.k., hogy te határozod meg, hogy mennyiért árulsz valamit - sőt még az is, hogy az ár változtatása érdemi infonak minősül s így az utolsó hozzászólástől számított 7 napon belül előre hozhatod a hirdetésed.
De: 9 nap alatt 4-szer változtattad az árát - úgy hogy a végén vsszatetted az eredetire.Ez csak lebegtetés - ha 229.990-ért nem volt érdeklődőd akkor 259.990-ért majd valószínűleg lesz, ugye? Na ez a nem fair...és ezért kértem, hogy ne így.
Értem. Rendben.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Sati26 írta:
2025.11.20., csüt. 05:18
Ha valaki alkudni akar, szerintem meg fogja tenni privátban, tehát egyáltalán nem gondolom, hogy bárkivel is inkorrekt voltam......
Sati26 írta:
2025.11.20., csüt. 05:16
Már elnézést, de miért nem fair? Egy bolt is van, hogy leakcióz egy terméket, majd visszateszi ugyanarra az árra. Ezen az áron lett meghirdetve, leakcióztam, majd vissza.
Addig o.k., hogy te határozod meg, hogy mennyiért árulsz valamit - sőt még az is, hogy az ár változtatása érdemi infonak minősül s így az utolsó hozzászólástől számított 7 napon belül előre hozhatod a hirdetésed.
De: 9 nap alatt 4-szer változtattad az árát - úgy hogy a végén vsszatetted az eredetire.Ez csak lebegtetés - ha 229.990-ért nem volt érdeklődőd akkor 259.990-ért majd valószínűleg lesz, ugye? Na ez a nem fair...és ezért kértem, hogy ne így.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Sati26
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sati26
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Sati26 írta:
2025.11.19., szer. 21:19
Visszaárazva: 259.990
Ezzel tényleg nem kellene játszani, nem fair a többiekkel szemben. :smile30:

dumdum
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 80

Hozzászólás Szerző: dumdum »

Sati26 írta:
2025.11.19., szer. 21:19
Szia!

Nem kellene az ár csikicsukival tolnod a hirdetésedet, 3 nap alatt 3x nyomod.
Vagy mi indokolja, hőmérséklet esetleg napkitörés...? gondolkodik.gif
Már a B oldal forog így 60 felett...

Sati26
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1428

Re: Power-R kábelek

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Óóóóó, a drága Búth Emília+ 36_3_1.gif

Köszönet az idézetért.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7783

Re: Power-R kábelek

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Nem csak a drótjai, a (drót)király is meztelen...

Búth Emília
A KIRÁLY MEZTELEN

Majd úgy írok róla,
hogy nem írok róla.

A mesebeli takácslegények
szőttek ígyen a semmiből kelmét.
A mesebeli szabócskák szabtak,
varrtak így a semmiből palástot.

Leláncolt karon, lábon
visszafojtott mozdulattal
az ablak síkjában állok,
lélekzettelen.

Az üveg elhomályosul.
Maszatos lesz.
Betörik.

Örökkétlen örökig így,
mozdulatlanul,
lélegzettelen,
pedig
a király…
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 829

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: ANDS »

ANDS írta:
2025.11.07., pén. 23:33
Aszpirin írta:
2025.11.07., pén. 07:39

Mellesleg nem hülyeség, hogy ma a diplomákhoz már megkövetelik egy idegen nyelv legalább középfokú ismeretét,…

A felsőoktatási intézmények diplomához minimum a B2- es szintet követelik meg (ritka kivételes esetekben elfogadnak egy B1- es vizsgát is).

Bocsánat, sajnos kiment a fejemből, hogy időközben megváltoztatták a törvényt.
Ha valakit érdekelne:
2022 óta nem kötelező törvényi előírás egy darab B2- es nyelvvizsga megléte sem a diplomához. Az egyetemek maguk dönthetik el, van egyetem, ahol nem kérnek nyelvvizsgát, és van, ahol kérnek (pl. ELTE), de nem mindegyik szakon.

Ennek előzménye, hogy 2020- ban a covid miatt elrendelt nyelvvizsga- amnesztiát kihasználva kiadtak 110.000 beragadt, nyelvvizsga nélküli diplomát. 2021- ben az újabb amnesztia miatt megint kiadtak 25.000 nyelvvizsga nélküli diplomát.
Azóta az évente nyelvvizsgázók száma lecsökkent.

