Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Vinyl - amit hallgatunk
Re: Vinyl - amit hallgatunk
Reggel einstandoltam ... holnap megjön ha igaz ...
Pénteken jelent meg.
Pénteken jelent meg.
- Olex
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 204
------------------------
Eversolo DMP | Acustic Arts Power ES | SMSL |Pro-Ject |Luxman | Cambridge Audio | Denon | Pioneer
Quadral Tribun | Quadral Ipso | Dynavoice | Phillips
- Minél egyszerűbb valami, annál maradandóbb és ami a legegyszerűbb, az örök.
Eversolo DMP | Acustic Arts Power ES | SMSL |Pro-Ject |Luxman | Cambridge Audio | Denon | Pioneer
- O_S
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 162
Megjelent a trió 3. lemeze is.
- stx
- V.I.P.

- Értékelés: 526
- Kapcsolat:
Bud Powell - A Portrait Of Thelonious
- andarson
- V.I.P.

- Értékelés: 619
Keith Jarrett, Gary Peacock, Paul Motian
AT THE DEER HEAD INN - THE COMPLETE RECORDINGS
(4LP - ECM 2829/30)
AT THE DEER HEAD INN - THE COMPLETE RECORDINGS
(4LP - ECM 2829/30)
Linn Majik DS
Philips CD 204
Dual 1219 - Sumiko Blue point no.3 Lo
Musical Fidelity M6x Vinyl
Forté Audio Model 40 - Forté Audio Model 4
JBL 4333
Philips CD 204
JBL 4333
Sziasztok,
olyan lemezt keresek, ami nagy zenekaros hangzású és a hangszerek külön, jobb-bal oldalon szólalnak meg (nem minden "középen" szól). Valami ilyesmik:
https://www.youtube.com/watch?v=dLtVoj9 ... KLffuopGZY
https://www.youtube.com/watch?v=hCEcX73 ... _V9i_Hf9zY
olyan lemezt keresek, ami nagy zenekaros hangzású és a hangszerek külön, jobb-bal oldalon szólalnak meg (nem minden "középen" szól). Valami ilyesmik:
https://www.youtube.com/watch?v=dLtVoj9 ... KLffuopGZY
https://www.youtube.com/watch?v=hCEcX73 ... _V9i_Hf9zY
- Olex
- Kezdő Fórumlakó

------------------------
Megjött a futár. 
- Olex
- Kezdő Fórumlakó

------------------------
Most mondjam melyik szól jobban?
(A zene természetesen ugyanaz a k..vajó mind a kettőn.)
Igaz az eredeti eggyel (vagyis kettővel) kevéssé "sportos", mert ott csak 4-szer (vagyis háromszor, ha nem számolom amikor felrakom az első "A" oldalt) kell felállni zenehallgatás közben és bütykölni a lemezzel.
Ez az egyik Jethro lemez amiből megvan ez a változat (by Stewen Wilson 3 LP) és az eredeti (nem jugó, nem indiai, made in West Germany) ...
Most mondjam melyik szól jobban?
(A zene természetesen ugyanaz a k..vajó mind a kettőn.)
Igaz az eredeti eggyel (vagyis kettővel) kevéssé "sportos", mert ott csak 4-szer (vagyis háromszor, ha nem számolom amikor felrakom az első "A" oldalt) kell felállni zenehallgatás közben és bütykölni a lemezzel.
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2776
nu (Bursting out 3LP)dixie-chicken írta: ↑2025.08.15., pén. 07:51hivatalosan mai (2025.08.15.) megjelenésSnipi írta: ↑2025.08.14., csüt. 15:17Töredelmesen bevallom, és elnézést kérek érte, nekem nem a kedvencem DE! : Éppen most jelenik meg a Deep Purple Made in Japan koncertlemeze Stewen Wilson remix munkájával. Erről a lemezről még én is tudom, hogy egy kincs annak aki szereti a Deep Purple-t. Talán (ha igaz) a legjobb lemezük, de az biztos, hogy egy rocktörténelmi mérföldkő.dixie-chicken írta: ↑2025.08.13., szer. 18:55King Crimson rajongóknak,és azoknak ahol a régi pédányok már kicsit viseltes állapotban vannak,egy misét megérnek (de még hogy !) a Steven Wilson által újrakevert változatok...az "In the court of..." már pár hónapja megvan,"jó,jó,jó,jobb mint a régiek",de valahogyan nem keltette fel annyira a figyelmemet mint az "Islands"," In the Wake of Poseidon" vagy a "Starless,and bible black" példányai...Steven Wilson (karöltve Robert Fripp-el),kimagaslóan jó munkát végzett (sztem jobbat mint a Jethro Tull remixeknél)...sikerült a '70 évek elején készült felvételeknek az újravarázsolása...eszméletlen jó nyersanyagot használtak,minimalizálva vannak a barázdazajok,a sok csendes rész,végre tökéletesen élvezhető,mind kapott egy friss,üde leheletet,finomabb hangzás,kiterjedtebb sávszélek...gyakorlatilag egy Analogue Production,vagy MFSL/MoFI minőségi szintre lettek emelve az emlitett felvételek...kapjátok/marjátok amig vannak MO-n elérhető példányok, baráti áron,a "Lark's..." és a "Lizard" marad nekem is külföldi beszerzésre majd....
Top munka,top zenével(hogy mennyire jók az első UK kiadások,kiméljük egymást,és pénztárcainkat
)
Ha valakit érdekel - én valszeg. nem veszem meg - de :
https://www.bakelitfutar.hu/home-global ... t-vinyl-lp...és a lemez az amit mondasz,nem kell hard core DP rajongónak lenni,csak alapszinten szeretni a rockot,a műfaj alapfogalmaihoz tartozik az emlitett lemez
![]()
(U.I.be kell mennem a belvárosba ma,az MG Records környékére,gondolom nem nehéz kitalálni mi fog megtörténni![]()
)
- Csatolmányok
-
- IMG_5866.JPG (132.63 KiB) Megtekintve 1809 alkalommal
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Musical Fidelity M6Si,Soulnote E-1,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
- dixie-chicken
- V.I.P.

