A Fórum működési költségeihez járulsz hozzá azzal, ha hirdetéseket jeleníthetünk meg. Kérjük, hogy fontold meg ezen az oldalon az „Adblock” rendszered kikapcsolását.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Szerintem sokat fugg adtol, hogy milyen zenet hallgat valaki foleg kozeposztalyos hangfalaknal. Elnezest ha megsertettelek volna ezzel a kozeposztalyos kijelentessel de szerintem itt meg sokat szamit, hogy milyen fajta zenet hallgat valaki. Mert en a fenykeprol itelve a zenei izlesemnek biztos jobban tetszene a Focal.
Bocsánat, de ezt most csak én nem értem teljesen....?
Ha valakinek valamilyen okból nincs csúcskategóriás berendezése...akkor nem hallgathat bármilyen zenét....?
Persze simán lehet, hogy én értem félre...
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.
Szerintem nekem ez a rendszer eleg lenne, talan nem is keresnek tovabb hifi eszkozoket.
IMG_0117.jpeg
Ne hidd. Ha Nem is a jobbságáért, de a másságáért! ...Most is a kis DIY cuccok szólnak
Szerintem sokat fugg adtol, hogy milyen zenet hallgat valaki foleg kozeposztalyos hangfalaknal. Elnezest ha megsertettelek volna ezzel a kozeposztalyos kijelentessel de szerintem itt meg sokat szamit, hogy milyen fajta zenet hallgat valaki. Mert en a fenykeprol itelve a zenei izlesemnek biztos jobban tetszene a Focal.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
biztos. nem értek hozzá csak van ilyen erősítőm, így adta magát, hogy amin nevetünk, lehet nem is hülyeség
Alighanem a jelút lerövidítése volt itt a cél, kombinálva a motor által okozott elektromos zaj kiküszöbölésével (az árnyékolásra általános esetben a motortestet kétszeresen fedő rugólemez szokott szolgálni) ami egy nagyon dicsérendő építési filozófia. A motort vezérlő és a távirányítást kezelő elektronika viszont egy elég nagy panelen kapott helyet. Ha az enyém lenne, megmondom őszintén, ezt kidobnám belőle, és maradna a kézi hangerőállítás: úgyis a lejátszón/DAC-on állítjuk ma már a hangerőt. (Akár készülhetett ebből a típusból eleve ilyen változat is.)
A Thule Spirit IA-100 erősítőmben (ahogyan a szintén Anders Thule által tervezett Primare A20-asban is) TI LM1972M, a Music Hall A35.2-esemben pedig TI PGA2311 elektronikus hangerőszabályzó IC dolgozik. Mindkét géppel nagyon elégedett vagyok, de a normálisabb erősítőkben leggyakrabban alkalmazott "kék Alps" potival is. Utóbbinak a motoros változata van azokban az olcsó, 1995-ben megjelent Sony STR-D365 receiverekben is, amiket végfoknak átalakítva használok.
Ááá, ehhez nem piszkálunk hozzá. Nagyon ritka erősítő, amit direkt az avantgarde acoustic tölcsérekhez illesztettek még a hőskorban. Az enyém kivételesen ritka darab, mert a model5+ verzió, ami annyit tesz, telerakták a kritikus helyeket black gate-ekkel. Matthis Ruff egy komoly szakember volt. ismertem, de rég találkoztunk, de már nincs is a cégnél, így az általa készített erősítőket meg kell becsülni és nem piszkálni
biztos. nem értek hozzá csak van ilyen erősítőm, így adta magát, hogy amin nevetünk, lehet nem is hülyeség
Alighanem a jelút lerövidítése volt itt a cél, kombinálva a motor által okozott elektromos zaj kiküszöbölésével (az árnyékolásra általános esetben a motortestet kétszeresen fedő rugólemez szokott szolgálni) ami egy nagyon dicsérendő építési filozófia. A motort vezérlő és a távirányítást kezelő elektronika viszont egy elég nagy panelen kapott helyet. Ha az enyém lenne, megmondom őszintén, ezt kidobnám belőle, és maradna a kézi hangerőállítás: úgyis a lejátszón/DAC-on állítjuk ma már a hangerőt. (Akár készülhetett ebből a típusból eleve ilyen változat is.)
A Thule Spirit IA-100 erősítőmben (ahogyan a szintén Anders Thule által tervezett Primare A20-asban is) TI LM1972M, a Music Hall A35.2-esemben pedig TI PGA2311 elektronikus hangerőszabályzó IC dolgozik. Mindkét géppel nagyon elégedett vagyok, de a normálisabb erősítőkben leggyakrabban alkalmazott "kék Alps" potival is. Utóbbinak a motoros változata van azokban az olcsó, 1995-ben megjelent Sony STR-D365 receiverekben is, amiket végfoknak átalakítva használok.
A fotón az Avantgarde Acoustic / Model5 erősítő belseje van. a jobb oldali tekergető a hangerő, ami távvezérelhető, DE!
Lehet látni egy hosszú tengelyt,ami hátra megy egy kék, Panasonic potméterhez. Ez álltja a szintet. Viszont előtte be van szerelve egy másik potméter, ami motoros és egy bordásszíj segítségével adja át a fordulatot a tengelynek (ami a valós,bekötött potit hajtja). Nem értek hozzá, de elvielg ezek a sima potik, jobb hangot adnak, mint a beépített motoros adott volna. De ez végülis, 20 éve volt (csak az idő repül,mint a rosseb. Nekem még pár napos élménynek tűnik, amikor az avantgardeos fiúk hozták ennek az erősítőnek a deszkára szerelt próbverzióját és hallgattuk), azóta biztos fejlődtek a motoros potik is.