ANDS
V.I.P.
V.I.P.

Aszpirin írta:
2025.11.08., szomb. 00:36

Ez mind igaz, de most őszintén: mivel lett volna értehtőbb a mondanivalóm, ha azt írom, hogy legalább B2 szint szükséges egy diplomához? Szerinted - ha elovasod amit írtam - ez volt a lényeg? A "középfokú"-nak van a magyar nyelvben egy természetes értelme, és ez kb független attól, hpgy anno vizsgarendszerben - amiben még én is nyelvvizsgáztam - mit jelentett.
A munkahelyemen én az elmúlt 22 éveben alsó hangon kb 150 embert - köztük frissen végzetteket - interjúztattam (nálunk egykötrös aszemélyes interjú, a HR-es, a majdani menedszer és a szakmai vinterjúzttó is ott van /utóbbi szerepkörben szoktam ott lenni én/), és ennek alapján _én_ azt állítom, hogy a legkisebb gond azzal van, hogy milyen nyelvtudástjelent a B2 szint, akik eljutnak hozzám, azok mind teljesen használható angol és/vagy német nyelvtudással rendelkeznek

A fordításról itt nem volt szó, mindkét fordítás, ami be lett téve, gépi. Mi nem azt várjuk el, hogy egy szöveget valaki lefordítani, hanem hogy értelmezni tudjon. A régi ("Rigó utcai" kétnyelvű) rendszerben kapott. két felsőfokú C-típusú nyelvvizsgával is rendelkezem, és én nagyon de nagyon úgy elékszem hogy fordítási feladat a felsőfokún aem volt - középfokúról nem tudok nyilatkozni, mert olyant nem szenvedtem el. A fordítás egy külön szakma, nem volt, és a mai, egynyelvű vizsgákmál természetszerően nem is lehet - egy nyelvvizsga követelménye. A kényelvű rendszerben a kétnyelvűség írásbelin azt jelentette, hogy idegen nyelvű szöveg alapján magyar kérdéseket kellett megválaszolni magyarul, és fordítva magyarul megfogalmazzott témáról idegen nyelvű esszét kellett írni, a szóbelin pedig magyarul elmondott szituációt idegen nyelven kellett eljátszani. Egynyelvű rendszerben értelemszerűen ilyen elvárás még a C2 szinten sincs. A mai A1 - C2 skálán azt mérik, hogy a delikvens mennyire boldogul el az adott nyelven, és én a tapasztalatai alapján auzt állítom hogy a B2 szintű vizsgát frissen abszolváló delikvensek már egész jól elboldogulnak az adott idegen nyelven, mondhatni megvan a társalgási szint.
(azt hozzátenném még, hogy az én gyakorlatomban nagy ívben lesz.tuk, hogy valakinek egy adott - elvárt - nyelvtudásról milyen papírja van, mert a nyelvtudás szintjénekelégséges volta egy személyes interjún pofonegyszerűen ellenőrizhető - az interjú adott nyelven való lefolytatásával.

SZERINTEM.
A mondandódat mindkét esetben lehet érteni. Csak nem ugyanazt a tudást jelöli a két vizsga szintje. Emiatt mentem már ki céghez frissen felvett fiatalember tudását felmérni, a főnök azt hitte, hogy megvette a bizonyítványát. Megnéztem a tudását, és megvigasztaltam a főnököt, hogy a tudása valódi B2- es, nem vette a bizijét. Ő meglepődött, hogy ilyen kevés tudás kell a B2- höz, ês azt kérdezte, ezzel hogy küldje ki tárgyalni? Ezzel (B2- vel) sehogy, ahhoz C1- es szint kell.

A középfokú nyelvvizsga magasabb szintű tudást jelölt, mint a B2.
10 év alatt kb. 5000 embert vizsgáztatunk le, a nagy többsêg egynyelvű, B2- es vizsgát tesz. Szóban ez a makogás szintje. Ha nem érti félre a feladatot, akkor az már jó, és ha érhetően válaszol, akkor átment.
A gyakorlatban ez a tudás sokaknál a makogás.