hivatalosan mai (2025.08.15.) megjelenésSnipi írta: ↑2025.08.14., csüt. 15:17Töredelmesen bevallom, és elnézést kérek érte, nekem nem a kedvencem DE! : Éppen most jelenik meg a Deep Purple Made in Japan koncertlemeze Stewen Wilson remix munkájával. Erről a lemezről még én is tudom, hogy egy kincs annak aki szereti a Deep Purple-t. Talán (ha igaz) a legjobb lemezük, de az biztos, hogy egy rocktörténelmi mérföldkő.dixie-chicken írta: ↑2025.08.13., szer. 18:55King Crimson rajongóknak,és azoknak ahol a régi pédányok már kicsit viseltes állapotban vannak,egy misét megérnek (de még hogy !) a Steven Wilson által újrakevert változatok...az "In the court of..." már pár hónapja megvan,"jó,jó,jó,jobb mint a régiek",de valahogyan nem keltette fel annyira a figyelmemet mint az "Islands"," In the Wake of Poseidon" vagy a "Starless,and bible black" példányai...Steven Wilson (karöltve Robert Fripp-el),kimagaslóan jó munkát végzett (sztem jobbat mint a Jethro Tull remixeknél)...sikerült a '70 évek elején készült felvételeknek az újravarázsolása...eszméletlen jó nyersanyagot használtak,minimalizálva vannak a barázdazajok,a sok csendes rész,végre tökéletesen élvezhető,mind kapott egy friss,üde leheletet,finomabb hangzás,kiterjedtebb sávszélek...gyakorlatilag egy Analogue Production,vagy MFSL/MoFI minőségi szintre lettek emelve az emlitett felvételek...kapjátok/marjátok amig vannak MO-n elérhető példányok, baráti áron,a "Lark's..." és a "Lizard" marad nekem is külföldi beszerzésre majd....
Top munka,top zenével(hogy mennyire jók az első UK kiadások,kiméljük egymást,és pénztárcainkat
)
https://www.bakelitfutar.hu/home-global ... t-vinyl-lp
(U.I.be kell mennem a belvárosba ma,az MG Records környékére,gondolom nem nehéz kitalálni mi fog megtörténni
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Musical Fidelity M6Si,Soulnote E-1,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
Töredelmesen bevallom, és elnézést kérek érte, nekem nem a kedvencem DE! : Éppen most jelenik meg a Deep Purple Made in Japan koncertlemeze Stewen Wilson remix munkájával. Erről a lemezről még én is tudom, hogy egy kincs annak aki szereti a Deep Purple-t. Talán (ha igaz) a legjobb lemezük, de az biztos, hogy egy rocktörténelmi mérföldkő.dixie-chicken írta: ↑2025.08.13., szer. 18:55King Crimson rajongóknak,és azoknak ahol a régi pédányok már kicsit viseltes állapotban vannak,egy misét megérnek (de még hogy !) a Steven Wilson által újrakevert változatok...az "In the court of..." már pár hónapja megvan,"jó,jó,jó,jobb mint a régiek",de valahogyan nem keltette fel annyira a figyelmemet mint az "Islands"," In the Wake of Poseidon" vagy a "Starless,and bible black" példányai...Steven Wilson (karöltve Robert Fripp-el),kimagaslóan jó munkát végzett (sztem jobbat mint a Jethro Tull remixeknél)...sikerült a '70 évek elején készült felvételeknek az újravarázsolása...eszméletlen jó nyersanyagot használtak,minimalizálva vannak a barázdazajok,a sok csendes rész,végre tökéletesen élvezhető,mind kapott egy friss,üde leheletet,finomabb hangzás,kiterjedtebb sávszélek...gyakorlatilag egy Analogue Production,vagy MFSL/MoFI minőségi szintre lettek emelve az emlitett felvételek...kapjátok/marjátok amig vannak MO-n elérhető példányok, baráti áron,a "Lark's..." és a "Lizard" marad nekem is külföldi beszerzésre majd....
)
- dixie-chicken
- V.I.P.

