Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Off
-
Mythos
- Nincs visszaút

- Értékelés: 8
Re: Oppo UDP-205 allrounder audiofile Bluray lejátszó eladó
Gyeniko :-)
2.036.181 forint biztosan nem 700 euro :-) Vagy ma csúnyán bedőlt a forint :-)
2.036.181 forint biztosan nem 700 euro :-) Vagy ma csúnyán bedőlt a forint :-)
-
József1960
- Törzsvendég

- Értékelés: 124
- gyeniko
- Törzsvendég

- Értékelés: 280
Ezt látta szerintem:
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindíg meg kellene tenni, amit lehet!
-
Mythos
- Nincs visszaút

- Értékelés: 8
Dumdum én nem tudom mit láttál 700 euroért, de ideje felvenni a szemüveget :-) Pláne így 60 felett :-)
A másik dolog meg hogy légyszíves számolj el 10-ig mielőtt a billentyűzetre vetted magad mert ,látom, hogy hajt valami kényszer hogy mindenhova " oda okoskodj" valamit amihez lássuk be semmi közöd.
Persze lehet hogy admin szeretnél lenni és erre gyúrsz, ez esetben megbocsájtom :-)
A másik dolog meg hogy légyszíves számolj el 10-ig mielőtt a billentyűzetre vetted magad mert ,látom, hogy hajt valami kényszer hogy mindenhova " oda okoskodj" valamit amihez lássuk be semmi közöd.
Persze lehet hogy admin szeretnél lenni és erre gyúrsz, ez esetben megbocsájtom :-)
-
dumdum
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 81
Ez az állításod nem igaz, első találat 700 €-ért, alles tüchtig........fusti73 írta: ↑2025.11.25., kedd 11:35
Az árát a külföldi beszerezhetőség kettő milliós árához képest határoztam meg. Link mellékelve.
Ára: 1.200.000 Ft. (vagy 3000 Euró)
Link a külföldi vásárlási lehetségről:
ttps://www.ubuy.hu/hu/product/12YM5IN6-oppo-ud ... s-5Mnbunuv
https://www.kleinanzeigen.de/s-anzeige/ ... -175-28688
Már a B oldal forog így 60 felett...
-
dumdum
- Kezdő Fórumlakó

A por emeli az értékét....
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6405
Re: Naim Mu-So QB (2.gen)
Úgy látom nem értetted: nem az ár változatatásával van baj, hanem a játékkal.
Ez már a off-ban van, itt folytatható - a topikiból kiszedtem a "felesleget".
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
-
Sati26
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 4
Visszatéve Adminnal egyeztetve komment szekcióban: Valóban ez a korrekt útja a dolgoknak: 229.990FT
-
Sati26
- Lefelé a lejtőn

Értem. Rendben.tonee73 írta: ↑2025.11.20., csüt. 08:21Addig o.k., hogy te határozod meg, hogy mennyiért árulsz valamit - sőt még az is, hogy az ár változtatása érdemi infonak minősül s így az utolsó hozzászólástől számított 7 napon belül előre hozhatod a hirdetésed.
De: 9 nap alatt 4-szer változtattad az árát - úgy hogy a végén vsszatetted az eredetire.Ez csak lebegtetés - ha 229.990-ért nem volt érdeklődőd akkor 259.990-ért majd valószínűleg lesz, ugye? Na ez a nem fair...és ezért kértem, hogy ne így.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

Addig o.k., hogy te határozod meg, hogy mennyiért árulsz valamit - sőt még az is, hogy az ár változtatása érdemi infonak minősül s így az utolsó hozzászólástől számított 7 napon belül előre hozhatod a hirdetésed.
De: 9 nap alatt 4-szer változtattad az árát - úgy hogy a végén vsszatetted az eredetire.Ez csak lebegtetés - ha 229.990-ért nem volt érdeklődőd akkor 259.990-ért majd valószínűleg lesz, ugye? Na ez a nem fair...és ezért kértem, hogy ne így.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
-
Sati26
- Lefelé a lejtőn

Ha valaki alkudni akar, szerintem meg fogja tenni privátban, tehát egyáltalán nem gondolom, hogy bárkivel is inkorrekt voltam......
-
Sati26
- Lefelé a lejtőn

Már elnézést, de miért nem fair? Egy bolt is van, hogy leakcióz egy terméket, majd visszateszi ugyanarra az árra. Ezen az áron lett meghirdetve, leakcióztam, majd vissza.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