Az erősebb középiskolánknál a tanulók 80-90%- os eredménnyel teszik le a B2- t, ami magaszintű tudást jelez,
de sok tanuló 60- 65%- os eredménnyel megy át, ami kb. a makogás. Mindkét esetben B2 a jelölés, csak óriási a tudásbeli különbsêg.

A régi felsőfokhoz fordítani is kellett, pl. magyarról angolra.
Angolról magyarra is kellett fordítani, de nyelvvizsgák különböztek, volt, ahol szövegösszefoglalást kellett írni idegen nyelven, vagyis leírni rövidebben a cikk lényegét.
Szóbelin középfokon magyarul kellett elmondani, amit hallottál, amit megértettél, felsőfokon angolul.

A felsőfok kb. megfelel a C1- es szintnek.
Az alapfok régen sokkal alacsonyabb követelményeket tartalmazott, mint a mostani B1.
A középfok meg magasabb szintű vizsga volt, mint a mostani B2.

Ha hozzátok olyanok jutnak el, akik már jól elboldogulnak a B2- es tudásukkal, akkor jól csináltok valamit:))

A kábeles topicban azon indult a vita, hogy a “termination” szó csatlakozót vagy lezárást jelent adott szövegkörnyezetben? Az AI értelmezése szerint végződésre, fizikai helyre utalhat. Az eredeti szövegben szerintem a kábel végén csatlakozó van (ami kicsit furcsán hangzik magyarul, hogy a kábel lezárása, de nagyjából ugyanazt jelenti szerintem). Ezt persze lehet vitatni.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6188

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

ANDS írta:
2025.11.07., pén. 23:33
Aszpirin írta:

Mellesleg nem hülyeség, hogy ma a diplomákhoz már megkövetelik egy idegen nyelv legalább középfokú ismeretét,…
2008- ig volt érvényben a nyelvtudás szintjének meghatározására az:
- alapfok,
- középfok,
- felsőfok.

Azóta ezt felváltotta a KER rendszer (CEFR). A KER rendszer szerint egy nyelv tudásának 6 szintje van:
A1, A2, B1, B2, C1, C2.
Ebből itthon a B1, B2, és C1 vizsgát fogadják el (ismerik el). 2014 óta az A2- t is.

A felsőoktatási intézmények diplomához minimum a B2- es szintet követelik meg (ritka kivételes esetekben elfogadnak egy B1- es vizsgát is).

A mai B2- es szintet sokan megfeleltetik a régi középfokú nyelvvizsgával, ami sajnos nem igaz, mert lényegesen kisebb nyelvtudással lehet letenni. A középfokhoz régen kb. tárgyalási szintű nyelvismeret kellett, ma a B2 inkább egy társalgási szinthez áll közelebb. Aki átcsusszan a B2- es vizsgán, 61%- al, az nagyon messze van a tárgyalási szintű nyelvtudástól.

A hivatalos állásfoglalás szerint a B2- szintet már használható nyelvtudásként jellemzik.
Különbséget kell tenni a nyelvvizsgák között is, mert nem mindegyiknek része a fordítási készség mérése (vagyis aki sikeresen letesz egy B2- es vizsgát, egyáltalán nem biztos, hogy le tud fordítani egy szöveget).

Bővebben:
nyelviskola.hu
nyak.oh.gov.hu
Ez mind igaz, de most őszintén: mivel lett volna értehtőbb a mondanivalóm, ha azt írom, hogy legalább B2 szint szükséges egy diplomához? Szerinted - ha elovasod amit írtam - ez volt a lényeg? A "középfokú"-nak van a magyar nyelvben egy természetes értelme, és ez kb független attól, hpgy anno vizsgarendszerben - amiben még én is nyelvvizsgáztam - mit jelentett.
A munkahelyemen én az elmúlt 22 éveben alsó hangon kb 150 embert - köztük frissen végzetteket - interjúztattam (nálunk egykötrös aszemélyes interjú, a HR-es, a majdani menedszer és a szakmai vinterjúzttó is ott van /utóbbi szerepkörben szoktam ott lenni én/), és ennek alapján _én_ azt állítom, hogy a legkisebb gond azzal van, hogy milyen nyelvtudástjelent a B2 szint, akik eljutnak hozzám, azok mind teljesen használható angol és/vagy német nyelvtudással rendelkeznek

