...vagy ha a gáztűzhely mellett hifizel:-)
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Interneten talált képek
Re: Interneten talált képek
Nem hiába vesszőparipám, hogy káros a dohányzás. (Meg engem konkrétan zavar is.) Látszik milyen következménye lehet, hogy eldobott csikknek ...
?
- frenki485
- Beköltözött
- Értékelés: 607
Nem is tudom... erre jó a "vintage" kifejezés

Ethosz CDM Transport/Player(TDA1545A), Ethosz csöves DAC(TDA1541)
Palotás végfok, Pro-ject Pre Box, Tannoy Rev. XT6F dobozok,
Technics SL 1210 GR/AudioGold plinth,Achromat, Thorens TD 126 mkII
Palotás féle ARC/Ethosz phono, Shure M44-7
Ethosz, Van Den Hul kábel, Fapaci/Kontaset elosztó.
- Tctronic
- Beköltözött
- Értékelés: 2745

"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
nemrég találtam egy műsoros Erasure/Wild kazettát, amire felvettem a sisters of mercy / first and last and always-t

avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Bakkerdixie-chicken írta: ↑2025.08.18., hétf. 14:24David Byrne (ex Talking Heads) rendszere...Leben CS600,Trenner & Friedl Osiris,Technics DD...vicces egy csávó még ma is
youtu.be/MQJT1H5OLeE
https://forums.stevehoffman.tv/threads/ ... e.1231420/
Még az a lemezbolt

AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2731
ja,Leben CS300XS a Mullard csöves változat jelzésekaef2 írta: ↑2025.08.18., hétf. 18:38A Pennában mi voltunk a Leben erősítők forgalmazói sokáig. Volt nálam otthon CS600 és Mullard EL84 csöves CS300XS is.dixie-chicken írta: ↑2025.08.18., hétf. 14:24David Byrne (ex Talking Heads) rendszere...Leben CS600,Trenner & Friedl Osiris,Technics DD...vicces egy csávó még ma is
youtu.be/MQJT1H5OLeE
A Danley hangosító hangsugárzókkal (SM100, SM100B) elképesztően jól szóltak együtt.

és egy kis adalék Byrne-hez még...mindig érdekes vizúális megoldásokat használtak

youtu.be/BwuQtdb4guo
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
A Danley hangosító hangsugárzókkal (SM100, SM100B) elképesztően jól szóltak együtt.
A Pennában mi voltunk a Leben erősítők forgalmazói sokáig. Volt nálam otthon CS600 és Mullard EL84 csöves CS300XS is.dixie-chicken írta: ↑2025.08.18., hétf. 14:24David Byrne (ex Talking Heads) rendszere...Leben CS600,Trenner & Friedl Osiris,Technics DD...vicces egy csávó még ma is
youtu.be/MQJT1H5OLeE
- dixie-chicken
- V.I.P.
Byrne alapjaiban gitáros,sok féle zenében utazik/utazott,a TH-kat birtoklom mind,+egy jó pár szoló lemezét is,a többit is ismerem mind...alapjaiban nem mondanám hogy "csőbarát" (zenei) dolgai vannak...az a CS600 igen érdekes" jószág",mivel sok féle csővel használható (és innét aztán elég jó variálható a végleges "hangja"-ezek szerint ),én 6L6-al halottam,nem volt igazán az esetem,egy valamilyen nagyobb ProAc-al párositva...a hangszoró (Trenner&F.) "csőbarát",az Audiocentrumban főleg Unisonokkal használják (SET845,KT88 vagy EL34)...a téka DD értehtő választás számomra az esetébenSnipi írta: ↑2025.08.18., hétf. 16:12Ha jól láttam, akkor lehet bele 5881-es csövet is rakni. Akkor nem annyira meglepő szerintem. Állítólag az 5881-es gitárerősítőkbe nagyon jó. Bár nekem volt egy erősítőm amiben 5881-es volt, és nem tetszett, de lehet, hogy gitárerősítőbe jó. Ha ez a Byrnecsávó gitáros volt (nem tudom, nem ismerem a munkásságát a TH nem tartozott a kedvenceim közé) akkor lehet, hogy neki bejövős.dixie-chicken írta: ↑2025.08.18., hétf. 15:58persze,világos...számomra meglepő,ismervén Byrne zenei "irányait",meglep a csöves amplifikáció a rendszerében,és "moderált" megközelitése a tematikához
![]()