Ezzel tényleg nem kellene játszani, nem fair a többiekkel szemben.
-
dumdum
- Kezdő Fórumlakó

Szia!
Nem kellene az ár csikicsukival tolnod a hirdetésedet, 3 nap alatt 3x nyomod.
Vagy mi indokolja, hőmérséklet esetleg napkitörés...?
-
Sati26
- Lefelé a lejtőn

Visszaárazva: 259.990
Re: Power-R kábelek
Óóóóó, a drága Búth Emília+
Köszönet az idézetért.
Köszönet az idézetért.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 7785
Re: Power-R kábelek
Nem csak a drótjai, a (drót)király is meztelen...
Búth Emília
A KIRÁLY MEZTELEN
Majd úgy írok róla,
hogy nem írok róla.
A mesebeli takácslegények
szőttek ígyen a semmiből kelmét.
A mesebeli szabócskák szabtak,
varrtak így a semmiből palástot.
Leláncolt karon, lábon
visszafojtott mozdulattal
az ablak síkjában állok,
lélekzettelen.
Az üveg elhomályosul.
Maszatos lesz.
Betörik.
Örökkétlen örökig így,
mozdulatlanul,
lélegzettelen,
pedig
a király…
Búth Emília
A KIRÁLY MEZTELEN
Majd úgy írok róla,
hogy nem írok róla.
A mesebeli takácslegények
szőttek ígyen a semmiből kelmét.
A mesebeli szabócskák szabtak,
varrtak így a semmiből palástot.
Leláncolt karon, lábon
visszafojtott mozdulattal
az ablak síkjában állok,
lélekzettelen.
Az üveg elhomályosul.
Maszatos lesz.
Betörik.
Örökkétlen örökig így,
mozdulatlanul,
lélegzettelen,
pedig
a király…
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
Re: Kábelezzünk
Bocsánat, sajnos kiment a fejemből, hogy időközben megváltoztatták a törvényt.
Ha valakit érdekelne:
2022 óta nem kötelező törvényi előírás egy darab B2- es nyelvvizsga megléte sem a diplomához. Az egyetemek maguk dönthetik el, van egyetem, ahol nem kérnek nyelvvizsgát, és van, ahol kérnek (pl. ELTE), de nem mindegyik szakon.
Ennek előzménye, hogy 2020- ban a covid miatt elrendelt nyelvvizsga- amnesztiát kihasználva kiadtak 110.000 beragadt, nyelvvizsga nélküli diplomát. 2021- ben az újabb amnesztia miatt megint kiadtak 25.000 nyelvvizsga nélküli diplomát.
Azóta az évente nyelvvizsgázók száma lecsökkent.
A mondandódat mindkét esetben lehet érteni. Csak nem ugyanazt a tudást jelöli a két vizsga szintje. Emiatt mentem már ki céghez frissen felvett fiatalember tudását felmérni, a főnök azt hitte, hogy megvette a bizonyítványát. Megnéztem a tudását, és megvigasztaltam a főnököt, hogy a tudása valódi B2- es, nem vette a bizijét. Ő meglepődött, hogy ilyen kevés tudás kell a B2- höz, ês azt kérdezte, ezzel hogy küldje ki tárgyalni? Ezzel (B2- vel) sehogy, ahhoz C1- es szint kell.Aszpirin írta: ↑2025.11.08., szomb. 00:36…
Ez mind igaz, de most őszintén: mivel lett volna értehtőbb a mondanivalóm, ha azt írom, hogy legalább B2 szint szükséges egy diplomához? Szerinted - ha elovasod amit írtam - ez volt a lényeg? A "középfokú"-nak van a magyar nyelvben egy természetes értelme, és ez kb független attól, hpgy anno vizsgarendszerben - amiben még én is nyelvvizsgáztam - mit jelentett.
A munkahelyemen én az elmúlt 22 éveben alsó hangon kb 150 embert - köztük frissen végzetteket - interjúztattam (nálunk egykötrös aszemélyes interjú, a HR-es, a majdani menedszer és a szakmai vinterjúzttó is ott van /utóbbi szerepkörben szoktam ott lenni én/), és ennek alapján _én_ azt állítom, hogy a legkisebb gond azzal van, hogy milyen nyelvtudástjelent a B2 szint, akik eljutnak hozzám, azok mind teljesen használható angol és/vagy német nyelvtudással rendelkeznek