A fordításról itt nem volt szó, mindkét fordítás, ami be lett téve, gépi. Mi nem azt várjuk el, hogy egy szöveget valaki lefordítani, hanem hogy értelmezni tudjon. A régi ("Rigó utcai" kétnyelvű) rendszerben kapott. két felsőfokú C-típusú nyelvvizsgával is rendelkezem, és én nagyon de nagyon úgy elékszem hogy fordítási feladat a felsőfokún aem volt - középfokúról nem tudok nyilatkozni, mert olyant nem szenvedtem el. A fordítás egy külön szakma, nem volt, és a mai, egynyelvű vizsgákmál természetszerően nem is lehet - egy nyelvvizsga követelménye. A kényelvű rendszerben a kétnyelvűség írásbelin azt jelentette, hogy idegen nyelvű szöveg alapján magyar kérdéseket kellett megválaszolni magyarul, és fordítva magyarul megfogalmazzott témáról idegen nyelvű esszét kellett írni, a szóbelin pedig magyarul elmondott szituációt idegen nyelven kellett eljátszani. Egynyelvű rendszerben értelemszerűen ilyen elvárás még a C2 szinten sincs. A mai A1 - C2 skálán azt mérik, hogy a delikvens mennyire boldogul el az adott nyelven, és én a tapasztalatai alapján auzt állítom hogy a B2 szintű vizsgát frissen abszolváló delikvensek már egész jól elboldogulnak az adott idegen nyelven, mondhatni megvan a társalgási szint.
(azt hozzátenném még, hogy az én gyakorlatomban nagy ívben lesz.tuk, hogy valakinek egy adott - elvárt - nyelvtudásról milyen papírja van, mert a nyelvtudás szintjénekelégséges volta egy személyes interjún pofonegyszerűen ellenőrizhető - az interjú adott nyelven való lefolytatásával.

SZERINTEM.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

ANDS
V.I.P.
V.I.P.

Aszpirin írta:

2008- ig volt érvényben a nyelvtudás szintjének meghatározására az:
- alapfok,
- középfok,
- felsőfok.

Azóta ezt felváltotta a KER rendszer (CEFR). A KER rendszer szerint egy nyelv tudásának 6 szintje van:
A1, A2, B1, B2, C1, C2.
Ebből itthon a B1, B2, és C1 vizsgát fogadják el (ismerik el). 2014 óta az A2- t is.

A mai B2- es szintet sokan megfeleltetik a régi középfokú nyelvvizsgával, ami sajnos nem igaz, mert lényegesen kisebb nyelvtudással lehet letenni. A középfokhoz régen kb. tárgyalási szintű nyelvismeret kellett, ma a B2 inkább egy társalgási szinthez áll közelebb. Aki átcsusszan a B2- es vizsgán, 61%- al, az nagyon messze van a tárgyalási szintű nyelvtudástól.

A hivatalos állásfoglalás szerint a B2- szintet már használható nyelvtudásként jellemzik.
Különbséget kell tenni a nyelvvizsgák között is, mert nem mindegyiknek része a fordítási készség mérése (vagyis aki sikeresen letesz egy B2- es vizsgát, egyáltalán nem biztos, hogy le tud fordítani egy szöveget).

Bővebben:
nyelviskola.hu
nyak.oh.gov.hu

hodyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 447

Hozzászólás Szerző: hodyka »

asebestyen írta:
2025.11.07., pén. 08:18
Aszpirin írta:
Na, akkor itt van, AI (ChatGPT 5) által "rendesen" lefordítva:
A Clear Beyond Power XL megalkotásához a rendkívül népszerű Clear Beyond Power kábelünket vettük alapul, és mindent felnagyítottunk.
Nagyobb vezetők, jobb árnyékolás és továbbfejlesztett zajszűrés.
Ezután még egy szinttel tovább vittük a zajszűrést: a földelési útvonalat a kábel hosszának háromszorosára nyújtottuk, egy egyszerű, elegáns geometriával, amely csak George Cardas elméjéből származhatott.

