Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kerékpározás
- pärt
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 5063
Re: Kerékpározás
Nemrég puffogtam a tubeless-el kapcsolatban, hozzátéve, hogy a hookless-t már meg sem próbálom megérteni. Megnyugtató, hogy nálam hozzáértőbbek is szkeptikusak a témában.
https://www.bikeradar.com/news/josh-poe ... are-a-scam
https://www.bikeradar.com/news/josh-poe ... are-a-scam
- pärt
- Hazajáró lélek
Van formula, de én nem használom, mivel vannak a formula alóli kivételek, akkor meg már egyszerűbb a próbára hagyatkozni.
Elöl-hátul legnagyobb lánckerékre rakva - bár ezt az áttételt nem "illik" használni, de a rendszernek még tolerálnia kell - a váltó görgői közt a láncban kell lenni egy kis törésnek, nagyjából a képen látható mennyiségnek, tehát a lánc nem futhat a görgők közt majdnem egyenesen. Ez a hossz a másik szélsőségnél, a szintén nem használatos elöl-hátul legkisebb áttételnél nagyjából így néz ki. A lánc nem lehet annyira laza, hogy a jelzett részen összeérjen A próba idejére legegyszerűbb, ha elöl a lánckerékre rakod a lánc szabad végét, a rövidítendő szakaszt a megfelő mértékig húzva mellé illeszted, így nem kell a váltórugónak ellentartva, a levegőben zsonglőrködve feszíteni. Ha bizonytalan vagy, egy taggal hosszabbra hagyd, azt semmibe nem kerül később rövidíteni.
Itt egy elég jó kis video, ebben a legkisebb/legkisebb kombóval állítják be az ideális hosszt.
https://youtu.be/s6TodcAH948?si=VWC0JmpKGyBaokkm
Köszi a választ!
Szentendre a Skanzen?
Lindemann Musicbook Source; Anthem P2; Elac FS 409, HiDiamond
Szia,
Most szombaton,találka a Skanzennél. Az órát még nem döntöttünk el. De általában 10,30-11,00 körül szoktuk kezdeni a tekerést.
Úgy alakultak a körülmények, alakítottam őket, hogy mégis részt tudnék venni.
Lesz közös tekerés?
Ha igen, hol, mikor lesz a találkozás?
Én semmilyen képletet, praktikát nem ismerek, egyszerűen megszámolom a ledobott láncon a szemeket és akkorára "vágom" az újat.zoli73 írta: ↑2025.07.15., kedd 20:49Szép estét mindenkinek!
Lenne egy szereléssel kapcsolatos kérdésem a "fekete öves" bringásokhoz.
Új lánc felszerelésénél, Ki, hogyan szokta megállapítani, kiszámolni a lánc pontos hosszát? Mert ugye a szokásos 114, 116 szem az ráhagyással van. Van erre mindenkinek valami egyéni praktikája, vagy van erre valami szabvány, képlet, netán iránymutatás a gyártók részéről? Nekem ugyan van egy praktikám, ami ugyan bevált, de egyáltalán nem biztos, hogy tökéletes beállítást produkál. Valamikor régen(legalább 25 éve), egy bringaboltos/szervizestől hallottam egy képletről, amivel akkor kiszámolva, nekem nem eredményezett megfelelő lánchosszt, rövid lett. Kellett még plusz szemeket visszategyek, és mivel nekem nem jött össze vele, így elhagytam, elfelejtettem ezt a képletet.
Köszönöm, ha megosztjátok velem, Ti, hogyan csináljátok!![]()
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3237
Szép estét mindenkinek!
Új lánc felszerelésénél, Ki, hogyan szokta megállapítani, kiszámolni a lánc pontos hosszát? Mert ugye a szokásos 114, 116 szem az ráhagyással van. Van erre mindenkinek valami egyéni praktikája, vagy van erre valami szabvány, képlet, netán iránymutatás a gyártók részéről? Nekem ugyan van egy praktikám, ami ugyan bevált, de egyáltalán nem biztos, hogy tökéletes beállítást produkál. Valamikor régen(legalább 25 éve), egy bringaboltos/szervizestől hallottam egy képletről, amivel akkor kiszámolva, nekem nem eredményezett megfelelő lánchosszt, rövid lett. Kellett még plusz szemeket visszategyek, és mivel nekem nem jött össze vele, így elhagytam, elfelejtettem ezt a képletet.
Köszönöm, ha megosztjátok velem, Ti, hogyan csináljátok!
Köszönöm, ha megosztjátok velem, Ti, hogyan csináljátok!

MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Azt figyeltem meg,hogy az utóbbi években, egyre jobb útvonalakat rajzolnak az itthoni versenyekre is. Lehetőség szerint egyre több szintet is tartalmaznak. Viszont az utak minősége gyatra,sokszor a szervező még arra sem veszi a fáradságot, hogy legalább a lejtmeneti kanyarokban lesöprögesse a murvát,kavicsot. Nagyon nagy a balesetveszély. Főleg a fiatalokkal,akiknél nem nagyon lehet bringa kezelésről beszélni,ellenben nagyon erősek és azt hiszik erőből mindent megoldanak. Hát nagyon nem. Steig Gabi is ennek látta a kárát. 

Azt csak onnan tudtam hogy néhány hete ott versenyeztem a Zirc GP-n és a fiatalok pont előttem sodorták el szegény Steig Gabit akit aztán kulcscsonttöréssel vitt el a mentő. Hát ilyen módon szemeltem ki azt a kanyart és sajnos ebből a mezőnyből is beszopták páran. Szalagkorlát nem volt de akit a mentő vitt el az olyan sebességgel szállt ki a kanyarból hogy a keresőn át észre se vettem. Nem volt szívem telibefényképezni az arcát mert nagyon ferdére el volt törve az orra, meg vérben úszott. :(AAttila írta: ↑2025.07.12., szomb. 17:53Helyezkedni tudni kell![]()
Vanik Zoli fotósként (is) tudja,hogy hova kell állni/guggolni/ülni. Ma a V4 verseny egyik kanyarjában elesett egy srác, majdnem vitte Zolit is, olyan közel voltJó képek lettek nagyon.
![]()
Volt,aki a szalagkorláton is átesett,pedig párhuzamosan haladtak![]()
Arra lesz majd a Master OB is.
Audiomeca J1,Airtangent2b,SupexSD900SuperII,Krell KSP-7B(Kaisei recap), Philips cd304mkII fullBGrecap, Marantz CDA94 Vfet mod/BG recap), Philips CD100 Demo Vfet mod/BG recap, Townshend Allegri Reference mkII, Tunerman OTL twin servo, vFET srpp, Lowther Acousta (P6M square)
- pärt
- Hazajáró lélek
Én csak oda-vissza gurultam - meg még egy kicsit Ómassa felé - az teljesen vállalható minőségű. Így is százas fölött volt, szint meg passz, de közel a kétezerhez, szóval jól esik utána a hazatérés.

De valóban, a kis mellékutak gyalázatosak. Ha valaha egyszer majd gépet váltok, azt nem a pilleváz, tárcsa, e-váltó meg 13-as sor kedvéért, hanem a 30 pluszos gumik miatt teszem.
ja.
de a Visma megint villantott. ezek most nagyon magukra találtak. szép megoldásaik vannak
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
de itt, hogy gondoltad? Eger felől átjönni. vagy a nagy kör,amit ketten rúgtunk meg egyszer? az jó kis kör (képzavar

vagy fel Jávorkút vagy Bánkút fele? mert az mindkét út borzalmas évek óta :(
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Healy

- pärt
- Hazajáró lélek
Én meg be akartam dobni, hogy majd itt is tekerhetnénk - ma gurultam erre - de ahogy most kinéz, ebből sem lesz HFBZK ride.