...vlszinű,ahogyan mondod a trükk ott,a megfelelő csővek párositása lehet a CS600-sban,a kistesót (CS300) elég jól ismerem,volt régen bejáratáson a rendszeremben,az a változat amelyben NOS Mullard EL84-sek voltak,nah az igen

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
Ha jól láttam, akkor lehet bele 5881-es csövet is rakni. Akkor nem annyira meglepő szerintem. Állítólag az 5881-es gitárerősítőkbe nagyon jó. Bár nekem volt egy erősítőm amiben 5881-es volt, és nem tetszett, de lehet, hogy gitárerősítőbe jó. Ha ez a Byrnecsávó gitáros volt (nem tudom, nem ismerem a munkásságát a TH nem tartozott a kedvenceim közé) akkor lehet, hogy neki bejövős.dixie-chicken írta: ↑2025.08.18., hétf. 15:58persze,világosseverance írta: ↑2025.08.18., hétf. 15:11A Leben egy nagyon szép készülék, láttam itthon is használtan hirdetve: sajnos nekem "lőtávolon kívül" esikdixie-chicken írta: ↑2025.08.18., hétf. 14:24David Byrne (ex Talking Heads) rendszere...Leben CS600,Trenner & Friedl Osiris,Technics DD...vicces egy csávó még ma is![]()
...számomra meglepő,ismervén Byrne zenei "irányait",meglep a csöves amplifikáció a rendszerében,és "moderált" megközelitése a tematikához
![]()
- dixie-chicken
- V.I.P.
persze,világosseverance írta: ↑2025.08.18., hétf. 15:11A Leben egy nagyon szép készülék, láttam itthon is használtan hirdetve: sajnos nekem "lőtávolon kívül" esikdixie-chicken írta: ↑2025.08.18., hétf. 14:24David Byrne (ex Talking Heads) rendszere...Leben CS600,Trenner & Friedl Osiris,Technics DD...vicces egy csávó még ma is![]()

A Leben egy nagyon szép készülék, láttam itthon is használtan hirdetve: sajnos nekem "lőtávolon kívül" esikdixie-chicken írta: ↑2025.08.18., hétf. 14:24David Byrne (ex Talking Heads) rendszere...Leben CS600,Trenner & Friedl Osiris,Technics DD...vicces egy csávó még ma is