Ez a legösszetettebb hálózati kábelünk, amelyet úgy terveztünk, hogy a legnagyobb, legéhesebb erősítők számára is tiszta, nagyáramú tápellátást biztosítson, miközben az érzékeny forráskomponenseknek stabil, zajmentes és kristálytiszta áramot nyújt a lehető legmagasabb hanghűség érdekében.
A kábel új, prémium kategóriás Cardas E-5 csatlakozókkal készül, ezüst/ródium bevonatú réz érintkezőkkel. A Clear Beyond Power XL a legnagyobb igényeket támasztó elektronikákhoz készült.

Szabványos csatlakozók:
Forrasztott és krimpelt Cardas E-5 prémium tápcsatlakozók, ezüst/ródium bevonatú tömör réz érintkezőkkel.
Kézzel szerelve Bandonban, Oregon államban.

Felépítés / konstrukció:

Vezetők: 1. osztályú, 99,9999% tisztaságú, oxigénmentes, ónozott réz; keresztmetszetük az Aranymetszés arányai szerint méretezve.

Geometria: keresztmezős rétegelrendezés, TPE szigeteléssel.

Minden vezető többféle csavarási hosszúsággal rendelkezik, és saját árnyékolást kapott.

Az egész kábel kettős árnyékolású, ónozott rézből és mágnesdrótból.
A vezetőket PVC légcsövekkel kombinált, csavart triád elrendezés alkotja, FEP szalaggal rögzítve.
Külső burkolata szuper hajlékony TPR anyagból készült.

Szűrés:
A csatlakozókba torroidális földszűrő van beépítve, amely együttműködik a földelőág-hosszabbító rendszerrel, tovább fokozva a zajelnyomást.
Ez sem tökéletes, de két nagyságrenddel jobb fordítás, mint amit Te tettél be. Ésa bból kiindulni, hogy egy angol szöveg böngészőbeállításból adódó automatikus google-fordításából mit lesz MAGYARUL, és emiatt savazni a gyártót... no comment. Mellesleg nem hülyeség, hogy ma a diplomákhoz már megkövetelik egy idegen nyelv legalább középfokú ismeretét, és kb minden szakmában az angol szakkifejezések megkerülhetetlenek, tehát illene ismerni őket akkor is, ha a Google fordító nem ismeri.
Rudi bácsinak nem az angoljával van a baj, sőt. Még csak nem is a műszaki ismereteivel. A baj az anyagi érdekből megvalósított tudatos félrevezetés és népbutító erőfeszítései, ami nem egyenló - bármennyire is ezt akarja sugallani - a rövid, közérthető magyarázatokkal, sokkal inkább az ellenkezője. Nem mesekönyvet kell írni a fizikáról, vagy ha igen, akkor fel kell tüntetni, hogy ez mesekönyv. Más kérdés, hogy mesének is gyengusz. Ez utóbbi szubjektív, a többi objektív.
:fekverohog:
Topping E70 Velvet + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz

"Csak a hülyék tudnak mindent, a többiek életük végéig tanulnak".

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2368

Hozzászólás Szerző: cables »

fülelek írta:
2025.11.03., hétf. 21:42
...
Te sem vagy különb Rudinál, mindenkit fikázol, közben meg egy vacak lóderrel demózol, (többször mértem, hallgattam pont ugyanilyet, reménytelen eset, se alja, se rendes teteje, a közepe valamivel tisztább a kommerszeknél) ki a bánatos manót érdekel a playlistád... mindenki azt hallgat, amit akar meg tud...
Csak kérdezném az adminoktól: Ez a beírás megfelel a szabályzatnak?

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5271

Hozzászólás Szerző: fülelek »

tunerman írta:
2025.11.02., vas. 14:05
...softver nélkül a világ legdrágább hardvere semmit sem ér.
Korábban beìrtam, de úgy látom, hogy nem ment át teljes mértékben :D
A rövid idézet nem csak a higend rendszereket esetlegesen (nem)vásárlókra vonatkozna, hanem mondjuk az aktuális kábelfaragókra is...