A fordításról itt nem volt szó, mindkét fordítás, ami be lett téve, gépi. Mi nem azt várjuk el, hogy egy szöveget valaki lefordítani, hanem hogy értelmezni tudjon. A régi ("Rigó utcai" kétnyelvű) rendszerben kapott. két felsőfokú C-típusú nyelvvizsgával is rendelkezem, és én nagyon de nagyon úgy elékszem hogy fordítási feladat a felsőfokún aem volt - középfokúról nem tudok nyilatkozni, mert olyant nem szenvedtem el. A fordítás egy külön szakma, nem volt, és a mai, egynyelvű vizsgákmál természetszerően nem is lehet - egy nyelvvizsga követelménye. A kényelvű rendszerben a kétnyelvűség írásbelin azt jelentette, hogy idegen nyelvű szöveg alapján magyar kérdéseket kellett megválaszolni magyarul, és fordítva magyarul megfogalmazzott témáról idegen nyelvű esszét kellett írni, a szóbelin pedig magyarul elmondott szituációt idegen nyelven kellett eljátszani. Egynyelvű rendszerben értelemszerűen ilyen elvárás még a C2 szinten sincs. A mai A1 - C2 skálán azt mérik, hogy a delikvens mennyire boldogul el az adott nyelven, és én a tapasztalatai alapján auzt állítom hogy a B2 szintű vizsgát frissen abszolváló delikvensek már egész jól elboldogulnak az adott idegen nyelven, mondhatni megvan a társalgási szint.
(azt hozzátenném még, hogy az én gyakorlatomban nagy ívben lesz.tuk, hogy valakinek egy adott - elvárt - nyelvtudásról milyen papírja van, mert a nyelvtudás szintjénekelégséges volta egy személyes interjún pofonegyszerűen ellenőrizhető - az interjú adott nyelven való lefolytatásával.
SZERINTEM.
A középfokú nyelvvizsga magasabb szintű tudást jelölt, mint a B2.
10 év alatt kb. 5000 embert vizsgáztatunk le, a nagy többsêg egynyelvű, B2- es vizsgát tesz. Szóban ez a makogás szintje. Ha nem érti félre a feladatot, akkor az már jó, és ha érhetően válaszol, akkor átment.
A gyakorlatban ez a tudás sokaknál a makogás.
Az erősebb középiskolánknál a tanulók 80-90%- os eredménnyel teszik le a B2- t, ami magaszintű tudást jelez,
de sok tanuló 60- 65%- os eredménnyel megy át, ami kb. a makogás. Mindkét esetben B2 a jelölés, csak óriási a tudásbeli különbsêg.
A régi felsőfokhoz fordítani is kellett, pl. magyarról angolra.
Angolról magyarra is kellett fordítani, de nyelvvizsgák különböztek, volt, ahol szövegösszefoglalást kellett írni idegen nyelven, vagyis leírni rövidebben a cikk lényegét.
Szóbelin középfokon magyarul kellett elmondani, amit hallottál, amit megértettél, felsőfokon angolul.
A felsőfok kb. megfelel a C1- es szintnek.
Az alapfok régen sokkal alacsonyabb követelményeket tartalmazott, mint a mostani B1.
A középfok meg magasabb szintű vizsga volt, mint a mostani B2.
Ha hozzátok olyanok jutnak el, akik már jól elboldogulnak a B2- es tudásukkal, akkor jól csináltok valamit:))
A kábeles topicban azon indult a vita, hogy a “termination” szó csatlakozót vagy lezárást jelent adott szövegkörnyezetben? Az AI értelmezése szerint végződésre, fizikai helyre utalhat. Az eredeti szövegben szerintem a kábel végén csatlakozó van (ami kicsit furcsán hangzik magyarul, hogy a kábel lezárása, de nagyjából ugyanazt jelenti szerintem). Ezt persze lehet vitatni.
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6191
Ez mind igaz, de most őszintén: mivel lett volna értehtőbb a mondanivalóm, ha azt írom, hogy legalább B2 szint szükséges egy diplomához? Szerinted - ha elovasod amit írtam - ez volt a lényeg? A "középfokú"-nak van a magyar nyelvben egy természetes értelme, és ez kb független attól, hpgy anno vizsgarendszerben - amiben még én is nyelvvizsgáztam - mit jelentett.ANDS írta: ↑2025.11.07., pén. 23:332008- ig volt érvényben a nyelvtudás szintjének meghatározására az:
- alapfok,
- középfok,
- felsőfok.
Azóta ezt felváltotta a KER rendszer (CEFR). A KER rendszer szerint egy nyelv tudásának 6 szintje van:
A1, A2, B1, B2, C1, C2.
Ebből itthon a B1, B2, és C1 vizsgát fogadják el (ismerik el). 2014 óta az A2- t is.
A felsőoktatási intézmények diplomához minimum a B2- es szintet követelik meg (ritka kivételes esetekben elfogadnak egy B1- es vizsgát is).
A mai B2- es szintet sokan megfeleltetik a régi középfokú nyelvvizsgával, ami sajnos nem igaz, mert lényegesen kisebb nyelvtudással lehet letenni. A középfokhoz régen kb. tárgyalási szintű nyelvismeret kellett, ma a B2 inkább egy társalgási szinthez áll közelebb. Aki átcsusszan a B2- es vizsgán, 61%- al, az nagyon messze van a tárgyalási szintű nyelvtudástól.
A hivatalos állásfoglalás szerint a B2- szintet már használható nyelvtudásként jellemzik.
