Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Cd játszók

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2776

Re: Cd játszók

Hozzászólás Szerző: tunerman »

Nem vagyok naprakész a témában, de van itt pár guru, aki mindent tud a régi Philipsekről, ők majd kijavítanak, ha butaságot írtam

A Philips CD100 esetében van egy ökölszabály - minél korábbi gyártású a gép, várhatóan annál jobb hangzású lesz a készülék :D
Oka?

Röviden: jobb alkatrészbázis
Hosszabban: a gyártás előtti kisérleti chipkészletek maradékát bedugdosták az Eindhovenben beindult sorozatgyártásnál (pl. demo készülékek, a paneleken kék színű sorozatszámos címkével)
TJ.
Csatolmányok
Philips CD100 demo DAC No. 898.jpg
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

ViXi78
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 60

Hozzászólás Szerző: ViXi78 »

mishow írta:
2025.05.13., kedd 09:09
ViXi78 írta:
2025.05.12., hétf. 15:57
GTomi írta:
2025.05.12., hétf. 12:06
Látom az apróban most két Philips CD-100 is felbukkant.
Egy holland meg egy belga :D
Meg kell őket különböztetni gyártási hely szerint?
Rémlik, mintha azt olvastam volna valahol, valamikor, hogy a korai CD100-asoknál szinte minden egyes széria változott egy kicsit, ahogy készítették elő a sorozatgyártást, ezért a holland/belga váltásnál is volt valami módosítás.
Nem vagyok naprakész a témában, de van itt pár guru, aki mindent tud a régi Philipsekről, ők majd kijavítanak, ha butaságot írtam :smile53:
Kíváncsi voltam a fórumtárs(GTomi) válaszára. Hátha új információ érkezik. Valahol, talán egy külföldi fórumban olvastam, hogy a Holland gyártásra esküdtek, hogy az jobb! Igazából van itt nekem 3db is. Kettő Holland, egy Belga. A bele ugyanolyan, ami a felhasznált alkatrészeket illeti. Alkatrészekben csak a kondenzátoroknál láttam eltéréseket. Bár jobbára a kék Philips volt bedugva mindbe, de nálam a Belga gépben fekete Sanyo kondik voltak a tápban biztosan. Hasonló eseteket netes képeken is láttam az elmúlt 15 évben. Egyik Holland gépem az Angol piacos(/05). Abban van némi módosítás a dekóder panelen.
Apple Mac Mini M1(Tidal)- Questyle CMA Twelve - Hifiman Arya Stealth

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2546

Hozzászólás Szerző: mishow »

ViXi78 írta:
GTomi írta:
Meg kell őket különböztetni gyártási hely szerint?
Rémlik, mintha azt olvastam volna valahol, valamikor, hogy a korai CD100-asoknál szinte minden egyes széria változott egy kicsit, ahogy készítették elő a sorozatgyártást, ezért a holland/belga váltásnál is volt valami módosítás.
Nem vagyok naprakész a témában, de van itt pár guru, aki mindent tud a régi Philipsekről, ők majd kijavítanak, ha butaságot írtam :smile53:

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1212

Hozzászólás Szerző: pali923 »

GTomi írta:
2025.05.12., hétf. 21:52
Nem tudom van-e különbség -gondolom nincs - csak feltűnt, mindegyik benelux állam és érdekesnek találtam.
Azok a régi szép idők. 1989-ben még Grundig tv-t hoztunk a Gorenje-korszakban Ausztriából (made in NSZK), és a boltosok is lebeszéltek a polcokon álló Goldstar és Daewoo tv-kről, mint gagyi keleti márkákról, nekünk meg eszünkbe sem jutott volna azt választani egy ilyen kiváló márka helyett. :rolleyes:
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 668

Hozzászólás Szerző: GTomi »

-
ViXi78 írta:
GTomi írta:

Meg kell őket különböztetni gyártási hely szerint? Vagy miért jegyezted meg?
Nem tudom van-e különbség -gondolom nincs - csak feltűnt, mindegyik benelux állam és érdekesnek találtam.
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

ViXi78
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 60

Hozzászólás Szerző: ViXi78 »

GTomi írta:

Meg kell őket különböztetni gyártási hely szerint? Vagy miért jegyezted meg?
Apple Mac Mini M1(Tidal)- Questyle CMA Twelve - Hifiman Arya Stealth

hodyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Hozzászólás Szerző: hodyka »

GTomi írta:

https://www.hifishark.com/search?q=philips+cd100
Topping E70 Velvet + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz

"Csak a hülyék tudnak mindent, a többiek életük végéig tanulnak".