Az objektív méréseken kivül kinek milyen kontrollja van a zenei hangzás szubjektív megítéléséhez? Berendezések + LP, CD, R2R, Stream, stb. müsorforrások informális közlése?
TJ.
[OFF - katt ide ha látni akarod]
Saját részről a higend kiállítások előtt playlist-et teszek közzé, bárki eldöntheti előre!, hogy benéz-e a szobába - érdemes-e?
Te sem vagy különb Rudinál, mindenkit fikázol, közben meg egy vacak lóderrel demózol, (többször mértem, hallgattam pont ugyanilyet, reménytelen eset, se alja, se rendes teteje, a közepe valamivel tisztább a kommerszeknél) ki a bánatos manót érdekel a playlistád... mindenki azt hallgat, amit akar meg tud. ;peace;

frenki485
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 622

Re: Off

Hozzászólás Szerző: frenki485 »

Snipi írta:
2025.10.31., pén. 08:00
Nos akkor : okostelefonom azért nincs mert nem látom. Veleszületett szembetegség miatt kb. a látásom 0.4. (Aki érti érti.). Ráadásul csak az egyikkel látok a másik (bal) kuka. (Orvosi műhiba a 60-as évek végén.) A laptopot még igen, de ami kisebb azt már nem. Mondjuk a laptopot is csak kontrasztos "inverz" üzemmódban. (Fekete alapon világos betűk, tehát a múltkor írt "zöld" meg "kék" stb. nálam nem játszik.) Nem egyszerű de már megszoktam.
És mindenhova van 2F-es bejelentkezési mód okostelefon nélkül is. Amúgy a "szakmában" dolgozom idestova 40 éve. Még ESZR R-22-vel kezdtem meg C64-el. (Most is úgy jelentkeztem be VPN-en keresztül a céges hálózatba, meg minden reggel kb. 10 éve : hitelesítő alkalmazás.)
Mondjuk a szemem romlása miatt lehetne okostelóm, mert ennél rosszabb már nem nagyon lesz, bár elképzelhető. (3 éve pl. leszakadt a retinám, azóta 2-szer operálták, - így már a szemműtéteim száma 7-re emelkedett - és hát még rosszabb lett mint azelőtt volt, és akkor se volt jó ... na mindegy.)
Már a tablet látása is gondot okoz, szóval azzal se nagyon lennék előbbre. A mobiltelefon amit használok, az is ilyen "öregeknek, vakoknak és hülyéknek való" hogy legalább a számokat amit "tárcsázok" lássam. (Nagy ló betük, de a biztonság kedvéért még mondja is hogy "négy-három-kilenc ... ") Valami Blaupunkt a hülyéknek cucc.
Viszont ha a jó oldalát nézzük és elhisszük azt a hülyeséget, hogy az érzékszervek összessége állandó, akkor a félvakságom miatt a hallásom kiváló. :D (Ami persze nem igaz.)
Továbbá a monitor már nem tudja rontani mivel amit ronthatna (szemlencse) az már 50 éve nincs egy se.
Nos ezt nem tudtam, de nagyon sajnálom!
Ethosz Cd (TDA1545A), Ethosz tube DAC(TDA1541)  
Palotás végfok, Pro-ject Pre Box, Tannoy Rev. XT6F,
Technics SL 1210 GR/Thorens TD 126 mkII/AudioGold plinth,Achromat,
Palotás féle ARC phono,Hiraga MC preamp, Ortofon MC10/Shure M44-7
Ethosz, Van Den Hul kábel, Fapaci/Kontaset elosztó.

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 622

Hozzászólás Szerző: Snipi »