King Crimson rajongóknak,és azoknak ahol a régi pédányok már kicsit viseltes állapotban vannak,egy misét megérnek (de még hogy !) a Steven Wilson által újrakevert változatok...az "In the court of..." már pár hónapja megvan,"jó,jó,jó,jobb mint a régiek",de valahogyan nem keltette fel annyira a figyelmemet mint az "Islands"," In the Wake of Poseidon" vagy a "Starless,and bible black" példányai...Steven Wilson (karöltve Robert Fripp-el),kimagaslóan jó munkát végzett (sztem jobbat mint a Jethro Tull remixeknél)...sikerült a '70 évek elején készült felvételeknek az újravarázsolása...eszméletlen jó nyersanyagot használtak,minimalizálva vannak a barázdazajok,a sok csendes rész,végre tökéletesen élvezhető,mind kapott egy friss,üde leheletet,finomabb hangzás,kiterjedtebb sávszélek...gyakorlatilag egy Analogue Production,vagy MFSL/MoFI minőségi szintre lettek emelve az emlitett felvételek...kapjátok/marjátok amig vannak MO-n elérhető példányok, baráti áron,a "Lark's..." és a "Lizard" marad nekem is külföldi beszerzésre majd....
Top munka,top zenével
(hogy mennyire jók az első UK kiadások,kiméljük egymást,és pénztárcainkat
)
Top munka,top zenével
- Csatolmányok
-
- IMG_5863.JPG (134.31 KiB) Megtekintve 1663 alkalommal
-
- IMG_5864.JPG (77.89 KiB) Megtekintve 1663 alkalommal
- dixie-chicken
- V.I.P.

Maupin/Rudolph...
- Csatolmányok
-
- IMG_5848.JPG (100.97 KiB) Megtekintve 1685 alkalommal
-
- IMG_5849.JPG (123.66 KiB) Megtekintve 1685 alkalommal
-
- IMG_5850.JPG (125.31 KiB) Megtekintve 1685 alkalommal
- dixie-chicken
- V.I.P.

Sabu (Sabu Martinez) "Sorcery" ('58!)...Santana a 2025 turnén az Aurora Borealis-al inditja a koncertjét,ezen az LP-én található...Carlos tud valamit a jó gitározáson kivül is.. 
- Csatolmányok
-
- IMG_5835.JPG (91.42 KiB) Megtekintve 1751 alkalommal
-
- IMG_5836.JPG (74.71 KiB) Megtekintve 1751 alkalommal
- dixie-chicken
- V.I.P.

Wesseltoft....
...zjóóó...nattyon 
- Csatolmányok
-
- IMG_5833.JPG (38.44 KiB) Megtekintve 1725 alkalommal
-
- IMG_5834.JPG (69.27 KiB) Megtekintve 1725 alkalommal
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3378
Bakancsos piaci zsákmány. 
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- stx
- V.I.P.

- Kapcsolat:
Søren Bebe Trio - Echoes
Szenzációs album.
- stx
- V.I.P.

- Kapcsolat:
Vasárnap délután.
- stx
- V.I.P.

- Kapcsolat:
Nem tudom, hogy véletlen vagy szándékos a minden szempontból rettenetes címlapfotó.dixie-chicken írta: ↑2025.04.30., szer. 17:41egy nagyon szokaltan (magához képest) James Brown felvétel.."Soul on top"..Louie Bellson nagyzenekar,vezényel Oliver Nelson....csávókám tudott villantani ilyen környezetben is...![]()
- frenki485
- Beköltözött

- Értékelés: 658
Szép ez a Saba(Dual) !
Ethosz Cd (TDA1545A), Ethosz tube DAC(TDA1541)
Palotás végfok, Pro-ject Pre Box, Tannoy Rev. XT6F,
Technics SL 1210 GR/Thorens TD 126 mkII/AudioGold plinth,Achromat,
Palotás féle ARC phono,Hiraga MC preamp, Ortofon MC10/Shure M44-7
Ethosz, Van Den Hul kábel, Fapaci/Kontaset elosztó.
Palotás végfok, Pro-ject Pre Box, Tannoy Rev. XT6F,
Technics SL 1210 GR/Thorens TD 126 mkII/AudioGold plinth,Achromat,
Palotás féle ARC phono,Hiraga MC preamp, Ortofon MC10/Shure M44-7
Ethosz, Van Den Hul kábel, Fapaci/Kontaset elosztó.
- andarson
- V.I.P.

- Értékelés: 619
Hortobágyi László 1991-es Traditional Music Of Amygdala lemeze 2021-es spanyol nyomásban, az eredeti anyaghoz képest pár perccel rövidebben. Ez volt életem első Hortobágyi László lemeze amit hallottam és azóta is meghatározó számomra.
Linn Majik DS
Philips CD 204
JBL 4333
Philips CD 204
JBL 4333
- dixie-chicken
- V.I.P.

Arooj Aftab...egyszerűen zseniális 

- Csatolmányok
-
- IMG_5827.JPG (69.55 KiB) Megtekintve 1539 alkalommal