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 668

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4106

Hozzászólás Szerző: juliush »

mishow írta:
2025.05.10., szomb. 21:04
OK, akkor egy konkrét kérdés: nemrég hirdettek egy Leak cd futóművet. Pofás cucc, jól mutatna a nappaliban. A teli árát biztos nem adnám ki érte, a használt árat már esetleg, de a hangját nem ismerem.
Tapasztalat, vélemény?
Esetleg hasonló tipp?
Ha el tudod engedni egy Kalista gondolatát ;), szerintem ez megfelelő alternatíva lehet:
viewtopic.php?f=31&t=209394
Ja és lehet fa oldallapokkal pofásítani is a nappalit feldobandó!
https://audiocentrum.hu/Pro-Ject-DS2-rozsafa-oldallap
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára juliush 2025.05.11., vas. 12:32-kor.
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1227

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Rock60 írta:
2025.05.11., vas. 09:12
SoundMania írta:
2025.05.11., vas. 08:09
mishow írta:

Esetleg hasonló tipp?
Micromega Duo
Jadis jd2
Jadis jd1
Kalista
Lehet választani... :)
" Nem horror áron."
Ebből azért 2 nem horror áron van.

ELEX
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 762

Hozzászólás Szerző: ELEX »

SoundMania írta:
......
Kalista
Ha már megemlítetted a választási lehetőséget:

Metronome Kalista Reference CD transport vs. Kondo KSL-SFz :D

És ettől a ponttól el lehet felejteni az analóg vs. digitális vitát.
Csak a zene élvezete marad.
Csatolmányok
20250511_110535.jpg

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1392

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

SoundMania írta:
mishow írta:

Esetleg hasonló tipp?
Micromega Duo
Jadis jd2
Jadis jd1
Kalista
" Nem horror áron."

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

mishow írta:
tonee73 írta:
2025.05.10., szomb. 20:44
Akár vissza is kanyarodhatna a téma a cd játszókhoz. gondolkodik.gif
OK, akkor egy konkrét kérdés: nemrég hirdettek egy Leak cd futóművet. Pofás cucc, jól mutatna a nappaliban. A teli árát biztos nem adnám ki érte, a használt árat már esetleg, de a hangját nem ismerem.
Tapasztalat, vélemény?
Esetleg hasonló tipp?
Micromega Duo
Jadis jd2
Jadis jd1
Kalista

Rock60
Őslakos
Őslakos

mishow írta:
2025.05.10., szomb. 20:07

...A fentieket úgy írtam, hogy a szerkényben 1200 olyan eredeti cd pihen, ami mind vagy első kiadás, vagy nagynevű analóg felvételek elsők közötti átirata; nagyobb része mára kuriózum, és vannak közte olyanok, amiktől sokan lemennének hídba; gyakran eljátszom a gondolattal, hogy jó lenne venni legalább egy cd futóművet, mert dac van itthon, de végül mindig ennyiben marad a dolog ...

Egyébként tényleg nem vetettem még el a gyűjteményem kicsomagolását, és ha utamba akad nem horror áron egy hallgatható futómű, lehet engedek a csábításnak ;)
Én azt tenném, az 1200 CD nem foglal annyi helyet, mint az LP, és ha egyszer elkótyavetyéled, nincs visszaút....
Ha én most akarnék CD játszót venni - látva a használt kínálatot - nem kellene sokat keresgéljek, hogy találjak egy megfelelőt.

mishow
V.I.P.
V.I.P.

tonee73 írta:
2025.05.10., szomb. 20:44
Tapasztalat, vélemény?
Esetleg hasonló tipp?