Nos akkor : okostelefonom azért nincs mert nem látom. Veleszületett szembetegség miatt kb. a látásom 0.4. (Aki érti érti.). Ráadásul csak az egyikkel látok a másik (bal) kuka. (Orvosi műhiba a 60-as évek végén.) A laptopot még igen, de ami kisebb azt már nem. Mondjuk a laptopot is csak kontrasztos "inverz" üzemmódban. (Fekete alapon világos betűk, tehát a múltkor írt "zöld" meg "kék" stb. nálam nem játszik.) Nem egyszerű de már megszoktam.
És mindenhova van 2F-es bejelentkezési mód okostelefon nélkül is. Amúgy a "szakmában" dolgozom idestova 40 éve. Még ESZR R-22-vel kezdtem meg C64-el. (Most is úgy jelentkeztem be VPN-en keresztül a céges hálózatba, meg minden reggel kb. 10 éve : hitelesítő alkalmazás.)
Mondjuk a szemem romlása miatt lehetne okostelóm, mert ennél rosszabb már nem nagyon lesz, bár elképzelhető. (3 éve pl. leszakadt a retinám, azóta 2-szer operálták, - így már a szemműtéteim száma 7-re emelkedett - és hát még rosszabb lett mint azelőtt volt, és akkor se volt jó ... na mindegy.)
Már a tablet látása is gondot okoz, szóval azzal se nagyon lennék előbbre. A mobiltelefon amit használok, az is ilyen "öregeknek, vakoknak és hülyéknek való" hogy legalább a számokat amit "tárcsázok" lássam. (Nagy ló betük, de a biztonság kedvéért még mondja is hogy "négy-három-kilenc ... ") Valami Blaupunkt a hülyéknek cucc.
Viszont ha a jó oldalát nézzük és elhisszük azt a hülyeséget, hogy az érzékszervek összessége állandó, akkor a félvakságom miatt a hallásom kiváló. :D (Ami persze nem igaz.)
Továbbá a monitor már nem tudja rontani mivel amit ronthatna (szemlencse) az már 50 éve nincs egy se.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

KisMarci írta:
2025.10.30., csüt. 22:22
stx írta:
2025.10.30., csüt. 20:52

Igen, de valljuk be, egy kínlódás. Főként, amikor a *.gov.hu-s e-mail-ek a spam mappában landolnak. Elég sűrűn.
Hogy tudnak a ".gov.hu" üzenetek a spam mappában landolni, mikor azok az egyetlen hivatalos írásos elektronikus üzenetküldő rendszer részét képezik?
Mondjuk úgy, hogy pl. a gmail spam-védelme erről nem tud, és különben sem elsősorban a headerben szereplő küldő a spam-védelmük alapja. Vagy úgy, hogy stx kapott már kéretlen "hivatalos" levelet, és elfelejtette, hogy beállított rá ejuk egy /dev/null-szabályt :D
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

stx írta:
Aszpirin írta:
2025.10.30., csüt. 19:10
stx írta:
2025.10.30., csüt. 18:42
Gondolom, akkor nem a szakmában dolgozol. Ma a mindenhol 2F auth, DÁP, mifene korában okostelefon nélkük kb. sehova nem lehet bejelentkezni. Még egy mezei WP-be is 2F belépésünk van.
Náliunk azért többféle megoldása van a 2F auth-nak, igen, ezekből több is okostelót igényel, de azért gondoltak a butatelósokra is: mehet OTP SMS-ben vagy e-mailben is... A DÁP-nak is van e-mailes 2F auth-lehetősége.
Igen, de valljuk be, egy kínlódás. Főként, amikor a *.gov.hu-s e-mail-ek a spam mappában landolnak. Elég sűrűn.
(Hát meg amikor a Telekomos fiókba félórás késéssel érkezik meg a OTP, amikor már rég lejárt...)
Így van, de a lehetőség ott van, na :D

KisMarci
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 507

Hozzászólás Szerző: KisMarci »

stx írta:

Hogy tudnak a ".gov.hu" üzenetek a spam mappában landolni, mikor azok az egyetlen hivatalos írásos elektronikus üzenetküldő rendszer részét képezik?
Usher - Valhalla - Emotiva

stx
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 477
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: stx »

Aszpirin írta:
2025.10.30., csüt. 19:10
stx írta:
Gondolom, akkor nem a szakmában dolgozol. Ma a mindenhol 2F auth, DÁP, mifene korában okostelefon nélkük kb. sehova nem lehet bejelentkezni. Még egy mezei WP-be is 2F belépésünk van.
Náliunk azért többféle megoldása van a 2F auth-nak, igen, ezekből több is okostelót igényel, de azért gondoltak a butatelósokra is: mehet OTP SMS-ben vagy e-mailben is... A DÁP-nak is van e-mailes 2F auth-lehetősége.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

stx írta:

Válasz küldése

Vissza: “Fórummal kapcsolatos témák”