Különbséget kell tenni a nyelvvizsgák között is, mert nem mindegyiknek része a fordítási készség mérése (vagyis aki sikeresen letesz egy B2- es vizsgát, egyáltalán nem biztos, hogy le tud fordítani egy szöveget).
Bővebben:
nyelviskola.hu
nyak.oh.gov.hu
A munkahelyemen én az elmúlt 22 éveben alsó hangon kb 150 embert - köztük frissen végzetteket - interjúztattam (nálunk egykötrös aszemélyes interjú, a HR-es, a majdani menedszer és a szakmai vinterjúzttó is ott van /utóbbi szerepkörben szoktam ott lenni én/), és ennek alapján _én_ azt állítom, hogy a legkisebb gond azzal van, hogy milyen nyelvtudástjelent a B2 szint, akik eljutnak hozzám, azok mind teljesen használható angol és/vagy német nyelvtudással rendelkeznek
A fordításról itt nem volt szó, mindkét fordítás, ami be lett téve, gépi. Mi nem azt várjuk el, hogy egy szöveget valaki lefordítani, hanem hogy értelmezni tudjon. A régi ("Rigó utcai" kétnyelvű) rendszerben kapott. két felsőfokú C-típusú nyelvvizsgával is rendelkezem, és én nagyon de nagyon úgy elékszem hogy fordítási feladat a felsőfokún aem volt - középfokúról nem tudok nyilatkozni, mert olyant nem szenvedtem el. A fordítás egy külön szakma, nem volt, és a mai, egynyelvű vizsgákmál természetszerően nem is lehet - egy nyelvvizsga követelménye. A kényelvű rendszerben a kétnyelvűség írásbelin azt jelentette, hogy idegen nyelvű szöveg alapján magyar kérdéseket kellett megválaszolni magyarul, és fordítva magyarul megfogalmazzott témáról idegen nyelvű esszét kellett írni, a szóbelin pedig magyarul elmondott szituációt idegen nyelven kellett eljátszani. Egynyelvű rendszerben értelemszerűen ilyen elvárás még a C2 szinten sincs. A mai A1 - C2 skálán azt mérik, hogy a delikvens mennyire boldogul el az adott nyelven, és én a tapasztalatai alapján auzt állítom hogy a B2 szintű vizsgát frissen abszolváló delikvensek már egész jól elboldogulnak az adott idegen nyelven, mondhatni megvan a társalgási szint.
(azt hozzátenném még, hogy az én gyakorlatomban nagy ívben lesz.tuk, hogy valakinek egy adott - elvárt - nyelvtudásról milyen papírja van, mert a nyelvtudás szintjénekelégséges volta egy személyes interjún pofonegyszerűen ellenőrizhető - az interjú adott nyelven való lefolytatásával.
SZERINTEM.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
2008- ig volt érvényben a nyelvtudás szintjének meghatározására az:
- alapfok,
- középfok,
- felsőfok.
Azóta ezt felváltotta a KER rendszer (CEFR). A KER rendszer szerint egy nyelv tudásának 6 szintje van:
A1, A2, B1, B2, C1, C2.
Ebből itthon a B1, B2, és C1 vizsgát fogadják el (ismerik el). 2014 óta az A2- t is.
A felsőoktatási intézmények diplomához minimum a B2- es szintet követelik meg (ritka kivételes esetekben elfogadnak egy B1- es vizsgát is).
A mai B2- es szintet sokan megfeleltetik a régi középfokú nyelvvizsgával, ami sajnos nem igaz, mert lényegesen kisebb nyelvtudással lehet letenni. A középfokhoz régen kb. tárgyalási szintű nyelvismeret kellett, ma a B2 inkább egy társalgási szinthez áll közelebb. Aki átcsusszan a B2- es vizsgán, 61%- al, az nagyon messze van a tárgyalási szintű nyelvtudástól.
A hivatalos állásfoglalás szerint a B2- szintet már használható nyelvtudásként jellemzik.
Különbséget kell tenni a nyelvvizsgák között is, mert nem mindegyiknek része a fordítási készség mérése (vagyis aki sikeresen letesz egy B2- es vizsgát, egyáltalán nem biztos, hogy le tud fordítani egy szöveget).
Bővebben:
nyelviskola.hu
nyak.oh.gov.hu