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6215

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3206

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

mishow írta:
2025.05.10., szomb. 20:07
Ennek a polémiának így, a szokásos csúsztatásokkal ismét nem sok értelme van, egymás hergelésén kívül.
Most nincs sem időm, sem kedvem kibogozi a számtalan csomót és gubancot, szóval csak ami hirtelen eszembe jut:

- cd-ről és streamről beszéltek úgy általában, pedig sem a stream minősége, sem a hardver minősége nem közömbös, ugyanúgy nem, mint ahogy a cd vagy az LP esetében sem;
- ha kb ugyanannyit költesz egy streamer-dac kombóra, mint egy LP futómű + pickup + phono láncra, vagy egy JÓ cd lejátszóra (dackal vagy análkül) ugyanúgy kiszolgálod kábelekkel, utána pedig a lánc ugyanaz a minőségi erősítő + hf + kábel vonal lesz, akkor a végeredmény kiegyenlített lesz, ízlésbeli eltérésekkel;
- bár van SACD és HDCD, de közel sem annyira elterjedt, mint amennyire természetes mára, hogy egy streaming oldalon a felvételek igen jelentős része 24/96 vagy néha 24/192 felbontásban elérhető; ezek a felvételek hallhatóan jobban szólnak, mint a "csak" 16/44,1 hagyományos cd felbontásban feltett változatok; gyorsan hozzáteszem, ezzel együtt a nagyobb felbontás sem garancia semmire, a sok remasterelt változatért pedig kimondottan haragszom;
- amikor elkezdtem a streamelést, még csak Spotify volt, ami a mai napig tömörített hang, legjobb esetben 320kbps OGG formátum; én anno egy 49 euros Chromecast Audioval hallgattam, a melléje csomagolt sima 5V/1A telefontöltővel; még a Dactilus III volt meg, amihez optikai kábellel csatlakozott a CC és koaxon csatlakozott a Heed DT (!) futómű; a lánc többi része akkor PRE/PAS és Jungson LS3/5 voltak; akkori eur-huf árfolyamon a CC nagyjából 15eFt-ba került, míg a DT futómű még 200eFt körül ment használtan is - az árkülönbség nagyságrendi;
- nem meglepő módon ugyanaz a zene cd-ről pont annyival szólt részletesebben, dinamikusabban, több térrel és levegővel, mint ahogy egy tömörítetlen cd anyagnak illik a tömörítetthez képest - ami viszont meglepő volt, hogy a Spotify mennyire élvezetesen tudott szólni, az pedig, hogy a zenék beláthatatlan tömege esett be vele a nappalimba, az a mai napig felfoghatatlan;
- a Tidal ehhez hozzápakolta először a cd, majd később a master minőséget (MQA szerencsére kuka), lett jobb streamerem, jobb dacom, és a cd inkább már csak másképp szólt, nem jobban; sajnos már nincs cd lejátszóm, így a mostani Tidalt a mai streaming láncomon nem tudom összehallgatni a cd hanggal, de a kíváncsiságot leszámítva már nem is hajtok rá igazán;
- az analóg összehasonlításnak pedig azért nincs sok értelme, mert az analóg lemeznek teljesen más a hangulata, és mindig is másképpen fog szólni, de azt biztosan ki tudom jelenteni, hogy hasonlóan igényes kiépítés és hasonló mennyiségű pénz elköltése esetén a különbség nem minőségi hanem ízlésbeli lesz;
- a végére hagytam, mi a leglényegesebb: ma egy komoly LP front end, vagy egy igazán profi cd lejátszó erősen zsebbenyúlós dolog, már ha azt tényleg igényesen akarod művelni; persze a jó streamer is az (lásd fent) csak épp itt relatíve kevesebb pénzből el tudsz érni egy élvezettel hallgatható szintet, és utána a többi csak a havi előfizetési díj, ami egy LP vagy CD árának töredéke.

Korántsem értem a végére, és egyébként sem szántam "nagydolgozatnak", sem provokatív vitaanyagnak, csak egyszerűen annyit szerettem volna érzékeltetni, hogy ez a téma nagyon nem fekete-fehér történet, és nem lehet annyival elintézni, hogy ez sz@r, az meg nem sz@r :smile53:

Ps: A fentieket úgy írtam, hogy a szerkényben 1200 olyan eredeti cd pihen, ami mind vagy első kiadás, vagy nagynevű analóg felvételek elsők közötti átirata; nagyobb része mára kuriózum, és vannak közte olyanok, amiktől sokan lemennének hídba; gyakran eljátszom a gondolattal, hogy jó lenne venni legalább egy cd futóművet, mert dac van itthon, de végül mindig ennyiben marad a dolog ...