Sajnos idén már kifújt a fórumtagokkal való ride. Június végétől augusztus elejéig munkahely-áthelyezéssel "kedveskedtek" nekem és az eddigi - gyalog - 10 perces oda-vissza utam 200 km-re változott a lakás a és a munkahely között:-( Hétvégén örülök, ha nem kell mennem sehová.
Feleségem augusztus végére van kiírva szülésre, így utána a tekerés háttérbe fog szorulni egy ideig.
Feleségem augusztus végére van kiírva szülésre, így utána a tekerés háttérbe fog szorulni egy ideig.
Japán vonal: Accuphase, Denon
Német vonal: Lindemann, Quadral
Magyar vonal: "Fapaci-féle" Luxor Gold
Német vonal: Lindemann, Quadral
Magyar vonal: "Fapaci-féle" Luxor Gold
Helyezkedni tudni kell
Vanik Zoli fotósként (is) tudja,hogy hova kell állni/guggolni/ülni. Ma a V4 verseny egyik kanyarjában elesett egy srác, majdnem vitte Zolit is, olyan közel volt
Jó képek lettek nagyon.
Volt,aki a szalagkorláton is átesett,pedig párhuzamosan haladtak

Vanik Zoli fotósként (is) tudja,hogy hova kell állni/guggolni/ülni. Ma a V4 verseny egyik kanyarjában elesett egy srác, majdnem vitte Zolit is, olyan közel volt

Volt,aki a szalagkorláton is átesett,pedig párhuzamosan haladtak

- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 7656
A lelki békémet itt nem tudja már senki feltúrni szerencsére, Te pedig régebben se túrtad, meg nem is nagyon akartad szerintem. :)
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés
- pärt
- Hazajáró lélek
Megnyugodtam. Tényleg kezdtem aggódni, hogy valami baj van.
Remélem, én nem voltam részese a lelki békéd feltúrásának.
A kérdésem még él a jövő hétvégével kapcsolatban. Jó lenne egy közös tekerés, ígérem, meg sem szólalok, akkor biztosan nem beszélek hülyeséget.
Akárhogy is lesz, én mindenképp gurulok, mert múltkor kedvet kaptam a környékhez, és most rá is tudom szervezni egy családi programunkra.

A kérdésem még él a jövő hétvégével kapcsolatban. Jó lenne egy közös tekerés, ígérem, meg sem szólalok, akkor biztosan nem beszélek hülyeséget.

Bocsánat! Megyek, tanulok. Az Eurosport szakkommentátorok már biztos terítik a szakmát.
- asebestyen
- V.I.P.
Nem hagytam abba (természetesen), de arra az abszurdumra amiket itt le tudnak írni egyesek, ez az abszurdum volt a (lehet rossz) válaszom, bár szívesebben személyeskedtem volna.

Bocsánat! Megyek, tanulok. Az Eurosport szakkommentátorok már biztos terítik a szakmát.

Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés
Sajnálom, ha tényleg így van.
Szabad tudni az okot, okokat?
Lesz nekik is…Snipi írta: ↑2025.07.11., pén. 12:09Kezd visszatérni a bizodalmam. Tegnap kiderült, hogy az ufók is emberek.
MVDP a szakasz végére eléggé megrottyant ... (talán most már nem spoiler) látszott is rajta, de most be is vallotta ... (mai közvetítés eleje)
Kíváncsi vagyok, hogy a többi ufónak (Pogi, Jonas, Remco, Rogla, Wout) is lesz-e ilyen napja, vagy ők tényleg egy másik galaxisból jöttek ...
Kezd visszatérni a bizodalmam. Tegnap kiderült, hogy az ufók is emberek. 
MVDP a szakasz végére eléggé megrottyant ... (talán most már nem spoiler) látszott is rajta, de most be is vallotta ... (mai közvetítés eleje)
Kíváncsi vagyok, hogy a többi ufónak (Pogi, Jonas, Remco, Rogla, Wout) is lesz-e ilyen napja, vagy ők tényleg egy másik galaxisból jöttek ...

- pärt
- Hazajáró lélek
Nem hangzik túl jól.
Remélem, nem valami egészségügyi dolog.
Remélem, nem valami egészségügyi dolog.
- asebestyen
- V.I.P.
Én befejeztem a kerékpározást.