asebestyen írta: ↑2025.11.07., pén. 08:18Rudi bácsinak nem az angoljával van a baj, sőt. Még csak nem is a műszaki ismereteivel. A baj az anyagi érdekből megvalósított tudatos félrevezetés és népbutító erőfeszítései, ami nem egyenló - bármennyire is ezt akarja sugallani - a rövid, közérthető magyarázatokkal, sokkal inkább az ellenkezője. Nem mesekönyvet kell írni a fizikáról, vagy ha igen, akkor fel kell tüntetni, hogy ez mesekönyv. Más kérdés, hogy mesének is gyengusz. Ez utóbbi szubjektív, a többi objektív.Aszpirin írta: ↑2025.11.07., pén. 07:39Na, akkor itt van, AI (ChatGPT 5) által "rendesen" lefordítva:Ez sem tökéletes, de két nagyságrenddel jobb fordítás, mint amit Te tettél be. Ésa bból kiindulni, hogy egy angol szöveg böngészőbeállításból adódó automatikus google-fordításából mit lesz MAGYARUL, és emiatt savazni a gyártót... no comment. Mellesleg nem hülyeség, hogy ma a diplomákhoz már megkövetelik egy idegen nyelv legalább középfokú ismeretét, és kb minden szakmában az angol szakkifejezések megkerülhetetlenek, tehát illene ismerni őket akkor is, ha a Google fordító nem ismeri.A Clear Beyond Power XL megalkotásához a rendkívül népszerű Clear Beyond Power kábelünket vettük alapul, és mindent felnagyítottunk.
Nagyobb vezetők, jobb árnyékolás és továbbfejlesztett zajszűrés.
Ezután még egy szinttel tovább vittük a zajszűrést: a földelési útvonalat a kábel hosszának háromszorosára nyújtottuk, egy egyszerű, elegáns geometriával, amely csak George Cardas elméjéből származhatott.
Ez a legösszetettebb hálózati kábelünk, amelyet úgy terveztünk, hogy a legnagyobb, legéhesebb erősítők számára is tiszta, nagyáramú tápellátást biztosítson, miközben az érzékeny forráskomponenseknek stabil, zajmentes és kristálytiszta áramot nyújt a lehető legmagasabb hanghűség érdekében.
A kábel új, prémium kategóriás Cardas E-5 csatlakozókkal készül, ezüst/ródium bevonatú réz érintkezőkkel. A Clear Beyond Power XL a legnagyobb igényeket támasztó elektronikákhoz készült.
Szabványos csatlakozók:
Forrasztott és krimpelt Cardas E-5 prémium tápcsatlakozók, ezüst/ródium bevonatú tömör réz érintkezőkkel.
Kézzel szerelve Bandonban, Oregon államban.
Felépítés / konstrukció:
Vezetők: 1. osztályú, 99,9999% tisztaságú, oxigénmentes, ónozott réz; keresztmetszetük az Aranymetszés arányai szerint méretezve.
Geometria: keresztmezős rétegelrendezés, TPE szigeteléssel.
Minden vezető többféle csavarási hosszúsággal rendelkezik, és saját árnyékolást kapott.
Az egész kábel kettős árnyékolású, ónozott rézből és mágnesdrótból.
A vezetőket PVC légcsövekkel kombinált, csavart triád elrendezés alkotja, FEP szalaggal rögzítve.
Külső burkolata szuper hajlékony TPR anyagból készült.
Szűrés:
A csatlakozókba torroidális földszűrő van beépítve, amely együttműködik a földelőág-hosszabbító rendszerrel, tovább fokozva a zajelnyomást.
Topping E70 Velvet + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz
"Csak a hülyék tudnak mindent, a többiek életük végéig tanulnak".
"Csak a hülyék tudnak mindent, a többiek életük végéig tanulnak".
Csak kérdezném az adminoktól: Ez a beírás megfelel a szabályzatnak?fülelek írta: ↑2025.11.03., hétf. 21:42...
Te sem vagy különb Rudinál, mindenkit fikázol, közben meg egy vacak lóderrel demózol, (többször mértem, hallgattam pont ugyanilyet, reménytelen eset, se alja, se rendes teteje, a közepe valamivel tisztább a kommerszeknél) ki a bánatos manót érdekel a playlistád... mindenki azt hallgat, amit akar meg tud...
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5273
Te sem vagy különb Rudinál, mindenkit fikázol, közben meg egy vacak lóderrel demózol, (többször mértem, hallgattam pont ugyanilyet, reménytelen eset, se alja, se rendes teteje, a közepe valamivel tisztább a kommerszeknél) ki a bánatos manót érdekel a playlistád... mindenki azt hallgat, amit akar meg tud.tunerman írta: ↑2025.11.02., vas. 14:05Korábban beìrtam, de úgy látom, hogy nem ment át teljes mértékben...softver nélkül a világ legdrágább hardvere semmit sem ér.![]()
A rövid idézet nem csak a higend rendszereket esetlegesen (nem)vásárlókra vonatkozna, hanem mondjuk az aktuális kábelfaragókra is...
Az objektív méréseken kivül kinek milyen kontrollja van a zenei hangzás szubjektív megítéléséhez? Berendezések + LP, CD, R2R, Stream, stb. müsorforrások informális közlése?
TJ.
- frenki485
- Beköltözött