Kegészítés: Nem szeretnék az OFF - nem OFF vitába se belemászni, tulajdonképpen azért írtam le, hogy lássuk, minden formátumnak van létjogosultsága, és persze nem szabad elfelejteni, hogy a tömegesen elterjedt digitális hang "fogyasztás" mégiscsak a cd-nek köszönhető. Egyébként tényleg nem vetettem még el a gyűjteményem kicsomagolását, és ha utamba akad nem horror áron egy hallgatható futómű, lehet engedek a csábításnak ;)
Ez szép, de ha már nincs, és minden bizonnyal már nem is lesz cd játszód, akkor mire szolgál a temérdek lemez a szekrényben?
Nem Te vagy az egyetlen, aki elengedte a fizikai formátumokat, de a lemezeket valami oknál fogva nem engedi el.
Azért vannak kivételek is. Van olyan ismerősöm, aki ugyanígy tett azzal a különbséggel, hogy a lemezgyűjteményétől is megvált, és abból komoly fejlesztést tudott végrehajtani a rendszerében.
Elmondta, ha már nincs rájuk szüksége, akkor ne foglalják a helyet, inkább visszaforgatta a rendszerébe az árát.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

mishow
V.I.P.
V.I.P.

Ennek a polémiának így, a szokásos csúsztatásokkal ismét nem sok értelme van, egymás hergelésén kívül.
Most nincs sem időm, sem kedvem kibogozi a számtalan csomót és gubancot, szóval csak ami hirtelen eszembe jut:

- cd-ről és streamről beszéltek úgy általában, pedig sem a stream minősége, sem a hardver minősége nem közömbös, ugyanúgy nem, mint ahogy a cd vagy az LP esetében sem;
- ha kb ugyanannyit költesz egy streamer-dac kombóra, mint egy LP futómű + pickup + phono láncra, vagy egy JÓ cd lejátszóra (dackal vagy análkül) ugyanúgy kiszolgálod kábelekkel, utána pedig a lánc ugyanaz a minőségi erősítő + hf + kábel vonal lesz, akkor a végeredmény kiegyenlített lesz, ízlésbeli eltérésekkel;
- bár van SACD és HDCD, de közel sem annyira elterjedt, mint amennyire természetes mára, hogy egy streaming oldalon a felvételek igen jelentős része 24/96 vagy néha 24/192 felbontásban elérhető; ezek a felvételek hallhatóan jobban szólnak, mint a "csak" 16/44,1 hagyományos cd felbontásban feltett változatok; gyorsan hozzáteszem, ezzel együtt a nagyobb felbontás sem garancia semmire, a sok remasterelt változatért pedig kimondottan haragszom;
- amikor elkezdtem a streamelést, még csak Spotify volt, ami a mai napig tömörített hang, legjobb esetben 320kbps OGG formátum; én anno egy 49 euros Chromecast Audioval hallgattam, a melléje csomagolt sima 5V/1A telefontöltővel; még a Dactilus III volt meg, amihez optikai kábellel csatlakozott a CC és koaxon csatlakozott a Heed DT (!) futómű; a lánc többi része akkor PRE/PAS és Jungson LS3/5 voltak; akkori eur-huf árfolyamon a CC nagyjából 15eFt-ba került, míg a DT futómű még 200eFt körül ment használtan is - az árkülönbség nagyságrendi;
- nem meglepő módon ugyanaz a zene cd-ről pont annyival szólt részletesebben, dinamikusabban, több térrel és levegővel, mint ahogy egy tömörítetlen cd anyagnak illik a tömörítetthez képest - ami viszont meglepő volt, hogy a Spotify mennyire élvezetesen tudott szólni, az pedig, hogy a zenék beláthatatlan tömege esett be vele a nappalimba, az a mai napig felfoghatatlan;
- a Tidal ehhez hozzápakolta először a cd, majd később a master minőséget (MQA szerencsére kuka), lett jobb streamerem, jobb dacom, és a cd inkább már csak másképp szólt, nem jobban; sajnos már nincs cd lejátszóm, így a mostani Tidalt a mai streaming láncomon nem tudom összehallgatni a cd hanggal, de a kíváncsiságot leszámítva már nem is hajtok rá igazán;
- az analóg összehasonlításnak pedig azért nincs sok értelme, mert az analóg lemeznek teljesen más a hangulata, és mindig is másképpen fog szólni, de azt biztosan ki tudom jelenteni, hogy hasonlóan igényes kiépítés és hasonló mennyiségű pénz elköltése esetén a különbség nem minőségi hanem ízlésbeli lesz;
- a végére hagytam, mi a leglényegesebb: ma egy komoly LP front end, vagy egy igazán profi cd lejátszó erősen zsebbenyúlós dolog, már ha azt tényleg igényesen akarod művelni; persze a jó streamer is az (lásd fent) csak épp itt relatíve kevesebb pénzből el tudsz érni egy élvezettel hallgatható szintet, és utána a többi csak a havi előfizetési díj, ami egy LP vagy CD árának töredéke.