- dixie-chicken
- V.I.P.
David Byrne (ex Talking Heads) rendszere...Leben CS600,Trenner & Friedl Osiris,Technics DD...vicces egy csávó még ma is
youtu.be/MQJT1H5OLeE
youtu.be/MQJT1H5OLeE
Facebookról:
"Western Electric 15A horn
The room of the late Kei Ikeda. Kei Ikeda (1912-2001) was a pioneering audio critic.
Based on the property inherited from his parents, he is a great man who devoted himself to the hobby of audio playback without doing any work of the world.
It is famous that he used the Western Electric 15A horn and other famous machines in his reinforced concrete "studio" built in his garden.
And this person was also an evangelist of "super low range".
From "Kakarazu Collection" (first published in 1977) of "Oto no Yubae" (published by Stereo Sound)
“What I really don't like is that most so-called audiophiles ignore the lowest frequencies.
“I feel as if Japanese high-end hi-fi equipment grew up without ultra-low frequencies.
It makes me want to ask if you have any grudges.
Note: Mr. Ikeda defines "ultra-low" as below 50Hz."
-----------------------------------------
Western Electric 15A tölcséres hangsugárzó
A néhai Kei Ikeda szobája. Kei Ikeda (1912–2001) úttörő audio szakíró volt.
A szüleitől örökölt vagyonának köszönhetően a világ munkáitól teljesen távol tartva magát, egész életét az audiolejátszás hobbijának szentelte.
Ismert volt arról, hogy Western Electric 15A tölcsérest és más híres berendezéseket használt a kertjében épített vasbeton „stúdiójában”.
Ő volt egyben a „szuper mélytartomány” evangélistája is.
Az „Oto no Yubae” (Stereo Sound kiadás) 1977-ben először megjelent „Kakarazu-gyűjteményéből”:
„Amit igazán nem szeretek, az az, hogy az úgynevezett audiofilek többsége figyelmen kívül hagyja a legmélyebb frekvenciákat.”
„Úgy érzem, mintha a japán high-end hifi berendezések az ultra-mély frekvenciák nélkül nőttek volna fel.”
„Ettől kedvem támad megkérdezni, hogy haragszol-e valakire?”
Megjegyzés: Ikeda úr a „szuper mély” tartományt az 50 Hz alatti frekvenciákként határozta meg.
"Western Electric 15A horn
The room of the late Kei Ikeda. Kei Ikeda (1912-2001) was a pioneering audio critic.
Based on the property inherited from his parents, he is a great man who devoted himself to the hobby of audio playback without doing any work of the world.
It is famous that he used the Western Electric 15A horn and other famous machines in his reinforced concrete "studio" built in his garden.
And this person was also an evangelist of "super low range".
From "Kakarazu Collection" (first published in 1977) of "Oto no Yubae" (published by Stereo Sound)
“What I really don't like is that most so-called audiophiles ignore the lowest frequencies.
“I feel as if Japanese high-end hi-fi equipment grew up without ultra-low frequencies.
It makes me want to ask if you have any grudges.
Note: Mr. Ikeda defines "ultra-low" as below 50Hz."
-----------------------------------------
Western Electric 15A tölcséres hangsugárzó
A néhai Kei Ikeda szobája. Kei Ikeda (1912–2001) úttörő audio szakíró volt.
A szüleitől örökölt vagyonának köszönhetően a világ munkáitól teljesen távol tartva magát, egész életét az audiolejátszás hobbijának szentelte.
Ismert volt arról, hogy Western Electric 15A tölcsérest és más híres berendezéseket használt a kertjében épített vasbeton „stúdiójában”.
Ő volt egyben a „szuper mélytartomány” evangélistája is.
Az „Oto no Yubae” (Stereo Sound kiadás) 1977-ben először megjelent „Kakarazu-gyűjteményéből”:
„Amit igazán nem szeretek, az az, hogy az úgynevezett audiofilek többsége figyelmen kívül hagyja a legmélyebb frekvenciákat.”
„Úgy érzem, mintha a japán high-end hifi berendezések az ultra-mély frekvenciák nélkül nőttek volna fel.”
„Ettől kedvem támad megkérdezni, hogy haragszol-e valakire?”
Megjegyzés: Ikeda úr a „szuper mély” tartományt az 50 Hz alatti frekvenciákként határozta meg.
------------------------
Üdvözlettel : Olex
- Minél egyszerűbb valami, annál maradandóbb és ami a legegyszerűbb, az örök.
------------------------
1997: Platinum Audio Air Pulse 3.1
------------------------
- fererencz
- Törzsvendég
- Értékelés: 889
Egyáltalán nem néz ki AI-nak az a boombox, áh! 

SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO
------------------------
- frenki485
- Beköltözött
- Értékelés: 607
Az egy lemezborító...fererencz írta: ↑2025.08.04., hétf. 21:02.K..ra nagy AI kép. Egyik LP másfélszer akkora, mint a másik egymás mellett. A tizdolláros meg LP nagyságú
https://revistatrip.uol.com.br/trip/clu ... -paulo/amp
Ethosz CDM Transport/Player(TDA1545A), Ethosz csöves DAC(TDA1541)
- fererencz
- Törzsvendég
- Értékelés: 889
.K..ra nagy AI kép. Egyik LP másfélszer akkora, mint a másik egymás mellett. A tizdolláros meg LP nagyságú
Nem szotkam hibázni.

AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.