- Értékelés: 622
Re: Off
Nos ezt nem tudtam, de nagyon sajnálom!Snipi írta: ↑2025.10.31., pén. 08:00Nos akkor : okostelefonom azért nincs mert nem látom. Veleszületett szembetegség miatt kb. a látásom 0.4. (Aki érti érti.). Ráadásul csak az egyikkel látok a másik (bal) kuka. (Orvosi műhiba a 60-as évek végén.) A laptopot még igen, de ami kisebb azt már nem. Mondjuk a laptopot is csak kontrasztos "inverz" üzemmódban. (Fekete alapon világos betűk, tehát a múltkor írt "zöld" meg "kék" stb. nálam nem játszik.) Nem egyszerű de már megszoktam.
És mindenhova van 2F-es bejelentkezési mód okostelefon nélkül is. Amúgy a "szakmában" dolgozom idestova 40 éve. Még ESZR R-22-vel kezdtem meg C64-el. (Most is úgy jelentkeztem be VPN-en keresztül a céges hálózatba, meg minden reggel kb. 10 éve : hitelesítő alkalmazás.)
Mondjuk a szemem romlása miatt lehetne okostelóm, mert ennél rosszabb már nem nagyon lesz, bár elképzelhető. (3 éve pl. leszakadt a retinám, azóta 2-szer operálták, - így már a szemműtéteim száma 7-re emelkedett - és hát még rosszabb lett mint azelőtt volt, és akkor se volt jó ... na mindegy.)
Már a tablet látása is gondot okoz, szóval azzal se nagyon lennék előbbre. A mobiltelefon amit használok, az is ilyen "öregeknek, vakoknak és hülyéknek való" hogy legalább a számokat amit "tárcsázok" lássam. (Nagy ló betük, de a biztonság kedvéért még mondja is hogy "négy-három-kilenc ... ") Valami Blaupunkt a hülyéknek cucc.
Viszont ha a jó oldalát nézzük és elhisszük azt a hülyeséget, hogy az érzékszervek összessége állandó, akkor a félvakságom miatt a hallásom kiváló.(Ami persze nem igaz.)
Továbbá a monitor már nem tudja rontani mivel amit ronthatna (szemlencse) az már 50 éve nincs egy se.
Ethosz Cd (TDA1545A), Ethosz tube DAC(TDA1541)
Palotás végfok, Pro-ject Pre Box, Tannoy Rev. XT6F,
Technics SL 1210 GR/Thorens TD 126 mkII/AudioGold plinth,Achromat,
Palotás féle ARC phono,Hiraga MC preamp, Ortofon MC10/Shure M44-7
Ethosz, Van Den Hul kábel, Fapaci/Kontaset elosztó.
Palotás végfok, Pro-ject Pre Box, Tannoy Rev. XT6F,
Technics SL 1210 GR/Thorens TD 126 mkII/AudioGold plinth,Achromat,
Palotás féle ARC phono,Hiraga MC preamp, Ortofon MC10/Shure M44-7
Ethosz, Van Den Hul kábel, Fapaci/Kontaset elosztó.