Korántsem értem a végére, és egyébként sem szántam "nagydolgozatnak", sem provokatív vitaanyagnak, csak egyszerűen annyit szerettem volna érzékeltetni, hogy ez a téma nagyon nem fekete-fehér történet, és nem lehet annyival elintézni, hogy ez sz@r, az meg nem sz@r :smile53:

Ps: A fentieket úgy írtam, hogy a szerkényben 1200 olyan eredeti cd pihen, ami mind vagy első kiadás, vagy nagynevű analóg felvételek elsők közötti átirata; nagyobb része mára kuriózum, és vannak közte olyanok, amiktől sokan lemennének hídba; gyakran eljátszom a gondolattal, hogy jó lenne venni legalább egy cd futóművet, mert dac van itthon, de végül mindig ennyiben marad a dolog ...

Kegészítés: Nem szeretnék az OFF - nem OFF vitába se belemászni, tulajdonképpen azért írtam le, hogy lássuk, minden formátumnak van létjogosultsága, és persze nem szabad elfelejteni, hogy a tömegesen elterjedt digitális hang "fogyasztás" mégiscsak a cd-nek köszönhető. Egyébként tényleg nem vetettem még el a gyűjteményem kicsomagolását, és ha utamba akad nem horror áron egy hallgatható futómű, lehet engedek a csábításnak ;)

Rock60
Őslakos
Őslakos

zoli73 írta:
2025.05.10., szomb. 17:23

A teló hangja sz@r, de egy jó fülhallgatóval simán vállalható. A tv hangja is sz@r, de egy jobb soundbarral kiegészitve már elég korrekt. Viszont a hangminőség kérdésének semmi köze a zene szeretetéhez, tetszéséhez. Ha egy számomra ismeretlen zene felkelti az érdeklődésem, az megtörténhet a teló saját hangszórójával is, de akár még egy Sokol rádión is. Ahhoz nekem nem kell kiemelkedő hangminőség, hogy egy zene megtetszen...
Ez nem totál off ugye ? :ohnoohnoohno:

Rock60
Őslakos
Őslakos

zoli73 írta:
2025.05.10., szomb. 17:23
frenki485 írta:
2025.05.10., szomb. 17:04

Megmondom:
A TV hangja sz@r...
A tv hangja is sz@r, de egy jobb soundbarral kiegészitve már elég korrekt.
Biztosan szar valamennyire egy jó Tidal, vagy CD hangjához képest - nem tom, egyik sincsen - de úgy általában a TV hangjához képest nagyon sokat ki lehet hozni belőle.
Na, nem pont sounbarral.
Jó kábelezéssel, jó erősítéssel és dac-kal és mondjuk egy pár Quaddal :D - pont most Stravinsky és Prokofiev megy Fischer Ivánnal a Stingray Classica -n - egészen lehengerlő tud lenni.
Hasonló a feiling, mint egy jó előadás a Bartókon, csak képpel...

/ Este lesz még Liszt és Chopin zongoraverseny.../

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

frenki485 írta:
zoli73 írta:
2025.05.10., szomb. 15:57
Biztos velem van a baj, hogy nem értem, de én akár a telefonon, vagy tv-n, egy Youtube videoban látott/hallott zene alapján el tudom dönteni, hogy az eddig számomra ismeretlen előadótól szükségem van arra a zenére, albumra. Ilyen Youtube-on látottottak, hallottak alapján számtalan lemezt(CD-LP) vásároltam már.
Az ilyen forrás megismerésre szerintem tökéletes, de hogy ez, és a gyári lemez közé miért kell egy írott CD változat, azt tényleg nem értem. gondolkodik.gif
Megmondom:
A TV hangja sz@r, a teló hangja sz@r, a youtube hangja bármin is szól sz@r.
Egyébként én sem erőltetem ezt az írott Cd kérdést, de azért előfordul az 1000Lp és uannyi gyári Cd mellett.
Aztán ha meglesz az eredeti kidobom, v ajándék vkinek.
Gondolom majd most jönnek a reakciók, hogy az írott Cd hangja is sz@r, persze :D
Csak a jó analóg meg a gyári CD lemez mellett az. De még mindig jobb mint a tidal, spoty meg összes többi... Legalábbis 99,99999%-ban

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3206

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

frenki485 írta:
zoli73 írta:
Biztos velem van a baj, hogy nem értem, de én akár a telefonon, vagy tv-n, egy Youtube videoban látott/hallott zene alapján el tudom dönteni, hogy az eddig számomra ismeretlen előadótól szükségem van arra a zenére, albumra. Ilyen Youtube-on látottottak, hallottak alapján számtalan lemezt(CD-LP) vásároltam már.
Az ilyen forrás megismerésre szerintem tökéletes, de hogy ez, és a gyári lemez közé miért kell egy írott CD változat, azt tényleg nem értem. gondolkodik.gif
Megmondom:
Egyébként én sem erőltetem ezt az írott Cd kérdést, de azért előfordul az 1000Lp és uannyi gyári Cd mellett.
Gondolom majd most jönnek a reakciók, hogy az írott Cd hangja is sz@r, persze :D
Nem minősítem egy írott CD hangját, ha nem hallottam, mert nem tudhatom, hogy milyen eljárással készült. Ahogy Wittao kolléga levezette, CD-t írni kimagasló minőségben is lehet.
A teló hangja sz@r, de egy jó fülhallgatóval simán vállalható. A tv hangja is sz@r, de egy jobb soundbarral kiegészitve már elég korrekt. Viszont a hangminőség kérdésének semmi köze a zene szeretetéhez, tetszéséhez. Ha egy számomra ismeretlen zene felkelti az érdeklődésem, az megtörténhet a teló saját hangszórójával is, de akár még egy Sokol rádión is. Ahhoz nekem nem kell kiemelkedő hangminőség, hogy egy zene megtetszen, egy előadó felkeltse az érdeklődésem, a minőséget majd nyújtja az ezek alapján felkutatott, beszerzett CD, vagy LP.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

frenki485
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 605

Hozzászólás Szerző: frenki485 »

zoli73 írta:
Megmondom:
Ethosz CDM Transport/Player(TDA1545A), Ethosz csöves DAC(TDA1541)  
Palotás féle végfok, Pro-ject Pre Box, Tannoy Rev. XT6F dobozok,
Technics SL 1210 GR/AudioGold plinth,Achromat, Thorens TD 126 mkII
Palotás féle ARC phono, Shure M44-7/SC35C
Ethosz, Van Den Hul kábel, Fapaci/Kontaset elosztó.

Rock60
Őslakos
Őslakos

frenki485 írta:
2025.05.10., szomb. 12:47
dixie-chicken írta:
2025.05.10., szomb. 07:56
@frenki485:ha az információ begyüjtése a cél,igen streaming (Spotify,Tidal,Amazon stb.),ez is lehet olcsó,és még a YT-is akár...a jó zenei tartalmat számunkra,fel kell tudni ismerni primitiv eszközök használatával is...

:smile49:
Anno a koleszban esténként a paplan alatt sikerült a BRG mk27-tel is :D
Na mai fejjel ennél hitványabbat már nehezen tudok elképzelni...
Az összes MK akárhány már akkori fejjel/füllel is borzalmas volt, csak hát az a gond, hogy a fent említetteknek - Spoti, Tidal, Amazon, BRG - sincsen közük a CD játszókhoz... :smile53:

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4106

Hozzászólás Szerző: juliush »

tonee73 írta:
2025.05.10., szomb. 13:41
S mi köze van ennek a cd játszókhoz?
Hát úgy, hogy a DD a DDD ANALÓGIÁja! ;)
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene